Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
R_amze_S napisał(a):Ale Podolski jest Polakiem a właściwie Ślązakiem , mówi po polsku i nie wypiera sie swej polskosci, ba ,ma obywatelstwo polskie Shocked
Wiem o tym, ale nie chodzi mi tu o kwestie formalne- moim zdaniem, posiadanie obywatelstwa polskiego z nikogo automatycznie Polaka nie czyni. Nie ma nic złego w posiadaniu podwójnego obywatelstwa, ale Podolski chyba chciałby być zarówno Niemcem jak i Polakiem, a akurat te dwa narody trochę się jakby gryzą ze sobą.
balzac napisał(a):
R_amze_S napisał(a):Ale Podolski jest Polakiem a właściwie Ślązakiem , mówi po polsku i nie wypiera sie swej polskosci, ba ,ma obywatelstwo polskie
W piłce nożnej najważniejszym świadectwem przywiązania do danego narodu jest gra właśnie dla niego. "Polak" gra dla Niemiec? Nie może byc

wystarczy jeden meczyk w juniorch na niemieckim boisku i grasz juz dla Niemiec... to chyba oczywiste

EDIT:

warsadal napisał(a):
R_amze_S napisał(a):Ale Podolski jest Polakiem a właściwie Ślązakiem , mówi po polsku i nie wypiera sie swej polskosci, ba ,ma obywatelstwo polskie Shocked
Wiem o tym, ale nie chodzi mi tu o kwestie formalne- moim zdaniem, posiadanie obywatelstwa polskiego z nikogo automatycznie Polaka nie czyni. Nie ma nic złego w posiadaniu podwójnego obywatelstwa, ale Podolski chyba chciałby być zarówno Niemcem jak i Polakiem, a akurat te dwa narody trochę się jakby gryzą ze sobą.

on chciałby byc polakiem w 100% ale nie może...
warsadal napisał(a):Wiem o tym, ale nie chodzi mi tu o kwestie formalne- moim zdaniem, posiadanie obywatelstwa polskiego z nikogo automatycznie Polaka nie czyni.

Hm,a miejsce urodzenia?
warsadal napisał(a):Nie ma nic złego w posiadaniu podwójnego obywatelstwa, ale Podolski chyba chciałby być zarówno Niemcem jak i Polakiem, a akurat te dwa narody trochę się jakby gryzą ze sobą.
Niekoniecznie na Śląsku,co czasami mieszkańcom innych regionów cięzko zrozumieć.
The Stig napisał(a):wystarczy jeden meczyk w juniorch na niemieckim boisku i grasz juz dla Niemiec... to chyba oczywiste
Ale tu akurat sprawa wygląda tak- z tego co wiem - że Podolski nie chciał grać w reprezentacji Polski.
warsadal napisał(a):Podolski chyba chciałby być zarówno Niemcem jak i Polakiem
Niemcem, a Polakiem tylko wtedy, gdy udziela wywiadu dla polskiej gazety/telewizji. Prawda jest taka, że gdyby grał dla Polski to nie był by tak wielbiony w Niemczech, nawet gdyby gral w Bayernie. Wiadomo, nadzieja niemieckiej pilki i pupilek.

Gra w kadrze juniorskiej nie wyklucza z gry dla innej kadry już seniorskiej. Np. Olisadebe, o ile się nie mylę.
Całkiem niedawno proponowano gre dla Polski innemu juniorowi - Michałowi Delura, który ofkors zrezygnowal. Sukces Podolskiego niewątpliwie miał tez wpływ na jego decyzje.
Ramzes, a dziwisz sie, że nie chciał grać w polskiej reprezentacji ? bo ja wcale sie nie dziwie Smile
Pfff,to juz inna sprawa.
Ale nie ,nie dziwie mu się.
George Best grał zawsze dla słabej Irlandii Północnej.
Tylko, że w Irlnadi nie pracują pojebusy...
A co to kurwa ma do rzeczy?
A to ma znaczenie? Nie rozumiem Ciebie. Masz jakieś kompleksy, czujesz się gorszy od Niemców, typowy Niemiec jest lepszy od typowego Polaka?
Czy chcialibyscie wspólpracowac z PZPN'em, który prawie wyjebał nas z Euro 2012 ?
Jebać PZPN. Grałbym dla Polski, dla polaków, nie dla grupy skorumpowanych urzędasów. Jeżeli PZPN ustawia TYLKO ligę i nie wpierdala się w doszczętnie w reprezentacje to dla gracza klubu zagranicznego nie powinno to być bardzo ważne.
balzac napisał(a):Jebać PZPN. Grałbym dla Polski, dla polaków, nie dla grupy skorumpowanych urzędasów. Jeżeli PZPN ustawia TYLKO ligę i nie wpierdala się w doszczętnie w reprezentacje to dla gracza klubu zagranicznego nie powinno to być bardzo ważne.

wcale sie nie wpierdala... nawet troche... tylko pamiętaj, że PZPN wspólpracuje z ministrem sportu. Defakto to on podejmuje decyzje, tylko prawda jest taka: jaka sytuacja w PZPN takie decyzje ministra sportu.
No tak.
Tylko mimo tego całego bagna każdy dzieciak marzy o grze dla Polski. Dopiero później ta idea może mu przejśc..

Juventus - klub strasznie umoczony, poleciał do drugiej ligi. Kilku piłkarzy zostało - Del Piero, Nedved, Buffon, Trezeguet. Może nie są to już młodzi piłkarze, ale jakąś więż z tym klubem mają.

Poprostu nie dla każdego kariera indywidualna zawsze jest na pierwszym miejscu. W.w. piłkarzy właśnie za to szanuje.
balzac napisał(a):A to ma znaczenie? Nie rozumiem Ciebie. Masz jakieś kompleksy, czujesz się gorszy od Niemców, typowy Niemiec jest lepszy od typowego Polaka?

Co ty pierdolisz?