Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Cytat:Zarzadza, bo polowa ich skladu to ex-madristas.. Big Grin
Question Co najwyżej przyszli-madristas, jak np. Adriano Smile[/quote]

Figo, Samuel, Solari i Cambiasso.. Cala czworka jeszcze do niedawna grala w Madrycie.. Szczegolnie zal mi jest Solariego i Samuela.. Sad
Adriano to swietny napastnik, ale mam nadzieje, ze w nastepnym sezonie Real zacznie w koncu wzmacniac defensywe.. Smile
Dżemik napisał(a):
Cytat:Zarzadza, bo polowa ich skladu to ex-madristas.. :D
:?: Co najwyżej przyszli-madristas, jak np. Adriano :)

Figo, Samuel, Solari i Cambiasso.. Cala czworka jeszcze do niedawna grala w Madrycie.. Szczegolnie zal mi jest Solariego i Samuela.. :(
Adriano to swietny napastnik, ale mam nadzieje, ze w nastepnym sezonie Real zacznie w koncu wzmacniac defensywe.. :)[/quote]
Toś mnie oświecił odnośnie Figo, Samuela i Solariego :) Cambiasso nie skojarzyłem. Co do defensywy Realu, to na nią chyba nie ma rady. Kupili jednego z najlepszych obrońców świata (mam na myśli właśnie Waltera Samuela), a ten tak dawał ciała, że się go pozbyli. Nie wiem, czy jest na świecie piłkarz, który uzdrowił by im obronę ;)
Zapomnieliście o Martinsie - póki co to wymiata tam bardziej nawet niż Adriano
Polska liga :
Victoria Jaworzno Laughing (IV liga śląska)
Cracovia Mad Mad

Zagraniczne Ligi :
Po co mam im kibicować jak oni grac nieumiejąTongue
Arsenal
Real
buubi napisał(a):Zapomnieliście o Martinsie - póki co to wymiata tam bardziej nawet niż Adriano

Ale jest brzydki, maly i nie ma tak znanego nazwiska jak Adriano, wiec Perez nawet na niego nie spojrzy.. ;p
Widzę, że panowie zaszaleliście kiedy mnie nie było, więc teraz musze się rozpisać.
Dżemik napisał(a):Fakt.. Nie pamietam zadnego argentyczyka, brazylijczyka, hiszpana, czy tez wlocha (no, Zola i Vialli swego czasu byli niezli), ktory idealnie by sie przystosowal do silowej pilki anielskiej..
Heinze w MU miał pierwszy sezon bardzo dobry, na lewej obronie sprawdzał się moim zdaniem świetnie (ostrą grą dobrze się dopasował ; )).

Cytat:I jak mu poszlo?
Nieźle, w meczu z Newcastle lepiej. Z Henrym parę ciekawych akcji wypracowali.

Cytat:Rozliczac Alexa bedzie sie z pojedynkow z Chelsea, Arsnenalem i Liverpoolem.. Mecze z druzynami pokroju Evertonu wygrywaac musi.. Za zakontraktowanie Rooney'a brawa mu sie naleza bez watpienia.. Jeden z lepszych trasferow Fergusona odkad przybyl na Old Trafford, imho..

PS> Jak sie spisal Park Ji-Sung?
Zobaczymy jak będzie... A Park? Pierwszy mecz w lidze angielskiej, musi się dopasować - to wiadomo, ale koleś ma umiejętności. Jego gra w tym meczu bardzo mi się spodobała - biega, walczy, wychodzi na pozycje... Miał w tym meczu tylko jeden problem - wykończenie akcji. Strzały jakoś mu nie wychodziły, a gdy znalazł się w sytuacji sam na sam z bramkarzem powinien bramkę strzelić.

Kolejność w polskiej lidze:
1. Wisła Kraków
2. Groclin - tylko ta drużyna może Wiśle zagrozić, ale będzie bardzo trudno
3. Legia - mimo wszystko, mimo, że gra teraz słabo
4. Amica
5. Górnik Łęczna
6. Pogoń
7. Zagłębie
8. Wisła Płock
9. Odra - realnie patrząc na skład mogliby mieć na to miejsce szansę, ale muszą zacząć strzelać bramki, a z tym jest wielki problem.
10. Kolporter
11. Lech
12. Cracovia - najlepiej było by gdyby spadli, ale niestety... ;D
13. Górnik - patrz wyżej
14. Polonia
15. Arka
16. GKS Bełchatów.

warsadal napisał(a):11-Odra Wodzisław- zawsze jakoś sie utrzymywali, nie Kamael?
Tak jest, mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie, bo możliwości mają na mniej więcej połowę tabeli (tylko chodzi o to, by je pokazać w meczach o stawkę).
Dżemik napisał(a):14. Odra - kto ma im bramki strzelac? czereszewski?
Widziałem Czereszewskiego na żywo w meczu z Amiką i zobaczyłem, że facet jest kompletnie bez formy. Mam nadzieję, że teraz jakoś w czasie przerwy doszedł do siebie. Nie wiem mówiąc szczerze kto u nas ma strzelać bramki - młody Korzym to nie jest jeszcze typ snajpera - sytuacje ma, ale z wykorzystaniem w meczach o punkty jest kłopot.

Ligi zagraniczne:
Anglia: Chelsea - niestety tak to wygląda
Niemcy (zupełnie nie śledzę i się niemiecką piłką nie interesuję): Bayern
Hiszpania: Barcelona
Włochy: Milan
Szkocja: Celtic Glasgow
Rosja: CSKA Moskwa
Portugalia: FC Porto
Francja: PSG - wzmocnili się dobrze i od pierwszej kolejki idą jak burza - to może być ich sezon, choć podobne szanse ma Lyon.
Holandia: PSV - choć chciałbym by był to Ajax - taki sentyment

Co do jedenastki reprezentacji - typuje skład taki jak Dżemik - jest najbardziej prawdopodbny.
A mnie meczy pewne pytanie, czy od wrzesnia polska ekstraklasa bedzie sie nazywac Orange Ekstraklasa, czy nadal Idea Ekstraklasa? ;DDD
Ja słyszałem, że nazwa ekstraklasy ma zostać zmieniona wraz ze zniknięciem marki Idea. Fajnie i śmiesznie - w sam raz dla naszej ligi ;D.
warsadal napisał(a):Kupili jednego z najlepszych obrońców świata (mam na myśli właśnie Waltera Samuela), a ten tak dawał ciała, że się go pozbyli. Nie wiem, czy jest na świecie piłkarz, który uzdrowił by im obronę Wink

Dla mnie Samuel to totalne drewno, a już napewno nie jeden z najlepszych obrońców na świecie. realowi brakuje jakiegoś doświadczonego obrońcy (na wzór Milanu chociażby, ale tutaj z kolei mamy samych doświadczonych obrońców Tongue ). przydałyby się też ktoś zamiast Salgado (mimo, że go dużo widać, mnie jakoś nie przekonuje). Tak więc w moim umyśle kształyuje się to tak - Lewa strona oczywiście zarezerwowana dla Carlosa, na środku Woodgate + doświadczony defensor i prawa strona - jakiś szybki i dobry technicznie nastawiony również na ofensywe, żeby pomagać temu nieszczęsnemu Beckhamowi, defensor.
I nie może być sytuacji, że w ważnych meczach grają tacy Bravo czy Mejia. Moim zdaniem są za słabi, a Bravo już nie raz strzelał swojaka Tongue
Tim napisał(a):Dla mnie Samuel to totalne drewno, a już napewno nie jeden z najlepszych obrońców na świecie. realowi brakuje jakiegoś doświadczonego obrońcy (na wzór Milanu chociażby, ale tutaj z kolei mamy samych doświadczonych obrońców Tongue ).

Tam sa sami emeryci.. Az tak doswiadczonych obroncow to nam nie trzeba..

Samuel jest jednym z najlepszych obroncow na swiecie.. Udowodnil to w Romie i zrobi to znowu w Interze.. To, ze po przeprowadzce do Hiszpanii i zmianie stylu gry o 180 stopni zgubil forme, nie oznacza, ze przestal byc wielkim pilkarzem.. Zreszta juz pod koniec sezonu udowadnial, ze wraca do dobrej dyspozycji.. Czemuz Perez nie dal mu jeszcze troszke czasu? ;(

Cytat:przydałyby się też ktoś zamiast Salgado (mimo, że go dużo widać, mnie jakoś nie przekonuje).

Jet juz taki pan.. Z urugwajskiego River Plate przeszedl do Realu w tym okienku transferowym Carlos Diogo- bardzo ofensywnie usposobiony prawy obronca.. Ale nie ma on szans na wygryzienie ze skladu Salgado.. Hiszpan jest bez watpienia jednym z najlepszych DR w europie..

Cytat:Tak więc w moim umyśle kształyuje się to tak - Lewa strona oczywiście zarezerwowana dla Carlosa, na środku Woodgate + doświadczony defensor i prawa strona - jakiś szybki i dobry technicznie nastawiony również na ofensywe, żeby pomagać temu nieszczęsnemu Beckhamowi, defensor.

Carlos- jest (chociaz szkoda, ze nie kupiismy Del Horno)
Woodgate- prawie juz wrocil do zdrowia (ale on nie bedzie zachwycal.. przynajmniej nie od razu)
Doswiadczony defensor byl- Samuel wlasnie.. Jednak jesli juz go sprzedalismy, to wolalbym w bialych barwach zobaczyc np. mlodziutkiego Ramosa, niz kogos pokroju Rio Ferdinanda
Prawy obronca- jak juz pisalem wyzej- jest.. I to 2..
A sorry, zapomniałem o Diogo. Szkoda tylko, że kolejny młody się zmarnuje. Powinni dać troche szans młodym. A obrona Milanu, mimo że emerytowana, to jeszcze te 2 sezony pociągnie bez większych zmian. Jest zgrana i jedną z najlepszych w europie ( o ile nie najlepszą Tongue). Z tym, że tutaj ta sama sytuacja - nie daje się szans młodym bo Coloccini mógł zostać następcą Maldiniego. Szkoda.
Woodgate'a mi żal... To jeden z lepszych angielskich obrońców (a co jak co, ale dobrych środkowych obrońców w Anglii nie brakuje), a taka wredna kontuzja mu się przyplątała.
Tim napisał(a):A sorry, zapomniałem o Diogo. Szkoda tylko, że kolejny młody się zmarnuje. Powinni dać troche szans młodym.

1.Sam wczesniej pisales, ze Mejia i Bravo nie powinni grac.. No to jak jest z tym 'dawaniem szans' mlodym?
2.De La Red, Pavon, Mejia, Arbolea, Bravo, Juanfran, Minambres, Diego, Portillo - wszyscy mlodzi i wszyscy od czasu do czasu graja/grali w Realu..
3.Ktory mlodzian zmarnowal sie w Madrycie?

Cytat:A obrona Milanu, mimo że emerytowana, to jeszcze te 2 sezony pociągnie bez większych zmian. Jest zgrana i jedną z najlepszych w europie ( o ile nie najlepszą Tongue).

Fakt.. Ale co potem?

Cytat:Z tym, że tutaj ta sama sytuacja - nie daje się szans młodym bo Coloccini mógł zostać następcą Maldiniego. Szkoda.
Szkoda, ze Fabricio przed rokiem znalazl sie za smieszne pieniadze w Depor, a nie w Realu..

Cytat:Woodgate'a mi żal... To jeden z lepszych angielskich obrońców (a co jak co, ale dobrych środkowych obrońców w Anglii nie brakuje), a taka wredna kontuzja mu się przyplątała.

Roaldo wrocil do gry w wielkim stylu po 2 latach rozbratu z pilka.. Miejmy nadzieje, ze Woodgate rowniez sobie poradzi.. W koncu doznal lzejszego urazu niz Ronni, a i opieke medyczna ma o niebo lepsza.. Juz trenuje z pierwsza druzyna i nawet zagral 45 minut przeciwko Realowi C..
Coloccini faktycznie w Realu byłby bardzo przydatny. Widziałem go w paru meczach Deportivo i wrażenie zrobił na mnie bardzo pozytywne.
Mówiąc szczerze ciekawi mnie jak Królewscy zaprezentują się w tym sezonie... Zawsze z sympatią patrzyłemna ten klub (głównie dlatego, że gra tam Roberto Carlos - od lat najlepszy dla mnie piłkarz [szkoda, że nigdy nie pojawił się w najlepszym klubie świata - wiadomo, w którym ; )]- a teraz również kilku Anglików).
Meija i Bravo dostawali szanse bo tego wymagały sytuacje (kontuzje, kartki zawodników pierwszego składu). Tak jak i inni wychowankowie Realu. Bo nie od dzisiaj wiadomo, że Real ma krótką ławke rezerwowych i dlatego wspomagać się musi mniej utalentowanymi wychowankami. A co do młodych marnujących się w Realu to Owen jest tego najlepszym przykładem. Jeśli nie bedzie dostawał szans gry to dojdzie w końcu do tego, że nie pojedzie na MŚ2006. Chociaż wątpliwe jest aby nie pojechał chociaż jako rezerwowy Tongue