Ghost_82 napisał(a):Gdyby Bayern był teraz w LM z pewnością byłby zaliczany do grona faworytów. Już dawno chyba nie mieli takiej paki jak teraz.
I wszystko pięknie, tyle że 'taka paka' do LM zakwalifikować się nie dała rady. No cóż, może za rok

.
Widać, że masz braki. Bayern dopiero po zakończeniu tamtego sezonu zrobił te zakupy. Szkoda, bo mogłoby być ciekawie w LM. Ale za rok, to może być silny i zgrany zespół.
Jak na razie pogrywają w Bundeslidze. Na moje oko potężny Bayern załamał się po czasach Elbera. Teraz co prawda mają Ribery'ego i Toniego, 3 kolejki w lidze bez straty gola, ale dla mnie to nadal zespół, który ewentualnie może zakwalifikować się do LM - ot taki lepszy przeciętniak na pierwszą turę rozgrywek pucharowych...
Bo jakby nie patrzeć, Bundesliga to już nie to co kiedś. Bez zespołów klasy BVB( w przeszłości), na ten przykład, nie sztuka tam wygrywać...
No, ale zobaczymy.
Cytat:ale dla mnie to nadal zespół, który ewentualnie może zakwalifikować się do LM - ot taki lepszy przeciętniak na pierwszą turę rozgrywek pucharowych...
To zobaczymy w przyszłym sezonie. Chociaż puchar UEFA już coś pokaże.
Cytat:Bo jakby nie patrzeć, Bundesliga to już nie to co kiedś. Bez zespołów klasy BVB( w przeszłości), na ten przykład, nie sztuka tam wygrywać...
Może już nie jest taka silna, ale niebrakuje tam dobrych zespołów. Jest przecież Shalke, Werder, Stuttgart. Napewno na dzień dzisiejszy liga niemiecka jest o wiele ciekawsza niż włoska.
Ghost_82 napisał(a):Napewno na dzień dzisiejszy liga niemiecka jest o wiele ciekawsza niż włoska.
Roma, Inter, Milan i Juventus, to zespoły które grają w zupełnie innym stylu, który określają stereotypy włoskiej piłki nożnej. Chociażby ze względu na dużą liczbę argentńskich, francuskich i brazylijskich zawodników.
Ghost_82 napisał(a):Napewno na dzień dzisiejszy liga niemiecka jest o wiele ciekawsza niż włoska.
Ciekawsza na pewno - za to niestety słabsza.
Eulogy napisał(a):Roma, Inter, Milan i Juventus, to zespoły które grają w zupełnie innym stylu, który określają stereotypy włoskiej piłki nożnej
Nie wiem czy dobrze rozumiem ( jestem po kilku browarach) ale wlasnie głownie dzieki wymienionym przez ciebie zespołom wloska piłka ma takl chujową opinie.
Cytat:Nie wiem czy dobrze rozumiem ( jestem po kilku browarach) ale wlasnie głownie dzieki wymienionym przez ciebie zespołom wloska piłka ma takl chujową opinie.
I właśnie mnie to dziwi, zważywszy na fakt, że gdy po ostatnich półfinałach i finałach LM, rossoneri dostali zastrzyk 'wiernych' 'kibiców', podziwiających ich grę od 15 lat, krytyka nieco zelżała. No ale cóż, najważniejsze to konsekwentnie robić swoje, czyli grać i wygrywać...
Eulogy napisał(a):I właśnie mnie to dziwi
Ale co cie dziwi? Włoska piłka była i jest nadal nudna jak biegunka na kacu. Pojedyncze dobre czasem spotkania z udziałem włoskich druzyn nie zmienią tego.
W takim razie jedyne co może dziwić, to moja niezmienna, od bardzo długiego już czasu, sympatia dla AC Milan i Paolo Maldiniego. : )
Nie traktuję tego jako problem. Dyskusja się zaczyna robić czcza, więc w tym miejscu kończę.
Eulogy napisał(a):Ghost_82 napisał(a):Gdyby Bayern był teraz w LM z pewnością byłby zaliczany do grona faworytów. Już dawno chyba nie mieli takiej paki jak teraz.
I wszystko pięknie, tyle że 'taka paka' do LM zakwalifikować się nie dała rady. No cóż, może za rok
.
yhym wypierdalaj wstecz.
Eulogy napisał(a):Jak na razie pogrywają w Bundeslidze. Na moje oko potężny Bayern załamał się po czasach Elbera. Teraz co prawda mają Ribery'ego i Toniego, 3 kolejki w lidze bez straty gola, ale dla mnie to nadal zespół, który ewentualnie może zakwalifikować się do LM - ot taki lepszy przeciętniak na pierwszą turę rozgrywek pucharowych...
Bo jakby nie patrzeć, Bundesliga to już nie to co kiedś. Bez zespołów klasy BVB( w przeszłości), na ten przykład, nie sztuka tam wygrywać...
póki co to nadal jest groźna drużyna piłkarska, a w tym sezonie jedna z najmocniejszych w europie.
czy mi sie zdaje, czy ty uwazasz ze FCB nie zdobedzie mistrzostwa w Bundeslidze ? jesli tak uwazasz to ja juz nie mam sił do ciebie.
lepszy przeciętniak ? - jestes kurwa dziwny.
Bundesliga wraz z Premiership mają najwiekszą oglądalnosc w europie, a tylko dlatego bo w tych ligach sa bardzo dobre i dobre zespoły, a nie jak we włoskiej 3 bardzo dobre, a reszta na poziomie orange ekstraklasy.
Eulogy napisał(a):Roma, Inter, Milan i Juventus, to zespoły które grają w zupełnie innym stylu, który określają stereotypy włoskiej piłki nożnej. Chociażby ze względu na dużą liczbę argentńskich, francuskich i brazylijskich zawodników.
roma cienka, inter troche mniej, a juve to beniaminek. czym ty sie kurwa podniecasz ? o jakim ty stylu pierdolisz ? chyba nijakim. Tak duza liczba argentynskich, francuzkich, brazylijskich piłakrzy, ale z drugiego garnituru.
Eulogy napisał(a):W takim razie jedyne co może dziwić, to moja niezmienna, od bardzo długiego już czasu, sympatia dla AC Milan i Paolo Maldiniego. : )
daje im jeszcze rok-dwa lata i czeka cie pogrzeb 22. ludzi. Jeszcze troche i zamiast AC Milan bedzie SI Milan czyli Stowarzyszenie Inwalidów z Mialnu.
The Stig napisał(a):póki co to nadal jest groźna drużyna piłkarska, a w tym sezonie jedna z najmocniejszych w europie
Stig zamknij dupe, na razie wygrali trzy mecze w bundeslidze , którą przeca trudno uznac za lige silną. Niech tak pograją cały sezon albo zdobędą puchar UEFA to wtedy sie tak napinaj, a teraz juz zamknij ryja.
The Stig napisał(a):czy mi sie zdaje, czy ty uwazasz ze FCB nie zdobedzie mistrzostwa w Bundeslidze ? jesli tak uwazasz to ja juz nie mam sił do ciebie.
Idąc twoim tokiem rozumowania to Legia juz ma mistrza a Znicz Pruszków jest juz pierwszoligowcem?