Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
a Żurawski strzela kolejnego gola dla celticu
http://sport.onet.pl/1229812,wiadomosci.html
Dżemik napisał(a):Hm, ja jednak bardziej wierze w talent Smolinskiego niz Kowalskiego.. Ciagle pamietam jego pierwsze pol roku w Legii.. Smile
No nie wiem, koleś zagrał kilka dobrych spotkań w pół roku i od razu został okrzyknięty wielkim talentem, odkryciem roku, dostał piłkarskiego oskara (na którego absolutnie nie zasłużył). Moim zdaniem były to opinie i wyróżnienia mocno na wyrost, ale może się mylę i jeszcze mnie ten piłkarz zaskoczy. Ok, Kowalski nie jest może jakos specjalnie utalentowany, szczególnie młody i perspektywiczny też już nie jest, ale myślę, że skoro już w Odrze jest, to należy dać mu szansę, bo widziałem go w kilku spotkaniach i spisywał się przyzwoicie. Na ten moment z niego mielibyśmy większy pożytek, niż ze Smolińskiego. A co do Zjawińskiego też nie jestem pewien czy wypożyczenie ma sens. Również mamy utalentowanego 19-to latka - Tomasza Świerzyńskiego, który wyróżniał się w drużynie juniorów, później w rezerwach i teraz zostało przesunięty do pierwszego zespołu. Uważam, że lepiej dać szansę własnemu piłkarzowi, który zapewne umiejętnościami nie wiele sie różni od gracza Legii, pozwolić mu się rozwinąć, niż ogrywać zawodnika innemu klubowi, z czego my nie mielibyśmy w dalszej perspektywie żadnego zysku.
Kamael napisał(a):No nie wiem, koleś zagrał kilka dobrych spotkań w pół roku i od razu został okrzyknięty wielkim talentem, odkryciem roku, dostał piłkarskiego oskara (na którego absolutnie nie zasłużył). Moim zdaniem były to opinie i wyróżnienia mocno na wyrost, ale może się mylę i jeszcze mnie ten piłkarz zaskoczy.

Byly, ale zawsze moze nastapic eksplozja talentu Smolinskiego, o co w przypadku Kowalskiego martwic sie raczej nie trzeba. Ten drugi zapewne bedzie pykal srednia pilke, niczym specjalnym sie w lidze nie wyrozniajac. A Smolinski to wielka niewiadoma.

Inna sprawa, ze ani Smolinski, ani Kowalski nie sa zawodnikami klasy Zganiacza. Optowalbym zatem za sprowadzeniem jakiegos bardziej doswiadczonego zawodnika na pozycje rozgrywajacego. Zaden z nich przeciez liderem zespolu nie bedzie.

Cytat:A co do Zjawińskiego też nie jestem pewien czy wypożyczenie ma sens. Również mamy utalentowanego 19-to latka - Tomasza Świerzyńskiego, który wyróżniał się w drużynie juniorów, później w rezerwach i teraz zostało przesunięty do pierwszego zespołu. Uważam, że lepiej dać szansę własnemu piłkarzowi, który zapewne umiejętnościami nie wiele sie różni od gracza Legii, pozwolić mu się rozwinąć, niż ogrywać zawodnika innemu klubowi, z czego my nie mielibyśmy w dalszej perspektywie żadnego zysku.

Eh, o faworyzowaniu zawodnikow z importu miast utalentowanych wychowankow, to ja akurat cos wiem. ;\ Ciekawe ile w Realu pogra sobie Soldado po przyjsciu Cassano.
Dżemik napisał(a):
Kamael napisał(a):No nie wiem, koleś zagrał kilka dobrych spotkań w pół roku i od razu został okrzyknięty wielkim talentem, odkryciem roku, dostał piłkarskiego oskara (na którego absolutnie nie zasłużył). Moim zdaniem były to opinie i wyróżnienia mocno na wyrost, ale może się mylę i jeszcze mnie ten piłkarz zaskoczy.

Byly, ale zawsze moze nastapic eksplozja talentu Smolinskiego, o co w przypadku Kowalskiego martwic sie raczej nie trzeba. Ten drugi zapewne bedzie pykal srednia pilke, niczym specjalnym sie w lidze nie wyrozniajac. A Smolinski to wielka niewiadoma.

Inna sprawa, ze ani Smolinski, ani Kowalski nie sa zawodnikami klasy Zganiacza. Optowalbym zatem za sprowadzeniem jakiegos bardziej doswiadczonego zawodnika na pozycje rozgrywajacego. Zaden z nich przeciez liderem zespolu nie bedzie.
Prawda, Zganiacz w ciągu ostatniego roku rozwinął się niesamowicie i z gracza odsyłanego z klubu do klubu, nie mogącego znaleźć miejsca w składzie stał się w Odrze kluczowym graczem środka pola. W sumie mógłbym pisząc o nim wymieniać jedynie zalety i myślę, że w Koronie (oczywiście jeśli będzie miał miejsce w składzie, a to nie jest wcale takie pewne) może zrobić jeszcze krok do przodu.
Początkowo mówiło się o transferze Pawła Kaźmierczaka z Górnika Polkowice, on miał zastąpić Zganiacza, ale sprawa jakoś ucichła. Był zachwalany jako młody, utalentowany i perspektywiczny zawodnik. Może szkoda, że się w Odrze nie pojawi. Ja bym raczej szedł w tym kierunku, raczej szukałbym zawodnika w wieku Zganiacza, który mógłby ciągle się rozwijać, a poza tym zapewne Odra mogłaby spokojnie spełnić jego wymagania finansowe - różnie z doświadczonymi piłkarzami bywa. Poza tym, kto Twoim zdaniem mógłby się nadawać? Ja nie mam pojęcia kto mógłby się pojawić.
Dariusz Latka z Jagi, ale za cholere go nie oddamy. Smile Rozgrywajacy to bardzo odpowiedzialna pozycja, gdzie doswiadczenie zdobyte w przeszlosci bardzo procentuje i dlatego sadze, ze przydalby sie ktos z wiekszym doswiadczeniem. Zganiacz pomimo mlodego wieku radzil sobie na tej pozycji swietnie, ale to raczej wyjatek potwierdzajacy regule. No chyba, ze Odra ma grac bez zawodnika prowadzacego gre. Wtedy nie ma problemu.
No to nie wiem, widocznie zbyt mało się orientuję ; ), bo mnie osobiście nikt do głowy nie przychodzi. Może Socha kogoś na tą pozycję znajdzie ; ).
A swoją drogą z tym doświadczeniem to pewien frazes ;P, który w Polsce bardzo niektórzy lubią powtarzać. Ok, fajnie jest mieć ogranego zawodnika w środku pola, ale jednak ci młodzi kiedyś i w jakichś drużynach muszę się ogrywać. Ogólnie - ilu młodych gra w naszych klubach, a ilu za granicą? Jest różnica.
Zobaczysz ile teraz straci Wisla Plock po odejsciu Gesiora. Wink Mlody niech wchodzi z lawki. Ewentualnie niech gra od czasu do czasu w pierwszym skladzie, ale pierwszym rozgrywajacym powinien byc doswiadczony kopacz. Take jest moje zdanie. Smile
Zna ktos dobry sklep internetowy ? dla kibicow ? najlepiej zeby mial rzeczy Man United ;]
Hehehe, Dżemik - widziałem wczoraj na mieście obu kolesi z Legii i myślę, że najwięcej na tym transferze skorzystać mogą wodzisławskie solaria ;D, naprawdę nie muszą bać się o brak zarobku ;D. W ogóle nie jestem do nich przekonany, tymbardziej po wypowiedziach Smolińskiego, który martwi się, że w Wodzisławiu będzie się nudził, bo nie ma tu tylu rozrywek co w stolicy. Nie ma co się dziwić, że polska piłka wygląda tak jak wygląda, gdy piłkarze, którzy jeszcze niczego nie osiągneli mają takie podejście.
A tak poza tematem dżemik....obstawiałeś czelsi czarlton ??
Ja obstawiałem ; ), nie tylko na Chelsea, ale i na Arsenal i Tottenham. Mała wpadka ; ).
Kamael napisał(a):Hehehe, Dżemik - widziałem wczoraj na mieście obu kolesi z Legii i myślę, że najwięcej na tym transferze skorzystać mogą wodzisławskie solaria ;D, naprawdę nie muszą bać się o brak zarobku ;D. W ogóle nie jestem do nich przekonany, tymbardziej po wypowiedziach Smolińskiego, który martwi się, że w Wodzisławiu będzie się nudził, bo nie ma tu tylu rozrywek co w stolicy. Nie ma co się dziwić, że polska piłka wygląda tak jak wygląda, gdy piłkarze, którzy jeszcze niczego nie osiągneli mają takie podejście.

No niestety tak sprawa wyglada gdy jakis nastoletni, durnowaty chlopaczek zarobi troche grosiwa. Z drugiej strony Burkhardt tez szalal kiedys po pubach na okraglo, a teraz sie uspokoil i ustatkowal. Smile

Ramone napisał(a):A tak poza tematem dżemik....obstawiałeś czelsi czarlton ??

Nie. Mialem obstawic inny kupon, ale nie chcialo mi sie jechac na drugi koniec miasta do STSow. I oczywiscie okazalo sie potem, ze trafilem wszystkie mecze. ;\ 140 zl poszlooo.
Nie będe zakładał nowego tematu i napisze to tutaj....gra ktośw PES 5 ....jeśli tak to o co chodzi z tymi transferami(ml)bo ile bym im nie dał to i tak za tydień jest breakdown ?? Question Question
Ja gram w PS 5 i czasami też mam ten problem co ty. Być może mają wpyw na to sumy, jakie oferujemy i długość kontraktu.
no ale jak "domyślnie"....koleś chce pensje 350 a ja mu daje 200o i na to nie idzie to coś jest nie tak Mad