Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Dance Of Death napisał(a):
Cytat:Twoj Bayern dostaje wiecej kasy od T-Com'u niz Real od Siemensa...
a skąd to wiesz ?? Smile

Gdzies wyczytalem dane.. T-Com placi bodajze 20mln za sezon.. Siemens- 15..

Cytat:Sponsor Głowny to tylko prestiż.

Sponsor glowny to pieniadze.. I spora czesc budzetu klubu..

Cytat:4 Puchary Europy
1 Puchar UEFA
1 Puchar Zdobywców Pucharów
1 Puchar Interkontynentalny

Hmm..
9 X Puchar Europy
3 X Puchar Interkontynentalny
2 X Puchar UEFA
1 X Superpuchar Europy

Wspomniales tez o krajowym podworku:
Cytat:19-krotny Mistrz Niemiec
11 Pucharów Niemiec
4 Puchary Ligi
2 Superpuchary Niemiec

29 X zwyciestwo w La Liga
17 X Puchar Krola
7 X Superpuchar Hiszpanii
1 X Puchar Ligi

I to w lidze hiszpanskiej, ktora stoi na znacznie wyzszym poziomie niz Bundesliga.. [i jest duzo bardziej wyrownana]

Cytat:mało jest zespołow które mogłyby sie pochwalic takim dorobkiem zdobytym bez GWIAZD tylko srednim zespołem.

Co?! Twierdzisz, ze tacy zawodnicy jak Beckenbauer, Hoeness, Meier, Muller, Rummenige, Matthaeus, Klinsmann i wielu wielu innych nie byli gwiazdami?
O kurde nie było mnie przez ten cały dzien na forum, a tu taki ciekawy temat sie zrobił. Big Grin Wracając do tematu wczorajszego meczu, na który nie zdążyłem sie jeszcze wypowiedzieć, to spełniło sie moje życzenie Laughing Real padł na kolana przed wielką Barcą, ale niespodziewałem sie, że w takim pięknym stylu sie to odbędzie. Laughing A co do waszej rozmowy na temat Realu to zgadzam sie z wypowiedziami R_amze_Sa i DoD. A mianowicie głownie chodzi o to jak Real po przez kupowanie gwiazd zmarnował piłkarzy. Błędem było kupowanie Beckhama, Ronaldo, Owena, Figo. Jedyny udany zakup to Zidane, a wracając to tej czwórki to przez nich między innymi zniszczono Morientesa, Gutiego czy choćby Raula, który już nie prezentuje to co za czasów gry u boku Morientesa i nie wspomne o innych młodych piłkarzach, którym nie dano szansy sie wakazac, bo jakby to wyglądało gdyby Ronaldo czy Zidane siedział na ławie. A druga rzecz to niestety co niektórym uderzyła woda sodowa do głowy, a mianowicie kasa, bo poco biegać i sie pocić jak można zarobić miliony w ciągu paru sekund na reklamie. A Barca ma młody silny i ułożony jak należy zespół, z którym na dzień dzisiejszy mało kto może sie równać. Co nie znaczy że nikt nie może z nimi wygrać, ale to sie okaże w przyszłości.
Dżemik napisał(a):Podobnie jest z rasizmem na wszystkich stadionach w hiszpanii (w tym oczywiscie Camp Nou)..
Uzasadnij, podając konkretne przykłady.Ja przypomnę ci chociaż rasistowskie zachowanie kibiców na santiago bernabeu podczas towarzyskiego meczu z Anglią.Sięgając pamięcią, nie przypominam sobie takich zachowań na Camp Nou.
Cytat:Real tez nie mogl odmowic gen. Franco.. Wyobrazasz sobie, ze klub np. wyrzucilby dyktatora ze stadionu?
Nie mogł,zgoda,ale zeby dziś z dumą obnosić się koszulkami z jego podobizną?Neutral Czas protekcji gen.Franco powinien być wspominany w klubie ze wstydem.
Cytat:Inna sprawa, ze najwieksi zawodnicy Realu z tamtego okresu nie byli hiszpanami i Franco do niczego ich nie 'naklanial'..
A wiesz ilu zawodników real podkradał Barcy i to w wyjatkowo chamski sposób?Nic o tym nigdy nie słyszaleś?"Podkradał" w tym przypadku oznacza : pojawiał sie ze swoją ofertą gdy tylko sie dowiedziano ze Barcelona prowadzi rozmowy z danym pilkarzem i przebijał oferte katalończyków,co w czasach franco nie stanowiło żadnego problemu.
DOD napisał(a):co do marketingu - na mysli mam m.in reklamy za potezne pieniądze poza tym obrót piłkarzami (z tego tez sie czepie kaseBig Grin
O,właśnie,właśnie.Włodarzom realu w pewnym momencie odjebało całkiem,bo dokonywali zakupów nie do końca uzasadnionych pod względem potrzeb kadrowych realu.Kiedy z zespole grali już Ronaldo,Roberto Carlos,Figo,Zidane to po jakiego chuja im jeszcze był potrzebny Beckham czy Owen??(ten ostatni jest dobrym argumentem w temacie "marnowania"zawodników)Te zakupy byly zakupami tylko i wyłącznie markietingowymi i efekty tego widać własnie w tej chwili w grze realu.Tak samo Robinho miał być madrycką wersją Ronaldinho,ale jak jest...kazdy widzi.... Laughing
Cytat:O,właśnie,właśnie.Włodarzom realu w pewnym momencie odjebało całkiem,bo dokonywali zakupów nie do końca uzasadnionych pod względem potrzeb kadrowych realu.Kiedy z zespole grali już Ronaldo,Roberto Carlos,Figo,Zidane to po jakiego czochowego dziada im jeszcze był potrzebny Beckham czy Owen??(ten ostatni jest dobrym argumentem w temacie "marnowania"zawodników)Te zakupy byly zakupami tylko i wyłącznie markietingowymi i efekty tego widać własnie w tej chwili w grze realu.Tak samo Robinho miał być madrycką wersją Ronaldinho,ale jak jest...kazdy widzi....

I wszystko jasne Tongue Ronaldinho pokazał swój kunszt jak i cała drużyna. Barca jest żywym przykładem jak powinno sie tworzyć drużyne. Już Lazio sie raz przewiozło ściągając same gwiazdy, chyba każdy pamieta jakie gwiazdy tam szły i co teraz prezentuje Lazio i to samo sie dzieje z Realem.
Gdzieś wyczytałem, że Real wcale nie musi wygrywać, bo i tak same wizerunki Beckhama czy Raukla zapewniają gigantyczne zyski... no i fajnie ale co to ma wspólnego ze sportem? Przecież strategia kupowania samych najdroższych piłkarzy bez ładu i składu nie sprawdza się nawet w managerze w Sensible world of soccer Laughing
Cytat:Błędem było kupowanie Beckhama, Ronaldo, Owena, Figo.

Niby dlaczego?

Cytat:[...]a wracając to tej czwórki to przez nich między innymi zniszczono Morientesa, Gutiego czy choćby Raula, który już nie prezentuje to co za czasów gry u boku Morientesa

Powtarzam- gdzie, kurna, zniszczono Morientesa? Najlepsze lata jego kariery to wlasnie gra w Realu.. A, ze w koncu zasiadl na lawie- trudno, przybyli nowi, lepsi pilkarze.. Malo to takich przypadow na swiecie? Patrz lepiej jak Barcelona zarzyna wlasnie talent Lopeza.. Guti- faktycznie moze byc rozzalony funkcja wiecznego rezerwowego, ale nikt mi nie powie, ze Real zahamowal rozwoj tego pilkarza, bo go wysmieje.. Raul- to juz wogole lol, rotfl i kilka innych durnych skrotow.. Co ma przjscie Ronaldo i Zizou i innych do spadku formy Raula?

Cytat:i nie wspomne o innych młodych piłkarzach, którym nie dano szansy sie wakazac, bo jakby to wyglądało gdyby Ronaldo czy Zidane siedział na ławie.

Mowisz o wychowankach pokroju Rubena, Portillo, czy Mejii? Jak Ty to sobie wyobrazasz? Posadzimy na lawce Ronaldo, by Motylek mogl sobie pograc? 2 liga niechybnie zawitalaby na Bernabeu.. Swoja droga- gdy kopacze 1szego skladu sa kontuzjowani/zawieszeni i musi grac ktos z Realu B/Castilli- jest zle.. Gdy mlodziki nie graja- tez zle..

Cytat:A Barca ma młody silny i ułożony jak należy zespół, z którym na dzień dzisiejszy mało kto może sie równać.

Prawda, ma silny i ulozony zespol z ktorym malo kto moze sie rownac.. Ale mlody?! <buehehe>

Cytat:
R_amze_S napisał(a):[quote="Dżemik"]Podobnie jest z rasizmem na wszystkich stadionach w hiszpanii (w tym oczywiscie Camp Nou)..
Uzasadnij, podając konkretne przykłady.

Chyba se jaja robisz.. Myslisz, ze pamietam daty, czy jak?
Btw: I nie pisz mi tu, ze w Madrycie same bydlo na stadion przychodzi.. Wczoraj madridistas zgotowali gromkie brawa Ronaldinho za jego swietna gre w tym spotkaniu.. Czy cules nagrodzili kiedys w ten sposob jakiegokolwiek pilkarza Realu?

Cytat:Czas protekcji gen.Franco powinien być wspominany w klubie ze wstydem.

I jest..
Ten okres skonczyl sie kilkadziesiat lat temu i nie wiem po jaka cholere rozdrapywac dzisiaj te blizny..

Cytat:Kiedy z zespole grali już Ronaldo,Roberto Carlos,Figo,Zidane to po jakiego czochowego dziada im jeszcze był potrzebny Beckham czy Owen??(ten ostatni jest dobrym argumentem w temacie "marnowania"zawodników)

Beckham- Potrzebny byl skrzydlowy.. Nalezaloby jedynie debatowac na tym czy lepiej dla klubu przysluzylby sie mlody i zdolny Joaquin, czy doswiadczony Beckham.. W 2003 optowalem za Joaquinem, dzisiaj przyznaje, ze Becks byl lepsza opcja..
Owen- Jesli sadzisz, ze Perez zamiast kupowac Owena powinien kupic zawodnika na inna poyzcje- przyznaje racje.. Jesli jednak twierdzisz, ze Owen byl niepotrzebny bo mielismy za duzo napastnikow- blad.. Mielismy praktycznie 2- R9 i Raula.. Inna rzecz, ze Owen glownie wchodzil z lawy [choc rozegral ponad polowe spotkan w sezonie], co przy fatalnej formie El Capitano nie powinno miec miejsca.. Ale zeby od razu zaliczac go do zmarnowanych talentow? Na jakiej podstawie takie wnioski? Czy w tym sezonie Owen stracil forme? Strzela mniej goli niz dotychczas?

Cytat:Tak samo Robinho miał być madrycką wersją Ronaldinho,ale jak jest...kazdy widzi....

Coz, tak bywa.. Nie przyzwyczail sie jeszcze do hiszpanskiej pilki.. Chyba mi nie powiesz jednak, ze pomysl sciagniecia go do klubu byl bledem? To w dalszym ciagu najwieksza nadzieja brazylijskiej pilki.. Chyba musze Ci przypomniec, ze Barca takze probowala go kupic.. Milczeniem pomine ich brudne zagrywki w tej sprawie..

PS> Tak wszyscy jaraja sie pozyskaniem przez Blaugrane Ronaldinho, smiejac sie z Realu, ze zamiast kupic jego, tak jak zrobila to madra Barcelona, kupili Becksa.. Chyba wszyscy zapomnieli, ze Laporta gdy obejmowal urzad prezesa, obiecal socios kupno Beckhama.. Nie udalo mu sie, wiec na pocieszenie sprowadzil Ronaldinho.. Jak sie potem okazalo on i Barca mieli cholerne szczescie, bo nidlugo pozniej nastapila eksplozja jego talentu.. Zatem dzisiejsza swietna gra Barcelony jest niejako dzielem przypadku- gdyby Laporta byl lepszym prezesem, udaloby mu sie sprowadzic Becksa, a Ronaldinho dalej kopalby pilke w PSG.. A chyba nikt nie zaprzeczy, ze Barcelona to w 50% Ronaldinho?

Cytat:Już Lazio sie raz przewiozło ściągając same gwiazdy, chyba każdy pamieta jakie gwiazdy tam szły i co teraz prezentuje Lazio i to samo sie dzieje z Realem.

Lazio padlo, bo byly w klubie dlugi i musieli zaczac wyprzedawac najwieksze gwiazdy.. Jak to sie ma do Realu, bo nie rozumiem?
Cytat:Cytat:
Błędem było kupowanie Beckhama, Ronaldo, Owena, Figo.

Cytat:Niby dlaczego?

Bo to były zmarnowane pieniądze. Jaką Real miał korzyśc z Owena? Praktycznie żadnej. Morientes mógł spokojnie dalej grać z Raulem i Ronaldo był tu zbędny. Figo swoje najlepsze lata miał w Barcie więc mozna było ściągnąć młodszego i przyszłościowego piłkarza To samo sie tyczy z Beckhamem.

Cytat:Powtarzam- gdzie, kurna, zniszczono Morientesa? Najlepsze lata jego kariery to wlasnie gra w Realu.. A, ze w koncu zasiadl na lawie- trudno, przybyli nowi, lepsi pilkarze..

Guzik prawda Morientes mógł spokojnie jeszcze grać. A klase to im pokazał grając w Monaco jeśli sie nie myle to dzieki jego grze Monaco wyjebało Real.

Cytat:Raul- to juz wogole lol, rotfl i kilka innych durnych skrotow

Rotfl to jest teraz cały Real. Juz zapomniałes co wyprawiał Raul. Jeden z najwybitniejszych piłkarzy tego klubu, a ty bedziesz mi mówił, że to Rotfl

Cytat:Prawda, ma silny i ulozony zespol z ktorym malo kto moze sie rownac.. Ale mlody?! <buehehe>

Młody i przyszłościowy. Śmiej sie śmiej to jest drużyna na lata, a nie na jeden sezon jak to Real zrobił ściągając dziadków Laughing
Dżemik napisał(a):Chyba se jaja robisz.. Myslisz, ze pamietam daty, czy jak?
Btw: I nie pisz mi tu, ze w Madrycie same bydlo
na stadion przychodzi.
Nie,tego nie powiedziałem,ale porównując stadiony
Santiago Bernabeu i Nou Camp to IMO większe bydło jest w Madrycie.Choc,fakt,bywały ekscesy na stadionie BArcy(choćby swego czasu wtedy,gdy Figo prowokował publicznośc swoim zachowaniem)
Cytat:Beckham- Potrzebny byl skrzydlowy
Jasne,i akurat potrzebny był Beckham ,który przecież miał juz status "gwiazdy"-w tym czasie w realu już grały "gwiazdy" takie jak Figo,Ronaldo,Roberto Carlos,Raul... Jasne,w tym momencie Beckham był potrzebny jak chuj.Weź mnie nie rozśmieszaj.
Cytat:Coz, tak bywa..(Robinho)nie przyzwyczail sie jeszcze do hiszpanskiej pilki.. Chyba mi nie powiesz jednak, ze pomysl sciagniecia go do klubu byl bledem? To w dalszym ciagu najwieksza nadzieja brazylijskiej pilki
Jego zakup IMO niekoniecznie był umotywowany potrzebami kadrowymi-skoro Barca miała swojego genialnego Ronaldinho,to real musi miec jego odpowiednika ,który nawet nazywa sie podobnie.Czysta zagrywka markietingowa....

Dżemik napisał(a):
R_amze_S napisał(a):Czas protekcji gen.Franco powinien być wspominany w klubie ze wstydem.

I jest..
Ten okres skonczył sie kilkadziesiat lat temu i nie wiem po jaka cholere rozdrapywac dzisiaj te blizny..
Skończył się?To skąd te koszulki z jego podobizną wśród naprawde sporej liczby kibiców geyocticos,noszone z niekłamaną duma?
Kod:
Co?! Twierdzisz, ze tacy zawodnicy jak Beckenbauer, Hoeness, Meier, Muller, Rummenige, Matthaeus, Klinsmann i wielu wielu innych nie byli gwiazdami?

Tylko trzeba cos dodać... nie wiem czy w kazdym przypadku tak bedzie, ale odważe sie powiedziec ze gwiazdami to oni byli ale dzieki grze w Monachium.
Żywym przykłądem jest Ballack który to w Bayernie zaswiecił jako gwiazda. Effenberg jakoś za mocno nie swiecił w Borussi M'Glabbach, Jak Kahn w Karlsruhe i tak można wymieniac i wymieniac. A Real - wszystko ma za pieniądze... a może mi podasz wychowanków Realu którzy albo juz cos zdobyli, albo mają duze szanse cos zdobyć ?
Itrzeba zaznaczyć ze polityka FCB nie zmieniła sie, bo do dzisiaj jest tak, ze tam sie kupuje piłkarzy za "grosze".
Panowie siegnijcie pamiecia w przeszlosc i przestancie pierdolic glupoty!! Real to Wielki klub i temu nikt nie zaprzeczy. Przypomnijcie sobie, przynajmniej, lata 1998/2000/2002. Real gral wtedy naprawde piekna pilke, az chcialo sie ogladac, a to, ze polityka wlodarzy klubu doprowadzila do takiej, a nie innej sytuacji, to przeciez nie powod by bluzgac ten, niewatpliwie, najbardziej utytuowany klub swiata.

Mam nadzieje, ze po tej klesce, w koncu w tym klubie zacznie sie cos zmieniac, bo w Gran Derby chce ogladac piekielnie mocna Barce i rownie silny Real!!

ps. chcialbym i licze na to, ze w finale LM Barca zmierzy sie Realem, a mecz zakonczy sie wynikiem 3:2 dla Barcelony (chyba bym sie poplakal ze szczescia). Big Grin
ZenithalMan napisał(a):Panowie siegnijcie pamiecia w przeszlosc i przestancie pierdolic glupoty!! Real to Wielki klub i temu nikt nie zaprzeczy. Przypomnijcie sobie, przynajmniej, lata 1998/2000/2002. Real gral wtedy naprawde piekna pilke, az chcialo sie ogladac, a to, ze polityka wlodarzy klubu doprowadzila do takiej, a nie innej sytuacji, to przeciez nie powod by bluzgac ten, niewatpliwie, najbardziej utytuowany klub swiata.

Mam nadzieje, ze po tej klesce, w koncu w tym klubie zacznie sie cos zmieniac, bo w Gran Derby chce ogladac piekielnie mocna Barce i rownie silny Real!!

ps. chcialbym i licze na to, ze w finale LM Barca zmierzy sie Realem, a mecz zakonczy sie wynikiem 3:2 dla Barcelony (chyba bym sie poplakal ze szczescia). Big Grin

ale nikt tu nie przeczy ze to wielki klub... my tylko przeczymy i negujemy okreslenia: "Galakticos" i "Królewscy" bo jak juz wczesniej wspominałem - Real To elitarny zespoł, w której to elicie sa inne równie dobre jak nie lepsze zespoły.
Ze real to wielki klub ,nie mam zamiaru zaprzeczac,tylko co z tego?
Dance Of Death napisał(a):[...]a może mi podasz wychowanków Realu którzy albo juz cos zdobyli, albo mają duze szanse cos zdobyć ?

Casillas
Raul
Salgado
Guti
Helguera

Evil or Very Mad

Galakticos bo swego czasu, prawie na kazdej pozycji grala tam jakas gwiazda.

A o co Ci chodzi z tymi krolewskimi?? Evil or Very Mad MU nazywany jest "czerwone diably", a Real "krolewscy". Co w tym dziwnego?
ZenithalMan napisał(a):
Dance Of Death napisał(a):[...]a może mi podasz wychowanków Realu którzy albo juz cos zdobyli, albo mają duze szanse cos zdobyć ?

Casillas
Raul
Salgado
Guti
Helguera

Evil or Very Mad

bravo Smile tylko chce zaznaczyć, że tylko Raul zdobył miano Gwiazdy, aczkolwiek Casillas też dobry zawodnik jak i reszta. Można by sie było jeszcze posprzeczać o wykreowanie Gwiazd Big Grin
Cytat:Tylko trzeba cos dodać... nie wiem czy w kazdym przypadku tak bedzie, ale odważe sie powiedziec ze gwiazdami to oni byli ale dzieki grze w Monachium.
Żywym przykłądem jest Ballack który to w Bayernie zaswiecił jako gwiazda

Nie.. Gwiazda byl juz w Leverkusen..

Cytat:A Real - wszystko ma za pieniądze...a może mi podasz wychowanków Realu którzy albo juz cos zdobyli, albo mają duze szanse cos zdobyć ?

Ohoho.. Chyba sie poplacze ze smiechu.. Hierro, Casillas, Raul, Sanchis, Guti, Camacho, Michel, Mijatovic, Suker, Redondo, Schuster, Butragueno, di Stefano, Zamorano, Gento, Valdano.. Malo? [oczywiscie nie wszyscy z nich sa wychowankami Realu, ale z podanych przez Ciebie przykladow wychowankiem nie byl zaden]

Cytat:Skończył się?

Tak, o ile sie nie myle Franco nie rzadzi juz Hiszpania od ponad 30 lat..

Cytat:Jego zakup IMO niekoniecznie był umotywowany potrzebami kadrowymi-skoro Barca miała swojego genialnego Ronaldinho,to real musi miec jego odpowiednika ,który nawet nazywa sie podobnie.Czysta zagrywka markietingowa....

Jego zakup niekoniecznie byl umotywowany potrzebami kadrowymi- fakt.. Ale skad pomysl, ze to miala byc madrycka kopia Ronaldinho? Wymyslasz bzdury, ze az zeby bola..

Cytat:Jasne,i akurat potrzebny był Beckham ,który przecież miał juz status "gwiazdy"-w tym czasie w realu już grały "gwiazdy" takie jak Figo,Ronaldo,Roberto Carlos,Raul... Jasne,w tym momencie Beckham był potrzebny jak czosnek o kulistych kształtach.Weź mnie nie rozśmieszaj.

Juz Ci to wytlumaczylem.. Wybor byl pomiedzy Joaquinem i Becksem.. Oczywiscie Perez przy wyborze Beckhama bral pod uwage to, ze Real natrzepie na nim kasy, za co bedzie mial fundusze na przyszlosc, ale nie tylko.. Beckham byl bardziej doswiadczony niz kopacz Betisu i przedewszystkim duuuzo tanszy..

Cytat:my tylko przeczymy i negujemy okreslenia: "Galakticos" i "Królewscy" bo jak juz wczesniej wspominałem - Real To elitarny zespoł, w której to elicie sa inne równie dobre jak nie lepsze zespoły.

Ale zaden socios nie twierdzi, ze Real jest jedyna wielka druzyna na swiecie.. [13letnich krzykaczy z forum Onetu pomijam].. I chyba nie wiesz skad wzial sie przydomek 'Krolewscy' i korona w logo Realu..