Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Henry zagra w Barcelonie

Jego agent Angelo Massone (syn właściciela większościowych udziałów Arsenalu) gra w „kotka i myszkę”, ale wszystko zostało już uzgodnione i Henry zagra w barwach blaugrana od następnego sezonu.

Mówiło się i będzie mówić, że Henry podejmie decyzję o swojej przyszłości przed Mistrzostwami Świata w Niemczech, ale jesteśmy w stanie potwierdzić, że Thierry Henry już zadecydował przywdziać bordowo-granatowe barwy od następnego sezonu, a jego decyzja jest nieodwołalna.

Powód, dla którego jego przybycie do Barçy jest trzymane w tajemnicy, to możliwa konfrontacja ekipy Blaugrana w Lidze Mistrzów z Arsenalem. Ma to pozwolić zapobiec możliwym spekulacjom.

Działacze Barcelony zachowują milczenie, aby nie wprowadzać niepotrzebnej nerwowości w szeregach zespołu, który mierzy w podwójną koronę: mistrzostwo La Liga i Puchar Europy. Od dawna wiadomo, że Henry jest faworytem Joana Laporty, prezydenta FC Barcelona, który od dłuższego czasu stara się sprowadzić napastnika nr 1 angielskiego zespołu.

Działacze Barcelony potwierdzili, że Thierry dostanie kontrakt na 4 sezony, na poziomie najlepiej opłacanych graczy Barcelony. Ani lepszy, ani gorszy. Jednak to nie pieniądze są decydującym faktorem dla Francuza, lecz drużyna, która pozwoli mu spełnić sportowe ambicje.

Taka jest rzeczywistość, ale żeby ją zakamuflować, jego agent ciągle bawi się w „kotka i myszkę”. Stara się zmylić opinię publiczną, zapewniając, że gracz ciągle rozważa ofertę przedłużenia umowy z obecnym klubem, wiążącą się z podwyższeniem zarobków. Wspomina też o zainteresowaniu Realu Madryt i Romy.

Faktycznie, wygląda na to, że włoski klub dołączył do grona zespołów starających się o usługi Henriego. Jego agent, Angelo Massone, przyznał ostatnio na antenie radia Incontro, że istnieje możliwość zaoferowania kontraktu jego klientowi przez klub z Rzymu. Poinformował też, że Thierry kontaktował się z Tottim, kapitanem AS Romy. Jednak oczywistym powodem tej rozmowy, wydaję się wsparcie, jakiego chciał udzielić Francuz koledze zmagającemu się z kontuzją.

Mogę zapewnić, że wszystkie te działania, które nie mają nic wspólnego z Barceloną, są nieprawdziwe. Tymczasem, Henry w wolnym czasie uczy się języka katalońskiego, przy pomocy kolegi z zespołu Francesca Fabregasa, urodzonego w Katalonii i wychowanka Barçy. Pytał go też, gdzie może kupić dom w spokojnej okolicy.

http://img124.imageshack.us/img124/3194/...cie3bf.jpg
No to będzie się działo Angry Real niech drży ze strachu Laughing
Ramone napisał(a):
balzac napisał(a):http://new.sports.pl/index.php?show=1&s=14&ns=65869
Ramone, wiesz coś na ten temat?? Big Grin ..ehhh polscy kibice.
słyszałem o tym...eh jak mogli dać się złapać Laughing
Co do ustawek mam to samo zdanie co Dżemik...po za stadionem mogą się bić ...
Mam podobne zdanie, jeśli im to sprawia przyjemność, to proszę bardzo ; ) - nie moja sprawa. Ja się na dłuższą metę w sprawy kibicowskie nie mieszam, tyle, co chodzę do młyna i zdzieram gardło na każdym meczu.
Swoją drogą Wodzisław jutro czeka kolejny najazd kiboli z Zabrza i Rybnika... W zeszłym tygodniu, kiedy mecz został przełożony, przyjechało 5 pełnych autobusów, kilkanaście samochodów, a w Rybniku policja cofnęła 100 kiboli ROW-u. Znowu coś się pewnie będzie działo na mieście, tak jak wtedy. Będę musiał uważać ;D, bo to nasza największa kosa i może być ostro.
Ogólnie jak zwykle najważniejszy mecz sezonu i już się nie mogę doczekać ;].

Co do tej akcji Lubinian to trochę się dziwię. Umawiać się na coś takiego w dniu, kiedy wiadomo, że częste będą patrole policji, a do tego przy autostradzie, było chyba lekką głupotą.
Coz, ludzi klepiacych sie dla zabawy, czy tam szalika inteligentnymi nazwac nie sposob. Zatem, ja bym sie temu nie dziwil. Wink

Ramone- nie pospieszyl sie Ty z tym avatarem, aby? Wink
Dżemik napisał(a):Ramone- nie pospieszyl sie Ty z tym avatarem, aby? Wink
dowiemy się po meczy Arsenal - Barcelona w półfinale Big Grin.....Dzisiaj LM może małe typowanko ??..
nie kierować się moim obstawianiem bo jeszcze nigdy mi nic nie weszło Big Grin
Milan - Lyon 2:1 ??...wątpie by milan dał się wyrzucić
Inter - Villareal ...1:1..w każdym razie awans Interu
Milan 2:1 Lyon
Inter 2:0 Villarreal

Smile
awans Villarealu
awans Lyonu

przynajmniej tak kibicuje bo nie znosze włoszczyzny w piłce Wink
Milan - Lyon 3:0 (Nie wydaje mi się, by Lyon coś zrobił na San Siro)

Villareal - Inter 1:1
Juninho gra ? Bo jeśli tak to może być powtórka z zacietego meczu sprzed roku jaki Milan stoczył z Liverpoolem. Jakoś jestem przekonany że Lyon (a zaliczam ich obecnie do nejlepszych teamow w Europie) będzie gryzł trwaę żeby uzyskac korzystny wynik i że będzie gryzł skutecznie.
No, jeśli Juninho zagra, to różnie może być Wink Bo w tym pierwszym meczy Lyon był słabiutki, no ale nie było tego najważniejszego zawodnika Lyonu Wink Więc zobaczymy jak to będzie, ososobiście wole by to właśnie Lyon wygrał Wink
Postawiłem na Milan, ale trochę to niepewne ; ).
Milan wygra, zobaczycie Laughing
Tak mi sie przynajmniej zdaje.. Wink
Niestety chyba dobrze ci sie zdaje Wink
Del Piero ma nie grać więc Juventus może pożegnać się z wygraną...
Jak narazie remis na San Siro....Dalej Ljon !!
Valhalla napisał(a):Milan wygra, zobaczycie Laughing
Tak mi sie przynajmniej zdaje.. Wink
Podejrzewam ,że wątpię Laughing