Ramone napisał(a):Szczerze to wole Eto'o.Moim zdaniem pogra dłużej na wysokim poziomi niż Henry , a pozaty już jest 'zgrany' z drużyną.Martwią mnie na razie braki transferów obrońców (gdzie Abidal , Chivu ??)
Tak prawde mówiąc, to transfery powinni zacząć od kupna jakiegoś porządnego bramkarza, a potem obrońców

Widzę ,że należysz do grupy przeciwników VV.Nie jest to może bramkarz światowej klasy ,ale parę razy dupę nam ratował (a i parę razy się ośmieszał w ważniejszych meczach).Moim zdaniem priorytet to kupić bocznego obrońcę i stropera + sprzedać nadmiar z ataku.
Może aż takim przeciwnikeim jego nie jestem, ale ten zespół jednak potrzebuje bramkarza z prawdziwego zdarzenia. Fakt, że Valdes miewał wspaniałe chwile, ale mimo to nie jest to dobry bramkarz. Oprócz wpuszczanych szmat, miewał często niepewne interwencje, co mogło się różnie skończyć. A co do obrońców, to masz racje, najwyższy czas zmienić stopera i kogoś na boku. A z ataku, to nie wiem kogo by się tam pozbyć, chyba jedynie Guli i Gudhjonsen.
Aktualnie w ataku : R10 , E2 , Messi , Ezquerro , Lopez (ale wypożyczony bodajże do Majorki więc go nie liczę) , Giuly , Gudhjonsen , +dochodzi Henry , Kirkc , Dos Santos (chyab ,ze to nie ich pozycje).Bez sensu było włączanie do I drużyny Dos Santosa i Kirkca zamiast ich wypozyczenia ,ale to już inna historia.
Pamiętaj, że ktoś musi być też na rezerwie

I może to był powód, dla którego zostali przydzieleni do pierwszego składu. Albo będą takimi zmiennikami w razie potrzeby, gdyby ci pierwsi chcieli odpocząć.
Po przyjsciu Henry'ego prawdopodobnie zmienimy system gry na 4-4-2, wiec dla wszystkich miejsce sie znajdzie.
Dos Santos i Kirkc zmiennikami ?? Oni na tym tylko stracą.To są niebywałe talenty i nie można ich w ten sposób marnować.Już wolę ,zeby ich sprzedali.
No, coś będzie trzeba z nimi zrobić. Ale moim zdaniem, nie powinni ich sprzedawać, niech się chłopaki ogrywają. Może będą dostawać swoje szanse i się pokażą z dobrej strony. Zresztą, czas pokaże, co z tego wyjdzie.
Pewnie ,że nie powinni sprzedawać.Powinni wypożyczyć do słabszego klubu gdzie mieścili by się w wyjściowej "11" i grali.Potem po roku otrzymujemy ogranego zawodnika

Yaya Toure w Barcelonie - pogratulować transferu, świetny zawodnik.