Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
muahahaha, tyle w temacie i o wyniku meczu Laughing
^ Phi, obstawiasz same pewniaki ;] w weekend podam Ci pare propozycji z toto-mixa, to mi doradzisz, które wziasc, a które odrzucic. Sprawdzimy Twój zadziwiający dar Wink
dobra Tongue
tylko mi jakos z rana rzucaj albo z wieczora, bo do pracy w weekend ide.
Poza tym jak juz mowilam Ramzesowi, gdyby zaczela stawiac, to bym pewnie przegrywala Surprised W zyciu nie ma za dobrze Wink
Do Sprotingu Lizbona niech idzie.. Mad
http://sport.onet.pl/1309445,wiadomosci.html
No no, Sagan szaleje Wink Oby tylko tam nie poszedł jako rezerwowy. A szkoda by było gdyby tak sie stało. Moim zdaniem, Janas powinien jeszcze sróbować wariant ze Saganem, napewno lepiej żeby on grał niż ten nasz Drewinho Laughing
Do Benfici niech idzie Big Grin
Byle nie do jakiegoś Southampton czy Derby County (klub zasłużone, ale obecny poziom kiepski).
Sagan strzelił 12 bramek w dość dobrej lidze (napewno lepszej niż zaplecze Premier League) ale Janas nadal go nie widzi u siebie. Wielkim błędem będzie jak Sagan nie dostane szansy a pojedzie Rasiak. Tak samo jest w pomocy. Janas widzi nadal Milę, Lewandowskiego i Gizę, ale nie widzi wyróżniających się piłkarzy w polskiej lidze. Od wymienionych piłkarzy dużo lepiej prezentuje się Burkhardt, Surma, Iwański (tak w miarę obietywnia trza przyznać iż Iwan ma formę) a takze nawet taki Garguła z Bełchatowa. W wywiadach Janas mówi iż będą grać piłkarze którzy regularnie grają w klubach i prezentują dość dobry poziom. Mila grzeje ławę, Lewandowski gra na obronie (lecz na siłe Janas go pcha do pomocy) a Giza tak jak cała Cracovia jset zwykłym przeciętniakiem.
Zaczyna mnie ten Janas troszkę denerwować Big Grin
Komisja Ligi Ekstraklasy S.A. po rozpoznaniu w dniu 12.04.2006r. sprawy nagannego zachowania kibiców podczas meczu o mistrzostwo Polski Odra Wodzisław-Górnik Zabrze w dniu 4 kwietnia 2006r. w Wodzisławiu Śląskim, wymierzyła klubowi MKS ODRA Wodzisław Śl. karę pieniężną w wysokości 2 tysięcy złotych.

Uzasadnienie: W dniu 4 kwietnia 2006 roku odbył się mecz o mistrzostwo I ligii pomiędzy Odrą Wodzisław a Górnikiem Zabrze. Z raportu delegata PZPN na ten mecz Pana Kazimierza Grenia wynika, że podczas zawodów kibice Odry Wodzisław wielokrotnie wznosili pod adresem kibiców i drużyny gości wulgarne okrzyki zaś w 60 minucie zawodów podpalili około 20 szalików w barwach Górnika Zabrze.

Spiker zawodów, pomimo skandowania przez kibiców obraźliwych haseł, nie podejmował własciwej interwencji.
Zaznaczenia wymaga, że skandowane wulgarne okrzyki wykazywały się wyjątkową intensywnością, wyższą niż zazwyczaj na meczach I Ligii.
Podobnie zachowywali się kibice Górnika Zabrze, wobec którego to Klubu, Komisja Ligii także orzekła karę pieniężną.

---

Buahaha, po prostu śmiech na sali ;D. Pierwszy raz słyszę o tego typu karze, a nie wydaje mi się, by na tym meczu atmosfera jakoś szczególnie różniła się od meczów derbowych w Krakowie, Warszawie, spotkań Lecha z Legią itp. Ktoś sobie chyba żarty robi.
Ech mnie to i tak wali ;] dla mnie z ekstraklasy ;D liczy sie tylko wielka triada ;D LECH ARECZKA CRACOVIA.

Słyszał już o nas cały świat
Ojczyzna jest z nas dumna
Honor i walka to nasz znak
Boi się każda kurwa

Przyjaciół zawsze będzie trzech
Arka Cracovia Lech
Arka Cracovia Lech

Władcy Północy sieją strach
W trójmiejskiej metropolii
Boi się Lechia, boi Śląsk
Żółto-niebieskiej zbroi

Arka Cracovia Lech
Arka Cracovia Lech

Dziś na południu bije dzwon
I psiarnia znów ucieka
Fanów Cracovii słychać głos
Zwycięstwo Pasy czeka

Arka Cracovia Lech
Arka Cracovia Lech

Po grób oddani za swój klub
Nigdy nie pokonani
Za Kolejorza pójdą w bój
Wierni poznańscy fani

Arka Cracovia Lech
Arka Cracovia Lech
http://pilka.interia.pl/liga/1/news?inf=741107
mam nadzieję ,że Cupiał pójdzie po rozum do głowy i go weźmie.
http://pilka.interia.pl/news?inf=741169
Henry'ego nie ma to przegrywają....
Pytanie do Dżema albo innych "kumatych"
Jeżeli mamy stracić 4 pkt (mecze z Jagą i Zagłębiem S.) to czy zespoły ,z którymi graliśmy dostają te punkty??
2.Przy przejsciu zawodnika z wyższej ligi do niższej niwelują się jego kartki ??
Ramone napisał(a):http://pilka.interia.pl/liga/1/news?inf=741107

Tez mam nadzieje ,ze pojdzie wreszcie po rozum czyli zostawi Dana i da kase na dobrych zawodnikow.
Ramone napisał(a):Jeżeli mamy stracić 4 pkt (mecze z Jagą i Zagłębiem S.) to czy zespoły ,z którymi graliśmy dostają te punkty??

Tak, ale odebrano Wam punkty [a wlasciwie punkt] tylko za mecz z Zaglebiem. Jaga prezentu nie dostala. ;( Szkoda, bo bardzo by sie nam przydal.

Cytat:2.Przy przejsciu zawodnika z wyższej ligi do niższej niwelują się jego kartki ??

Nie.
Ambivalent napisał(a):

Tez mam nadzieje ,ze pojdzie wreszcie po rozum czyli zostawi Dana i da kase na dobrych zawodnikow.
Wiedziałem, że Ramone zapoda tego newsa. Laughing
Więc Franz Smuda pogrywa sobie z działaczami, ma nadzieje na lepszy kontrakt i grozi tym że odejdzie. Jednak Ci Panowie z zarządu Zagłębia chyba nic sobie z tego nie robią, a powinni chyba. Jak Smuda odejdzie to drużyna się rozpadnie.
A Cupiał sam niech da sobie z pokój z futbolem Big Grin .
Zgadzam się, powinien zostawic Petrescu. W Wiśle brak jest stabilizacji, jak teraz coś nie wychodzi to niech poczekają na lepsze dni. Petrescu jest młodym trenerem i Wisła powinna być dla niego miejscem gdzie rozwinie skrzydła, ale Cupiał wszystko zbyt impulsywnie robi.
Ciekaw jestem transferów Wisły. Mielcarski odszedł, a miał pojęcie o piłce, dobrze znał polską ligę.
balzac napisał(a):
Ambivalent napisał(a):

Wiedziałem, że Ramone zapoda tego newsa. Laughing
Więc Franz Smuda pogrywa sobie z działaczami, ma nadzieje na lepszy kontrakt i grozi tym że odejdzie. Jednak Ci Panowie z zarządu Zagłębia chyba nic sobie z tego nie robią, a powinni chyba. Jak Smuda odejdzie to drużyna się rozpadnie.
A Cupiał sam niech da sobie z pokój z futbolem Big Grin .
Zgadzam się, powinien zostawic Petrescu. W Wiśle brak jest stabilizacji, jak teraz coś nie wychodzi to niech poczekają na lepsze dni. Petrescu jest młodym trenerem i Wisła powinna być dla niego miejscem gdzie rozwinie skrzydła, ale Cupiał wszystko zbyt impulsywnie robi.
Ciekaw jestem transferów Wisły. Mielcarski odszedł, a miał pojęcie o piłce, dobrze znał polską ligę.

Co do sytuacji Smuda/Zaglebie: Z jednej strony to wina trenera ,ze podpisal taka a nie inna umowe. Z drugiej klub powinien docenic zaslugi trenera i tak naprawde wyjsc z inicjatywa podwyzki/nagrody. Szkoda bo Zaglebie Lubin moze byc mocna druzyna w Polskiej lidze...

Co do Wisły: Nie wiem co gorszego moze zrobic Cupial jesli nie zwolnic Dana. Z takim skladem i skutecznoscia ciezko jest walczyc o mistrzostwo. To nie jest wina trenera ,ze zespol nie trafia do bramki. Wisla naprawde ma dobre sytuacje w kazym meczu. Nawet w tym wczorajszym miala ponoc dwie 100 %. No ale jak sie tego nie wykorzystuje to ciezko wygrac mecz. A trener na boisko nie wejdzie.

Tez mnie ciekawi jakich trasferow dokona Wisła. Mam nadzieje ,ze to nie bedzie jakis 3-ligowy zaciag :?
Ambivalent napisał(a):Co do sytuacji Smuda/Zaglebie: Z jednej strony to wina trenera ,ze podpisal taka a nie inna umowe. Z drugiej klub powinien docenic zaslugi trenera i tak naprawde wyjsc z inicjatywa podwyzki/nagrody. Szkoda bo Zaglebie Lubin moze byc mocna druzyna w Polskiej lidze...

Z calym szacunkiem dla Zaglebia, ale imho graja w tym roku na 140% swoich mozliwosci i w nastepnym sezonie z Smuda, czy bez, tak cudownie juz nie bedzie. Wg mnie Zaglebie bedzie druga Cracovia, a Chalbinski i Lobodzinski lubinskimi odpowiednikami Gizy i Cabaja.

Cytat:Tez mnie ciekawi jakich trasferow dokona Wisła. Mam nadzieje ,ze to nie bedzie jakis 3-ligowy zaciag :?

O, Janczyk by sie obrazil. Wink
Ambivalent napisał(a):Co do Wisły: Nie wiem co gorszego moze zrobic Cupial jesli nie zwolnic Dana. Z takim skladem i skutecznoscia ciezko jest walczyc o mistrzostwo. To nie jest wina trenera ,ze zespol nie trafia do bramki. Wisla naprawde ma dobre sytuacje w kazym meczu. Nawet w tym wczorajszym miala ponoc dwie 100 %. No ale jak sie tego nie wykorzystuje to ciezko wygrac mecz. A trener na boisko nie wejdzie.

Tez mnie ciekawi jakich trasferow dokona Wisła. Mam nadzieje ,ze to nie bedzie jakis 3-ligowy zaciag :?
Po części się zgadzam nie tylko
od trenera zależy postawa drużyny.No i w sumie to dan miał na oku niezłych zawodników ,ale ponoć od dawna Wisła nie grała tak "brzydko".
Na pewno zmienianie trenera co parę miesięcy nie jest dobre..zobaczymy.Franz w Zagłębiu zdziałał couda.

http://sport.onet.pl/1310477,wiadomosci.html
jeszcze troche i nie będzie po co brać go na mundial..już wolę Sagana,który jest w dobrej formie.