Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Drugiemu Ptakowi w Śląsku mówimy NIE
Dżemik napisał(a):
Kamael napisał(a):Dżem, niech Real nie prześpi, ale o Diarrze niech zapomni ;P. Tymbardziej, że mam wrażenie, że obecnie bardziej zajmują się tam sprawą wyboru nowego prezesa, niż transferami.

Najsmutniejsze jest to, ze przeciez Diarra specjalnie zwleka(l) z negocjacjami z ManUtd, by dac szanse Realowi. Wielokrotnie tez deklarowal, ze to Madryt jest jego priorytetem. ;( Tak samo sprawa wyglada(la) z Chivu, Fabio Aurelio, czy Raulem Albiolem.
Wiesz, a Ronaldinho opowiadał, że śnił o koszulce MU ;D, a potem trafił do Barcy. Wszystko to bajeczki, w który my głupi kibice mamy uwierzyć. Ich priorytety i marzenia zmieniają się zależnie od sytuacji i sumy kontraktowej - taka prawda, bo wyjątków jest niewiele.

Cytat:
Cytat:Prawda jednak taka, że temu zespołowi potrzebne jest mocne przewietrzenie składu, jak widziałem w ostatnim spotkaniu z Sevillą nie wygląda, by atmosfera w drużynie była chociaż dobra, a to przecież podstawa.

Ano wlasnie. Niestety najwazniejsza osoba do wylotu- Raul- raczej nie predko opusci Madryt. A z nim w skladzoie Real gra praktycznie w 10. Serce mi sie kraje jak przypominam sobie El Capitano sprzed powiedzmy 4 lat. ;( Dobrze, ze chociaz zanosi sie na przeprowadzke Carlosa do Chelsea. Aczkolwiek boje sie, ze przez te wybory i z tego transferu wyjda nici.
Na Raula to ostatnio nie mogłem patrzeć, aż dziw bierze, że ktoś taki może grać w składzie tak klasowej drużyny jaką był i zawsze będzie Real, a tymbardziej dziwi, że ktoś taki jedzie na mistrzostwa ;/. No ludzie, z takimi zawodnikami to Hiszpania niech od razu sobie odpuści. Nie wiem ile on ma teraz lat, ale szybkość chyba mojego 82-letniego dziadka ; ).
Carlos to mój ulubiony zawodnik, praktycznie od zawsze, ale też żal patrzeć na jego grę - jakoś mi się nie widzi, by w Chelsea znalazł miejsce w składzie i by w ogóle Romek miał zamiar go kupić. Lewych obrońców przecież już kilku mają i to dobrych.
Real tak naprawdę wymaga gruntownej przebudowy, taki MU na szczęście tylko kilku wzmocnień i roszad, co mam nadzieję wystarczy, by w przyszłym sezonie jak równy z równym walczyć z Niebieskimi. No i tak jak zwykle musiałem na koniec nawiązać do angielskiej piłki i ukochanej drużyny ;D.
Ramone napisał(a):Drugiemu Ptakowi w Śląsku mówimy NIE
jeżeli chodzi o futbol to pierwszy raz sie z Tobą zgadzam Wink

http://ligamistrzow.interia.pl/news?inf=750779
Inter też zamieszany..
kurna :?
Co tu dużo gadać: włoszczyźnie mówimy ZDECYDOWANE NIE!
Kamael napisał(a):Wiesz, a Ronaldinho opowiadał, że śnił o koszulce MU ;D, a potem trafił do Barcy. Wszystko to bajeczki, w który my głupi kibice mamy uwierzyć. Ich priorytety i marzenia zmieniają się zależnie od sytuacji i sumy kontraktowej - taka prawda, bo wyjątków jest niewiele.

To prawda, ale fakt, ze chlopak czeka na ruch Realu tyle czasu swiadczy o tym, ze nie blefowal i na prawde najbardziej chcialby grac w Madrycie. A ze Real ma teraz na glowie inne problemy, wiec najprawdopodobniej wybierze Machester. Swoja droga- chodza jakies sluchy co do innych transferow na Old Trafford? Berbatowa juz Wam sprzatnal Tottenham.

Cytat:Na Raula to ostatnio nie mogłem patrzeć, aż dziw bierze, że ktoś taki może grać w składzie tak klasowej drużyny jaką był i zawsze będzie Real, a tymbardziej dziwi, że ktoś taki jedzie na mistrzostwa ;/. No ludzie, z takimi zawodnikami to Hiszpania niech od razu sobie odpuści. Nie wiem ile on ma teraz lat, ale szybkość chyba mojego 82-letniego dziadka ; ).

Imho akurat na mistrzostwa jechas powinien, ale jako 23 zawodnik. Charyzmy, serca i cech, jakie dobry kapitan miec powinien, odmowic mu nie mozna. To dobry duch kadry. Natomiast jesli chodzi o jego sytuacje w klubie.. Coz, nie kazdy jest Maldinim. Raul nie potrafi grac 20 sezonow na rownym poziomie i nie powinien w Madrycie konczyc kariery. Moze zmiana otoczenia by mu posluzyla?

Cytat:Carlos to mój ulubiony zawodnik, praktycznie od zawsze, ale też żal patrzeć na jego grę - jakoś mi się nie widzi, by w Chelsea znalazł miejsce w składzie i by w ogóle Romek miał zamiar go kupić. Lewych obrońców przecież już kilku mają i to dobrych.

No nie, tu sie nie zgadzam. Ten sezon Carlos mial calkiem udany, ale powinien odejsc, bo to ostatnia szansa do zgarniecia jakiejs kasy za niego. W koncu wymiana pokolen musi nastapic. Lewych obroncow Chelsea wlasnie nie ma. Bridge ma ciezko kontuzje, a del Horno zawodzi [mam nadzieje, ze przejdzie do Madrytu wlasnie i powroci do formy z czasow Bilbao]. Dlatego tez Mourinho chce zatrudnic Carlosa. Wg niego Roberto moze spokojnie pograc jeszcze 2-3 sezony na swiatowym poziomie. [choc imho raczej jedynie najblizszy rok zaliczy do jako-tako udanych]

A rusek kupic Carlosa ma zamiar na 100%, bo juz zlozyl oferte. Wink
Dżemik napisał(a):
Kamael napisał(a):Wiesz, a Ronaldinho opowiadał, że śnił o koszulce MU ;D, a potem trafił do Barcy. Wszystko to bajeczki, w który my głupi kibice mamy uwierzyć. Ich priorytety i marzenia zmieniają się zależnie od sytuacji i sumy kontraktowej - taka prawda, bo wyjątków jest niewiele.

To prawda, ale fakt, ze chlopak czeka na ruch Realu tyle czasu swiadczy o tym, ze nie blefowal i na prawde najbardziej chcialby grac w Madrycie. A ze Real ma teraz na glowie inne problemy, wiec najprawdopodobniej wybierze Machester. Swoja droga- chodza jakies sluchy co do innych transferow na Old Trafford? Berbatowa juz Wam sprzatnal Tottenham.

Berbatov podobno sam wybrał Tottenham, czego nie potrafię zrozumieć (bo to jednak mimo wszystko inna klasa i tradycja), ale wcale mnie nie martwi, bo jakoś nie widziałbym dla niego miejsca w drużynie - za wysokie progi.
Była mowa o Carricku, ale chyba sprawa upadnie, bo Ferguson stwierdził, że na Wyspach nie ma odpowiedniego piłkarza, który mógłby z powodzeniem zastąpić Keane'a. A szkoda, bo Carrick moim zdaniem też by się przydał, z Diarrą mogliby stworzyć naprawdę mocny środek pola, a trzeba jeszcze doliczyć Scholesa wracającego po kontuzji, a to mimo wieku ciągle przecież kluczowy piłkarz United. Mowa oczywiście jak wiadomo była o Riquelme, przymierzany był też Aldo Duscher z Deportivo (znany chyba najbardziej z faulu, po którym Beckham nabawił się ciężkiej kontuzji i prawie nie pojechał na mistrzostwa), dosyć dużo piszę się o wymianie Ruuda na Torresa i dopłaceniu przez MU jakiejś sumy, podobna koncepcja miała być z Szewą, ale tutaj chyba znów Chelsea nas wyprzedzi. Pisało się też o transferze Pascala Chimbondy z Wigan, ale po pierwsze jest drogi, a po drugie nie mam pojęcia po co nam kolejny obrońca. Poza tym bodaj Suazo - bramkostrzelny napastnik z Cagliari też był na celowniku klubu, ale dla mnie to raczej plotki, bo wątpię, by był to zawodnik na miarę MU.
Sir Alex przeciera też szlaki brazylijskie, podobno już podpisano umowy z jakimiś kilkunastoletnimi bliźniakami, a teraz stara się o Kerlona Moura Souzę - gwiazdę reprezentacji Brazylii U-17. Tylko, że on nie dostałby pozwolenia na pracę, więc pewnie zostałby wypożyczony do Hiszpanii.
No i oczywiście dochodzi jeszcze zakup bramkarza, bo Howard został wypożyczony do Evertonu, więc potrzebny byłby jakiś młody rezerwowy, bo wątpię, by nagle Ferguson chciał skorzystać z obecnych w klubie bramkarzy, którzy akurat są na wypożyczeniach.

Cytat:Imho akurat na mistrzostwa jechas powinien, ale jako 23 zawodnik. Charyzmy, serca i cech, jakie dobry kapitan miec powinien, odmowic mu nie mozna. To dobry duch kadry. Natomiast jesli chodzi o jego sytuacje w klubie.. Coz, nie kazdy jest Maldinim. Raul nie potrafi grac 20 sezonow na rownym poziomie i nie powinien w Madrycie konczyc kariery. Moze zmiana otoczenia by mu posluzyla?

Haha, słyszałem o opcji ataku w Liverpoolu Morientes - Raul ;D. Wcale by mnie to nie smuciło, byłby jeden rywal do mistrzostwa mniej ; ). Tak na poważnie jakoś nie chce mi się wierzyć, by Rafa rzeczywiście coś takiego planował. Obaj panowie już powinni dać sobie spokój z grą w tej klasy klubach.

Cytat:A rusek kupic Carlosa ma zamiar na 100%, bo juz zlozyl oferte. Wink

Jeśli tak, to wcale mnie to nie smuci, a wręcz przeciwnie - miło będzie go oglądać na boiskach w Anglii - zawsze o tym marzyłem, ale liczyłem, że pojawi się w MU ; ).
Cytat:No i oczywiście dochodzi jeszcze zakup bramkarza, bo Howard został wypożyczony do Evertonu, więc potrzebny byłby jakiś młody rezerwowy, bo wątpię, by nagle Ferguson chciał skorzystać z obecnych w klubie bramkarzy, którzy akurat są na wypożyczeniach.
Tomasz Kuszczak Smile
POważnie mówię, http://pilka.interia.pl/news?inf=749414

W charytatywnym meczu piłkarskim, rozegranym w sobotę na stadionie Widzewa w Łodzi, oldboje reprezentacji Polski (Polska FC) przegrali z drużyną złożoną z byłych piłkarzy Realu Madryt 2:3 (0:1).
Spotkanie obejrzało 5 tys. Reprezentację "biało-czerwonych" poprowadził Henryk Kasperczak.
Bramki dla "Królewskich" zdobyli: Alfonso Perez dwie i Emilio Amavisco (karny); dla reprezentacji Polski: Jan Urban (karny) i Marek Jóźwiak.
Po pierwsze - trzeba wziąść pod uwagę, że napisał to "Fakt" ; ). Po drugie - jeśli nawet, to nikt już w tym momencie nie płaci takich pieniędzy za napastnika, a już tymbardziej za takiego, który jest dopiero na dorobku.
Ogólnie nie miałbym nic przeciwko, bo to dobry bramkarz, ale pewnie musiałby posiedzieć jakieś 2-3 lata na ławie grając jedynie w meczach FA Cup i Pucharu Ligi.
No Fakt Big Grin z tym, że Kuszczak kilka raz był chwalony przez sir Alexa oraz przez gazety z Manchesteru Wink . Po za tym kazdy pamieta jak Kuszczak Zatrzymał ManU i uratował ligę dla WBA. Van der SAr już młody nie jest, więc Kuszczak długo nie powinien grzac ławy Wink .
Po za tym Kuszczak to jeden z najlepszych bramkarzy w lidze, nabrał trochę doświadzczenia w Anglii, do tego jest młody i jak by zaliczył kilka dobrych występów na Mundialu to kto wie..
..i może po Mundialu Kuszczak będzie wart tej sumy Wink. Na miejscu Janasa postawiłbym na Kuszczaka w bramce Wink .
Ja też, Boruc chyba za chwilę pęknie (jak pisze szkocka prasa "już nie mieści się w spodenkach" ;D), a poza tym robi głupie błędy. Kuszczak miał równy, dobry sezon. VDS może bronić nawet praktycznie do 40-tki jeśli utrzyma tak dobrą formę, jak teraz - tak przynajmniej wypowiadali się trenerzy MU. Trudno powiedzieć, czy mówili to w pełni poważnie, ale na pewno doceniają go i wątpię, by w najbliższym czasie ktoś miał szansę go zastąpić. A czy Kuszczak po raz kolejny chciałby siedzieć na ławie?
Kosmetyczna zmiana w kadrze na mundial: za Gorawskiego jedzie Bosacki. Nie rozumiem strategii Janosika. Za ofensywnego pomocnika obrońca..
Zmarł Kazimierz Górski - podała TVN24. Były trener piłkarskiej reprezentacji Polski miał 85 lat.

[Obrazek: gorski03d.jpg]
Nie sposób było go nie lubić, zawsze z przyjemnością się go słuchało. Żal i tak smutno mi się trochę zrobiło.
A miał lecieć razem z prezydentem (Kaczyński zaprosił go do samolotu prezydenckiego) na MŚ oglądać Polaków...
[']
Szkoda ,że nie dokczekał Mistrzostw...mam nadzieję ,że w takich okolicznościach nasze grajki wyjdą przynajmniej z grupy.