Ja poprosiłbym na raz Kakę, Pirlo, Gattuso i problem środka pola w MU rozwiązany ;D.
Ja natomiast myślę, że ktoś poleci - Fiorentinę kiedyś wyrzucili, więc teraz też nie powinni się zastanawiać.
Do Anglii to najlepiej pasował by Gattuso

, a Kake i Pirlo to MU niech zostawi lepiej w spokoju

.
By dali tej Fiorentinie spokój

, niech poleci Juve lub Milan, ale to raczej mało możliwe jest.
Cytat:Atletico Madryt jest gotowe przedłużyć kontrakt z napastnikiem Fernando Torresem o dodatkowe 12 miesięcy.
Hiszpański snajper jest związany z klubem jeszcze przez 2 sezony tj. do lata 2008, ale w Atletico chcą korzystać z jego umiejętności jeszcze rok dłużej.
Torres zachwycił piłkarski świat 3 bramkami w 2 meczach na MŚ 2006 i z całą pewnością po Mistrzostwach dojdzie to walki czołowych klubów o pozyskanie tak utalentowanego piłkarza.
Posunięcie działaczy klubowych zaprzecza wcześniejszym doniesieniom prasowym, jakoby hiszpański klub potrzebował gotówki i chciał sprzedać Torresa. Jest dokładnie przeciwnie.
Oprócz Man United 22-latkiem interesuje się kilka klubów z Półwyspu Apenińskiego, jednak raczej Torres nie opuści Hiszpanii bez akceptacji klubu, gdyż odstępne za zerwanie kontraktu wynosi 90 milionów euro.
;/
I komentarz do tego newsa z polskiej strony MU: "Fergie przestań rzuć gumę i zacznij robić transfery!!" ;D. Popieram, znów nam się wszystko z rąk wymyka.
Dżemik napisał(a):Kurde, Milan mogliby zdegradowac. Kake i Pirlo baaaardzo chetnie widzialbym na Concha Espina.
Ale cos mam wrazenie, ze wloska federacja nie bedzie sobie wbijac samoboja i przynajmniej te najwiesze kluby degradacji unikna.
O jeszcze czego! Kaka ma z Milanem kontrakt do 2010, a Galliani zapowiedział że nie ma go zamiaru puszczać przed upływem terminu kontraktu, zresztą Kaka mówił że dobrze mu w Milanie.
Dżemik napisał(a):Kurde, Milan mogliby zdegradowac. Kake i Pirlo baaaardzo chetnie widzialbym na Concha Espina.
Nie ma ...ja już Kake zaklepałem jakiś czas temu :p
Co do transferu Torresa do MU...to myślę ,że raczej nie dojdzie do skutku...Szczególnie ,że chłopak błyszczy formą na MŚ....no chyba ,że za jakieś wielki pieniądze ,ale jak mamy za niego dawać 40 mln to wole poszukać kogoś innego (Tevez ,Crespo)Pozatym bardziej potrzebny pomocnik ,a Ribery woli grać w Lyonie , sprawa Diarry ucichła...Fergie capie do roboty !!
Ryhtyk napisał(a):O jeszcze czego! Kaka ma z Milanem kontrakt do 2010, a Galliani zapowiedział że nie ma go zamiaru puszczać przed upływem terminu kontraktu, zresztą Kaka mówił że dobrze mu w Milanie.
Wiesz.. Jesli Milan zostanie zdegradowany, to Kace zapewne Mediolan zbrzydnie natychmiastowo i odejdzie. Nawet obowiazujacy kontrakt nie bedzie stal mu na przeszkodzie.
Ramone napisał(a):Nie ma ...ja już Kake zaklepałem jakiś czas temu :p
Ciekawe gdzie bys go na boisku upchnal. ;0 Widze, ze z Ciebie drugi Abramowicz. ;p
Cytat:Co do transferu Torresa do MU...to myślę ,że raczej nie dojdzie do skutku...Szczególnie ,że chłopak błyszczy formą na MŚ....no chyba ,że za jakieś wielki pieniądze ,ale jak mamy za niego dawać 40 mln to wole poszukać kogoś innego (Tevez ,Crespo)
Tevez bylby jeszcze drozszy niz Torres.

Dżemik napisał(a):Wiesz.. Jesli Milan zostanie zdegradowany, to Kace zapewne Mediolan zbrzydnie natychmiastowo i odejdzie. Nawet obowiazujacy kontrakt nie bedzie stal mu na przeszkodzie. 
Jeśli, nic nie przesądzajmy ;]
Przede wszystkim Teveza kupił Abramowicz dla Corinthians - dołożył do niego jakieś 20 mln dolarów, w ogóle w ten klub podobno inwestuje. Tak więc nie ma moim zdaniem żadnych szans. Crespo jest za słaby, a poza tym Mourinho nie puści go do największego rywala.
Ja bym jednak wrócił do sprawy Riquelme, kiedyś trochę się o tym pisało, teraz jakoś ucichła. W czasie mistrzostw koleś zaczął mnie co raz bardziej przekonywać, choć ciągle mam wątpliwości, czy stylem gry pasuje do sposobu grania w Premiership.
Coś cholera wreszcie trzeba zrobić, a nie przesypiać kolejne okienko transferowe i czekać do końca mistrzostw, gdzie wypromowani zawodnicy będą kilkukrotnie drożsi.
Dżemik napisał(a):Ramone napisał(a):Nie ma ...ja już Kake zaklepałem jakiś czas temu :p
Ciekawe gdzie bys go na boisku upchnal. ;0 Widze, ze z Ciebie drugi Abramowicz. ;p
To nie jest ważne...:p ustawiło by się zepół 'pod Kakę' i by grało
Cytat:Co do transferu Torresa do MU...to myślę ,że raczej nie dojdzie do skutku...Szczególnie ,że chłopak błyszczy formą na MŚ....no chyba ,że za jakieś wielki pieniądze ,ale jak mamy za niego dawać 40 mln to wole poszukać kogoś innego (Tevez ,Crespo)
Tevez bylby jeszcze drozszy niz Torres.

[/quote]podobno Romek na niego czycha :p
"Dziś rano informację potwierdziła oficjalna strona Milanu: Kaká przedłużył kontrakt z klubem do 30. czerwca 2011!"
edit.
"Wczoraj prokuratura postawiła oficjalne zarzuty w sprawie Calciopoli. Dziś głos w tej sprawie zabrał mecenas Mattia Grassani, uznawany za najwybitniejszego we Włoszech eksperta od prawa sportowego. Grassani potwierdził opinię, że udział Milanu jest marginalny: "Między Milanem i innymi oskarżonymi drużynami jest taka sama różnica, jak między dniem i nocą. Galliani jest oskarżony o złamanie artykułu pierwszego; odpowiedzialność pośrednia odnosi się do Meaniego. Wydaje mi się, że Milan może wyjść z tego niemal bez uszczerbku. Jeśli potwierdzą się hipotezy oskarżenia, to rossonerim grożą punkty karne - 6, może 7 - w ostatnim lub następnym sezonie. Ponieważ jednak kara musi być odczuwalna, powiedziałbym, że te punkty zostaną odjęte w sezonie 2006/07. Gdyby Milanowi odjęto je w sezonie 2005/06, to i tak by nie stracił prawa do gry w Lidze Mistrzów."
Grassani mówił też o pozostałych oskarżonych klubach: "W przypadku Juventusu najbardziej prawdopodobna jest degradacja do Serie C, bo Serie B nie byłaby karą adekwatną w przypadku potwierdzenia się wszystkich zarzutów. Według oskarżenie Juventus próbował ustawiać rozgrywki poprzez dwóch działaczy ze ścisłego kierownictwa, a to pogorsza ich sytuację. Juve nie może być stawiane na równi z Fiorentiną i Lazio. Może też dojść do degradacji do Serie B połączonej z ogromną kara punktową." "Sytuacja Fiorentiny byłaby korzystniejsza, gdyby zarzuty dotyczyły jedynie Diego Della Valle, który jest prezydentem honorowym i jego udział powoduje tylko odpowiedzialność pośrednią. Oskarżeni sa jednak także prezydent Andrea Della Valle i delegat administracyjny Mencucci, którzy są działaczami ze ścisłego kierownictwa. Na podstawie tego, co wczoraj ogłoszono, prokurator może wnioskować o degradację do Serie B połączoną z punktami karnymi." "Sytuacja Lazio jest podobna do sytuacji Fiorentiny, ale tu jest zamieszany tylko jeden działacz ze ścisłego kierownictwa - prezydent Claudio Lotito. Prokurator może wnioskować o degradację do Serie B bez punktów karnych lub z punktami karnymi w ilości mniejszej niż w przypadku Fiorentiny."
BRAAAAWOOO POLSKA !!! Juniorzy do lat 17tu zdobyli tytuł mistrzów świata. Ciekawi mnie, co na to pan Listkiewicz. Pewnie nadal będzie twierdził, że w Polsce nie rodzą się już talenty. Ja się pytam co dalej będzie z tymi ludżmi, czy znikną tak jak nasi wicemistrzowie olimpijscy. Dlaczego przynajmniej trzech z nich nie znalazło się w pierwszej kadrze, żeby już teraz nabierać doświadczenia? Tak robią praktycznie wszystkie kraje: Argentyna, Brazylia, Holandia, Niemcy itd. tylko nie Polska. Ciekawe czy pan Listkiewicz jest w stanie wymienić z nazwiska chociaż pół składu drużyny juniorów nie mówiąc już o pozycjach na których grają.
Jeszcze raz brawo juniorzy. Czas na daleko idące zmiany w PZPN i w kadrze.
KubusPuchatek napisał(a):BRAAAAWOOO POLSKA !!! Juniorzy do lat 17tu zdobyli tytuł mistrzów świata. Ciekawi mnie, co na to pan Listkiewicz. Pewnie nadal będzie twierdził, że w Polsce nie rodzą się już talenty. Ja się pytam co dalej będzie z tymi ludżmi, czy znikną tak jak nasi wicemistrzowie olimpijscy. Dlaczego przynajmniej trzech z nich nie znalazło się w pierwszej kadrze, żeby już teraz nabierać doświadczenia? Tak robią praktycznie wszystkie kraje: Argentyna, Brazylia, Holandia, Niemcy itd. tylko nie Polska. Ciekawe czy pan Listkiewicz jest w stanie wymienić z nazwiska chociaż pół składu drużyny juniorów nie mówiąc już o pozycjach na których grają.
Jeszcze raz brawo juniorzy. Czas na daleko idące zmiany w PZPN i w kadrze.
Naprawdę...nie wiedziałem...ciekawi mnie tylko co dzieje się potem z tymi talentami.Przecież (nie pamiętam w ,którym roku) młodzieżówka ,w której skald wchodzili podajże Mila , Kuszczak (??) zdobyła ME...a teraz co..?? Proponuję całą tą młodzież na zachód wysłać.tak będzie lepiej dla nich i dla nas
Ramone - to był chyba rok 2001, ale nie mam pewności. W tamtej kadrze grali kolesie z rocznika 82', niezłą ekpię mieli, Mierzejewski (on świętował w tej Finlandii nieźle

), Łobodziński, Nawotczyński i jeszcze kilka niespełnionych talentów
http://pilka.interia.pl/liga/1/news?inf=763388
Lol. Piechnie zachciało się iść do ruskiej ligi, podejrzewam, że tam kariery nie zrobi, co najwyżej nieźle zarobi
Puchar UEFA: Zagłębie Lubin - Dinamo Mińsk
Nie wiem jak się spisuje Dynamo Mińsk, ale jeśli Zagłębie przejdzie I rundę to będzie chyba max na co ich stać. Taki pesymizm mam po ostatnich bojach polskich drużyn w PUEFA
LM: Legia - TVMK/Hafnarfjarðar
Tych typów to przejdą, ale co dalej? Będzie LM? Sorry, ale jakoś wierzyć mi się nie chcę, ale życzem im awansu do LM

Z Dynamem Mińsk Odra chyba kilka lat temu przegrała w Intertoto, o ile dobrze pamiętam.
Jakoś mi się nie wydaje, by Zagłębie było stać na przejście chociaż tej rundy. To jednak słaba drużyna jest, do tego już bez Smudy.
A Legia może chociaż w UEFA się pokaże, na LM szans nie ma.
Co do Zagłebia to powiem tak: jest dobra druzyna, poziom sportowy stoi na dobrym poziomie ale zarząd potrafi wszystko zjebać. Jebana polityka :? .
Smudy nie ma - to wielka strata, ale jest Klejndinst, który z młodymi potrafi pracować

. Jednak obawiam się że kluczoowi piłkarze odejdą. Smuda chce sciągnąć do Lecha Chałbinskiego oraz Iwanskeigo, Łobodzinski ma iść do LEgii lub Korony. W ich miejsce przyszedł Bartczak z Amiki, z wypożyczenia wrócil obronca Żytko, po za tym starają się o Piotra Brożka, Bartosza Karwana, Bartłomieja Grzelaka. Szczególnie ten ostatni jest w zasięgu, Karwana może skusić forsa, a Brożek raczej nie przyjdzie, bo tak szczerze to Lubin to pewnie dla niego prowincja jest

.
Zobaczymy jak to będzie, ciężko będzie zbudować drużynę na PUEFA.
Co do Legii - Wdowczyk powinien zacchować swych kluczowych piłkarzy i do tego ściągnąc kilku nowych i wartościowyc zarazem piłkarzy. Szcczególnie przydałby im się napastnik, Jelenia ściągnąc sie nie udalo, ale słyszałem o opcji 'Marcin Żewłakow'

, wraca także Korzym. Zamierzają ściągnąc kilku Brazylijczyków (Piekarski działa), ale to troche niepokojące jest. Udało się z Rogerem i z tym drugim (ten od rzutów wolnych

), nawet ściągneli jakiegoos nowego w miejsce Ouatara, ale nie wydaje mi się że oni są potrzebni. Niech zbudują team z polskich piłkarzy..
Jak Legii się nie uda w LM, to w PUEFA pewnie też szału nie zrobi.