Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
A co na to Pan Dzemik?? Angry

Panie Ramzes, ma Pan u mnie piwo, prosze adres podac, a poczta wysle. Laughing
Wlasnie,panie marmolada ,gdzie pan jesteś?Chyba nie chlastasz sie teraz? Big Grin
Zapisuje nicki, ktore maja dostac bana za 'Geyocticos'.. :>

Nie mam humora na komentowanie meczu i postawy Realu.. Na usprawiedliwienie moge tylko przypomniec, ze Ronaldo, Helguera, Guti, Baptista, Zidane i Beckham grali z kontuzjami/byli tuz po kontuzji..

Chwala Casillasowi i Ramosowi- bez nich przegralisbysmy jeszcze wyzej.. ;-(
sorki za geyoktikos, ale realu nie cierpie...
z całym szacunkiem - realu nie nawidze za ich "popularność" i wielkość która to odzwierciedlają pieniądze i zawodnicy a nie ich gra. Klub zyje z marketingu co w football'u nie ma miejsca ! a marnowanie piłkarzy to kolejny powód. Real gra pieniędzmi, a nie piłkarzami...
DODa,ty,kurwa,jak chcesz to potrafisz coś z sensem napisać.Ja bym jeszcze dołozył protekcję generała Franco i fakt ze wielu kibiców realu zamiast się takowej wstydzić z dumą chodzi w koszulkach z jego podobizną.To wystarczający powód aby zaorać ten klub
Dance Of Death napisał(a):Klub zyje z marketingu co w football'u nie ma miejsca !

Hoho! A Barca pewnie nie jezdzi na tourne po Azji? Dobre sobie..

Cytat:z całym szacunkiem - realu nie nawidze za ich "popularność" i wielkość która to odzwierciedlają pieniądze i zawodnicy a nie ich gra.

Nienawidzisz ich za to, ze to klub z najwiekszymi sukcesami na swieciem, ktory nie wygral niczego od 2 lat? To jest twoj powod dla ktorego nie lubisz Realu? Za dluuuugich chudych lat Blaugrany nie lubiles tego klubu tylko za to, ze im slabo idzie?

Cytat:marnowanie piłkarzy to kolejny powód.

Podaj przyklad..

Cytat:Ja bym jeszcze dołozył protekcję generała Franco i fakt ze wielu kibiców realu zamiast się takowej wstydzić z dumą chodzi w koszulkach z jego podobizną.

A co ma klub Real Madrid CF do kilku neofaszystow w koszulkach gen. Franco przychodzacych na stadion? Kolportera tez nie lubisz, bo swego czasu kilkunastu debili wykrzykiwalo rasistowskie hasla pod adresem wlasnych zawodnikow?
Dżemik napisał(a):
Dance Of Death napisał(a):Klub zyje z marketingu co w football'u nie ma miejsca !

Hoho! A Barca pewnie nie jezdzi na tourne po Azji? Dobre sobie..
No daj spokój,Real jeździ na takie tournee czesciej,zeby nie powiedzieć duzo czesciej.Poza tym ja juz rzygam jak widze newsy na temat galaktycznych (typu zidane sie pierdnął)nawet jak w lidze geyocticos wegetuja w srodku tabeli i grają pokraczniej niz moja stara.
Cytat:Nienawidzisz ich za to, ze to klub z najwiekszymi sukcesami na swieciem, ktory nie wygral niczego od 2 lat? To jest twoj powod dla ktorego nie lubisz Realu? Za dluuuugich chudych lat Blaugrany nie lubiles tego klubu tylko za to, ze im slabo idzie?
Nie wiem jak DODa ale dla mnie fakt ze moj ulubiony klub w danej chwili nie ma sukcesów nie
ma większego znaczenia.A co do tych największych na swiecie sukcesów...panie Dżemik postudiuj pan historie swojego ulubionego pedalskiego klubu to sie dowiesz jak w czasach dyktatury Franco piłkarze - ci najlepsi- dostawali "propozycje nie do odrzucenia" ze strony realu i nie bylo możliwosci odmowy!! Często bylo tak ze jakimś klubem interesowala sie Barca,wtedy wkraczal real i piłkarz nie miał wyboru.Zresztą za czasów Franco real stosowal wiele nieczystych zagrywek zeby tylko udupić Barce i nie tylko zresztą,bo inne kluby też.
Cytat:A co ma klub Real Madrid CF do kilku neofaszystow w koszulkach gen. Franco przychodzacych na stadion? Kolportera tez nie lubisz, bo swego czasu kilkunastu debili wykrzykiwalo rasistowskie hasla pod adresem wlasnych zawodnikow?
Gówno pan wiesz,to nie jest "kilku neofaszystów" tylko spora ,całkiem liczna grupa kibiców tego zasranego klubu,z którą w dodatku władze klubu nie potrafią nic zrobić(bo np.w przypadku Kolportera zrobiono z tym porządek)
Jednym słowem -zaorac real!
wiec pare wyjasnien Smile

co do marketingu - na mysli mam m.in reklamy za potezne pieniądze poza tym obrót piłkarzami (z tego tez sie czepie kaseBig Grin) wzorem powinien byc Bayern Monachium, który przez dziesiątki lat kupywał tanio i skutecznie... i tak jest do dzisiaj.

a co do sukcesów i popularności - nie ngeduje ani tego ani tego bo tego to im nie brakuje. Nie podoba mi sie to że uwaza sie ich za niewadomo jaką potege itp. Jest to dla mnie elitarny zespoł, w której to elicie znajduje sie wiele innych równie dobrych zespołow jak RM.

a co do marnowania piłkrazy -
1. Morientes
2. McManaman (jakoś takSmile)
3. Figo
4. Beckham

Morientes to totalne zmarnowanie talentu piłkarza
McManaman - stracił posade na rzecz Zidane i społki
Figo i Beckham - dosc mocny spadek walorów obu piłkarzy ze wskazaniem na Beckhama
Co do marnowania talentów to niestety masz racje tylko co do Morientesa.
R_amze_S napisał(a):Co do marnowania talentów to niestety masz racje tylko co do Morientesa.

no nie wiem... jakby popatrzec na wydajnosc Figo w Barcelonie i porównac do tej z Realu to chyba jest spadek...

to samo Beckham - Manchester Utd. a Real, przeciez Meniu dla Beckhama to lata swietności
a co do McManamana fakt ze był stary... ale z tego co pamietam lata ok 2002 nalezały do niego...
Dance Of Death napisał(a):
R_amze_S napisał(a):Co do marnowania talentów to niestety masz racje tylko co do Morientesa.

no nie wiem... jakby popatrzec na wydajnosc Figo w Barcelonie i porównac do tej z Realu to chyba jest spadek...

to samo Beckham - Manchester Utd. a Real, przeciez Meniu dla Beckhama to lata swietności
a co do McManamana fakt ze był stary... ale z tego co pamietam lata ok 2002 nalezały do niego...
Nie,Figo w realu gral IMO dobrze i był wyróżniającym sie tam graczem.Beckham z kolei ,kiedy juz odchodził z MU do geyocticos ,najlepsze lata miał za soba i czy by nadal gral w MU czy w realu ,to chyba nie mialo by to większego znaczenia.Choć mogę się mylić...
A co do McManamana....szczerze mowiąc nie pamietam gdzie grał zanim przyszedł do realu wiec trudno mi oceniać.
Grał w Liverpoolu, i faktycznie wymiatał.
Wiec wychodzi na to ze DOD ,a racje ....
Cytat:No daj spokój,Real jeździ na takie tournee czesciej,zeby nie powiedzieć duzo czesciej.

Jezdzi raz w roku.. Barca tez.. Jak rowniez Bayern, ManUtd (bodajze) i jeszcze pewnie kilka innych klubow.. Ale to Blaugrana wpadla ostatnio na 'genialny' pomysl by podczepic sie jeszcze pod MLS..

Cytat:Poza tym ja juz rzygam jak widze newsy na temat galaktycznych (typu zidane sie pierdnął)nawet jak w lidze geyocticos wegetuja w srodku tabeli i grają pokraczniej niz moja stara.

To chyba wina dziennikarzy, a nie klubu?

Cytat:panie Dżemik postudiuj pan historie swojego ulubionego pedalskiego klubu to sie dowiesz jak w czasach dyktatury Franco piłkarze - ci najlepsi- dostawali "propozycje nie do odrzucenia" ze strony realu i nie bylo możliwosci odmowy!!

Real tez nie mogl odmowic gen. Franco.. Wyobrazasz sobie, ze klub np. wyrzucilby dyktatora ze stadionu? Inna sprawa, ze najwieksi zawodnicy Realu z tamtego okresu nie byli hiszpanami i Franco do niczego ich nie 'naklanial'..

Cytat:Gówno pan wiesz,to nie jest "kilku neofaszystów" tylko spora ,całkiem liczna grupa kibiców tego zasranego klubu,z którą w dodatku władze klubu nie potrafią nic zrobić

Podobnie jest z rasizmem na wszystkich stadionach w hiszpanii (w tym oczywiscie Camp Nou).. Nie znam klubu pilkarskiego, ktory bylby wolny od tego typu idiotow..

Cytat:co do marketingu - na mysli mam m.in reklamy za potezne pieniądze

Twoj Bayern dostaje wiecej kasy od T-Com'u niz Real od Siemensa..

Cytat:poza tym obrót piłkarzami (z tego tez sie czepie kaseBig Grin)

Rozumiem, ze wg Ciebie transferow nalezy zakazac?

Cytat:wzorem powinien byc Bayern Monachium, który przez dziesiątki lat kupywał tanio i skutecznie... i tak jest do dzisiaj.

1. Co osiagnal Bayern na miedzynarodowej arenie?
2. Przypominam, ze historia Realu jest troszke dluzsza niz prezesura Pereza..

Cytat:Jest to dla mnie elitarny zespoł, w której to elicie znajduje sie wiele innych równie dobrych zespołow jak RM.

A czy ktos to neguje?

Cytat:Morientes to totalne zmarnowanie talentu piłkarza
McManaman - stracił posade na rzecz Zidane i społki
Figo i Beckham - dosc mocny spadek walorów obu piłkarzy ze wskazaniem na Beckhama

Moro- A to niby dlaczego? o tutaj Fernando mial swoj najlepszy okres w karierze.. Przeciez od 97 do 2002 roku byl podstawowym zawodnikiem w zespole.. Dopiero z przyjsciem Ronaldo jego sytuacja ulegla pogorszeniu i wtedy zaczal sie marnowac na lawce.. Ale to chyba nie powod do nazwania go zmarnowanym przez Real talentem, nie?
Figo- Buahaha i nie chce mi sie tego wcale komentowac..
Becks- Przyszedl do nas jako 27 (albo 28)latek.. Czyli pilkarz juz w pelni uksztalowany.. Nie wiem w jaki sposob zmarnowal swoj talent w Madrycie.. Zreszta przypomij mi, kto ma najwiecej asyst w La Liga w tym sezonie?
Maca- wymiatal w Liverpoolu w polowie lat 90tych, a nie pod ich koniec gdy przechodzil do Realu.. I wiedzial o tym, ze nie bedzie mial zelaznego miejsca w skladzie..

Zatem zaden z Twoich przykladow nie jest sluszny.. Mam teraz przypomniec zmarnowane talenty Barcelony? Rochembacka, Riquelme, czy niegdys boskiego Saviole?
Cytat:Twoj Bayern dostaje wiecej kasy od T-Com'u niz Real od Siemensa...
a skąd to wiesz ?? Smile tzn ja mam na mysli sprzedawanie koszulek, reklamy (piłkarzy) itp. Sponsor Głowny to tylko prestiż.

Cytat:Rozumiem, ze wg Ciebie transferow nalezy zakazac?

miałem na mysli racjonalne transfery, które mają sens i wnoszą coś do gry a nie sławę, rozgłośnie, texty:kto da wiecej itp. Sprzedawanie i kupywanie piłkarzy za poteżne pieniądze to maszynka do czepania kasy jak i dla kllubu, piłkarza, stacji TV heh. (przykład--> Beckham i jego koszuleczki w telewizji - o jeszcze sklepy zarobią heh).

Cytat:Co osiagnal Bayern na miedzynarodowej arenie?

4 Puchary Europy
1 Puchar UEFA
1 Puchar Zdobywców Pucharów
1 Puchar Interkontynentalny
19-krotny Mistrz Niemiec
11 Pucharów Niemiec
4 Puchary Ligi
2 Superpuchary Niemiec
czyli 4 pierwsze pozycje - mało jest zespołow które mogłyby sie pochwalic takim dorobkiem zdobytym bez GWIAZD tylko srednim zespołem.

a cztery ost pozycje to tylko potwierdzenie tego kto od ponad 100 lat rządzi w Niemczech.

Cytat:Jest to dla mnie elitarny zespoł, w której to elicie znajduje sie wiele innych równie dobrych zespołow jak RM. - A czy ktos to neguje?

Niektórzy tak bo to Rm dla niektórych toKrólewscy, Galaktyczni i Bóg wie jeszcze co...

a co do marnowania piłkarzy... to nie bedziemy sie spierać, bo wątpie żebyśmy doszli do kompromisu Smile