Ghost_82 napisał(a):A mnie własnie nie cieszy. Zdecydowanie wolałem oglądać Legie lub Wisłe w pucharach. Po tych drużynach można było sie czegoś spodziewac
Czego? No czego sie mozna spodziewać? Podaj mi osiągnięcia tych zespołów w europejskich pucharach w ostatnich dwóch,trzech latach. Jakież to sukcesy osiągnęły te dwa zespoły na arenie europejskiej w ostatnim czasie??
Właśnie, te drużyny grały w ostatnich latach straszną nędzę. Przy losowaniu były całkiem nieźle rozstawiane, dlatego na początku udało im się wymęczyć wygrane ze słabymi drużynami.
Zdecydowanie bardziej wolę oglądać Iwańskiego, Łobodzińskiego, Piszczka, Gargułe, Nowaka czy Ujka niż niespełnione talenty i gasnące gwiazdeczki Legii i Wisły.
Nie mógłbym oglądać Legii i Wisły w pucharach po tak słabym sezonie.
Poza tym trzeba przyznać, że zarówno Zagłębie jak i GKS grały w tym sezonie skuteczniej i przede wszystkim efektowniej niż "dwa wielkie, zasłużone kluby z wielkich miast".
R_amze_S napisał(a):Ghost_82 napisał(a):A mnie własnie nie cieszy. Zdecydowanie wolałem oglądać Legie lub Wisłe w pucharach. Po tych drużynach można było sie czegoś spodziewac
Czego? No czego sie mozna spodziewać? Podaj mi osiągnięcia tych zespołów w europejskich pucharach w ostatnich dwóch,trzech latach. Jakież to sukcesy osiągnęły te dwa zespoły na arenie europejskiej w ostatnim czasie??
Przez ostatnie dwa, trzy lata to nikt nic nie pokazał. Legia może nic wielkiego nie zwojowała, ale Wisła za Kasperczaka była chyba jedynym klubem który grał porządna piłke. I przez ostatnie lata, to ten zespół przsyniósł nam najwięcej radośc niż jaki kolwiek inny. Wiadmo, że i wpadki też były, ale i tak wszystkie nasze kluby uczestniczące w rozgrywkach europejskich wypadaja blado w porównianiu do Wisły. No, jeszcze bym wyróżnił tutaj Groclin, bo miał jeden sezon dość udany.
Skoro i tak nikt nic nie zdziała to dajmy szansę młodym z GKSu i Zagłębia, niech siebie choć wypromują.
No, jest to dla nich ogromna szansa, tylko pytanie, czy z tej szansy skorzystają.
Jak zwykle zakompleksieni kibice legii dali żenujący pokaz śpiewając podczas dekoracji Zaglębia "złodzieje ! złodzieje". Sytuacja podobna do tej jak nie mogli się pogodzić po porażce z Lechem w finale PP, tyle że tym razem bez ekscesów.
Bo oczywiście gdzieżby dumna legia kiedykolwiek kupiła mecz.Dla buraków z łazienkowskiej każdy sezon w którym Legia nie zdobywa żadnego trofeum jest "sprzedany".
LOSERS
P.S. Brawo Cracovia !!! Korona gorzej...ale chuj i tak wyżej od Wisły

teraz to i mnie on wkurwia
Teraz to ma akurat odrobine racji.
Szombierki Bytom w bodajze 1980 roku zdobyly mistrzostwo Polski w podobny sposob jak zaglebie teraz
bo sposob na wygranie ligi jest wzglednie prosty - grac rowno, wygrywac u siebie i starac sie nie przegrywac na wyjazdach
Wojtek Skaba w Legii! Warto się chłopakowi przyjrzeć, jeśli jeszcze go lepiej nie znacie. Materiał na naprawdę świetnego bramkarza. Z jednej strony mi żal, że Odra traci najlepszego zawodnika ostatniej rundy (btw, fajnego, sympatycznego, skromnego człowieka, bardzo szanowanego przez kibiców), z drugiej cieszę się, że będzie miał szanse rozwoju (w perspektywie czasu na pewno będzie można myśleć o reprezentacji) i pracy ze świetnym trenerem bramkarzy. Droga do wielkiej kariery otwarta.
Przytakuję, przytakuję. Wojtek Skaba, czyli najbardziej stresująca i frustrująca postać w drużynie Odry, w czasie poprzedniej rundy. Ostatnia ofiara: napastnicy poznańskiego Lecha, z świeżo upieczonym królem strzelców, Piotrkiem Reissem na czele.
Szkoda, że Legia się wzmacnia, ale na pewno w perspektywie rozwoju tego bramkarza, jeden z najlepszych kierunków, jakie mógł obrać w kraju.
Lepiej trafić chyba nie mógł, co by tu nie mówić o Legii, to trenera bramkarzy mają najlepszego w naszej lidze i chyba nikt nie ma co do tego wątpliwości.
BTW, z tego, co wiem Lech też zamierzał Wojtka ściągnąć (w ogóle mówiło się o Lechu, Legii i GKSie).
Mam tylko nadzieję, że nie dopadnie go przypadłość, na którą cierpiało/cierpi wielu piłkarzy - po odejściu z Odry i rozegraniu sezonu/rundy życia nagle zapominają jak gra się w piłkę i np. tak, jak Nowacki, Radzewicz, Sablik w Dyskobolii, Kwiek i Pawełek w Wiśle zupełnie nie potrafili sobie poradzić. Odra to jednak specyficzny klub.
Co prawda, to prawda. Trzej z czterech bramkarzy, którzy aktualnie rywalizują o miejsce w kadrze, to byli piłkarze Legii, wszystko wskazuje, że Skaba będzie następnym. Ale o zainteresowaniu jego osobą przez Lecha nie mi nie wiadomo, zwłaszcza, że Kotorowski, z którego wszyscy po cichu się podśmiewali zaliczył naprawdę świetny sezon. Ale może w myśl zasady "pod latarnią najciemniej"?

Właśnie też mnie to zdziwiło, bo widziałem Kotorowskiego w kilku meczach i bardzo pozytywnie mnie zaskoczył.
Cytat:Zdecydowanie wolałem oglądać Legie lub Wisłe w pucharach
Wisła jest ostatnią drużyną w Polsce ktora ma prawo wypominać komuś że skompromituje się w pucharach, bo to że mamy o jedną drużynę mniej w pucharach to przynajmniej w połowie ich zasługa (Tbillisi, Valerenga,Guimaraes-same potęgi)