Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Wars napisał(a):O losie Ty jak czasem zaczniesz z tą ambicją i walecznością...
wolę walecznego Sagana niz w środku pola Murawskiego któremu prócz waleczności na pewno brakuje umiejetnosci do prowadzenia gry naszej kadry. sad but true.
pierdolicie a getafe przegralo puchar krola : |
balzac napisał(a):
Wars napisał(a):O losie Ty jak czasem zaczniesz z tą ambicją i walecznością...
wolę walecznego Sagana niz w środku pola Murawskiego któremu prócz waleczności na pewno brakuje umiejetnosci do prowadzenia gry naszej kadry. sad but true.
To powiedz mi jeszcze, ile meczy z udziałem Murawskiego widziałeś w tym sezonie Laughing Aktualnie to piłkarz lepszy niż Garguła i jeden z dwóch-trzech najlepszych środkowych w lidze. I co to w ogóle za mit o waleczności Sagana?
Tomash napisał(a):
Ghost_82 napisał(a):A przygotowanie fizyczne będzie miało kolosalne znaczenie.

oczywiście będzie miało znacznie, ale ja bym tego aż tak nie przeceniał, gadki typu "przegraliśmy bo rywale byli lepiej przygotowani fizycznie" to typowo polskie ciulate tłumaczenie, przecież nie raz tak było że ktoś długo nie grał, albo siedizał na ławie albo leczył kontuzje a potem nagle na turnieju był świetny, przecież to tylko maks. 6 meczy, a na tyle to każdy zawodnik "w sile wieku" na poziomie reprezentacji zawsze powinien być gotowy.

No nie do końca tak jest. Weźmy przykład Żurawskiego, siedzenie na ławie w Celticu od razu sie odbijało na grze w reprezentacji. I to nie tylko przygotowanie fizyczne wychodziło, a jeszcze ogranie z piłką i motoryka. I tak jest z większością piłkarzy, kórzy nie grają. Dlatego jednak wole, by grał ktoś, kto nie będzie miał tego typu problemów.
Wars napisał(a):To powiedz mi jeszcze, ile meczy z udziałem Murawskiego widziałeś w tym sezonie
ale mówimy o polskiej kadrze a nie o lidze. np. Zieńczuk i Brożek nie potrafili wykorzystac swojej szansy w kadrze i dlatego polecieli out. kazdy wie jak grają w ekstraklasie...

Wars napisał(a):I co to w ogóle za mit o waleczności Sagana?
No to wcale nie jest mit. Ile to bramek z niczego wpadło kiedy to Sagan wywalczył piłkę. Zresztą widac to po stylu gry. Nie jest to typ jak Matusiak, że jak nie wychodzi to tylko stoi na boisku.

Jak dla mnie to Saganowski nawet po słabej grze zostawia lepsze wrazenie niz Matusiak po słabej grze czyli w ogole w obecnej formie. Imo Radek przejebał sobie wyjazdem do Włoch.
Cytat:No to wcale nie jest mit. Ile to bramek z niczego wpadło kiedy to Sagan wywalczył piłkę. Zresztą widac to po stylu gry. Nie jest to typ jak Matusiak, że jak nie wychodzi to tylko stoi na boisku.

Jak dla mnie to Saganowski nawet po słabej grze zostawia lepsze wrazenie niz Matusiak po słabej grze czyli w ogole w obecnej formie. Imo Radek przejebał sobie wyjazdem do Włoch.

Saganowski jest typem piłkarza, jak Frankowski. Taki typowy lis pola karnego. Zawsze byłem zwolennikiem jego talentu i jestem za tym aby dac mu szanse.
Lis pola karnego to ja byłem w ogólniaku
Jeszcze o incydencie w Mydlnikach:

http://forumgieksy.pl/Krakow-Mydlniki.pdf
Kurwa ale to jak rząd postępuje z kandydaturą Śląskiego na EURO 2012 to taka chujnia że szok. Każda z 5 kandydatur dotała dofinansowanie oprócz Chorzowa. Według Warszafki lepiej ładować kasę w zburzone działki w Gdańsku niż na stadion który już stoi i jest legendą i mekką polskiej piłki. Jak nie będzie EURO w Chorzowie to dla mnie skandal jak chuj. Ja lubie takie obiekty jak Spodek czy Śląski bo są stare i dlatego mają klimat. Czuć atmosferę tych wszystkich koncertów i wydarzeń sportowych jakie tam były. A nie takie nowoczesne bezduszne dziwadła. Dla mnie to tak jak ze szkołami. Fajniejsze są te stare (choćby i zniszczone) z duszą, tradycją i historią gdzie czuć te wszystkie pokolenia co się przewinęły jak moje LO byłe, niż takie nowoczesne szkoły, błyszczące i z jakimś zchujałym monitoringiem jeszcze.

Dla mnie osobiście na ten moment najlepiej jest w Poznaniu, Krakowie i Chorzowie bo tam przynajmniej coś stoi a nie zarośla i bazary.
Spoko, i tak Euro w polsce sie nie odbędzie.
http://ekstraklasa.wp.pl/wid,9892772,kat...omosc.html

Szczerze mówiąc, byłoby to ciekawe posunięcie.
Nawet gdyby był stary, to i tak przewyższa umiejętnościami wiekszość piłkarzy w naszej lidze.
Tomash napisał(a):Też tak myślę, gość nie jest jeszcze taki stary
ten sam rocznik co Żurawski.
Pytanie tylko czy będzie mu się chciało grać w polskim bagnie po tym jak Wisła odpadnie z el. LM
Mr. Green
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,title...omosc.html

No to juz mamy problem rozwiązany Big Grin