Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Ja bym tam wolał widzieć w ekstraklasie Jagę, szkoda.
Właściwie to i Arka i Jaga prezentują podobny poziom. Gdyby Jaga weszła to też by walczyła o utrzymanie Wink . Jednak mimmo wszystko ciekaw jestem jak tam sobie radzą, jacy tam kibice, atmosfera na stadionie itp. Wink
Jeśli chodzi o kibicowanie chyba byłoby ciekawiej ; ).
balzac napisał(a):Właściwie to i Arka i Jaga prezentują podobny poziom. Gdyby Jaga weszła to też by walczyła o utrzymanie Wink . Jednak mimmo wszystko ciekaw jestem jak tam sobie radzą, jacy tam kibice, atmosfera na stadionie itp. Wink
Wszystko zależy od tego czy zrobili by jakieś sensowne transfery
Jesli chodzi o doping, to z pewnoscia wiecej niz polowa Ekstraklasy moglaby go nam pozazdroscic. Akurat gdyby za to przyznawano pkty, to bylibysmy w czubie 1 ligi. Wink Niestety, musze sie zgodzic z balzaciem. Pilkarsko Jaga to raczej mizeria. Nie ma tez specjalnie pieniedzy, by przeprowadzic jakies duze transfery. Co prawda buduje sie tzw. Galeria, ktora przyniesie kupe kasy klubowi, ale to piesn przyszlosci. No chyba, ze po wejsciu do Ekstraklasy Zubr zechce w wiekszym stopniu dopomoc finansowo.
Dżem,o co chodzi z tą "Galerią" bo nie jestem w temacie?
W skrocie:
Cytat: W czwartek po raz pierwszy przedstawiono nowy projekt "Galerii Jagiellonia". Nowoczesne, trójkondygnacyjne centrum handlowe ma powstać do 2007 roku; zyski z jego działalności ma czerpać głównie SSA Jagiellonia Białystok. "Planujemy tam stworzenie klubów muzycznych, kręgielni oraz klubu fitness. Znajdą się tutaj również lokale gastronomiczne i wyjście na tarasy" - tak o projekcie centrum mówi Jan Hendel, architekt firmy Sfera. Łączna powierzchnia handlowa ma wynosić w galerii 45 tys mkw. Inwestycja (szacowana na ok. 50 mln euro) zakłada również powstanie hali targowej, multikina i supermarketu spożywczego. Zyski płynące z galerii zasilać będą w dużym stopniu klub piłkarski Jagiellonia, który aspiruje do gry w ekstraklasie.
Thanx.

W sumie ciekawe.
Dżem, moim zdaniem żaden z klubów, które wchodzą teraz do ekstraklasy z drugiej ligi nie będzie odgrywał w lidze piłkarsko zbyt znaczącej roli. Nie wiem, jakoś nie spodziewam się po Widzewie i ŁKSie jakichś szczególnych osiągnięć. I finansowo, i stricte sportowo to nie są siły, które mogłyby cokolwiek pozmieniać.
Fakt, co bylo najlepsze (Korona, Cracovia), to juz do Ekstraklasy powchodzilo, ale imho Widzew po kilku korektach jeszcze moze cos pokazac. Nawet pomimo tej zmiany trenera.
Najważniejsze ze nie wchodzą juz do ligi prowincjusze w rodzaju Groclina,Amiki czyy innych Świtów.Wieśniactwu w ekstraklasie mówimy :WON !
Ale pytanie, czy Widzew stać na jakieś wzmocnienia? Z tego, co wiem to oprócz Carlsberg Polska (to chyba oni Harnasia produkują jeśli się nie mylę), który wcale nie daje wiele, ze sponsorami jest krucho, a i stadion przydałoby się modernizować, bo chyba nie wszystkie wymogi spełniają.
Oczywiście jeśli chodzi o względy kibicowskie to bardzo fajnie, że taki klub znowu jest w ekstraklasie, piłkarsko chyba mimo wszystko wygląda to słabiej.
Obyś się nie zdziwił,....mimo mojej nienawiści do Widzewa to myślę ,że spokojnie powalczą o wysokie miejca w tabeli (o ile nie oposprzedawają najlepszych zawodników).Jak narazei wzmacniają drużynę , pieniądze są...jedynie trener może stać na przeszkodzie (nie mają trenera)
Maja. Jakiegostam mlodego i niedoswiadczonego. Bodaj ich bylego pilkarza.

Widzew ma ta przewage nad innymi beniaminkami, ze ma po swojej stronie Zibiego Bonka. Wink
Michał Probierz - były gracz Ruchu, Górnika, a w Widzewie kończył karierę. W tym sezonie jako trener ratował Polonię Bytom.