Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
buubi napisał(a):Niemcy - pomimo iż sa gospodarzami to wątpię by przełamali trapiący ich od lat kryzys - po prostu ich liderzy to nie są zawodnicy pokroju Klinsmanna, Vollera czy Rummenige, daleko im do nich

Ale i Zurawski, Szymkowiak, czy Sobolewski nie sa Orlami Gorskiego.. Pomimo tego, ze Niemcy sa slabi jak nigdy, zdupimy z nimi 0:2.. Nawet jesli w meczu nie bedzie im specjalnie szlo, to sedziowie juz sie postaraja o to, zeby wygrala 'wlasciwa' druzyna..

Cytat:Ekwador - pokazaliśmy że potrafimy z nimi grać (co prawda w piłkę wodną) a poza swoją położoną na dużej wysokości stolicą gdzie wygrali i z Argentyną i Brazylią, grali w eliminacjach dość słabo

Ani Brazylia, ani Aregentyna nie grala tam pierwszy raz, zatem to nie byl jakis niesamowity handicap.. To silna druzyna, ktora wszyscy lekcewaza, bo wygralismy z nimi w anormalnych warunkach.. Przeciez tam nawet nie mozna bylo kopnac pilki po ziemi, bo natychmiast grzazla w kaluzy.. Ekwadorczycy, badz co badz, graja techniczna pilke i dlatego o zwyciestwo bedzie znacznie trudniej niz w Barcelonie.. Do tego dochodza takie czynniki jak bardzo mozliwe zlekcewazenie Ekwadorcow przez naszych kopaczy, oraz to, ze Polacy swietnie graja w sparingach, ale gdy przychodzi nam grac o jakas stawke, to po boisku biega 11 Rasiakow..

Jedynie do pojedynku z Kostaryka podchodze bez obaw..

A teraz pozgaduje, jak beda wygladaly koncowe tabele 1 rundy:

GRUPA A:
1. Niemcy
2. Polska
3. Ekwador
4. Kostaryka
GRUPA B:
1. Szwecja
2. Anglia
3. Paragwaj
4. Trynidad & Tobago
GRUPA C:
1. Argentyna
2. Holandia
3. Wybrzeze Kosci Sloniowej
4. Serbia & Czarnogora
GRUPA D:
1. Meksyk
2. Portugalia
3. Iran
4. Angola
GRUPA E:
1. Wlochy
2. Ghana
3. Czechy
4. USA
GRUPA F:
1. Brazylia
2. Australia
3. Japonia
4. Chorwacja
GRUPA G:
1. Korea
2. Francja
3. Szwajcaria
4. Togo
GRUPA H:
1. Hiszpania
2. Tunezja
3. Ukraina
4. Arabia Saudyjska
Co Ty? Będzie tak:

GRUPA A:
1. Niemcy
2. Polska
3. Ekwador
4. Kostaryka
GRUPA B:
1. Anglia
2. Paragwaj
3. Szwecja
4. Trynidad & Tobago
GRUPA C:
1. Holandia
2. Argentyna
3. Wybrzeze Kosci Sloniowej
4. Serbia & Czarnogora
GRUPA D:
1. Meksyk
2. Portugalia
3. Iran
4. Angola
GRUPA E:
1. Czechy
2. Włochy
3. USA
4. Ghana
GRUPA F:
1. Brazylia
2. Chorwacja
3. Japonia
4. Australia
GRUPA G:
1. Francja
2. Szwajcaria
3. Korea
4. Togo
GRUPA H:
1. Hiszpania
2. Ukraina
3. Tunezja
4. Arabia Saudyjska
warsadal napisał(a):Nie rozwaznym jest lekceważenie Kostaryki.
Zgadzam się, ja pamiętam ich mecze na poprzednich mistrzostwach (m.in. świetne spotkanie z Brazylią) i naprawdę dobrze się tam prezentowali, tak więc nie traktujmy Kostaryki jak wielkiego słabeusza. Oczywiście nie zmienia to faktu, że jeśli potraktujemy ich w pełni poważnie, to powinniśmy wygrać.
...a ktoś sie wybiera na mistrzoswa do niemiec ??....
Widze, że panowie już typują Smile
Grupa A
1. Niemcy
2. Polska
3. Kostaryka
4. Ekwador
Grupa B
1. Szwecja
2. Anglia
3. Paragwaj
4. Trynidad i T.
Grupa C
1. Holandia
2. Argentyna
3. WKS
4. SiC
Grupa D
1. Meksyk
2. Portugalia
3. Iran
4. Angola
Grupa E
1. Czechy
2. Włochy
3. USA
4. Ghana
Grupa F
1. Brazylia
2. Japonia
3. Australia
4. Chorwacja
Grupa G
1. Korea Płd.
2. Francja
3. Togo
4. Szwajcaria
Grupa H
1. Hiszpania
2. Tunezja
3. Arabia Saudyjska
4. Ukraina
Jeśli wygramy z Kostaryką, to na 99,(9)% awansujemy. A mistrzami świata, będą oczywiście Brazylijczycy, dla których nie ma w tej chwili konkurencji.
A za kogo 3macie kciuki poza naszymi? ja jak zawsze za mighty Meksykiem, Holandią i Argentyną Big Grin
Cytat:Ale i Zurawski, Szymkowiak, czy Sobolewski nie sa Orlami Gorskiego.. Pomimo tego, ze Niemcy sa slabi jak nigdy, zdupimy z nimi 0:2.. Nawet jesli w meczu nie bedzie im specjalnie szlo, to sedziowie juz sie postaraja o to, zeby wygrala 'wlasciwa' druzyna..
Tez tak sądzę...Choc możliwe ze uda się zremisować
Cytat:(Ekwador) to silna druzyna, ktora wszyscy lekcewaza, bo wygralismy z nimi w anormalnych warunkach..
To znaczy,na pewno najgroźniejsi są u siebie w Andach,ale choćby ich występy na poprzednim mundialu,gdzie silne ekipy Meksyku i Italii musiały się nieźle napocić zeby pokonac Ekwador dają jednak do myślenia.Absolutnie lekceważyć nei wolno.
Cytat:Jedynie do pojedynku z Kostaryka podchodze bez obaw..
No,to juz napisali Kamael i Warsadal,ja tez dodam od siebie ze wbrew pozorom nie jest to słaba drużyna.Swego czasu w 1990 roku na mundialu w italii skopali dupe Szwedom a też ich wówczas lekceważono.Wiem,wiem,to było dawno...
Warsadal napisał(a):Grupa H
1. Hiszpania
2. Tunezja
3. Arabia Saudyjska
4. Ukraina
Ukraina wygra tą grupę ,zobaczysz.Hiszpania jak zwykle na takich imprezach,da dupy.
Ukraina grupę na 666% wygra w sumie, a znając życie Hiszpania wygra ostatni mecz 5:0, co jej nic nie da, bo w równoległym wygra nie ten zespół, co trzeba Big Grin Laughing
Cytat:
Cytat:Jedynie do pojedynku z Kostaryka podchodze bez obaw..
No,to juz napisali Kamael i Warsadal,ja tez dodam od siebie ze wbrew pozorom nie jest to słaba drużyna.Swego czasu w 1990 roku na mundialu w italii skopali dupe Szwedom a też ich wówczas lekceważono.Wiem,wiem,to było dawno...

Oczywiscie wiem o tym, ze Kostaryka to nie jest Angola, czy Arabia Saudyjska, ale ostatecznie my tez tacy slabi nie jestesmy.. Smile

Cytat:
Warsadal napisał(a):Grupa H
1. Hiszpania
2. Tunezja
3. Arabia Saudyjska
4. Ukraina
Ukraina wygra tą grupę ,zobaczysz.Hiszpania jak zwykle na takich imprezach,da dupy.

Ukraina przeciez jest slaba, dlaczego mialaby ograc Hiszpanie? Raul & Co. wyjda z pierwszego miejsca i odpadna dopiero w 1/8.. A pewnie i Tunezja zrobi (mala) niespodzianke i wygra z Ukraincami..

Czemu tak niedoceniacie Ghany? Przeciez to bardzo silna druzyna.. Razem z WKS najsilnieszy team z Afryki.. Imho sprawia niespodzianke i wyjda z grupy.. Zwlaszcza, ze Czechy nie sa druzyna z ME 2004..

Ramone napisał(a):...a ktoś sie wybiera na mistrzoswa do niemiec ??....

Ja sie wybieram.. Smile

Cytat:A za kogo 3macie kciuki poza naszymi? ja jak zawsze za mighty Meksykiem, Holandią i Argentyną

A ja za Oranje, Hiszpanie i Szwajcarie..
Teraz ja ;)

GRUPA A:
1. Niemcy
2. Kostaryka
3. Polska (pesymistycznie patrząc)
4. Ekwador
GRUPA B:
1. Anglia
2. Paragwaj
3. Szwecja
4. Trynidad & Tobago
GRUPA C:
1. Holandia
2. Argentyna
3. Serbia & Czarnogora
4. Wybrzeze Kosci Sloniowej
GRUPA D:
1. Portugalia
2. Meksyk
3. Iran
4. Angola
GRUPA E:
1. Czechy
2. Włochy
3. USA
4. Ghana
GRUPA F:
1. Brazylia
2. Chorwacja
3. Japonia
4. Australia
GRUPA G:
1. Francja
2. Korea Południowa
3. Szwajcaria
4. Togo
GRUPA H:
1. Ukraina
2. Hiszpania
3. Arabia Saudyjska
4. Tunezja

I jestem oczywiscie za Polską, poza tym, fajnie byloby, gdyby cos osiagnely Ukraina, Czechy, Meksyk, Kostaryka i Paragwaj (mimo, ze juz nie ma Chilaverta ;) ).
Tomash napisał(a):A za kogo 3macie kciuki poza naszymi?
Oczywiście za Anglię, a poza tym Holandię, Argentynę oraz Czechów (blisko mam do granicy więc tak po sąsiedzku ;D). Pomijam Brazylię, którą uwielbiam oglądać, ale trzymać za nią kciuków moim zdaniem nie trzeba ;D.
Ja oczywiście bede trzymał kciuki za Brazylią no i może za Argentyną Tongue
Kamael napisał(a):
Tomash napisał(a):A za kogo 3macie kciuki poza naszymi?
Oczywiście za Anglię (...) oraz Czechów. Pomijam Brazylię, którą uwielbiam oglądać, ale trzymać za nią kciuków moim zdaniem nie trzeba ;D.

Jw.

Jak mam być szczery, to nie sądzę, żeby nasi wyszli z grupy.
Anglikom kibicuję od zawsze, ale i tak za daleko to pewnie nie zajadą.
Ja się nie znam na STS-ach, więc mam pytanko: czy można obstawić takie cuś - że jakaś drużyna nie wyjdzie z grupy?
Może stanie sie cud i wyjdą Wink nie skreslaj ich tak odrazu bo sie zniechęcą
Ghost_82 napisał(a):nie skreslaj ich tak odrazu bo sie zniechęcą

Laughing No fakt, teraz przeze mnie nie wyjdą z grupy... Laughing