Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
No popatrz a mi się otwiera Surprised
Cytat:Obecna pierwsza liga przyjmie nazwę "ekstraklasa", a druga stanie się pierwszą. Liczebność tych klas rozgrywkowych nie ulegnie zmianie - tworzyć je będzie odpowiednio 16 i 18 drużyn.

Nowym tworem będzie składająca się z dwóch grup po 18 zespołów druga liga. Trzecią ligę stanowiłoby osiem grup złożonych z zespołów z dwóch sąsiednich województw.

Według nowego systemu rozgrywki toczyć się będą od sezonu 2008/09, a sezon 2007/08 będzie "przejściowym", a regulamin rozgrywek w nim obowiązujący zostanie opracowany przez PZPN.

Obecnie rozgrywki centralne obejmują trzy klasy rozgrywkowe - 16-zespołowa pierwsza liga, 18-drużynowa druga liga oraz cztery grupy trzeciej ligi, po 16 drużyn każda.
Za zmiany się zabrali, hoho Wink

(mi dopiero dziś się otworzył ten link)
Nie wiem czy to takie dobre. Ciekawe jak poparują te województwa.
Czyżby fan Bawarczyków ?? Cóż , prawdę mówiąc zaskoczyła mnie trochę ta wiadomość lecz wątpię by Murinho go oddał gdyż prawdopodobnie Andirj żegna się z zespołem.Wtedy zostanie nie będą mieli za dużego wyboru napastników...chyba ,że nie wiem o jakimś transferze(wybaczcie w sprawie transferów nie jestem na bieżąco)
zagorzały fan Smile
Beckham zasilił szeregi Los Angeles Galaxy - tam pewnie w lidze dla oldboyów się sprawdzi Wink Ja sie martwię bo opuścił szeregi Realu - czytaj: słabe ogniwo odeszło od Realu, co mnie jako ich antyfana smuci Wink
A ja jednak Beckhama (jako piłkarza) zawsze bardzo ceniłem, w MU miał niemało świetnych występów, kilka pięknych bramek, masę fantastycznych zagrań... Dopiero po przejściu do Realu jakoś przestał mnie interesować.
O tak. Póki grał w Manchesterze był jednym z moich ulubionych kopaczy (wyżej zawsze byli Giggs i Scholes), kiedy odszedł to był niezły szok. Powoli stawał się legendą klubą- jak wszyscy widzieliśmy, na wyjeździe tylko stracił...

Choć nadal go cenię i życzę, aby podbił Hollywood ;D
warsadal napisał(a):Scholes

Zawsze bylem pod wielkim wrazeniem gry tego pilkarza, i wciaz jestem
Bramka strzelona niedawno Aston Villi - cudo
Alex Ferguson napisał(a):Założyłem się z Cristiano Ronaldo, że nie zdobędzie 15 goli w tym sezonie w Premier League. Jeśli mu się uda, zmienimy zakład. Mogę to zrobić, ponieważ jestem szkoleniowcem i nazywam się sir Alex Ferguson. Żeby wygrać, będzie musiał strzelić 150 goli
Yes ! Yes ! Yes ! Zawiesil tych skurwieli ! SŁAWA !
IstnyKurwaRomantyk napisał(a):Scholes - Zawsze bylem pod wielkim wrazeniem gry tego pilkarza, i wciaz jestem
Bramka strzelona niedawno Aston Villi - cudo

Dokładnie, jeden z moich ulubionych piłkarzy. W drugiej części zeszłego sezonu nie grał i jak to się dla MU skończyło? Wiadomo. W składzie piłkarz niezbędny.

Ferguson napisał(a):Założyłem się z Cristiano Ronaldo, że nie zdobędzie 15 goli w tym sezonie w Premier League. Jeśli mu się uda, zmienimy zakład. Mogę to zrobić, ponieważ jestem szkoleniowcem i nazywam się sir Alex Ferguson. Żeby wygrać, będzie musiał strzelić 150 goli

I za to uwielbiam tego kolesia ;D.
Ambivalent napisał(a):Yes ! Yes ! Yes ! Zawiesil tych skurwieli ! SŁAWA !
W sumie to z jednej strony się cieszę ,a z drugiej trochę mi żal Euro.Mamy jakąś tam szansę na dostanie się do Euro ,a teraz mogą nas zawiesić.Chociaż jeśli za ten rok czy dwa zawieszenia będziemy mieli 'czysty' futbol w kraju to nie wydaje mi się to wygórowaną ceną.