Kurde dla Cafu to będą już chyba 5te mistrzostwa, nie??
No i jak sie podoba skład naszych "Orłów"?

niezle... decyzja co do bramkarzy mi sie podoba. Giza i Gorawski z lekka mi sie nie podobaja...
ale Brozek w ataku... tego sie nie spodziewałem
Nie ma Sagana i Franka

Boshe, w co on pogrywa? Giza? Gorawski? Mila?
Najbardziej martwi mnie atak. Rasiak nie nadaje się do gry z Żurawskim, a takim ustawieniem zapewne będziemy grać

Mysle ,ze Smolarek moze pojsc do ataku. Janas powiedział ,ze to telewizja rozdzielila ich na pozycje ,on podał tylko nazwiska, wiec...

Dzizas, kurwa, ja pierdole! ;\
Po ogloszeniu powolan dla bramkarzy bylem oczarowany. Myslalem, ze Janasa olsnilo. Na 99% grac bedzie tylko 1szy bramkarz, zatem zabranie 2 mlodych golkiperow, ktorzy beda decydowac o przyszlosci naszej pilki, uznaje za swietne posuniecie.
Obroncy- tutaj troche gorzej, bo zamiast Dudki zabralbym jednak Bronowickiego. Ale ok, nie jest zle.
Pomoc- no kurwa! ;\ Co tam robi Mila, Radomski, Giza i Gorawski (kiedy on ostatni raz gral w kadrze? na Ukrainie? w klubie tez grzeje lawe)? Gdzie Szala? Gdzie Burkhardt i Blaszczykowski? Szala jest w 150razy lepszej formie niz Radomski. Skoro Janas zabiera Giza, Mile, czy Brozka, bo to rzekomo przyszlosc polskiej pilki, to gdzie sie do jasnej cholery podziali Burhardt i Blaszczykowski? Marcin podobno nie pojedzie na MS, bo jest zbyt chimeryczny i nie ma sil na 90 minut. W morde, Giza nie dosc, ze jest 2 razy slabszym pilkarzem, to na dodatek wahania formy ma jeszcze czestsze niz MArcin. O tym jak kondycyjnie wyglada Kosowski nikomu tez chyba mowic nei trzeba. ALe on jedzie.
Atak- Brak powolania dla Franka, jeszcze moge zrozumiec. Stracil forme w zlym momencie, mial pecha. Natomiast powolania dla Brozka uwazam za jakis akt desperacji ze strony Janasa. W razie jak mu nie pojdzie na MS, to bedzie mogl powiedziec, ze budowal kadre dlugofalowo i stad powolania dla Jelenia i Pawla.
Ogolnie powolania uznaje za kpine z polskich kibicow. Moze i jestem pesymista, ale z taka kadra to my na MS nie mamy w ogole co sie pokazywac.
Ambivalent napisał(a):Mysle ,ze Smolarek moze pojsc do ataku. Janas powiedział ,ze to telewizja rozdzielila ich na pozycje ,on podał tylko nazwiska, wiec... 
Jesli Smolarek pojdzie do ataku, to kto bedzie gral na prawej flance? Gorawski? Jeez, alez mnie Janosik zalamal.
Cytat:Jesli Smolarek pojdzie do ataku, to kto bedzie gral na prawej flance? Gorawski? Jeez, alez mnie Janosik zalamal.
Irek Jeleń albo Kosowski
Generalnie mam podobne odczucia jak Ty ale... moze cos z tego byc. Szczegolnie decyzja co do bramkarzy mi sie podoba. Najgorzej oczywiscie w pomocy. Szkoda ,ze nie ma np. Błaszczykowskiego czy Burhardta
Ambivalent napisał(a):Cytat:Jesli Smolarek pojdzie do ataku, to kto bedzie gral na prawej flance? Gorawski? Jeez, alez mnie Janosik zalamal.
Irek Jeleń albo Kosowski
Ale to bedzie jednak troszke marnowanie potencjalu obu kopaczy. Jelen jest jednak napastnikiem, a Kosowski lewoskrzydlowym i na prawej pomocy powinni grac tylko w przypadku zmiany taktyki w trakcie meczu, kontuzji, czy czegos w ten desen. Zreszta nie wierze, zeby Gorawski mial nie grac. W koncu nawet Janas nie zabiera bodaj 28 letniego zawodnika, zeby zbieral doswiadczenie i zaznajamial sie z wielka pilka.
Zastanawia mnie jeszcze jedno. Po co sprawdzał tylu nowych zawodników, dawał im szanse, skoro koniec końców zabrał piłkarzy w ogóle, w kadrze, nie testowanych (m.in.Giza (boshe), Gorawski, Brożek) i tych, którzy się zupełnie nie sprawdzali (Mila...).
Cytat: Co tam robi Mila, Radomski, Giza i Gorawski
Co do Radomskiego to uwazam ze jest on dobrą alternatywą dla Sobolewskiego, który po kontuzji nie jest jeszcze w najlepszej formie, po za tym taki piłkarz jak Sobolewski dużo biega i całych meczów raczej nie będzei grał. Radomski na plus.
Co do Mili to żem się wkurwił jak usłyszałem że on jedzie;/. Tak, on ma duży potencjał, ale np. Burkhardt ma też duzy potencjał i do tego dużo lepszą formę, po za tym gra i strzela bramki. Takie uzasadnienia jak "ten zawodnik ma duzy potencjał" niech sobie w dupe wsadzi skoro pilkarz nie gra i jest po porostu nikim w lidze austryjackiej.
Co do Gorawskiego to mieszane uczucia mam. JEst szybki, dobry technicznie, ale z drugiej strony podatny na kontuzje i jakos nie slychac by robił szal w lidze ruskiej tak jak np Jop czy Kowalewski.
Giza - typowy średniak w OE. Wolałbym Surmę, ktory dobrze sobie ostatnio radzi i bardziej stylem gry przypomina Szymka, no bo w koncu ma byc alternatywa dla Szymka.
Co do bramkarzy to jestem zadowolony, co do obrony raczej też, aczkolwiek widziałbym tam Wasilewskiego zamiast Dudki. JEśli chodzi o atak to trochę zal mi Sagana, według mnie jest lespzy od Brozka, lepszy technicznie chbya, napewno waleczniejszy, przedewszystkim bardziej doswiadczony i nie ma wahan formy. Ciesze sie ze Jelenia zabrał.
Ogolnie to zaskoczenie duze. Przypomne ze Voeler (znaczy sie ten trener szwabów z ms2002) jak powolal swoja kadre to wtedy tez wszyscy w Niemczech mowili ze nie maja po co jechac na mundial. Skonczylo sie calkiem niezle dla nich, 2 miejsce. Jak Polska wyjdzie z grupy to Janasowi należy się szacunek i brawa, czy to z Frankiem i Dudkiem czy bez nich wyjscie z grupy to realnie max dla naszej kadry.
No

, juz sie nic nie zmieni raczej, pozostaje kibicowac tylko i wierzyc w nich.
odmowic przed mundialem:
Zdrowyś Rasiak, łaskiś pełny, Pan z tobą, błogosławionyś ty między piłkarzami i błogosławiony owoc rozgrywania twojego - bramka. Święty Pawle, reprezentacji trenerze módl się za Grzesia naszego, teraz i w godzinę meczu na mundialu. AMEN
Krotko, ja tam zadowolony nie jestem z kadry szczegolnie mi brakowac tam bedzie Franka.
Bramkarze-pięknie
obrona-ok, w sumie to i tak nasz najslabszy punkt i janas z dupy nikogo super nie wyciagnie, tutaj jeszcze dobrze
pomoc-giza?mila?gorawski?-porażka maksymalna, giza w ogóle nic nie pokazał, mila nie gra nawet w rezerwach i jest jak dla mnie najgorszym frajerem w kadrze(tutaj podejrzewam potajemny związek gejowski z trenerem

) a gorawski to w ogóle mega rotfl
atak-szkoda franka, ja bym go mimo wszystko wzial; jelen to dla mnie w ataku nieporozumienie, wzialbym sagana a za rasiaka sosina ewentualnie.
ogolnie ejstem mocno roczarowany, szczególnie pomocą no ispecjalna nominacja za powolanie lewandowskiego-

czyli naczelnego betona kadry
Kadra reprezentacji Brazylii:
bramkarze - Dida (AC Milan), Julio Cesar (Inter Mediolan), Rogerio Ceni (FC Sao Paulo);
obrońcy - Cafu (AC Milan), Cicinho (Real Madryt), Lucio (Bayern Monachium), Juan (Bayer Leverkusen), Roberto Carlos (Real Madryt, Gilberto (Hertha Berlin), Cris (Olympique Lyon), Luisao (Benfica);
pomocnicy - Edmilson (Barcelona), Juninho Pernambucano (Olympique Lyon), Emerson (Juventus), Ze Roberto (Bayern Monachium), Gilberto Silva (Arsenal), Kaka (AC Milan), Ricardinho (Corinthians);
napastnicy - Ronaldo (Real Madryt), Robinho (Real Madryt), Ronaldinho (Barcelona), Adriano (Inter Mediolan), Fred (Olympique Lyon).
Szesnastu piłkarzy reprezentacji Argentyny na MŚ 2006:
bramkarze: Roberto Abbondanzieri (Boca Juniors), Leonardo Franco (Atletico Madryt)
obrońcy: Nicolas Burdisso (Inter Mediolan), Gabriel Milito (Real Saragossa), Fabricio Coloccini (Deportivo La Coruna), Leandro Cufre (AS Roma), Roberto Ayala (Valencia), Gabriel Heinze (Manchester United)
rozgrywający: Maximiliano Rodriguez (Atletico Madryt), Esteban Cambiasso (Inter Mediolan), Juan Pablo Sorin (Villarreal), Juan Roman Riquelme (Villarreal), Luis Gonzalez (FC Porto), Lionel Scaloni (West Ham United)
napastnicy: Lionel Messi (FC Barcelona), Hernan Crespo (Chelsea Londyn).
Ehhh....to będzie finał...
e, mi tam sie kadra podoba. mila jest frajerem, ale przynajmniej sie stara chlopak. to jest taki nasz gattuso, jakby powiedzial szaranowicz - nie ma umiejetnosci, ale nadrabia to przynajmniej walka. oczywiscie, jego gol z wyspami owczymi to bylo smiechu warte, ale dobrze, ze go wzial na mundial. tak samo lepszy rasiak niz obecny frankowski lub sosin. haha, chcialbym aby rasiak nawet strzelil te pare goli, wtedy zamknalby jadaczki wszystkim krytykom. no sorry, ale inni napastnicy procz moze sagana to nie strzelili nawet tym wyspom owczym. oczywiscie, saganowski jest w niezlej formie, ale po prostu za pozno zostal powolany. druzyna to nie takie hop-siup - zagral bodajze dwa mecze w reprezentacji. jelen w kadrze gra b. dobrze - nie dziwi mnie jego powolanie, choc moim zdaniem lepszy bylby jako ofensywny pomocnik niz jako napastnik. dziwi tez powolanie brozka, no dudka nie ma, ale kuszczak i boruc sa w lepszej formie obecnie i czesciej grali w swoich klubach. ogolnie to jestem na tak.