Niektórzy lubią Christiano Ronaldo, inni serek z Laysów Ronaldinho.
Ja uwielbiam techniczną grę Kaki, rozgrywanie Pirlo i zabawę z napastnikami w wykonaniu Maldiniego. Włoska piłka nożna już dawno nie trzyma się zasady catenattio (wykop, dobiegnij, strzel bramkę i się zamuruj pod polem karnym), co można było zobaczyć chociażby w ostatnim meczu z ManU.
Co do mistrzostw, to masz rację, zjadłem słówko. Lechii nie kibicuję, nie martw się. Może być gorzej ? Widzew Łódź

.
Eulogy napisał(a):Włoska piłka nożna już dawno nie trzyma się zasady catenattio (wykop, dobiegnij, strzel bramkę i się zamuruj pod polem karnym)
I tu sie własnie mylisz. Murowanie bramki to nadal włoska specjalność. Może nie jest to już takie "true" cattenacio jak kiedyś ,ale coś z tego wciąż pozostaje we włoskiej piłce.
Eulogy napisał(a):Lechii nie kibicuję, nie martw się. Może być gorzej ? Widzew Łódź
Spójrz na mój podpis , skojarz Waszych "przyjacioł" z pewnego śląskiego miasta i juz wiesz ze masz przejebane
Ale ogólnie witamy na forum.
Witam (zrobiłem to już w temacie o toolu, ale co mi tam)i ja

. Nie ma to jak polska gościnność.
Co do cattenacio - mam nadzieję, że w tym roku nic już nie zostanie z tych stereotypów n/t włoskiego futbolu.
EDYCJA
Taka mała refleksja - Włosi ostatnio zdobyli prawie wszystkie najważniejsze trofea piłkarskie (MŚ, LM), grali ładnie, a tu ciągle to samo gadanie o murowaniu i nudzie... no cóż, bywa.
Pzdr
Eulogy napisał(a):Taka mała refleksja - Włosi ostatnio zdobyli prawie wszystkie najważniejsze trofea piłkarskie (MŚ, LM), grali ładnie, a tu ciągle to samo gadanie o murowaniu i nudzie
Nigdzie nie mowiłem ze włoska piłka jest nieskuteczna , napisałem jedynie ze jest nudna. BO JEST. Naprawde ciekawsze aniżeli w Serie A są mecze w bundeslidze.
A co do reprezentacji , to przyznaje , w porównaniu z poprzednimi imprezami piłkarskimi typu ME , MŚ , Włosi tym razem zaprezentowali sie NIECO ciekawiej ale własciwie tylko w jednym meczu - z Niemcami. Przez reszte turnieju grali tą swoją kaszanę a gdyby nie wzięty z dupy karny w meczu z Australią to makarony znacznie wczesniej wracały by do domu.
No ok, temat zaczął się jednak od piłki klubowej, gdzie to wszystko wygląda zupełnie inaczej. Przynajmniej w Milanie ( i nie próbuję tu nikogo na siłę przekonywać), ale połączenie brazyliskiej ofensywy z włoską defensywą sprawdza się bardzo dobrze. I ze strony efektywności jak i efektowności (chyba nie muszę przypominać rajdów Kaki z LM, czy Ronaldo z Serie A, bądź też genialnych rzutów wolnych w wykonaniu Pirlo i dynamicznej walki w środku pola Gattuso, obrony Nesty czy Maldiniego).
W tym roku dodatkowo napad wzmocnił Pato a pomoc Emerson. Będzie się działo.
Armenia z Polską i Portugalią > Serie A
Bayern sieje ZNISZCZENIE !
Nom, na własnej połowie podczas treningów i sparingów z 4 ligą.
Eulogy napisał(a):Nom, na własnej połowie podczas treningów i sparingów z 4 ligą.
fakty albo wypierdalaj spedalony gayu.
Niestety Tilo ma już kobiete - odpadasz... gayu
Bayern dobry jest tylko na własnym podwórku. Taki niemiecki Inter Mediolan. Mają pakę, ale co z tego, w LM zbierają baty od dłuższego czasu...
BTW - jakiś uraz do homoseksualistów masz? Niemiłe wspomnienia ? Pupa boli ? Biedak...
Cytat:Bayern dobry jest tylko na własnym podwórku. Taki niemiecki Inter Mediolan. Mają pakę, ale co z tego, w LM zbierają baty od dłuższego czasu...
BTW - jakiś uraz do homoseksualistów masz? Niemiłe wspomnienia ? Pupa boli ? Biedak...
hehe dobry jest jak na nowego

Eulogy napisał(a):Bayern dobry jest tylko na własnym podwórku. Taki niemiecki Inter Mediolan. Mają pakę, ale co z tego, w LM zbierają baty od dłuższego czasu...
Gdyby nie fakt ze sezon 07-08 zagrają w pucharku UEFA to jebli by LM. Tak wiec narazie puchar uefa a za rok LM.
a co do homoniewiadomo - na szczescie wspomnien nie mam zadnych i nie chce miec dlatego odpierdol sie ode mnie.
Gdyby Bayern był teraz w LM z pewnością byłby zaliczany do grona faworytów. Już dawno chyba nie mieli takiej paki jak teraz.
Ale ciul z tym. Liga hiszpańska rusza

Barca będzie nieść zniszczenie