Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
warsadal napisał(a):Bzdury opowiadasz. Wisła zagrała na 100% możliwości, a że to nie wystarczyło na Panathinaikos, to już insza sprawa. Uważam, że nie ma powodu do wstydu i że w P.UEFA, Wisła może zdziałać więcej niż kiedykolwiek.

Zgadzam sie.. Chociaz ostatni mecz Wisly nie napawa optymizmem..

Cytat:Żartujesz chyba... Przecież Szpakowski to totalna tragedia.

Fakt.. Moze i czasami te jego wpadki sa smieszne, ale najczesciej po prostu wkurzaja i powoduja opad wszelkich konczyn.. Zreszta wiekszosc z zapraszancyh przez TVP do studia 'ekspertow' nie jest duzo lepsza.. Lubie jedynie Szesnego i tego dziennikarza, ktory jest stalym gosciem podczas skrotow z pozostalych (nietransmitowanych na zywo) meczy Ligi Mistrzow..

Cytat:A jak Wam się grupy LM podobają? Którą uważacie za najmocniejszą?

C i G sa bardzo ciekawe.. W C bedzie ciekawa walka o miejsce za Barca, a w G pojedynek Liverpoolu z Betisem (Chelsea jest poza zasiegiem imho)..
Z jednej strony fajnie, ze Real wylosowal latwych przeciwnikow, ale z drugiej szkoda, bo bede skazany na ogladanie hiszpanskojezycznego RealMadrid TV..

Cytat:Ja się chyba zaraz popłaczę. Odra - Wisła 1:1 - stracona bramka w 93 minucie ;/. Cholera, a taki dobry mecz Odra zagrała...

Bede wredny i powiem, ze to raczej Wisla zagrala bardzo slabo.. ;p Szkoda Odry.. Podobnie zreszta jak warsadalowego Lecha, ktory chyba jak zadna druzyna ostatniej kolejki zasluzyl na 3 pkty..
Dżemik napisał(a):Bede wredny i powiem, ze to raczej Wisla zagrala bardzo slabo.. ;p Szkoda Odry.. Podobnie zreszta jak warsadalowego Lecha, ktory chyba jak zadna druzyna ostatniej kolejki zasluzyl na 3 pkty..
Nic nie mów... podobnie jak w meczu z Arką (2 kolejka).. Tym razem: Gajtokowski dwa razy w słupek, Reiss raz w słupek, Zakrzewski minimalnie nad bramką.. Ręce się poprostu trzęsą. Lech to drużyna, co do której nigdy nie można czegoś powiedzieć 'napewno'. Może wygrać z Legią, a przegrać np. z Polonią. A Wisła chyba jeszcze trochę podłamana LM.. ale z tego co mi wiadomo, to Odra grała lepiej i zasługiwała na wygraną. Swoją drogą, to byłaby to spora sensacja ;)
Dżemiku, Odra zagrała bardzo dobry mecz, Wisła siłą rzeczy słaby (ja tu widzę zależność). Poza tym nareszcie coś się ruszyło na stadionie i dopingowaliśmy nie tylko my w młynie, ale wszyscy. Jak to kibice w rozmowie z jednym piłkarzem stwierdzili: "kiedy wy dajecie z siebie wszystko, to my też". Świetna oprawa, atmosfera, emocje do końca. Oby takich spotkań więcej Smile.
Lecha żal, rzeczywiście. Widziałem skrót i pecha drużyna miała wielkiego... ale narzekać też nie ma na co, jeśli popatrzeć na tabelę i ilość punktów ; ).
Kamael napisał(a):Lecha żal, rzeczywiście. Widziałem skrót i pecha drużyna miała wielkiego... ale narzekać też nie ma na co, jeśli popatrzeć na tabelę i ilość punktów ; ).
Zdecydowanie ;) wystarczy mi jeśli utrzymają aktualną pozycję ;) Mistrzostwo dopiero za rok :D
EDIT: Odrze od tego sezonu też kibicuję ;) Za rok może mieć wice-mistrza. ;) A Jaga oczywiście awansuje do ekstraklasy :)
Cytat:Dżemiku, Odra zagrała bardzo dobry mecz, Wisła siłą rzeczy słaby (ja tu widzę zależność).

Ok, w koncu to Ty byles na stadionie.. ;]

Chyba powinnismy zawiazac nowa zgode- pomiedzy Odra, Lechem i Jaga.. Wink
Kamael napisał(a):A ja sobie czekam na mecze Man Utd, bo bardzo ciekawych ma przeciwników. Dwumecz z Villarealem zapowiada się bardzo obiecująco ;].

No ba, też czekam na mecze MU. Mogliby się jednak bardziej postarać, niż w poprzednim roku, kiedy to Fergusonowi nei robiło różnicy, z którego miejsca awansuje. Faktycznie, żadna różnica, móc grać albo z Milanem, albo z Werderem. Rolleyes
Dżemik napisał(a):Chyba powinnismy zawiazac nowa zgode- pomiedzy Odra, Lechem i Jaga..
Więc trzeba wymyślić jakieś chwytliwe hasło naszej triady ;) Może coś takiego:' Lech, Odra i Jaga, zrobimy kuźwa bałagan!'. :]
Dżemik - Heh, byłem na stadionie, ale z drugiej strony wiesz jak to jest z odpowiednią oceną sytuacji kiedy kibicuje się jednej ze stron ; ).

Hehehe, jak najbardziej jestem za taką zgodą ; ). Jaga w ekstraklasie, pewnie będzie ciekawie ;].

Elvis - widzę, że z Ciebie swój człowiek... Forma w tym sezonie dopisuje (jak narazie), widziałem wszystkie mecze i gra MU mi się podobała (szkoda tylko, że w ostatnim meczu Park siedział na ławie, bo bardzo jego gra przypadła mi do gustu). Mam nadzieję, że będzie dobrze, a sir Alex rzeczywiście zmieni nastawienie.
A co sądzicie, o zmianie barw klubowych przez Tomka Frankowskiego? Tragedia, moim zdaniem. Taki piłkarz powinien grać w klubie o klasę mocniejszym (przeciez nie jest gorszy od Żurawskiego). Że już nie wspomnę, że to kolejne osłabienie dla, powoli umierającej, Wisły (następni mają być: przereklamowany Uche i świetny Sobolewski). A co do kadry. Pewnie i tak zlejemy Austriaków i Walijczyków, poprostu jesteśmy dużo mocniejsi. Nawet jesli w taku wystąpi Dżemikowy, Grzesiu Rasiak ;)
Mówiąc szczerze ja jestem przeszczęśliwy, że więcej nie będę musiał tego kolesia oglądać na meczu w Wodzisławiu. Tak samo było z Szymkowiakiem, niech sobie grają za granicą i wspaniale, ale tego jak się zachowują, stylu bycia obu nie trawię, a i zawsze przesadzali w wypowiedziach przed/po meczach z Odrą (bawiła mnie ta frustracja i szukanie wymówek po porażkach w Wodzisławiu).
Zobaczymy jak teraz Frankowski się popisze, nareszcie nie będzie musiał się rehabilitować za porażki w pucharach na stadionach we Wronkach i Wodzisławiu (patrz wywiad dla "Przeglądu Sportowego") ;P.
No troszke od Zurawskiego to jednak Franek lepszy jest.. On nie pociagnie gry zespolu i nie obejdzie sie bez dokladnych podan pomocnikow.. A Zurawski tak.. Szkoda, ze Frankowski nie wrocil na stare smieci do Jagi.. ;p Nie wiem czy to taka tragedia dla samego zawodnika (dla Wisly-tak).. Segunda Divisiom jest lepsza niz polska Ekstraklasa (oprocz samej druzyny Wisly of course), a i jest cien szansy na gre w samej Primera..

Cytat:... Że już nie wspomnę, że to kolejne osłabienie dla, powoli umierającej, Wisły (następni mają być: przereklamowany Uche i świetny Sobolewski).

Uche juz nawet odszedl.. Rowniez do 2giej ligi hiszpanskiej- Almerii.. Zastanawiam sie kto go zastapi? Paulista, Blaszczykowski (jak wyleczy kontuzje), czy moze sciagna kogos na miejsce Kalu? Jesli kogos beda kupowac, to mam nadzieje, ze bedzie to lepszy transfer niz 'wiecznie placzacy' Kryszalowicz..

Cytat:A co do kadry. Pewnie i tak zlejemy Austriaków i Walijczyków, poprostu jesteśmy dużo mocniejsi.

Martwi mnie troche brak Krzynowka (Janosik oczywiscie do pierwszej 11 wstawil Kosowkiego.. Confusedhock: ), wiec nie jestem taki pewien 6 pktow.. Zawsze noga moze sie podwinac..

Cytat:Nawet jesli w taku wystąpi Dżemikowy, Grzesiu Rasiak Wink

Oby nie.. Grac w 10 + chodzacy slupek na 11 Austriakow lub Walijczykow bedzie trudno..

PS> Na 99% do Realu przechodzi 19letni obronca- Sergio Ramos (wykrakalem ;D)! Sergio ustalil juz warunki kontraktu, do Madrytu przyleciala jego rodzina, a kluby uzgodnily juz cene- 25 mln Euro + ktorys z 3 mlodzikow- Arbolea, Palencia lub Mejia..
Pozostalo tylko czekac na oficjalny komunikat klubow.. Juz tylko 7 godzin do zamkniecia okienka transferowego..

Hala Los Merengues! Hala el nuevo crack madrista- Sergio Ramos! Big Grin
To może być naprawdę dobry transfer ; ). Swoją drogą, była już o nim mowa wcześniej, ale później coś sprawa Ramosa ucichła. Jak widzę Sevilla ostatecznie "niezłą" kwotę wynegocjowała.
Kamael napisał(a):Elvis - widzę, że z Ciebie swój człowiek... Forma w tym sezonie dopisuje (jak narazie), widziałem wszystkie mecze i gra MU mi się podobała (szkoda tylko, że w ostatnim meczu Park siedział na ławie, bo bardzo jego gra przypadła mi do gustu). Mam nadzieję, że będzie dobrze, a sir Alex rzeczywiście zmieni nastawienie.

No ba!
Forma dopisuje, to fakt (nie to co w poprzednim sezonie, kilka tysięcy remisów na starcie Wink ), ale zobaczymy. Trzymam kciuki, żeby wypadli w LM lepiej, niż rok temu. A skoro mówisz, że podobała Ci się ich gra, to tylko się cieszyć. Dobrze, że ściągnęli van der Sara - to powinno wzmocnić (przynajmniej teoretycznie) bramkę. A właśnie: obrona i bramkarz spisywali się dobrze chociaż?
Dżemik napisał(a):No troszke od Zurawskiego to jednak Franek lepszy jest.. On nie pociagnie gry zespolu i nie obejdzie sie bez dokladnych podan pomocnikow.. A Zurawski tak.. Szkoda, ze Frankowski nie wrocil na stare smieci do Jagi.. ;p Nie wiem czy to taka tragedia dla samego zawodnika (dla Wisly-tak).. Segunda Divisiom jest lepsza niz polska Ekstraklasa (oprocz samej druzyny Wisly of course), a i jest cien szansy na gre w samej Primera..
Wydaje mi się, że to bardzo głupi ruch Franka. Ma 31 lat, więc kariery w Primiera Division i tak nie zrobi. Mógł resztkę swojej kariery poświęcić Wiśle i jej rok-rocznym próbom dostania się do europejskiej elity ;)
Cytat:Uche juz nawet odszedl.. Rowniez do 2giej ligi hiszpanskiej- Almerii.. Zastanawiam sie kto go zastapi? Paulista, Blaszczykowski (jak wyleczy kontuzje), czy moze sciagna kogos na miejsce Kalu? Jesli kogos beda kupowac, to mam nadzieje, ze bedzie to lepszy transfer niz 'wiecznie placzacy' Kryszalowicz..
Uche mnie nie martwi. Paulista jest w tej chwili od niego lepszy. Ale jeśli odejdzie Sobolewski, to będzie 'dziura' w środku pomocy.
Cytat:Martwi mnie troche brak Krzynowka (Janosik oczywiscie do pierwszej 11 wstawil Kosowkiego.. ), wiec nie jestem taki pewien 6 pktow.. Zawsze noga moze sie podwinac..
Kutwa.. nie mógł dać Zieńczuka? :/
Cytat:Oby nie.. Grac w 10 + chodzacy slupek na 11 Austriakow lub Walijczykow bedzie trudno..

Bo ja wiem, wydaje mi się, że Rasiak, jest w bardzo dobrej formie i moze się sprawdzić z kiepskimi technicznie austriakami.
Cytat:PS> Na 99% do Realu przechodzi 19letni obronca- Sergio Ramos (wykrakalem ;D)! Sergio ustalil juz warunki kontraktu, do Madrytu przyleciala jego rodzina, a kluby uzgodnily juz cene- 25 mln Euro + ktorys z 3 mlodzikow- Arbolea, Palencia lub Mejia..
Pozostalo tylko czekac na oficjalny komunikat klubow.. Juz tylko 7 godzin do zamkniecia okienka transferowego..
Eee.. i tak bedzie grzał ławe ;)
Elvis napisał(a):
Kamael napisał(a):Elvis - widzę, że z Ciebie swój człowiek... Forma w tym sezonie dopisuje (jak narazie), widziałem wszystkie mecze i gra MU mi się podobała (szkoda tylko, że w ostatnim meczu Park siedział na ławie, bo bardzo jego gra przypadła mi do gustu). Mam nadzieję, że będzie dobrze, a sir Alex rzeczywiście zmieni nastawienie.

No ba!
Forma dopisuje, to fakt (nie to co w poprzednim sezonie, kilka tysięcy remisów na starcie Wink ), ale zobaczymy. Trzymam kciuki, żeby wypadli w LM lepiej, niż rok temu. A skoro mówisz, że podobała Ci się ich gra, to tylko się cieszyć. Dobrze, że ściągnęli van der Sara - to powinno wzmocnić (przynajmniej teoretycznie) bramkę. A właśnie: obrona i bramkarz spisywali się dobrze chociaż?
Myślę, że van der Sar w bramce pozwoli nam żyć spokojniej Wink. W poprzednich sezonach go obserwowałem w Fulham i aż żal mi było, że gra w tak średnim piłkarsko klubie. Teraz ilość straconych w sezonie bramek mówi sama za siebie ;].
Choć nie jestem przekonany do Silvestre'a na środku obrony. Kiedy grał na lewej stronie spisywał się dobrze, tam moim zdaniem pasował (choć teraz zdecydowanie przegrywałby rywalizację z Heinze), a na środku jest cholernie niepewny, nerwowy. Mam nadzieję, że Brown szybko się wyleczy.
Ogólnie z obroną jest dobrze:
Ferdinand - wiadomo, klasa powszechnie znana.
Neville - obecnie kontuzjowany, w ostatnim meczu dobrze spisał się O'Shea, który swoją drogą w obronie może grać na każdej pozycji, a piłkarzem jest bardzo solidnym. Szkoda, że nie udało się ściągnąć na prawą obronę Cicinho - zwiększyłaby się rywalizacja.
Silvestre - to już omówiłem wcześniej.
Heinze - pierwszy sezon miał świetny, udowodnił, że jego transfer był idealnym posunięciem. Teraz w pierwszych meczach odpoczywał, ostatnio już grał.

Jestem dobrej myśli.