Cytat:I tak,i nie.Ostatecznie,mimo że przegrana w finale,węgierska "złota jedenastka" była i jest nadal legendą. Mój tata potrafił jeszcze parę lat temu wymienić nazwiska wszystkich graczy węgierskich z tamtego słynnego meczu finałowego,łącznie z ich numerami na koszulkach
i pozycjami na jakich grali.Za chiny zaś nie potrafił przypomnieć sobie nazwisk Niemców,poza Rahnem i Morlockiem-bo ci akurat strzelali bramki.No i bramkarza tez zapamiętał.
O tamtych latach praktycznie nic nie wiem, więc trudno mi jest co kolwiek powiedziec o tamtych drużynach. Tylko tyle wiem, że był to okres, w którym mogliśmy sie uczyć od Węgrów

I ta nauka długo trwała
Cytat:No własnie,tym germanskim kutasom nawet pogoda sprzyjała,ten finałowy mecz w Bernie tez był toczony podczas ulewy.W '74 gdyby przyszło im z nami grać w normalnych warunkach, to łeb se dam uciąc ,ze dostali by w dupę a w finale zagrała by Polska z Holandią - i to by był sprawiedliwy finał to to były dwie najlepsze drużyny tego turnieju.
Dziś wiele osób tak uwarza, nawet sami Niemcy przyznają, ze mieliśmy bardzo silną drużynę i róznie mogłoby sie to potoczyć. Ale niestety, rzeczywistość jest inna
Cytat:Zgoda,zgoda,tylko ze jakoś Niemcom za często się wszystko fuksem udawało.
Teraz juz nie będą mieli tyle szczęścia. Nawet im "własne ściany" nie pomogą

W Korei też im sie śmignęło, ale Brazylia szybko ich przywróciła na właściwe miejsce, choć i tak nie zasłużone, ale tak jak wspomniałem to jest futbol i za to go kochamy

Za tą nieprzewidywalność
Cytat:Poznań na pierwszym miejscu Rządzimy.
Wrocław też jest

Będe miał bliziutko

R_amze_S napisał(a):http://sport.wp.pl/kat,37154,wid,8285566...caid=117cd
Cytat:przedstawiciele UEFA, którzy przyjadą do nas w tym roku będą musieli posiadać dużą wyobraźnię, gdyż stadiony w 3 z 4 pierwszych wybranych miast istnieją tylko na papierze.
ZAORAĆ!
PZPN oczywiscie...
akapit nizej tez jest MOC:
Cytat:O stadionach także wypowiedział się prezydent Majchrowski: "Część z tych miast, które uzyskały akceptację nie tylko nie ma żadnego stadionu, to nie ma nawet terenu pod jego budowę".
ROTFL
W ogole po chuj budowac nowy stadion w takim Gdansku, gdzie pilkarsiej potegi to raczej nie bedzie.
Cytat:W ogole po chuj budowac nowy stadion w takim Gdansku, gdzie pilkarsiej potegi to raczej nie bedzie.
No właśnie wśród kryteriów przyznawania miastom i stadionom organizację Euro 2012 wymieniano m.in tradycje piłkarskie.
Porównajmy w tym momencie tradycje piłkarskie 3miasta z krakowem czy górnym śląskiem.
AMEN.
Kłócicie się i lamentujecie a Polska pewnie i tak nie dostanie mistrzostw.
No jasne ,ze nie dostanie ale moze sie cos ruszy i wybuduja wiecej nowych stadionow.
Może gdyby Lechii jakimś cudem udałoby się wejść w najbliższych latach do ekstraklasy to może by całkiem niezły klub był. Gdańsk wielkie miasto jest, dobrych sponsorów bez problemu by pozyskali, kibiców mają dość dużo, a mogłoby być więcej. W Gdańsku chyba tylko Lechia istnieje (mam rodzine tam, to coś wiem

), kibiców mają wiecej niz taka Arka. Zbudować dobrą druzynę by mogli, trenerem jest tam teraz syn Kaczmarka, a ojciec wtyki ma i trener tez dobry jest. Więc jakby kiedys udało i sie wejsc do 1 ligi to można by tam całkiem niezła druzyne zbudowac.
Same miasto wybrano tez pewnie z powodow czysto ekonomicznych, a po za tym same miasto dobrze sie prezentuje.
..zresztą co tu się rozwodzić, nie dostaniemy tych mistrzostw.
ps. a czemu Kielc nie zgłoszono??

balzac napisał(a):ps. a czemu Kielc nie zgłoszono?? 
Bo szefowie UEFA powiedzieli ,ze Manowar to gowno i teraz boja sie ewentualnego zamachu stali i peruna ze strony KelThuza.
Nikt nie typuje na LM ? To ja zacznę:
Awans Barcy
Awans Villarealu
I to tyle

Z tym pierwszym sie zgodze... ale to drugie

hock:... chyba się pomyliłeś

Arsenal wejdzie

Choćby dla samego finału. Nepewno ciekawszy bedzie finał BARCA - ARSENAL