Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
http://sport.onet.pl/1225738,wiadomosci.html

łooo jezu... moze Mielcarski jeszcze zagra ? :?
No, miejmy nadzieje, że te pieniądze nie pójdą na marne i w końcu Wisła zacznie sie liczyć rozgrywkach pucharowych. Poczekajmy jeszcze troszke i się okaże co są warci.
Imho Wisla powinna sie zainteresowac jakims bramkosrzelnym napastnikiem i 2 skrzydlowymi, a dopiero pozniej szukac wzmocnien w defensywie..

A decyzji o zakupie Kaczorowskiego nawet nie skomentuje..
Cytat:Imho Wisla powinna sie zainteresowac jakims bramkosrzelnym napastnikiem i 2 skrzydlowymi, a dopiero pozniej szukac wzmocnien w defensywie..

Zgadzam sie z tym... W końcu ktoś musi zastąpiś Franka i Żurawia no i skrzydłowych... Ach, cóż to były za czasy kiedy to na skrzydłach szalał Kosowski z Uche Angry a akcje wykańczał Żuraw Angry aż chciało się oglądać gre Wisły.

A co do Kaczorowskiego, to ja równiez zostawie to bez komentarza Wink
Dżemik napisał(a):Imho Wisla powinna sie zainteresowac jakims bramkosrzelnym napastnikiem i 2 skrzydlowymi, a dopiero pozniej szukac wzmocnien w defensywie..

A decyzji o zakupie Kaczorowskiego nawet nie skomentuje..

imo powinni sprowadzic Jelenia z Płocka.
Zgadzam się, Jeleń byłby w sam raz. Natomist osobiście liczę, że kupiony przez Wisłę z Odry Mariusz Pawełek (w sumie niewiem czy ostatecznie transfer jest już dograny, w każdym razie już z drużyną Białej Gwiazdy trenuje), którego jako piłkarza i człowieka bardzo szanuję dostanie tam szansę i wygra rywalizację z Majdanem. Jego problemem może być jednak słaba psychika, nie wiem czy w tak wielkim klubie się nie spali. Trochę brak mu pewności siebie.
http://sport.onet.pl/1228379,wiadomosci.html

Smiem twierdzic, iz bedzie to niezwykle owocny sezon... ;]
Kam, orientujesz sie co dzieje sie w Odrze? Dlaczego wyprzedaja wszystkich najlepszych zawodnikow? Dlugi, czy Socha uznal, ze 8 miejsce w tabeli to stanowczo za wysoko?
Sam chciałbym wiedzieć, nikt tego nie rozumie. Długów żadnych nie ma, klub zawsze był wypłacalny, pieniądze zawsze były nie największe, ale realne. A teraz kiedy pojawiła się okazja Socha chwali się w prasie, że za sprzedanie czterech najlepszych zawodników dostanie 3,5 miliona złotych. Tylko pytanie kto teraz w tej drużynie będzie grać? Oczywiście podobną politykę klub prowadzi od zawsze - promowanie zawodników nikomu nie znanych, czy z niższych lig (jak jest teraz? Zganiacz, który siedział na ławie w Legii, odszedł ze Świtu Nowy Dwór, trafił do nas i jest jednym z lepszych reżyserów gry w lidze; Drzymont, który po kłótniach z działaczami w Zagłębiu Sosnowiec był tam niechciany i trafił do nas, a teraz jest jednym z lepszych środkowych obrońców w lidze; Pawełek - nasz wychowanek, który grał w rezerwach, miał być wypożyczony do 4 ligi, czy w ogóle oddany, przez kilka lat siedział u nas na ławie, a teraz jest świetnym bramkarzem).
Jest to po prostu zwykłe odstraszanie kibiców, którzy po pół roku rwania włosów z głowy wreszcie doczekali się drużyny na dobrym ligowym poziomie (która powinna być jeszcze wyżej). Ja rozumiem, można sprzedać 1,2 zawodników z pierwszego składu (bo nie ma się co łudzić, dla Pawełka gra w Wiśle to wielka szansa, której nikt nie powinien mu odbierać), co pozwoliłoby zrównoważyć budżet jeśli pojawiły się jakieś braki, ale 4 w tym samym momencie?! I do tego Masłowski odchodzi do słabszej od nas drużyny...
Trudno mi to wszystko zrozumieć, naprawdę. Tymbardziej, że jak narazie w zamian nikogo nie widać. Niby doszedł Dudek, dostaliśmy z Korony Kolendowicza, Stachowiaka z Jagielloni (właśnie, widziałeś go na żywo? nadaje się? Wink, który chyba raczej jest melodią przyszłości, ale gdzie tu zastępca dla Zganiacza, gdzie dla Drzymonta. Czuję, że długo znów będziemy tutaj musieli czekać na rozwinięcie się nowych zawodników, którzy mogliby podołać temu zadaniu.
Jedno jest jednak pewne i nie podlega dyskusji - Odra to w Polsce idealny klub do wypromowania się, spokojnego rozwinięcia, ilość naszych zawodników w Groclinie, Koronie, czy innych klubach mówi sama za siebie. I chyba opłaca się u nas grać, może za mniejsze pieniądze, ale w dalszej perspektywie korzyści są wielkie, gdyż nikt nikomu możliwości odejścia (jeśli tylko dany zawodnik tego chce) nie blokuje.
Imho Stachowiak spokojnie moze bronic bramki Odry juz od tej rundy. Mimo mlodego wieku bardzo mi zaimponowal swoimi umiejetnosciami. Wygryzl zreszta ze skladu Olszewskiego i Krzysztalowicza, a to mowi samo za siebie. WinkSzkoda, ze nie poczekal na 1 lige z Jaga. Sad

A co do Odry- wczoraj sie dowiedzialem, ze na miejsce Zganiacza przyjsc ma Smolinski z Legii. Mam nadzieje, ze gra w Wodzislawiu pomoze mu w rozwoju, bo chyba sie w nim ostatnio zatrzymal.
http://sport.onet.pl/1229765,wiadomosci.html
.....widział ktoś mecz ??......
Ramone napisał(a):http://sport.onet.pl/1229765,wiadomosci.html
.....widział ktoś mecz ??......

Ja Wink a co ?
Dżemik napisał(a):Imho Stachowiak spokojnie moze bronic bramki Odry juz od tej rundy. Mimo mlodego wieku bardzo mi zaimponowal swoimi umiejetnosciami. Wygryzl zreszta ze skladu Olszewskiego i Krzysztalowicza, a to mowi samo za siebie. WinkSzkoda, ze nie poczekal na 1 lige z Jaga. Sad
No, nareszcie jakaś dobra wiadomość ;]. W takim razie mam nadzieję, że w Wodzisławiu nie zawiedzie.

Cytat:A co do Odry- wczoraj sie dowiedzialem, ze na miejsce Zganiacza przyjsc ma Smolinski z Legii. Mam nadzieje, ze gra w Wodzislawiu pomoze mu w rozwoju, bo chyba sie w nim ostatnio zatrzymal.
Też coś słyszałem, poza tym w necie pojawiła się plotkak, że na wypożyczenie razem z nim przyjdą Vukovic, Poledica i Zjawiński, tylko naprawdę nie wiem kto miałby im płacić. Nie wiem czy Smoliński byłby dla nas tak przydatny, ale pewnie podobnie jak Korzym spokojnie mógłby się ograć i wypracować formę. Oczywiście, gdyby załapał się do składu, bo w kolejce na miejsce Zganiacza czeka inny były gracz Legii - Ireneusz Kowalski, który w kilku meczach zaprezentował się naprawdę dobrze i myślę, że będzie jego dobrym następcą. Smoliński ostatnio albo grał fatalnie, albo nie grał w ogóle, więc podchodzę do tego ewentualnego transferu bardzo sceptycznie ; ).

A derby Manchesteru oczywiście oglądałem i za bardzo nie wiem co napisać. Warto na pewno odnotować debiut Evry - będzie z niego pożytek, choć kilka interwencji miał niepewnych. Poza tym jak zwykle fatalnie zagrał Silvestre i naprawdę nie rozumiem dlaczego w składzie nie pojawił się Brown, który zagrał bardzo dobry mecz z Arsenalem, albo kupiony Vidic, który nie siedział nawet na ławie. Co najbardziej rzuca się w oczy - brak klasowego środkowego pomocnika i jak zwykle bezproduktywność Ronaldo, który na szczęście z powodu czerwonej kartki nie zagra z Liverpoolem, więc rosną nasze szanse ; ).
Cytat:Też coś słyszałem, poza tym w necie pojawiła się plotkak, że na wypożyczenie razem z nim przyjdą Vukovic, Poledica i Zjawiński, tylko naprawdę nie wiem kto miałby im płacić. Nie wiem czy Smoliński byłby dla nas tak przydatny, ale pewnie podobnie jak Korzym spokojnie mógłby się ograć i wypracować formę. Oczywiście, gdyby załapał się do składu, bo w kolejce na miejsce Zganiacza czeka inny były gracz Legii - Ireneusz Kowalski, który w kilku meczach zaprezentował się naprawdę dobrze i myślę, że będzie jego dobrym następcą. Smoliński ostatnio albo grał fatalnie, albo nie grał w ogóle, więc podchodzę do tego ewentualnego transferu bardzo sceptycznie ; ).

Hm, ja jednak bardziej wierze w talent Smolinskiego niz Kowalskiego.. Ciagle pamietam jego pierwsze pol roku w Legii.. Smile