Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Cytat:I tak,i nie.Ostatecznie,mimo że przegrana w finale,węgierska "złota jedenastka" była i jest nadal legendą. Mój tata potrafił jeszcze parę lat temu wymienić nazwiska wszystkich graczy węgierskich z tamtego słynnego meczu finałowego,łącznie z ich numerami na koszulkach
i pozycjami na jakich grali.Za chiny zaś nie potrafił przypomnieć sobie nazwisk Niemców,poza Rahnem i Morlockiem-bo ci akurat strzelali bramki.No i bramkarza tez zapamiętał.

O tamtych latach praktycznie nic nie wiem, więc trudno mi jest co kolwiek powiedziec o tamtych drużynach. Tylko tyle wiem, że był to okres, w którym mogliśmy sie uczyć od Węgrów Tongue I ta nauka długo trwała Wink

Cytat:No własnie,tym germanskim kutasom nawet pogoda sprzyjała,ten finałowy mecz w Bernie tez był toczony podczas ulewy.W '74 gdyby przyszło im z nami grać w normalnych warunkach, to łeb se dam uciąc ,ze dostali by w dupę a w finale zagrała by Polska z Holandią - i to by był sprawiedliwy finał to to były dwie najlepsze drużyny tego turnieju.

Dziś wiele osób tak uwarza, nawet sami Niemcy przyznają, ze mieliśmy bardzo silną drużynę i róznie mogłoby sie to potoczyć. Ale niestety, rzeczywistość jest inna Wink

Cytat:Zgoda,zgoda,tylko ze jakoś Niemcom za często się wszystko fuksem udawało.

Teraz juz nie będą mieli tyle szczęścia. Nawet im "własne ściany" nie pomogą Big Grin W Korei też im sie śmignęło, ale Brazylia szybko ich przywróciła na właściwe miejsce, choć i tak nie zasłużone, ale tak jak wspomniałem to jest futbol i za to go kochamy Laughing Za tą nieprzewidywalność Big Grin

Cytat:Poznań na pierwszym miejscu Rządzimy.

Wrocław też jest Laughing Będe miał bliziutko Laughing
http://sport.wp.pl/kat,37154,wid,8285566...caid=117cd

Cytat:przedstawiciele UEFA, którzy przyjadą do nas w tym roku będą musieli posiadać dużą wyobraźnię, gdyż stadiony w 3 z 4 pierwszych wybranych miast istnieją tylko na papierze.
ZAORAĆ!
PZPN oczywiscie...
R_amze_S napisał(a):http://sport.wp.pl/kat,37154,wid,8285566...caid=117cd

Cytat:przedstawiciele UEFA, którzy przyjadą do nas w tym roku będą musieli posiadać dużą wyobraźnię, gdyż stadiony w 3 z 4 pierwszych wybranych miast istnieją tylko na papierze.
ZAORAĆ!
PZPN oczywiscie...

akapit nizej tez jest MOC:

Cytat:O stadionach także wypowiedział się prezydent Majchrowski: "Część z tych miast, które uzyskały akceptację nie tylko nie ma żadnego stadionu, to nie ma nawet terenu pod jego budowę".

ROTFL

W ogole po chuj budowac nowy stadion w takim Gdansku, gdzie pilkarsiej potegi to raczej nie bedzie.
Cytat:W ogole po chuj budowac nowy stadion w takim Gdansku, gdzie pilkarsiej potegi to raczej nie bedzie.
No właśnie wśród kryteriów przyznawania miastom i stadionom organizację Euro 2012 wymieniano m.in tradycje piłkarskie.
Porównajmy w tym momencie tradycje piłkarskie 3miasta z krakowem czy górnym śląskiem.
AMEN.
Kłócicie się i lamentujecie a Polska pewnie i tak nie dostanie mistrzostw.
No jasne ,ze nie dostanie ale moze sie cos ruszy i wybuduja wiecej nowych stadionow.
Może gdyby Lechii jakimś cudem udałoby się wejść w najbliższych latach do ekstraklasy to może by całkiem niezły klub był. Gdańsk wielkie miasto jest, dobrych sponsorów bez problemu by pozyskali, kibiców mają dość dużo, a mogłoby być więcej. W Gdańsku chyba tylko Lechia istnieje (mam rodzine tam, to coś wiem Big Grin ), kibiców mają wiecej niz taka Arka. Zbudować dobrą druzynę by mogli, trenerem jest tam teraz syn Kaczmarka, a ojciec wtyki ma i trener tez dobry jest. Więc jakby kiedys udało i sie wejsc do 1 ligi to można by tam całkiem niezła druzyne zbudowac.
Same miasto wybrano tez pewnie z powodow czysto ekonomicznych, a po za tym same miasto dobrze sie prezentuje.
..zresztą co tu się rozwodzić, nie dostaniemy tych mistrzostw.

ps. a czemu Kielc nie zgłoszono?? Wink
balzac napisał(a):ps. a czemu Kielc nie zgłoszono?? Wink

Bo szefowie UEFA powiedzieli ,ze Manowar to gowno i teraz boja sie ewentualnego zamachu stali i peruna ze strony KelThuza.
http://pilka.interia.pl/liga/1/news?inf=741831
Wdowczyk chce Olisadebe, Lobodzińskiego też chyba

http://pilka.interia.pl/news?inf=741976
Ronaaldonho wyprzedił Becksa Big Grin
Nikt nie typuje na LM ? To ja zacznę:

Awans Barcy
Awans Villarealu

I to tyle Wink
Z tym pierwszym sie zgodze... ale to drugie Confusedhock:... chyba się pomyliłeś Laughing Arsenal wejdzie Big Grin Choćby dla samego finału. Nepewno ciekawszy bedzie finał BARCA - ARSENAL Wink
http://sport.onet.pl/1312004,wiadomosci.html
trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść....nie wiem dlaczego nigdy go nie lubiłem

typy : awans Villarealu
AWANS BARCELONY
Ghost_82 napisał(a):Z tym pierwszym sie zgodze... ale to drugie Confusedhock:... chyba się pomyliłeś Laughing Arsenal wejdzie Big Grin Choćby dla samego finału. Nepewno ciekawszy bedzie finał BARCA - ARSENAL Wink
I to ON ma racje Laughing
Valhalla napisał(a):
Ghost_82 napisał(a):Z tym pierwszym sie zgodze... ale to drugie Confusedhock:... chyba się pomyliłeś Laughing Arsenal wejdzie Big Grin Choćby dla samego finału. Nepewno ciekawszy bedzie finał BARCA - ARSENAL Wink
I to ON ma racje Laughing
I tak zapewne będzie:> Moja corka zazwyczaj ma rację w tych kwestiach :>