Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Też to słyszałem, że ma być kodowane, ale zobaczymy na innych stacjach, chyba wszyscy nie zakodują tego. Zobaczymy na cyfrówce czy będą kodować.
I sorry nie czytałem tego artykułu Crying or Very Sad
Skoro jestesmy juz przy Mundialu, to co mozna poczytac w onecie? ;)

MŚ 2006: Polscy chuligani już "trenują"

Bójka pomiędzy szalikowcami z Polski i Niemiec, do której doszło w niedzielę w lesie niedaleko Frankfurtu nad Odrą, była „treningiem” przed mistrzostwami świata.

Lubuscy policjanci, którzy pomagają przy tej sprawie niemieckim funkcjonariuszom, znają już personalia 53 pseudokibiców z naszego kraju. Większość z nich na bijatykę przyjechała z Poznania, byli także mieszkańcy Środy Wlkp., Kościana, Nałęczowa i Nowego Tomyśla.

W lesie pod Briesen (20 km od Frankfurtu) spotkało się około 100 zadymiarzy. Polacy przyjechali wynajętym z Gdańska autobusem, Niemcy dotarli 15 samochodami.

Na miejscu policjanci wylegitymowali Niemców, a Polaków zagonili do autobusu. Tych dokładnie sprawdziła straż graniczna. Ich nazwiska od razu trafiły do odpowiedniej bazy danych. Dlatego chuligani nie będą mogli przekroczyć granicy w trakcie mistrzostw świata, które w czerwcu odbędą się na boiskach naszych zachodnich sąsiadów.

Jeśli chodzi o polskich kibiców, wiadomo, że wielu z nich znało sztuki walki i pochodziło ze środowisk związanych ze stadionowymi chuliganami.

Bójka pod Briesen miała być „treningiem” i próbą sił przed mundialem. Do większej rozróby nie doszło, bo Niemcy, mając na uwadze przyszłoroczny turniej, obserwują środowiska szalikowców. Niedawno dyrekcja berlińskiej policji poinformowała, że podczas mistrzostw, w Berlinie i Brandenburgii będzie pracowało 200 mundurowych z zagranicy. Już teraz wymieniane są informacje z funkcjonariuszami z krajów, których reprezentacje wezmą udział w MŚ. Z Niemcami współpracuje również lubuska komenda.

;)
^ Brawo Big Grin
Pałka- 30zł
Kominiarka- 15zł
Dres- 40zł
Wrażenia po meczu- bezcenne Big Grin
Nie no, odbierają normalnym ludziom możliwość zorganizowania sparingów przed mistrzostwami ;D.
http://pilka.interia.pl/news?inf=692610
co o tym sądzisz dżemik .....??
Coz.. Uwazam, ze zdymisjonowanie go nie jest najlepszym posunieciem.. Perezowi do tego stopnia spodobala sie zonglerka trenerami, ze wyglada to wrecz karykaturalnie.. Nie wygramy paru meczy- sru zmieniamy trenera, ale za to podpisujemy z 30letnimi Becksem i Helguera nowe kontrakty na kolejne 4 lata (a to oznacza, ze za 3 lata bedziemy mieli 2 Zidane'ow wiecej).. Sciagijmy jeszcze Keane'a i bedzie git.. ;\ Przypomina to Wisle Krakow, a wszczyscy widzimy co sie stalo z Biala Gwiazda po tej karuzeli trenerskiego stolka..

Co do nastepcow: Baardzo chetnie zobaczylbym na tym stanowisku Guus'a 'cudotworce' Hiddinka.. Ewentualnie moglby powrocic del Bosque..
mam nadzieje ze poszukiwania trenera, przeszkdza w sprowadzeniu Ballack'a do Realu... :?
Ja tez.. Surprised

Warsadal- co tam panie, na miescie mowia o fuzji z Amica?
^ Wszyscy pełni nadziei, choć pojawiają się również głosy, że nie powinnismy przejmowac prowincjonalnego klubiku, bo stracimy swoją unikatować itp.. Ale tak zazwyczaj mowią głąby, które nie wiedzą co to fuzja Wink Zdecydowana większosc poznaniaków, jest na tak.
A wiadomo kiedy wohole dojdzie do rozmow szefostw Amici i Kolejorza? Mam nadzieje, ze kluby sie dogadaja, bo przyszlosc Lecha nie rysuje sie w rozowych barwach..
Nikt nic nie wie na pewno. Jedni mówią, że rozmowy trwają, inni, że Amica zrezygnowała, jeszcze inni, że Lech nie wyraził ochoty, co wydaje się mało prawdopodobne, jako że mamy 20 000 000 dług. Pozostaje czekać i mieć nadzieję Smile
No jak panowie, wejdzie kuponik? xD
Betis- Espanol 1
Malaga- Real M. 2
Vitesse- Ajax 2
Breda- Heracles 1
Kilmarnock- Rangers 2
Do zgarnięcia 164,60zł Big Grin
Jest ryzyko, Betis z lidze gra słabiutko, Ajax z Vitesse też niekoniecznie musi wygrać (jeśli się nie mylę jest w tabeli niżej lub gdzieś blisko).
W zeszły weekend przegrałem jakieś 10 zł, nie siadło kilka wyników (typu Sparta, Milan...), ale najbliższy znów trzeba będzie zagrać. LM i Puchar UEFA sobie odpuściłem, jakoś nie mam do pucharów szczęścia ; ).
Wszystko dokładnie przeanalizowałem i to nie ma prawa nie wejść. Chyba, że Real... Wink
warsadal napisał(a):No jak panowie, wejdzie kuponik? xD
Betis- Espanol 1
Malaga- Real M. 2
Vitesse- Ajax 2
Breda- Heracles 1
Kilmarnock- Rangers 2
Do zgarnięcia 164,60zł Big Grin

Betis- Espanol - remis
Malaga- Real - remis

I kasy nima Surprised