Wyniki losowania 1/8 finału Ligi Mistrzów:
Celtic Glasgow - FC Barcelona
Olympique Lyon - Manchester United
Schalke 04 Gelsenkirchen - FC Porto
FC Liverpool - Inter Mediolan
AS Roma - Real Madryt
Arsenal Londyn - AC Milan
Olympiakos Pireus - Chelsea Londyn
Fenerbahce Stambuł - Sevilla FC
Fajne mecze sie szykuja, niezle losowanko.
ARTUR BORUC CZLOWIEK KTORY ZATRZYMA BARCELONE
Nono. Stawiam na wygrane Barcy, ManU, Porto, Interu, Realu, Milanu, Chelsea i Sevilli. Cholera, coś czuję, że włosi znów wysoko zajdą. Inter - ok, ale Milanu nie zniosę kolejny rok z rzędu.
Coś czuje, że w tym roku walka o tytuł rozegra się między Realem, Barcą, Interem i Milanem. Hohoho, to by dopiero były półfinały

IstnyKurwaRomantyk napisał(a):ARTUR BORUC CZLOWIEK KTORY ZATRZYMA BARCELONE
HAHAHAHA
Celtic Glasgow - FC Barcelona - Celtic, moja drużyna, kurde! 2:1, 1:0
Olympique Lyon - Manchester United - Manchester 1:2, 1:1
Schalke 04 Gelsenkirchen - FC Porto - Porto 1:1, 1:2
FC Liverpool - Inter Mediolan - Nie wiem, wolałbym Liverpool 2:1, 2:3
AS Roma - Real Madryt - Real 0:2, 1:3
Arsenal Londyn - AC Milan - Milan, chociaż wolałbym Arsenal. 1:0, 1:2
Olympiakos Pireus - Chelsea Londyn - Chelsea 0:2, 1:3
Fenerbahce Stambuł - Sevilla FC - Sevilla 1:3, 1:2
Celtic Glasgow - FC BarcelonaNIe bądźmy śmieszni.Barca może nie jest teraz w formie ,ale do tego meczu dużo czasu ,a Celtic też jest w Dołku.Do tego czasu wróci Messi na dobre rozegra się Eto'o i Boruc tylko będzie piłki z siaty wyciągał.
Olympique Lyon - Manchester UnitedMU idzie dość dobrze w lidze.<Mimo początkowych porażek chłopaki się odrabiają.Myślę ,żę to murowany faworyt tego spotkania.
Schalke 04 Gelsenkirchen - FC Porto Ciężko mi powiedzieć.Nie intreresuje mnie liga niemiecka i Portugalska więc nie wiem jak radzą sobie te drużyny.
FC Liverpool - Inter Mediolan Tu mam nadzieję na wygraną IM ,bo bardzo nie lubię L'poolu.Niestety wątpie by tak się stało.Włosi dobrze radzą sobie w lidze w przeciwieństwie do anglików ,którzy ważniejsze mecze wtapiają ,ale L'pool zawsze był mocny w LM czego o IM nie można powiedzieć.
AS Roma - Real Madryt Krótko : Niech Roma wygra !
Arsenal Londyn - AC Milan
Hit 1/8 finału.Powiedziałbym ,żę Arsenal ,ale Milan potrafi mieć farta w LM więc w tym meczu wszystko może się stać.
Olympiakos Pireus - Chelsea Londyn Tu raczej bez trudu poradzi sobie chelsea.powoli chyba dochodzą do siebie po kryzysie związanym z odejściem Murinho.
Fenerbahce Stambuł - Sevilla FC Watpię by Fenerbace sprawiło niespodziankę.
Mówcie, co chcecie, ale coś czuje, że drużyny z Anglii będą w przewadze po tej rundzie LM...
Na dzień dzisiejszy mam takich faworytów( podejście odnośnie aktualnej formy!): Inter, Arsenal, MANUTD. Inter jest w świetnej formie i być może znowu włosi zgarnią tytuł...
Barcelona i Real odpadają, bo grają ( na dzień dzisiejszy!) radosny i spektakularny football... A tak nie można grać cały czas na max. w ataku, a braki w def...
Cytat:Celtic Glasgow - FC BarcelonaNIe bądźmy śmieszni.Barca może nie jest teraz w formie ,ale do tego meczu dużo czasu ,a Celtic też jest w Dołku.Do tego czasu wróci Messi na dobre rozegra się Eto'o i Boruc tylko będzie piłki z siaty wyciągał.
Nie twierdzę, że Celtic to lepsza drużyna od Barcelony, ale wierzę, że na swoim stadionie mogą pokonać wszystkich, co udowodnili już wygrywając 2:1 z Milanem. Cóż, mam nadzieje, iż do czasu tego meczu nauczą sie grać (i wygrywać) na wyjazdach. No i niech Shunsuke Nakamura w końcu wraca do składu, bo to mimo wszystko jeden z kluczowych zawodników tego zespołu. Reasumując: myślę, że Celtowie skopią dupę Barcelonie ;D Nie inaczej!
Celtic będzie waleczny i twardy, szczególnie u siebie, ale nie oszukujmy się, sam Artur ich nie zatrzyma. W porównaniu z poprzednimi edycjami Celtic ma słabszy skład, a to co prezentują jego napastnicy w LM to żenua, to Żurawski bez formy jest dużo lepszy i powinien grać.
Troche chujowo, że Celtic trafił na Barcelone :? Oczywiście bede kibicował Barcelonie, ale z drugiej strony chciałbym aby Boruc wypadł jak najlpiej. Wiadomo, że Boruc chce odejść z Celticu, a taki mecz z Barceloną mógłby mu bardzo pomóc (oczywiście zakładając bardzo udany występ naszego bramkarza). A już nie wspominając o tym jakby Celtic wyeliminował Barcę, a Boruc miałby przy tym dużu udział

I latem byłby transfer do Barcy

balzac napisał(a):Celtic będzie waleczny i twardy, szczególnie u siebie, ale nie oszukujmy się, sam Artur ich nie zatrzyma. W porównaniu z poprzednimi edycjami Celtic ma słabszy skład, a to co prezentują jego napastnicy w LM to żenua, to Żurawski bez formy jest dużo lepszy i powinien grać.
Celtic jest bez szans, nie oszukujmy się, ostatnie mecze ligi szkockiej to porażka z Inverness i dzisiejszy remis z Hibernianem. Gdzie im do Ligi Mistrzów.
Żurawski? Stary, chyba żartujesz ;] Ostatnia bramka gdzieś na początku roku, a konkurent do walki o pierwszy skład- Scott McDonald jest aktualnie najlepszym strzelcem w lidze. Poza McDonaldem w ataku gra Vennegoor of Hesselink (jakkolwiek to się pisze...), który w każdym aspekcie jest lepszy od Żurawskiego. Zresztą, Strachan gra jednym dużym napastnikiem i jednym małym, a pozycja McDonalda jest niezagrożona. Lepiej, żeby Maciek szukał nowego klubu.
Poza tym, Manchester, Schalke, Inter (chyba najbardziej wyrównana para), Real, Milan, Chelsea i Sewilla (tu z kolei chyba najsłabsza).
Cytat:Celtic jest bez szans, nie oszukujmy się, ostatnie mecze ligi szkockiej to porażka z Inverness i dzisiejszy remis z Hibernianem. Gdzie im do Ligi Mistrzów.
Nie no, bez przesady. Celticowi faktycznie nie wiedzie się ostatnio dobrze w lidze szkockiej, ale nie grali też w swoim najlepszym składzie. Brakuje Kennedy'ego, Nakamury (no i to jest moim zdaniem największa strata, bo Shunsuke jest tym zawodnikiem, który właściwie kreuje gre Celticu i bez niego Szkoci za bardzo nie mają czego szukać w LM), Wilsona. Warto też dodać, że podczas tych ostatnich meczów w SPL, w bramce nie stał Artur Boruc. Cóż, o pewnej porażce Celtów mówiło się już przy okazji meczu z Milanem, a jak było każdy widział (w pierwszym spotkaniu, nie mówię o tym San Siro, bo jak wspomniałem wcześniej, Celtic powinien w końcu nauczyć się grać na wyjazdach). Ja nie przesądzałbym od razu sprawy i wierzę, że drużyna z Glasgow jest w stanie powalczyć z Barcą (i wygrać!)
Wystarczy spojrzeć na mecze Celtów w LM, gdzie poziom jest wyższy. Męczą się z Donieckiem.
Poza tym napastnicy to zwykłe drewno, ja pierdole, aż żal momentami było ich oglądać. Żurawski kompletnie bez formy na takim poziomie by lepiej wypadł, umiejętności techniczne ma na pewno większe od innych.
No cóż, niestety musi szukać nowego klubu. Jak go znajdzie to wróci do formy i potwierdzi swoje umiejętności.
Lubie gościa.
Cytat: myślę, że Celtowie skopią dupę Barcelonie ;D Nie inaczej!
Nie
A dziś jeden z dwóch najważniejszych meczy w sezonie.Mam nadzieję, żę Barca pokaże jak się gra.