Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
myśle że trafimy na anglię..
Nie... z anglikami zmierzymy się w finale MŚ, gdzie po dramatycznej dogrywce wygramy z nimi 4:3 Big Grin Laughing
Tomash napisał(a):Nie... z anglikami zmierzymy się w finale MŚ, gdzie po dramatycznej dogrywce wygramy z nimi 4:3 Big Grin Laughing
Piłeś...?
No właśnie nie i to jest najgorsze Laughing
Tomash napisał(a):No właśnie nie i to jest najgorsze Laughing
To faktycznie niedobrze Rolleyes
Módlmty się o grupe "D" jak na razie Meksyk i angola...

{edit}

Mówiłem że bedziemy ze Szkopami? Big Grin

{EDIT 2}

Niemcy
Polska
Kostaryka
Ekwador

Całkiem sympatycznie :]
no calkiem...
Tomash napisał(a):Niemcy
Polska
Kostaryka
Ekwador

nie wyjscie z tej grupy to wstyd i hańba dla polskiej piłki heh - 2. miejsce powinnismy osiągnąć bez wiekszego wysiłku...
4 lata temu tez gadali wszyscy patrząc na Koree i USA
Dance Of Death napisał(a):
Tomash napisał(a):Niemcy
Polska
Kostaryka
Ekwador

nie wyjscie z tej grupy to wstyd i hańba dla polskiej piłki heh - 2. miejsce powinnismy osiągnąć bez wiekszego wysiłku...
Nie rozwaznym jest lekceważenie Kostaryki.
z ekwadorem powinniśmy wygrać...kostaryka...nie wiem.....niemcy ...pewnie przegramy
Ogólnie nie jest źle, już bałem sie, że trafimy do grupy z Anglikami. Na drugie miejsce mamy szanse, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby sie Niemcom zrewanżować Big Grin Grupa wydaje sie łatwa, ale nie należy lekseważyć Ekwadoru i Kostaryki, aby nie było powtórki z Korei gdzie nasi piłkarze już jechali z myslą o 1/8 Ale napewno bedzie ciekawie Big Grin
Z Niemcami mozemy wygrać ,jesli bardziej im sie bedzie kalkulować II miejsce w grupie-w 1974 roku tak podłozyli się swoim ziomalom z NRD,bo nie chcieli grać w II rundzie z Brazylią i Argentyną.
mysle ze warte zauwazenia jest tez to, czego nikt tutaj jeszcze nie zauwazyl (co ja gadam?!)
Mianowicie to, ze jeśli Polska wyjdzie (a nie wierze, ze nie wyjdzie) z grupy spotka się z jedną z drużyn z grupy B (Anglia, Paragwaj, Tryniad i Tobago oraz Szwecja).
Czyli de facto z Anglia i Szwecja, a z obydwoma tymi zespolami nie gra sie nam za dobrze
Jak dla mnie (bez patosu i zbednego optymizmu) nie jest źle:

Niemcy - pomimo iż sa gospodarzami to wątpię by przełamali trapiący ich od lat kryzys - po prostu ich liderzy to nie są zawodnicy pokroju Klinsmanna, Vollera czy Rummenige, daleko im do nich
Ekwador - pokazaliśmy że potrafimy z nimi grać (co prawda w piłkę wodną) a poza swoją położoną na dużej wysokości stolicą gdzie wygrali i z Argentyną i Brazylią, grali w eliminacjach dość słabo
Kostaryka - ta drużyna może rywalizować z Hondurasem, Nikaraguą, Panamą czy Gwatemalą w meczach o awans, wyjście z grupy to już za wysokie progi dla nich (nie tak dawno dostali z Hondurasem i bodajże Gwatemalą) - jest to futbol południowy ale dość chaotyczny i mało zorganizowany, podobnie jak Ekwador

Wierzcie mi ale można być zadowolonym, mogło być o wiele gorzej, ale cóż w naturze Polaków tkwi dramatyzowanie, narzekanie i czarnowidztwo. Ja uważam że tak dobrego składu nie mieliśmy od 1982 z Bońkiem, Latem, Smolarkiem i Młynarczykiem oraz że nauczka ostatniego mundialu schłodzi chłopaków przed meczami. Jeśli ktoś jest prawdziwym kibicem to będzie wierzył w nasze Orzełki. Ja wierzę (byle Janas nie wpuszczał Drewna na murawę)