Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
O tak, szczególnie gdy postawię na jakieś mecze. Ogólnie rzecz biorąc rozgrywki ligowe w naszym kraju to wielki kał, chociaż teraz bardzo miło sie rozpoczęło. Reprezentacja polski dobrze sie spisała w meczu z Serbią i Czarnogórą. No i przy okazji troche sie zarobiło, bo stawka na wygraną biało-czerwonych wynosiła 2.3 czy 2.5 .
Edit: Jestem ciekaw jak młodym dzisiaj pójdzie.
Kiedyś się tym interesowałam, ale po ostatnich mistrzostwach świata nie chcę widzieć rzadnej piłki.
No i młodzi zjebali Sad Ten mecz był tragiczny, podobnie jak taktyka obrana przez naszych.. W ogóle nie wykorzystywaliśmy, tych piłkarzy, których mieliśmy.. Do fanów: jak obstawiacie naszą ligową tabelę?
Moja:
1-Wisła Kraków - oczywista sprawa;
2-Legia Warszawa - eh, musiałem obiektywnie im to przyznać
3- Cracovia- oby Smile;
4-Groclin- będzie duży zawód, dla fanów;
5-Amica Wronki- nic szczególnego w tym sezonie;
6- LECH, LECH, LECH! Smile;
7- Pogoń Szczecin;
8- Górnik Łęczna;
9- Wisła Płock;
10- Zagłębie Lubin;
11-Odra Wodzisław- zawsze jakoś sie utrzymywali, nie Kamael? Smile;
12-Polonia Warszawa;
13- Kolporter Korona Kielce;
14- Górnik Zabrze;
15- Arka Gdynia- niestety, nie wytrzymają poziomu ekstraklasy;
16- GKS Bełchatów.

Obstawiajcie Smile
Wlasciwie zbyt wczesnie na takie typowania, ale sproboje:

1. Wisla Krakow - to moj jedyny pewniak
2. Legia - pomimo bardzo mlodego skladu 2 miejsce powinni zajac
3. Groclin - maja slabiutki poczatek, ale chyba sie podniosa
4. Pogon
5. Amica
6. Gornik Leczna- ewentualnie moga sie zamienic miejscami z Amica
7. Wisla Plock
8. Polonia
9. Lech
10. Gornik Zabrze
11. Arka
12. Zaglebie
13. Cracovia
14. Odra - kto ma im bramki strzelac? czereszewski?
15. Belchatow
16. Kolporter

A za rok Jaga w Ekstraklasie! Big Grin

Troszke pofantazjowalem.. Wink
żeby 3 bramki stracić... ja pierdole. A z tą Cracovią to bym nie przesadzał, skoro zjebali na wyjeździe 3:0 z Górnikiem Zabrze.

Chłopy, dopiero po 3 kolejce Smile
Oj, Dżemiku, tego 9 miejsca to Ci nie wybaczę Tongue. I wcale nie za wcześnie; zawsze tak się robi przed sezonem, a my już mamy 3 kolejki za sobą Smile No dobra: ligi zagraniczne Big Grin :
Anglia: Arsenal;
Niemcy: Schalke;
Hiszpania: Barca;
Włochy: Juventus;
Szkocja: Glasgow Rangers;
Rosja: CSKA Moskwa;
Portugalia: Sporting Lizbona

Smile
EDIT: Dżemik: to Ty nie jesteś za Wisłą?
warsadal napisał(a):Oj, Dżemiku, tego 9 miejsca to Ci nie wybaczę Tongue.

Tongue Lecha lubie, ale watpie, zeby ta druzyna cos zdzialala w lidzem jesli kontraktuje takich pilkarzy jak Tomek Iwan..

Ligi zagraniczne:
Anglia- Chelsea (niestety ;( )
Niemcy- Bayern (niestety ;( )
Hiszpania- Real Madryt!
Szkocja- Rangers
Rosja- CSKA
Portugalia- Sporting

Oj, warsadal, tej Barcy to Ci nie wybacze.. Tongue

Cytat:EDIT: Dżemik: to Ty nie jesteś za Wisłą?

Hmm? Skad takie informacje? Smile Mieszkam w Bialymstoku- jestem za Jagiellonia.. Wink Chociaz do Wisly mam dosyc cieply stosunek.. ;]
Dżemik napisał(a):

Tongue Lecha lubie, ale watpie, zeby ta druzyna cos zdzialala w lidzem jesli kontraktuje takich pilkarzy jak Tomek Iwan..
Eh.. musiałeś? Fakt, to była dość 'niefortunna' decyzja. Ale mamy np. Pawła Sasina, który, mam nadzieję, za parę lat bedzie podporą reprezentacji

Dżemik napisał(a):Ligi zagraniczne:
Anglia- Chelsea (niestety ;( )
Niemcy- Bayern (niestety ;( )
Hiszpania- Real Madryt!
Szkocja- Rangers
Rosja- CSKA
Portugalia- Sporting
Real...? Dżemik, ja nie pytałem kogo lubisz najbardziej, tylko kto jest najlepszy Big Grin Mam te nadzieję, że Chelsea w tym sezonie zdechnie i skończy jak...Real Smile Choć ma nieco mądrzejszą politykę transferową.
Dżemik napisał(a):Hmm? Skad takie informacje? Smile Mieszkam w Bialymstoku- jestem za Jagiellonia.. Wink Chociaz do Wisly mam dosyc cieply stosunek.. ;]
Abo, Ty się jakoś rok temu tam przeprowadziłeś, nie? A przedtem mieszkałeś gdzieś w małopolsce (chyba). Uznałem, że skoro pozostałeś wierny Unii, to i Wiśle kibicujesz Smile

Inszy temat:
REPREZENTACJA POLSKI: po zwycięstewach nad Serbią i Czarnogórą i Izraelem. Chyba duża dawka optymizmu wstąpiła w kibiców, przed meczami eliminacyjnymi. Aaaa, nie mogę się powstrzymać!! JAKA JEDENSTKA NA MECZE Z AUSTRIĄ I WALIĄ? Big Grin Big Grin Big Grin
Jak dla mnie, na dzień dzisiejszy, po turnieju na Ukrainie.
BRAMKARZ:
Artur Boruc- pomimo czerowonej kartki, to chyba obecnie najlepszy nasz (zdrowy) golkiper Smile
OBROŃCY:
Środek: Jop i Kłos- obaj bardzo pewni w ostatnich meczach. Jop zaskoczył mnie bardzo pozytywnie, Kłos to taka klasa, że chyba nie trza uzasadniać.
Lewa: Michał Żewłakow- dzisiaj po prawej, ale w Anderlechcie gra na lewej i tam jego miejsce. Podoba mi się to, jak się włącza w ataki.
Prawa: Marcin Baszczyński- chyba nie trzeba uzasadniać, to świetny piłkarz.
POMOCNICY:
Środkowi: Mirosław Szymkowiak i Mariusz Lewandowski- Szymkowiak, jest pewniakiem, to piłkarz wielkiej klasy, moim zdaniem, w tej chwili, największa gwiazda naszej reprezentacji. Lewandowski, podobnie jak Jop, pozytywnie mnie zaskoczył na Ukrainie, gra bardzo pewnie, świetnie rozbija ataki, a i sam czasem pokusi się o rajd w stronę bramki przeciwnika.
Lewa: Jacek Krzynówek- nie chce mi się uzasadniać, to kolejny pewniak i wielki piłkarz.
Prawa: Ebi Smolarek- ambitny i szybki, i parę lat młodszy od konkurencyjnego Kosowskiego.
NAPASTNICY: Żurawski& Frankowski- jeśli oni będą grać razem, to nie będzie rywala, który będzie nam straszny! Smile

Inni:
Rasiak- brawa dla Grzegorza, ale jest to raczej b. mocny rezerwowy.
Radomski- też bardzo dobrze, ale jeszcze nie na podstawową jedenastkę.
Kowalewski (tak się nazywa ten bramkarz)- b.dobry mecz z SiC. Ale co z tego...? Tylko tyle, że mamy trzeciego w porywach drugiego bramkarza do reprezentacji.
Jak dla mnie :

Anglia: Arsenal (byle nie Chelsea)
Niemcy: Bayern
Hiszpania: Barcelona
Włochy: Inter (w końcu zarządzą)
Szkocja: Celtic (Polish Power Smile )
Francja: Lyon
Portugalia: Sporting Lizbona
Holandia: AZ Alkmaar (a jak Smile )
Belgia: Anderlecht
Polska: Wisła !!!!!!!
Anglia - Chelsea/ew. Arsenal
Włochy - nie obchodzi mnie ten antyfutbolowy kraj, ale Milan
Hiszpania - Real
Niemce - Bayern<tfu!> - nienawidze Kahna! jakbym go spotkał to bym go chyba skopał Laughing
Holandia - Ajax
Polska - Wisła(ale chyba już ostatni raz)
SzkocjA - Celtic(choć byłoby miło gdyby wygrał ktoś spoza duetu Celtic/Rangers)
Tomash napisał(a):nienawidze Kahna! jakbym go spotkał to bym go chyba skopał Laughing
Ja bym raczej uciekał, koleś wygląda jak kanibal Smile
warsadal napisał(a):
Dżemik napisał(a):

Eh.. musiałeś? Fakt, to była dość 'niefortunna' decyzja. Ale mamy np. Pawła Sasina, który, mam nadzieję, za parę lat bedzie podporą reprezentacji

Coz, mam nadzieje, ze moje przedsezonowe typowania sie nie sprawdza.. Wink

Cytat:Real...? Dżemik, ja nie pytałem kogo lubisz najbardziej, tylko kto jest najlepszy Big Grin Mam te nadzieję, że Chelsea w tym sezonie zdechnie i skończy jak...Real Smile Choć ma nieco mądrzejszą politykę transferową.

Nie przesadzajmy.. Jak niby skonczyl Real? Byl przeca na 2 miejscu w lidze, tracac tylko 4 pkty do Barcy.. Nie lubie Pereza i jego durnowatej polityki kadrowej, ale trza mu oddac, ze z zadluzonego Realu, w ciagu 4 lat zrobil najbogatszy klub na swiecie.. Natrzepie nam jeszcze 'troche' kasy, a potem z klubu odejdzie.. Wink

Dżemik napisał(a):Hmm? Skad takie informacje? Smile Mieszkam w Bialymstoku- jestem za Jagiellonia.. Wink Chociaz do Wisly mam dosyc cieply stosunek.. ;]
Abo, Ty się jakoś rok temu tam przeprowadziłeś, nie? A przedtem mieszkałeś gdzieś w małopolsce (chyba). Uznałem, że skoro pozostałeś wierny Unii, to i Wiśle kibicujesz Smile[/quote]

Fanem Wisly nie bylem nigdy, a z Tarnowa przeprowadzilem sie juz jakis czas temu.. Wink

Cytat:Inszy temat:
REPREZENTACJA POLSKI: po zwycięstewach nad Serbią i Czarnogórą i Izraelem. Chyba duża dawka optymizmu wstąpiła w kibiców, przed meczami eliminacyjnymi. Aaaa, nie mogę się powstrzymać!! JAKA JEDENSTKA NA MECZE Z AUSTRIĄ I WALIĄ? Big Grin Big Grin Big Grin

Hoh.. W takim tempie pojutrze chyba zaczniemy obstawiac sklady na Mistrzostwa Europy 2008.. Wink

Imho to je tak:
GK- Boruc
DR- Baszczynski
DL- z braku laku- Zewlakow lub Rzasa.. porzadnych zawodnikow na ta pozycje nie mamy.. szkoda, ze Janosik nie sprawdzil Kielbowicza..
DC- Klos -kapitan i jedyny w miare pewny stoper w Polsce..
DC- Bak - chyba jednak on..
MR- Smolarek - Kosa powinien sobie najpierw znalezc jakis klub w ktorym bedzie gral..
ML- Krzynowek
MC- Szymkowiak
MC- Jesli przyjmiemy, ze szukamy defensywnego pomocnika- znowu mamy problem.. W Lewandowskiego i Radomskiego nie wieze, zatem chyba Sobolewski..
FC- Frankowski
FC- Zurawski - ew. Rasiak w wysokiej formie- moglby stracac pilki glowa do kurduplastego Franka..
warsadal napisał(a):
Tomash napisał(a):nienawidze Kahna! jakbym go spotkał to bym go chyba skopał Laughing
Ja bym raczej uciekał, koleś wygląda jak kanibal Smile

Albo muzyk Accept Laughing ogólnie Niemcy do najpiękniejszych nie należą, ale pan oliver to już przegięcie... jeszcze to spojrzenie alkoholika - pedofila - mordercy Laughing
buubi napisał(a):Jak dla mnie :

Włochy: Inter (w końcu zarządzą)

Zarzadza, bo polowa ich skladu to ex-madristas.. Big Grin
Dżemik napisał(a):MC- Jesli przyjmiemy, ze szukamy defensywnego pomocnika- znowu mamy problem.. W Lewandowskiego i Radomskiego nie wieze, zatem chyba Sobolewski..
Faktyczność, o nim zapomniałem, więc Lewandowski wypad Big Grin
Cytat:Zarzadza, bo polowa ich skladu to ex-madristas.. Big Grin
Question Co najwyżej przyszli-madristas, jak np. Adriano Smile