Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Cannavaro i Emerson wybrali Real!
Cannavaro - tak, Emerson - nie Wink
Jeszcze kilka słów o transferach

Chociaż kluby nie doszły oficjalnie do porozumienia, znane są warunki przejść Zambrotty i Thurama. FC Barcelona zapłaci Juventusowi kwotę 19 milionów za tę dwójkę zawodników. Można powiedzieć, że tylko 19, gdyż początkowo włodarzy Starej Damy chcieli uzyskać 33 miliony.

Duma Katalonii zapłaci odpowiednio 14 za Zambrottę i 5 za Thurama. Barça zaoszczędziła 14 milionów. Przed negocjacjami Włoch był wyceniany na kwotę 25, a Francuz na 8 milionów. W przeciągu kilku godzin umowy pomiędzy klubami zostaną podpisane.

Ważne role w całej operacji odgrywali sami zawodnicy. O ile sprawa Thurama od samego początku wydawała się być jasna, o tyle Włocha już nie. Francuz od samego początku mówił, że widzi siebie na Camp Nou, natomiast Zambrotta chciał grać we Włoszech. Jeśli chodzi o sprawę Liliana, jest tylko jedna różnica. Zostanie podpisany dwuletni kontrakt, a nie jak wcześniej mówiono roczny z możliwością przedłużenia o kolejny.

Ferran Soriano i Txiki Begiristain spotkali się wczoraj z Gianlucą Zambrottą i jego agentem, Giuseppe Bonetto. Doszło do porozumienia, dzięki któremu Włoch podpisze czteroletnią umowę. ”Spotkaliśmy się z przedstawicielami Barçy i określiliśmy zasady kontraktu”, mówi Bonetto.

Zambrotta wolał grę w drużynie FC Barcelony, niż w Realu, gdzie z wielką chęcią przywitałby go Fabio Capello. Gdy doszło do porozumienia pomiędzy Barçą a Juventusem, głos zabrał szkoleniowiec 'Królewskich'. ”Nie przejmuje się tą sytuacją. Decyzja zawsze należy do zawodnika, a nie do klubów.” Co teraz czuje?

Nowi zawodnicy mają dołączyć do drużyny 1 sierpnia, tuż przed odlotem do Meksyku i USA .

No to mamy najlepsza obrone na swiecie Big Grin
Puyol, Marquez, Zambrotta, Thuram. To ma być "najlepsza obrona na świecie"? Laughing
Beenhaker chce obejrzeć jak najwiecej spotkań Orange Ekstraklasy... to się kurwa chłop zdziwi poziomem Big Grin 8)
warsadal napisał(a):Puyol, Marquez, Zambrotta, Thuram. To ma być "najlepsza obrona na świecie"? Laughing

Masz gościu jakieś wątpliwości Big Grin
warsadal napisał(a):Puyol, Marquez, Zambrotta, Thuram. To ma być "najlepsza obrona na świecie"? Laughing

pokaz mi lepsza
ZenithalMan napisał(a):

pokaz mi lepsza
Baszczyński-Bąk-Bosacki-Żewłakow
ZenithalMan napisał(a):

pokaz mi lepsza

Np.
Salgado-Ramos-Cannavaro-Cicinho

Ferreira-Terry-Carvalho-Del Horno
balzac napisał(a):
ZenithalMan napisał(a):

pokaz mi lepsza
Baszczyński-Bąk-Bosacki-Żewłakow

Respekt Big Grin

Cytat:Np.

Cannavaro jeszcze tu ujdzie, ale reszta... Rolleyes
http://sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3498285.html

Cytat:Sport Klub pokaże w każdy weekend trzy mecze na żywo. Będą też skróty i retransmisje. W ofercie kanału mają się też znaleźć m.in. druga liga niemiecka, liga brazylijska, amerykańska liga MLS, boks (gale z USA), tenis (wybrane turnieje ATP i WTA) oraz golf. Nowy kanał twierdzi też, że ma prawa do pokazywania piłkarskiego turnieju Copa America oraz lekkoatletyczych mityngów Grand Prix.

Big Grin

Jeszcze niech dadzą lige argentyńską i copa libertadores, i sie nie ruszam sprzed TV Big Grin
warsadal napisał(a):
ZenithalMan napisał(a):

pokaz mi lepsza

Np.

Ferreira-Terry-Carvalho-Del Horno

jedynie obrona Chelsea moze sie z nasza rownac

Juventus oficjalnie potwierdza

Już nic nie odwiedzie Zamrotty i Thurama od Barcelony. Juventus Turyn oficjalnie potwierdził, że dwaj ww. zawodnicy zostaną od nowego sezonu piłkarzami FC Barcelony. Thuram podpisze dwuletni kontrakt, podczas gdy Włoch zwiąże się z Blaugraną na 4 sezony.

Cała transakcja zamknie się w kwocie 19 milionów Euro, z płatnością rozłożoną na dwa lata. Transfer Francuza będzie kosztować Barcelonę 5 milionów Euro, a przejście Zambrotty Juve wyceniło na 14 milionów Euro. O tego drugiego usilnie zabiegał Fabio Capello, jednak Włoch nie dał się omamić nową wizją "galaktycznego" klubu i wybrał Dumę Katalonii.

Przypomnijmy, że Barcelona ogłosiła oficjalnie nabycie ww. obrońców już wczoraj wieczorem.
http://www.maxior.pl/?p=index&id=23701&0

Nie mam pojęcia czy to juz było,ale tak czy tak warto obejrzeć.Wpadki sędziów,bramkarzy ( przy których szmaty Kuszczaka i Jojki to mały pikuś) oraz parę boiskowych "true akcji" w rodzaju napierdalania piłkarza z sędzią.Godne polecenia Big Grin
Słowem - futbolowe true akcje.
A ja mysle, ze to jest lepsze - http://www.boreme.com/boreme/funny-2006/...kes-p1.php

tylko tak sie zastanawiam, czy aby czasem juz kiedys tego tu nie wklejalem? :>
Ha Ha Ha Big Grin

Milan będzie grał w eliminacjach Champions League + zostaną mu odjęte 8 a nie 15 punktów w Serie A. Laughing Laughing Laughing