Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Dżemik napisał(a):
R_amze_S napisał(a):Jego zakup IMO niekoniecznie był umotywowany potrzebami kadrowymi-skoro Barca miała swojego genialnego Ronaldinho,to real musi miec jego odpowiednika ,który nawet nazywa sie podobnie.Czysta zagrywka markietingowa....

Jego zakup niekoniecznie byl umotywowany potrzebami kadrowymi- fakt.. Ale skad pomysl, ze to miala byc madrycka kopia Ronaldinho? Wymyslasz bzdury, ze az zeby bola..
Nie,to mowią liczni polscy kibice realu których znam i w towarzystwie których często oglądam mecze realu i barcy.
A Śląsk zremsował z KSZO...niestety Evil or Very Mad
...a Ruch przegrał z Polonią Bytom [Obrazek: rotfl3sy.gif]
Madryt rozbity i upokorzony

Barcelona zdeklasowała Real w Madrycie, wynik 3:0 to najniższy wymiar kary

To był nokaut. Ronaldinho, Eto’o i spółka obnażyli w sobotę wszystkie słabości Realu. Oba zespoły dzieliła przepaść. Barcelona mogła wygrać nawet dwukrotnie wyżej.

Komentator stacji Canal Plus nazwał ten mecz „najdłuższą grą w dziada w historii piłki nożnej”. Istotnie, tak bezradnych piłkarzy Realu madrycka publiczność nie widziała od dawna. Najlepiej zobrazuje to fakt, że podopieczni Wanderleia Luxemburgo przepraszali po meczu swoich kibiców. A ci – zazwyczaj niechętni Barcelonie – pożegnali oklaskami bohatera wieczoru Ronaldinho.

Złota Piłka w godne ręce

Brazylijczyk udowodnił tym meczem, że w pełni zasługuje na Złotą Piłkę tygodnika „France Football” dla najlepszego piłkarza Europy (dziennik „Mundo Deportivo” napisał kilka dni temu, że decyzja już zapadła). Ronaldinho szalał, każda akcja z jego udziałem wzbudzała popłoch wśród obrońców Realu. A w drugiej połowie przesądził o wyniku meczu, strzelając dwie bramki. Obie po indywidualnych akcjach, w których mijał rywali jak slalomowe tyczki. – Był po prostu fenomenalny – powiedział trener Barcelony, Holender Frank Rijkaard.

Zemsta Czarnej Perły

Powody do zadowolenia miał też Samuel Eto’o. Niechciany w Realu Kameruńczyk po raz kolejny pokazał byłym pracodawcom, jak bardzo się co do niego pomylili. Strzelił pierwszą bramkę i był obok Ronaldinho najlepszy na boisku. Nie zdeprymowały go nawet ogłuszające gwizdy, jakimi madrycka publiczność kwitowała każde jego zagranie (naraził się jej niepochlebnymi uwagami o Realu).

Świetnie zaprezentował się również Lionel Messi. Właściwie trudno jest wskazać pozycję, na której piłkarz Barcelony nie byłby lepszy od swojego rywala (no może poza bramkarzem). Zawiedli zwłaszcza ci, na których w Madrycie najbardziej liczono, czyli Ronaldo i Zinedine Zidane. Jedynym dla nich usprawiedliwieniem jest to, że obaj niedawno wrócili do gry po kontuzjach.

Barca liderem

Dzięki wygranej w Madrycie Barcelona awansowała na pozycję lidera (prowadząca Osasuna zremisowała bowiem bezbramkowo z Getafe). I jeśli nadal będzie grać tak dobrze, a jej największe gwiazdy ominą kontuzje może już go nie opuścić.

Jak to pieknie sie czyta Big Grin
A wracając na chwile do tematu real vs.Barca ....wiele na temat antagonizmów miedzy obydwoma klubami moze wyjasnic poniższy tekst:
Cytat:Przez Madryt przeszedł pochód prawicy, w którym obok młodocianych skinheadów wzięły udział nobliwe, starsze panie, których młodość przypadła na lata faszystowskiej dyktatury. Skandowano m.in. hasła przeciwko regionalnym ruchom katalońskim, szkodzącym w ocenie uczestników idei jedności Hiszpanii, której orędownikiem, ale i bezwzględnym egzekutorem był Franco. Tysiące frankistow i postfrankistów wzięły też udział w mszy w Valle de los Caidos (Dolinie Poległych) w górach, o około 50 km na północ od Madrytu, gdzie znajduje się monumentalne mauzoleum dyktatora, wykute przez więźniów politycznych jeszcze za jego życia.
Znaczna część manifestujących to z całą pewnoscią kibice ...no ,jakiego klubu,jak myślicie...?

http://wiadomosci.onet.pl/3319,8,0,pokaz.html
Dla tych ktorzy nie ogladali, podaje link do stronki, na ktorej jest skrot meczu Real : Barca Smile

http://www.fcbarca.com/index.php?goto=ko...news=11167

R_amze_S napisał(a):Znaczna część manifestujących to z całą pewnoscią kibice ...no ,jakiego klubu,jak myślicie...?

Ale czy to wina kluba, ze ma takich a nie innych kibicow?

Przypomnij sobie sobotni mecz Realu z Barca i to co sie dzialo po 3 bramce strzelonej przez Ronaldinho.
Ramone napisał(a):A Śląsk zremsował z KSZO...niestety Evil or Very Mad

Jaga tez zremisowala, wiec sie nie martw.. Przynajmniej w czubie nadal jest ciekawie.. Smile

o Eto'o napisał(a):(naraził się jej niepochlebnymi uwagami o Realu).

Bardzo, kurde, delikatnie powiedziane.. ;\

Szkoda bardzo tego meczu.. Sad Mam nadzieje, ze okres dominacji Barcy nie bedzie tak dlugi jak nie tak dawna hegemonia Realu..

[Obrazek: Barca.gif]

Hala!
Za te logo pójdziesz do piekła Mad Wink

A ja mam nadzieje, że ten okres dominacji bedzie wieczny Laughing
Dżemik napisał(a):Mam nadzieje, ze okres dominacji Barcy nie bedzie tak dlugi jak nie tak dawna hegemonia Realu..

Oj bedzie dlugi, baardzo dlugi... Big Grin Wystarczy spojrzec na sklad Barcy:

Eto'o - 23 lata
Messi - 18
Ronaldinho - 25
Iniesta - 21
Xavi - 25
Motta - 23
Marquez - 26
Puyol - 27

Jeszcze wszystko przed nimi Big Grin
Dżemik napisał(a):
Ramone napisał(a):A Śląsk zremsował z KSZO...niestety Evil or Very Mad

Jaga tez zremisowala, wiec sie nie martw.. Przynajmniej w czubie nadal jest ciekawie.. Smile
Ale jaga ma zaległy mecz i pewnie wyjdzie na prowadzenie a śląsk tej opcji niestety nie ma Angry
Cytat:Oj bedzie dlugi, baardzo dlugi... Wystarczy spojrzec na sklad Barcy:

Eto'o - 23 lata
Messi - 18
Ronaldinho - 25
Iniesta - 21
Xavi - 25
Motta - 23
Marquez - 26
Puyol - 27

Tak ja mówiłem jest to młoda i przyszłościowa drużyna Tongue która może dużo zdziałać przez najbliższe lata, ale lepiej nie zapeszać Tongue Wink

A Dżemikowi proponuje zmienić barwy Laughing
ZenithalMan napisał(a):
Dżemik napisał(a):Mam nadzieje, ze okres dominacji Barcy nie bedzie tak dlugi jak nie tak dawna hegemonia Realu..

Oj bedzie dlugi, baardzo dlugi... Big Grin Wystarczy spojrzec na sklad Barcy:

Eto'o - 23 lata
Messi - 18
Ronaldinho - 25
Iniesta - 21
Xavi - 25
Motta - 23
Marquez - 26
Puyol - 27

Jeszcze wszystko przed nimi Big Grin

No ale wiesz.. Kogos sprzedadza, ktos straci forme, Real w koncu ustabilizuje forme [wysoka of course] i nima dominacji Barcy.. Smile Zreszta praktycznie cala 2linia + Gio, Belletti, Deco i Guly wcale mlodzi nie sa..

Cytat:Ale jaga ma zaległy mecz i pewnie wyjdzie na prowadzenie a śląsk tej opcji niestety nie ma

Nie moge powiedziec, zeby to mnie specjalnie smucilo.. Wink Nie martw sie, awajsujecie z drugiego miejsca i za rok Jaga & Slask beda rzadzic w Ekstra.. Smile

Cytat:A Dżemikowi proponuje zmienić barwy Laughing

Nigdy! Real por siempre! Big Grin

Vente con los Ultras-Sur,
que vamos a Barcelona,
hay que quemar el Nou Camp
con cien mil bastardos dentro,
que es la forma mas barata
de acabar con tanto cerdo!
Dżemik napisał(a):
Cytat:Ale jaga ma zaległy mecz i pewnie wyjdzie na prowadzenie a śląsk tej opcji niestety nie ma

Nie moge powiedziec, zeby to mnie specjalnie smucilo.. Wink Nie martw sie, awajsujecie z drugiego miejsca i za rok Jaga & Slask beda rzadzic w Ekstra.. Smile
Niech sięsprawdzi twa przepowiednia !! Surprised
Lac tam jakies landy za gor,..

[Obrazek: gksvl1mala5jy.jpg]

;)
Laughing

Widze że żarty się Ciebie trzymaja Wink