Jak dla mnie wciaz moze spierdalac. Na MŚ beda jednak znacznie lepsze zespoly. Tam jak odda strzał w strone bramki to bedzie dobrze.
Ambivalent napisał(a):Jak dla mnie wciaz moze spierdalac. Na MŚ beda jednak znacznie lepsze zespoly. Tam jak odda strzał w strone bramki to bedzie dobrze.
Ale pierdolisz. Żurawski, Saganowski, Frankowski, Rasiak- wskaz mi lepszych polskich napastników.
warsadal napisał(a):Rasiak zasluzyl sobie na wyjazd na Mundial. I tyle. Jeśli uważacie, że to drewniak, to zobaczcie sobie ten filmik
---> http://rozrywka.57.pl/film,3,70,rasialdo...ycia_.html
A to widziałem wcześniej
Czy zasłużył na wyjazd na mundial? Owszem, jakieś tam bramki strzela, ale jest mu zdecydowanie łatwiej się przebić. Ma poparcie trenera i to jest jego przewaga np nad Saganem. Poprostu nie którzy napastnicy nie mają okazji rozwinąć skrzydeł w kadrze, a Rasiakowi czasem wychodzi. Wydaje mi sie ze na mundial bardziej przydałby sie SAgan, który jest bardziej wszechstronny niz Rasiak.
Cytat:Ale pierdolisz. Żurawski, Saganowski, Frankowski, Rasiak- wskaz mi lepszych polskich napastników.
Od Rasiaka ? Prosze : Niedzielan, Sosin, Jeleń ,Piechna, Włodarczyk, Brożek.
Teraz Ty mi przypomij dobre mecze Grzecha w repreznacji ? Nie liczac turnieju na Ukrainie i tego dzisiejszego. NIE MA TAKICH.
Naprawde nie ma co sie podniecac tym ,ze strzelil 2 bramy zmeczonym amatorom z Wysp Owczych.
Cytat: poparcie trenera i to jest jego przewaga np nad Saganem. Poprostu nie którzy napastnicy nie mają okazji rozwinąć skrzydeł w kadrze, a Rasiakowi czasem wychodzi.
Dokladnie, nawet jak W OGOLE nie gra to dostaje szanse a taki Sagan ile czasu musial czekac ?
Mnie bardziej martwi forma Frankowskiego...Smolarka a taki Rasiak to pewnie będzie grzał ławę cały Mundial.
Fakt, Franek jest w cienkiej formie strzeleckiej...

hock: Mam nadzieje ,ze sie "obudzi" na czas. A o Smolarka sie szczegolnie nie martwie. Bedzie gotowy.
Ambivalent napisał(a):Cytat:Ale pierdolisz. Żurawski, Saganowski, Frankowski, Rasiak- wskaz mi lepszych polskich napastników.
Nie no.. Z 3 ostatnimi panami tos 'troszke' przesadzil.

Zwlaszcza Piotrus jest jeszcze wiekszym drewnem niz Rasiak. Do Niemiec powinni jechac Zurawski, Frankowski, Saganowski i Sosin. Do tego Jelen jako prawy pomocnik.
Cytat:Teraz Ty mi przypomij dobre mecze Grzecha w repreznacji ? Nie liczac turnieju na Ukrainie i tego dzisiejszego. NIE MA TAKICH.
O to to. Koles blyszczy jedynie w meczach w ktorych Polacy sa strona zdecydowane lepsza. A takich meczy na MS nie bedzie.
Ramone napisał(a):Mnie bardziej martwi forma Frankowskiego...Smolarka a taki Rasiak to pewnie będzie grzał ławę cały Mundial.
Znajac Janosika to Rasiak, panie mily, bedzie trzecim albo i nawet drugim napastnikiem. To raczej Sosin/Saganowski pojada tylko na wycieczke.
A Smolarek jest prawym pomocnikiem, wiec akurat jego forma strzelecka tak bardzo bym sie nie przejmowal.
Cytat: Sebastian Mila wypadł zupełnie nieźle, ale nie jest to jeszcze taki Mila, na jakiego liczymy. Innego zastępcy Mirka Szymkowiaka jednak nie ma.
Bramkę strzelił i od razu całkiem nieźle. Zastępca Szymkowiaka to może być Surma, Burkhardt, Iwański, aktualnie od Mili lepszy jest jeszcze Bonin czy nawet Giza. Po za tym Seba tak jak Grzes ma poparcie trenera i zawsze ma powołanie. Surmie czy Burhardtowi dużo trudniej jest przebić się do kadry skoro Janasowi się wydaje, że leszpych zastępców Szymka niż Mila nie ma. Powinien dać im szanse.
Wczoraj w czase meczu synulek Janasa powiedział ,ze nie powołali Burkharta, poniewaz gra nierówno. Zdarzaja mu sie mecze bardzo dobre ale i bardzo słabe. No i ,że kondycyjnie nie wytrzumuje całego meczu.
Za to Mila, ktory cały czas trzyma rowna czyli niska forme jest lepszy. A o tym ,ze ma byc zastepca dla Szymkowiaka (czyli całego meczu raczej grac nie bedzie) tez zapomnieli...
Kadra Hiszpanii na mundial
Morientes i Baraja się nie załapali

hock: . Co do Morientesa do rzeczywiście sezon kiepski, ale 3 napastników w kadrze to mało, w dodatku Raul nie zachwyca.
Reyes i Garcia w razie potrzeby zagraja w atatku
Ambivalent napisał(a):Cytat:Ale pierdolisz. Żurawski, Saganowski, Frankowski, Rasiak- wskaz mi lepszych polskich napastników.
Niedzielan? Przypomnij mi choć jeden dobry mecz w kadrze poza spotkaniem z Węgrami w eliminacjach. Lecz, zgadzam się, między tą dwójką możnaby się zastanowić.
Sosin? Gra w słabiutkiej (słabszej niż nasza Oreńdż) lidze.
Jeleń? Strzela mało, nie ma doświadczenia, wczoraj nawet z WO zagrał słabiutko.
Piechna? 6 bramek w tej rudzie, bez formy.
Włodar? lol?
A. napisał(a):Cytat: poparcie trenera i to jest jego przewaga np nad Saganem. Poprostu nie którzy napastnicy nie mają okazji rozwinąć skrzydeł w kadrze, a Rasiakowi czasem wychodzi.
Dokladnie, nawet jak W OGOLE nie gra to dostaje szanse a taki Sagan ile czasu musial czekac ?
Moim zdaniem na MŚ powinni jechać obaj. Sagan jest lepszy powinien grac w pierwszej jedenastce.
warsadal napisał(a):Ambivalent napisał(a):Cytat:Ale pierdolisz. Żurawski, Saganowski, Frankowski, Rasiak- wskaz mi lepszych polskich napastników.
Niedzielan? Przypomnij mi choć jeden dobry mecz w kadrze poza spotkaniem z Węgrami w eliminacjach. Lecz, zgadzam się, między tą dwójką możnaby się zastanowić.
Sosin? Gra w słabiutkiej (słabszej niż nasza Oreńdż) lidze.
Jeleń? Strzela mało, nie ma doświadczenia, wczoraj nawet z WO zagrał słabiutko.
Piechna? 6 bramek w tej rudzie, bez formy.
Włodar? lol? 
Ha ha ha ha
Niedzielan - gra w pierwszej lidze holenderskiej, 10 bramek i kilka asyst, najlepszy strzelec zespolu. Choc jeden ? Hmmm finał turnieju na Ukrainie. Jego szybkosc jest niezaprzeczalnym aututem, ktorej brak u reszty (u jednych bardziej u drugich mniej). Idealny do gry z kontry. Jako ,ze oprocz gry skrzydlami tylko ta nam dobrze wychodzi to w sumie grzech go nie brac... no ale nie ja o tym decyduje.
Sosin - czy słabszej ? nie wydaje mi sie. Jego klub spokojnie by sie utrzymał w naszej Ekstraklasie. 3-krotna korona krola strzelcow z rzedu jednak cos znaczy. Dobra gra głowa,akurat za Rasiaka.
Jeleń - 8 bramek w Ekstraklasie. Zdobyty Puchar Polski z zespolem. Gdyby grał w mocniejszym klubie np. Wisle albo Legi spokojnie by sie lepiej prezentował. Dobry technicznie, nie bojacy sie dryblingu. Mogacy grac zarowno w ataku jak i na skrzydle. W klubie gra troche nierowno (ale w sumie ciezko jest samemu ciagnac caly zespol przez caly sezon) ale w reprezentacji zawsze trzyma rowny dobry poziom. Wczoraj zreszta tez zagrał dobry mecz. Jeden z najlepszych na boisku.
Piechna - 21 bramek w polskiej pierwszej lidze. Krol strzelcow. Fakt ,ze teraz troche pod forma ale to typowy łowca bramek. W zasadzie taka gorsza wersja Franka. Jest chyba 3 czy 4 raz z rzedu krolem strzelcow w danej lidze. A to warte jest jednak uwagi i pokazuje ,ze to nie przypadek. Zreszta tak samo jak u Sosina.
Włodarczyk - jak dla mnie taki poziom Rasiaka. Gra w mocnym polskim klubie. Szczegolna wada to mała skutecznosc w porowaniu do posiadanych okazji. Jesli by wykorzystywał z 50 % sytuacji, ktore ma to spokojnie by byl krolem strzelcow.
Brozek - Tutaj wlasciwie analogiczna sytuacja jak u Włodarczyka.
Cytat:Moim zdaniem na MŚ powinni jechać obaj. Sagan jest lepszy powinien grac w pierwszej jedenastce.
Co do Sagana to dzis przeczytałem njusa z wywiadem z Tomaszewskim i jedno zdanie przykuło moja uwage:
"Wcale mnie nie dziwi, że Vitoria spadła z ligi portugalskiej, skoro Saganowski wykorzystuje jedną z sześciu okazji "
Ciezko sie nie zgodzic
Kadra reprezentacji Brazylii:
bramkarze - Dida (AC Milan), Julio Cesar (Inter Mediolan), Rogerio Ceni (FC Sao Paulo);
obrońcy - Cafu (AC Milan), Cicinho (Real Madryt), Lucio (Bayern Monachium), Juan (Bayer Leverkusen), Roberto Carlos (Real Madryt, Gilberto (Hertha Berlin), Cris (Olympique Lyon), Luisao (Benfica);
pomocnicy - Edmilson (Barcelona), Juninho Pernambucano (Olympique Lyon), Emerson (Juventus), Ze Roberto (Bayern Monachium), Gilberto Silva (Arsenal), Kaka (AC Milan), Ricardinho (Corinthians);
napastnicy - Ronaldo (Real Madryt), Robinho (Real Madryt), Ronaldinho (Barcelona), Adriano (Inter Mediolan), Fred (Olympique Lyon).
Czy ktoś może ich zatrzymać?