Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Tak można powiedzieć ,że jest klasa C ,ale to tylko wioski robią lige między sobą.
Ymir napisał(a):Wiesz, ja również jestem świadom poziomu polskiej piłki. I również się nie nastawiałem na awans ani przed meczem ani po nim (zresztą nic takiego w pierwszym poscie nie napisalem, wiec nie wiem, o co sie czepiasz i udajac wielkiego znawce, "tlumaczysz" mi cos, co jest doskonale wiadome wszystkim)

Wiesz w takim razie 'troszeczke mnie zmyliły te emotikonki na końcu twojego poprzedniego postu. A tak wogóle to nie udaje żadnego znawcy tylko nim jestem Tongue I to raczej nie jest wiadome wszystkim bo niektórzy po pierwszym meczu już kupowali popkorn na faze grupową Smile Błąd
Kamael napisał(a):Majdan powinien zostać zastrzelony, za conajmniej dwie wpuszczone bramki. 5 sytuacji Zieńczuka już lepiej nie wspominać...

Dodac nalezy tez, wystawienie Kuzby, imho, nie zrobil nic szczegolnego. A wydawalo mi sie, ze stac go na wiecej ;)
Heh, trudno mi sobie przypomnieć jakikolwiek jego kontakt z piłką. Kompletnie bezproduktywny zawodnik (heh, za co on bierze te 800 tyś euro rocznie? [źródło: Przegląd Sportowy]).
Żal mi jedynie Sobolewskiego...
Zgarnalem ponad 5 dych w STSie na tym meczu, ale chyba po raz pierwszy w zyciu nie ciesze sie z wygranej u bukmacherow..

Wiedzialem, ze Wisla wygrala w Krakowie, glownie dlatego, ze Panathinaikos nie byl jeszcze w pelni przygotowany do sezonu.. Wczoraj po godzinie gry to nasi nie mieli juz sil biegac za Koniczynkami.. Szkoda, bo niewiele brakowalo do szczescia..

Majdan- co prawda zawalil przy bramce Olisadebe (dlaczego on wybil pilke do gory?) i czesciowo Kotsisa, ale w kilku innych sytuacjach ratowal dupsko Wisle.. Ogolnie- zle nie gral..
Dudka- nie cieprie goscia.. kazda akcja z jego udzialem jaka pamietam (czy to w Amice, Wisle, czy w reprezentacji) konczyla sie strata gola.. Najgorszy transfer polskiej pilki w tym sezonie.. Mecz na miare jego 'umiejetnosci'..
Baszczynski- nieupilnowal Morrisa, co mocno obiza mu noty, ale przez reszte spotkania gral dobrze..
Glowacki- swietny mecz, co prawda nieupilnowal raz Gekasa, przez co Grek wyszedl sam na sam z Majdanem, ale na szczescie gola ine bylo..
Klos- jw, jednak on mial mniej szczescia- nie zatrzymal Papadopulosa.. ;(
Uche- praktycznie niewidoczny (pamietam tylko jego 2 dosrodkowania [bardzo ladne zreszta]), nie pomagal kolegom w odbiorze pilki.. Cien Uche z meczy przeciwko Lazio, Parmie i Shalke
Zienczuk- mial 3-4 swietne okazje, ale zadnej nie wykorzystal..
Cantoro- przez 70 minut- swietnie.. Potem jednak znikl.. W tym momencie wlasnie zabraklo Szymka lub Zurawskiego, ktorzy pociagneliby reszte druzyny..
Sobolewski- b. dobry mecz imho, nie mozna miec do niego pretensje o ta czerwona kartke; strzelil najladniejsza (i dosyc szczesliwa trza przyznac) bramke wieczoru.. Smile
Franek- byl zbyt dobrze kryty, zeby cos zdzialac..
Brozek- szkoda, ze tak szybko poprosil o zmiane.. Jest szybki, moze by wykorzystal ktoras z prostopadlych pilek..
Paulista- dobry technicznie i szybki, ale troche za bardzo wierzy we wlasne umiejetnosci imho.. w kilku sytuacjach powinien podac, zamiast probowac strzalow na bramke z ostrego kata..
Penksa- jak dla mnie najlepszy ofensywny zawodnik Wisly..
Kuzba- nie wiem co ten pan robi w Wisle.. Na dodatek z TAKIM kontraktem.. Dno i wodorosty..

Cytat:I ten gol oczywiscie Penksa zdobyl przepisowo, ale sedzia go nie uznal...

Wg mnei sedzia dobrze zareagowal..

PS> Specjalna nagroda dla duetu Szpakowski-Gmoch.. Big Grin Jacus zasluzyl sobie na miano 'komentatora miesiaca'..
Dżemik napisał(a):PS> Specjalna nagroda dla duetu Szpakowski-Gmoch.. :D Jacus zasluzyl sobie na miano 'komentatora miesiaca'..

Oni zawsze miazdza, co jak co, ale dla mnie mogliby komentowac kazda dyscypline sportowa ;) Oprocz skokow, Miklasa nic nie pobije ;D

Co do Kuzby, wolalem go w Gorniku Zabrze ;P Ale nie pamietam w ktorym to bylo sezonie, bo z pilka jako tako mam juz malo stycznosci ;) Obecnie opiera sie to na piwie i Tv ;D Pewnie nie jestem sam ;)

Jak to wczoraj slyszalem pod oknami "Oli, Oli Cala Polska Cie Pierdoli" ;) W dodatku jebnal focha i nie wie czy przyjmie powolanie do reprezentacji, mi to w sumie na reke, nigdy go nie lubialem ;)
Acrid napisał(a):Jak to wczoraj slyszalem pod oknami "Oli, Oli Cala Polska Cie Pierdoli" Wink W dodatku jebnal focha i nie wie czy przyjmie powolanie do reprezentacji, mi to w sumie na reke, nigdy go nie lubialem Wink

No ja mu się nawet nie dziwie Tongue Ale w reprezentacji by się przydał, ale rasialdo to raczej ze składu nie wygryzie Laughing Offtopic: Lux masz avatar. Rancid rulezz Tongue
Dżemik napisał(a):PS> Specjalna nagroda dla duetu Szpakowski-Gmoch.. Big Grin Jacus zasluzyl sobie na miano 'komentatora miesiaca'..
Ten duet miażdży po prostu, jak to już Acrid zauważył. Nie wiem jak w naszej cudnej polskiej telewizji wpadli na to, by ich talenty połączyć, ale od teraz zawsze powinni komentować razem. Tylko dla nich dotrwałem przed telewizorem do ostatniej minuty ;D. Celne analizy Gmocha jak zwykle były urzekające ;D.
Sympatykom Gmocha proponuję obejrzeć "Mistrzostwa Świata" na http://www.dea.gensys.pl/ ;)

A co do Szpaka - jego teksty są legendą, niech dalej komentuje, przynajmniej robi to z pasją i z zaangażowaniem, a i pośmiać się można ;)
franek napisał(a):A co do Szpaka - jego teksty są legendą, niech dalej komentuje, przynajmniej robi to z pasją i z zaangażowaniem, a i pośmiać się można Wink

Racja - co jak co ale Szpaku ma klasę 8) a i polewka też lekka jest Big Grin Widać i słychac że facet czuje to co robi Angry
Wisła znowu dała dupy.........
maharet napisał(a):Wisła znowu dała dupy.........
Bzdury opowiadasz. Wisła zagrała na 100% możliwości, a że to nie wystarczyło na Panathinaikos, to już insza sprawa. Uważam, że nie ma powodu do wstydu i że w P.UEFA, Wisła może zdziałać więcej niż kiedykolwiek.
EDIT: co do Szpaka, to uważam go za najlepszego Polskiego komentatora. Za emocje, które sam okazuje, za roadość którą wybucha, gdy nasi strzelą bramkę, można mu wybaczyć ciągłe pomyłki ;)
Żartujesz chyba... Przecież Szpakowski to totalna tragedia. Zawsze będę obstawał przy tym, że najlepszych komentatorów ma Canal+.

A jak Wam się grupy LM podobają? Którą uważacie za najmocniejszą?
Jako pomoc może wrzucę zestawienia grup:

Grupa A
Bayern Monachium (Niemcy), Juventus Turyn (Włochy), Club Brugge KV (Belgia), SK Rapid Wiedeń (Austria)

Grupa B
Arsenal Londyn (Anglia), AFC Ajax Amsterdam (Holandia), AC Sparta Praga (Czechy), FC Thun (Szwajcaria)

Grupa C
FC Barcelona (Hiszpania), Panathinaikos Ateny (Grecja), Werder Brema (Niemcy), Udinese Calcio (Włochy)

Grupa D
Manchester United (Anglia), Villarreal CF (Hiszpania), LOSC Lille Métropole (Francja), SL Benfica Lizbona (Portugalia)

Grupa E
AC Milan (Włochy), PSV Eindhoven (Holandia), Schalke 04 Gelsenkirchen (Niemcy), Fenerbahçe SK Stambuł (Turcja)

Grupa F
Real Madryt (Hiszpania), Olympique Lyon (Francja), Olympiakos Pireus CFP (Grecja), Rosenborg BK Trondheim (Norwegia)

Grupa G
Liverpool FC (Anglia), Chelsea Londyn (Anglia), RSC Anderlecht Bruksela (Belgia), Real Betis Sewilla (Hiszpania)

Grupa H
Inter Mediolan (Włochy), FC Porto (Portugalia), Glasgow Rangers (Szkocja), Artmedia Petrżalka Bratysława (Słowacja)
Najmocniejsze są chyba A i G..
Kamael napisał(a):Żartujesz chyba... Przecież Szpakowski to totalna tragedia. Zawsze będę obstawał przy tym, że najlepszych komentatorów ma Canal+.
W żadną bądź razość. To wcale nie żart. Borek też jest niezły, lecz wolę Szpaka.
A ja sobie czekam na mecze Man Utd, bo bardzo ciekawych ma przeciwników. Dwumecz z Villarealem zapowiada się bardzo obiecująco ;].
Grupa C, wyłączając Barcę, jest chyba najbardziej wyrównana i tam trudno wskazać faworyta w walce o 2 miejsce.
Najmocniejsza oczywiście grupa G, trzy naprawdę dobre drużyny. Anglicy nie będą mieli z Betisem łatwo.

Edit...
Ja się chyba zaraz popłaczę. Odra - Wisła 1:1 - stracona bramka w 93 minucie ;/. Cholera, a taki dobry mecz Odra zagrała...