Ryhtyk napisał(a):Dżemik napisał(a):1.Ani Owen, ani Figo nigdy nie byli rozgrywajacymi.. :> Od tego mamy Zidane'a i Gutierreza..
Nie chodziło mi o to że oni są rozgrywającymi, poprostu stwierdziłem że nie mają rozgrywającego, bo gdy Zidane pauzuje, drużyna się sypie.
Ok.. No to jak juz powiedzialem- mamy jeszcze Guti'ego..

Inna sprawa, ze ostatnio prezentuje fatalna wrecz forme..
Ryhtyk napisał(a):Cytat:2.Robinho to nasz najlepszy zawodnik w 3 ostatnich meczach.. 
Tak, tylko nie wiem dlaczego Perez sciąga same indywidualności, przydałby mu się np. taki Vieira, którego sciągneli do Juve
E, gdyby Perez sciagnal Vieire, to wszyscy by mu zarzucali, ze kontynuuje polityke 'galacticos' i twierdzili, iz Patrick to kolejny zakup czysto komercyjny..
Zreszta rok temu Vieira prawie podpisal kontrakt z Realem, niestety w ostatniej chwili sie wycofal.. W zimie kupilismy Gravesena, ktory doskonale sobie radzil, wiec teraz kupno francuza nie mialoby wielkiego sensu..
Ryhtyk napisał(a):Cytat:LM- Pieniadze postawilbym na Chelsea i Juve..
W sumie dla mnie byłby świetnie gdyby Juve wygrało, ew. Milan.
Milan (i Chelsea) prezentuja antyfutbol, dlatego mam nadzieje, ze ich przygoda w LM zakonczy sie bardzo szybko.. Jesli Real odpadnie, kibicowac bede Juve i Betisowi (
a nawet moze i Barcelonie 
)
Dżemik napisał(a):E, gdyby Perez sciagnal Vieire, to wszyscy by mu zarzucali, ze kontynuuje polityke 'galacticos' i twierdzili, iz Patrick to kolejny zakup czysto komercyjny..
Zreszta rok temu Vieira prawie podpisal kontrakt z Realem, niestety w ostatniej chwili sie wycofal.. W zimie kupilismy Gravesena, ktory doskonale sobie radzil, wiec teraz kupno francuza nie mialoby wielkiego sensu..
IMHO Gravesen jest słaby, nie wiem jakoś nie moge się do tego faceta przekonać, gra strasznie sucho i bez czucia, jeśli wiesz o co mi chodzi, Vieira bardziej by tam pasował, i w realu przydałby się jakiś dobry stoper, np. ktoś pokroju Carraghera.
Dżemik napisał(a):Milan (i Chelsea) prezentuja antyfutbol, dlatego mam nadzieje, ze ich przygoda w LM zakonczy sie bardzo szybko.. Jesli Real odpadnie, kibicowac bede Juve i Betisowi
Betis daleko nie zajdzie, Juve jest dobrym zespołem, za Chelsea też nie przepadam, ale Milan lubię, grają tymi samymi zawodnikami już od dobrych paru lat,i świetnie im to wychodzi
Maldini,Shevchenko,Gattuso,Nesta...
Ryhtyk napisał(a):IMHO Gravesen jest słaby, nie wiem jakoś nie moge się do tego faceta przekonać, gra strasznie sucho i bez czucia, jeśli wiesz o co mi chodzi, Vieira bardziej by tam pasował, i w realu przydałby się jakiś dobry stoper, np. ktoś pokroju Carraghera.
No nie gadaj, w poprzednim sezonie gral przecudownie.. Prawie jak Makalele, czy Helguera za czasow, gdy wystepowal na pozycji defensywnego pomocnika.. Stoperow dobrych (a nawet bardzo dobrych) mamy dwoch.. Tyle, ze jeden z nich sie jeszcze leczy,a drugi dopiero co dolaczyl do druzyny..
Dżemik napisał(a):Milan (i Chelsea) prezentuja antyfutbol, dlatego mam nadzieje, ze ich przygoda w LM zakonczy sie bardzo szybko.. Jesli Real odpadnie, kibicowac bede Juve i Betisowi
Betis daleko nie zajdzie..[/quote]
Zdaje sobie z tego sprawe..

Fajnie by jednak bylo, zeby puchar LM zdobyla druzyna prezentujaca radosny, efektowny futbol (czyli ktorys z hiszpanskich klubow), a nie oblesna kopanine- vide ww. Milan i Chelsea..
Dżemik napisał(a):Fajnie by jednak bylo, zeby puchar LM zdobyla druzyna prezentujaca radosny, efektowny futbol (czyli ktorys z hiszpanskich klubow), a nie oblesna kopanine- vide ww. Milan i Chelsea..
Zgadzam się, ja ogólnie za futbolem w stylu włoskim nie przepadam (choć Milan nie jest taki zły, Juve dla mnie o wiele gorsze), a wręcz oglądać go nie jestem w stanie.
Co do Gravesena - myślę, że to był dla Realu dobry zakup. Nie jest to zawodnik znany, nie grający szczególnie efektownie, ale bardzo przydatny.
I tak Makelele lepiej się sprawdzał i to przede wszystkim jego powinni trzymać w Realu.
Kiedyś miło było popatrzeć na ich grę - teraz już chyba im się nie chce biegać za gałą (nie wszystkim, oczywiście).
A ja mocno trzymam kciuki, żeby MU zaszedł jak najdalej.
Co do Gravesena, nie wiem może i gra nieźle, ale napewno nie lepiej niż Makalele, w ogóle jego gra nie jest ani efektowna, ani efektywna, jak to ma się chociażby u Kaki, czy Ronaldinho, ale nie ma co Gravesena do nich porównywać, a jeśli już to taki Cannavaro z Juve gra mało efektownie(choć kiedyś on i Nasta naprawdę porządnie wymiatali), ale za to jak efektywnie, ile to razy ratował Juve przed stratą gola, chociażby w meczu z Realem. Real lubiłem w latach 1998-2002 gdy prawdziwą siłe tego zespołu stanowiła grupa, a nie indywidualności.
Elvis napisał(a):A ja mocno trzymam kciuki, żeby MU zaszedł jak najdalej.
Niestety ostatni wynik optymizmem nie napawa, do tego czerwona kartka Rooneya... Pozostaje wierzyć, że będzie tylko lepiej : ).
Cytat:Co do Gravesena, nie wiem może i gra nieźle, ale napewno nie lepiej niż Makalele, w ogóle jego gra nie jest ani efektowna, ani efektywna
W Realu widziałem go jedynie w kilku meczach, ale w Evertonie był bardzo przydatny. Nie jest to natomiast piłkarz, który ma grać efektownie - na boisku ma jasno określone - defensywne zadania.
Kamael napisał(a):Elvis napisał(a):A ja mocno trzymam kciuki, żeby MU zaszedł jak najdalej.
Niestety ostatni wynik optymizmem nie napawa, do tego czerwona kartka Rooneya... Pozostaje wierzyć, że będzie tylko lepiej : ).
Lepiej niech tak właśnie się stanie, bo będę zły!

Zobaczymy, jak będzie, w każdym razie tamta edycja LM w wykonaniu MU to porażka (chociaż zdaje się, że od czasu wygranej ani razu nie zaszli zbyt daleko...)
Rooney głupol! Dobrze wycina na murawie, ale mógłby nie pyskować (może mu przejdzie z wiekiem, jak twierdzi Ferguson). A van Persiego chyba i tak nie przebije.
Kamael napisał(a):Cytat:Co do Gravesena, nie wiem może i gra nieźle, ale napewno nie lepiej niż Makalele, w ogóle jego gra nie jest ani efektowna, ani efektywna
W Realu widziałem go jedynie w kilku meczach, ale w Evertonie był bardzo przydatny. Nie jest to natomiast piłkarz, który ma grać efektownie - na boisku ma jasno określone - defensywne zadania.
No właśnie. Zidane, Figo czy Ronaldo mogli się "zabawiać", a Makelele był odpowiedzialny za sieczkę

(czyli tzw. destrukcję) i dobrze mu to szło. Nie wiem, jak sprawdza się Gravesen, ale zobaczymy.
I w tym tkwi sęk Realu czy Barcelony, bo jednak człowiek od czarnej roboty, taki fajter

jest wszędzie potrzebny, w końcu drużyna nie ma się składać z 11-stu czarodziejów futbolu.

Ja Rooney'a właśnie za to lubię - prawie dosłownie gryzie trawę ;D, nigdy nie odpuszcza, walczy na całego. Czasem przesadza, ale ostatnio i tak widać poprawę, mniej żółtych kartek, mniej pyskuje.
Co do ManU - potrzebny jest ktoś nowy na miejsce zasłużonego Keane'a, kontuzje teraz będą częstsze, kondycja już nie ta... Nie rozumiem dlaczego w czasie okienka transferowego sir Alex nigogo nie kupił na tę pozycję.
A sprawa z Van Persie'm - widziałem zdjęcie... Koleś nie raz z prawem miał problemy i mam wrażenie, że i tym razem nadepnął przeciwnika celowo.
Kamael napisał(a):.
A sprawa z Van Persie'm - widziałem zdjęcie... Koleś nie raz z prawem miał problemy i mam wrażenie, że i tym razem nadepnął przeciwnika celowo.
Czy to nie on przypadkiem w meczu Bayern-Arsenal w 1/4 finału LM w tamtym sezonie opluł Ballacka?
Oj, nie wiem, ale nie zdziwiłbym się. Wenger już nie raz miał z nim problemy.
Ech, nom, dalo sie to przewidziec:
"Od najbliższej kolejki ligowej pierwsza liga piłkarska zmieni nazwę na Orange Ekstraklasa - poinformowano na konferencji prasowej w Warszawie."
Zabawna nazwa ;D
To tyle, przy wtraceniu sie do tematu ;D
Acrid napisał(a):Ech, nom, dalo sie to przewidziec:
"Od najbliższej kolejki ligowej pierwsza liga piłkarska zmieni nazwę na Orange Ekstraklasa - poinformowano na konferencji prasowej w Warszawie."
Zabawna nazwa ;D
![[Obrazek: orangesport.jpg]](http://www.onet.pl/_i/orangesport.jpg)
To tyle, przy wtraceniu sie do tematu ;D
Taka kolej rzeczy w kraju nad Wisłą ;) Hiszpanie mają Primera Division, a my Orange Extraklasę ;)
http://sport.onet.pl/1165397,wiadomosci.html
TRZYMAĆ KCIUKI!! LECH LIDEREM!! :D
ja pierdole, jaka nazwa.Co za debile siedza w tej Idei i takie nazwy wymyslaja, no nie do pomyslenia.
Orange ekstraklasa, era basket liga, dospel Katowice, niedługo będzie Tomasz "Tele 2" Frankowski

kurde pewnych rzeczy nie powinno się sprzedawać. Przecież liga mistrzów się nazywa Champions League a nie Master Card League, a i tak wszyscy kojarzą gł. sponsora z powodu reklam przed transmisjami.