Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
a ja tak. no sreal dojebal niezle :?
[Obrazek: z5190628Z.jpg]
Ghost_82 napisał(a):http://sport.wp.pl/kat,1744,wid,9931321,wiadomosc.html
Mr. Green

oglądałem. ciesze się, ze Barca dostała lanie, ale samo widowisko zawiodło, nie można porównac do innych gran derby np. do zajebistego 3:3 w poprzednim sezonie.
Barca po prostu nie istniała, bramkę udało im się strzelic, bo ostatnie 10 minut Real juz odpuscil, no i troche Messi sie obudził.
Ponadto Rijkard pokazał swoją bezradnosc wpusczeniem Giovanniego Dos Santosa w 20 minucie za Gudjonsena.
Mimo wszystko szkoda mi najbardziej było Rijkarda, taki smutny typek z niego był, a do tego realizator się pastwił nad nim i co chwile pokazywal jego minę :F

Valhalla napisał(a):a ja tak. no sreal dojebal niezle
te, te!! Mad
żeby nie było że Polska jest zacofana
http://www.sport.pl/sport/1,65025,5182711.html
Przemek87 napisał(a):[img][/img]
Kurde, sam nie jestem jakimś super zwolennikiem Rogera, ale drażni mnie niemożebnie, jak jakaś hołota uzurpuje sobie prawo do oceniania kto Polakiem jest, a kto nie. A tej cipie, która napisała "Polakiem" z krzyżem celtyckim zamiast "o" należałby się solidny wpierdol.
W ogóle, coraz bardziej nie podoba mi się atmosfera na stadionach w Polsce. Wszystkie to skandale rasistowskie, to, że większość widowni to skończone przygłupy bez elementarnej kultury osobistej i totalnie ograniczone, zaściankowe łby... eh, mam nadzieję, że kiedyś dojdziemy do standardów kibicowskich takich jak w Anglii, Hiszpanii czy nawet w Niemczech.
W Hiszpanii standardy nie lepsze przecież. Vide link co dałem. Też mnie wkurza bezmyślny rasizm, ale też wkurzają mnie takie pokazówy z nadawaniem obywatelstwa pod naciskiem mediów. Są ludzie którzy naprawdę mieszkają i pracują w Polsce latami i nie mogą dostać obywatelstwa, a taki Roger kopnie dwa razy piłkę prosto i ma je od ręki.
No tak, ale zwróć uwagę, ilu jest czarnoskórych piłkarzy w Hiszpanii a ilu w Polsce. A częstotliwość skandali rasistowskich wcale nie jest tam większa. Poza tym, walczy się tam z rasizmem w dużo bardziej zdecydowany sposób, już nie pamiętam jaka to była drużyna, Villareal albo Espanyol, dostała srogą karę finansową i mecz czy dwa przy pustych trybunach za rasizm na stadionie. U nas wszystko rozchodzi się po kościach.
Tomash napisał(a):zemu niby klub(czy to GKS, czy Lechia czy co tam jeszcze) ma odpowiadać za to że pewna grupa ludzi udawała małpy?
A temu, że to wymusi jakieś zdecydowane zachowanie, pociąganie takich osobników do odpowiedzialności, może wreszcie zakazy stadionowe przestaną być fikcją? Poza tym, jedna, druga kara dla klubu i normalni kibice w końcu zrozumieją, że ta jak twierdzisz grupka max. kilkudziesięciu idiotów, działa na szkodę klubu i sami zaczną kontrolować takie zachowania. Sam należę do Wiary Lecha i nie mówię, że moja pozycja tam jest jakaś niebywale mocna, właściwie jestem tylko szeregowym członkiem, ale zawsze stawałem murem za akcjami antyrasistowskimi, na które ostatnimi czasy nie ma też przyzwolenia też "z góry", tzn. normalną zupełnie rzeczą jest, że Klima czy Olaf przechodzą się po trybunie i "przeglądają" sobie kibiców. I właśnie dzięki samokontroli kibicowskiej takie rzeczy nie mają u nas miejsca. Zresztą gdzie by tu była logika Rengifo, Quinteros, ostatnio Cueto to czołowe postacie w drużynie.
Cytat:A we Włoszech niby nie? PRzecież kibice Lazio czy Hellas Verona w ogóle się ze swoimi "sympatiami" nie kryją i co? i nic.
Toteż nigdzie się do Serie A nie odnosiłem. Zresztą to żaden argument, co na lidze włoskiej mielibyśmy się wzorować? Smile
No niby tak, ale warto zauważyć że wśród naszych obcokrajowców zdarzają się bystrzy i strasznie się wycwanili. Jak np Choto i akcja z Piechną. Albo ten brutal skurwiel Cleber, jemu wolno wszystko, ty do niego krzykniesz "czarnuchu" i masz karę. Oni dobrze wiedzą że w Polsce panuje mania poprawności politycznej. Że broń boże powiedzieć coś złego o czarnych, żydach, azjatach to już jesteś nazi. Oni umieją to wykorzystać. Przykład Samba Ba. Na miłość boską, przecież koleś wykonał dwa brutalne faule jeden po drugim i jeszcze pluł się do sędziego, już za to mógł zobaczyć czerwoną. To nie usprawiedliwia kibiców, ale mógł przecież przewidzieć coś takiego. A to całe stowarzyszenie Nigdy Więcej to śmieszne idealistyczne gówniartwo które myśli że zlikwidują rasizm na całym świecie. Nawet nie mają siedziby bo każdy chce im wpierdolić. Pojawili się znikąd i nagle stali się tacy ważni. Każdy jeden głupi szczegół na fladze czy jakiś głupi okrzyk potrafią podciągnąć pod rasizm. Nie mowie tu oczywiście o ewidentnych przypadkach jak np. z Lechią ale o drobnych głupotach których się czepiają. A te całe akcje PZPN i Ekstraklasy SA przeciw rasizmowi, np te spisy flag itp to tylko zasłona dymna przed prawdziwymi problemami. Zasłaniają się na zasadzie "o patrzcie jacy jesteśmy zajebiści bo walczymy z rasizmem" bo nie umieją rozwiązać chociażby problemu spadków i awansów. Koniec sezonu a ci po ostatniej kolejce chcą dopiero ustalić wszystko. Zajmują się głupotami żeby uciec od tego że rozgrywkom grozi totalne zamieszanie i bałagan jakiego świat nie widział. Jeśli zdegradują kogoś za korupcje wiadomo że zasadą reakjii łańcuchowej ucierpią drużyny od OE do C klasy bo z każdej ligi będzie musiało spaść więcej bogu ducha winnych drużyn. Bo w zeszłym sezonie nawet ze świętokrzyskiej okręgówki musiało spaść więcej tylko dlatego że poleciała Łęczna i Arka z OE. A przecież po tym sezonie dochodzi jeszcze reforma, to dopiero będzie zamieszanie.
Po tym sezonie OE drużyny które spadną będą mogły jak najbardziej zaskarżyć PZPN o tendencyjność i sprzyjanie konkretnym klubom, no bo jak to wygląda że dzień po zakończeniu rozgrywek PZPN se ustala zasady spadków i awansów. Oj biada biada w polskiej piłce klubowej...

PZPN i Ekstraklasa SA do wora !
balzac napisał(a):Barca po prostu nie istniała
No niestety. Przyznam się ze całego meczu nie dałem rady obejrzeć, odpuściłem po trzeciej bramce.

balzac napisał(a):Mimo wszystko szkoda mi najbardziej było Rijkarda, taki smutny typek z niego był, a do tego realizator się pastwił nad nim i co chwile pokazywal jego minę :F

Tak , ale niech on juz wypierdala. Znaczy Rijkaard.

Przemek87 napisał(a):Przykład Samba Ba. Na miłość boską, przecież koleś wykonał dwa brutalne faule jeden po drugim i jeszcze pluł się do sędziego, już za to mógł zobaczyć czerwoną.

No, racja, z tym że on juz wcześniej parę razy brutalnie faulował. I nikt, powtarzam, nikt na niego nie buczał , dopiero w tym momencie z filmiku. Choć tak po prawdzie o tym ze ktoś z blaszoka udawał małpy dowiedziałem sie dopiero na drugi dzien z onetu , bo siedząc na przeciwległej trybunie głównej , nie słyszałem tego.
I jeśli sam darłem sie :"wypierdalaj" to też jestem rasistą?

Aha, blaszok to trybuna na której jest młyn GieKSy (jakby ktoś nie wiedział)
Na Euro 2008 odpadli:

Wojciech Kowalewski, Łukasz Piszczek, Arkadiusz Radomski, Michał Goliński, Dawid Janczyk, Artur Wichniarek
szkoda Piszczka. no i Radomskiego, z tym ze ten faktycznie mial caly sezon w plecy
Mi najbardziej szkoda Wichciarka. Napewno bardziej byłby przydatny niż Matusiak. Czasami nie moge zrozumieć tych dziwnych decyzji trenerów Rolleyes
Ghost_82 napisał(a):Mi najbardziej szkoda Wichciarka. Napewno bardziej byłby przydatny niż Matusiak.
No właśnie. Wichniarek, który potrafi strzelić 10 goli w Bundeslidze nie jedzie, a Matusiak, który w kolejno włoskiej, holenderskiej i polskiej strzelił po jednej i w żadnej nie wygrał rywalizacji o pierwszy skład (mimo bardzo mocnej pozycji wyjściowej w każdym klubie)- jedzie. No ale myślę, że trzeba zaufać Beenhakkerowi, w końcu z reguły nie zawodzimy się na jego decyzjach.
Wars napisał(a):No ale myślę, że trzeba zaufać Beenhakkerowi, w końcu z reguły nie zawodzimy się na jego decyzjach.
dokładnie

a poza tym zaczynają mnie wkurwiać wypowiedzi poszczególnych byłych wielkich piłkarzy, łaszących się do wysokich stanowisk w PZPN... będzie jeden minus odejscia Listkiewicza, bo te wszystkie hieny polskiej piłki z Tomaszewskim i Lato na czele dobiorą się do Leo.