Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Ghost_82 napisał(a):http://sport.wp.pl/kat,1750,wid,9917903,...caid=15d45

Aż sam nie mogę w to uwierzyć Big Grin Oby tak zagrali z Realem Big Grin

Ten mecz bardziej sparing przypominał niż normalny mecz.
hala Madrid!!!!!
Mr. Green

Pięknie, mistrzostwo już jest. Ostatni mecz szczęśliwie się zakończył.

[Obrazek: badge7ui.jpg]
W następnym sezonie dostaniecie po jajach Laughing Surprised
Dokładnie... Tylko raczej od Villareal, bo Barca tonie... Teraz tak są przygotowania do wyprzedaży, podobnie jak w Valencii. Już rok temu pisałem, żeby "lejsa" sprzedać do Chelsea i po kłopocie by było, ale niestety... Miałbyć kwartet marzeń, a a tu się zespół sypie... Tyle odemnie...
Spokojnie wystarczy żeby przyszedł tam terener z prawdziwqego zdarzenia i poukładał jak należy to całe towarzystwo. Tylko pytanie teraz kogo wybiorą.
ale bym sie smial jakby to byl mourinho
ponoć dogadał się z Interem, z którego na bank odchodzi Mancini. Ma skład, pewne miejsce w LM, nic tylko rozpocząć zakupy.
Slapi napisał(a):Dokładnie... Tylko raczej od Villareal, bo Barca tonie... Teraz tak są przygotowania do wyprzedaży, podobnie jak w Valencii. Już rok temu pisałem, żeby "lejsa" sprzedać do Chelsea i po kłopocie by było, ale niestety... Miałbyć kwartet marzeń, a a tu się zespół sypie... Tyle odemnie...
Mniej więcej... tak... się czyta... kurwa... Twoje posty...
Kurde, nic mnie tak nie wkurza jak nadmiar wielokropków, zwłaszcza jak treść zazwyczaj wcale nie głupia i warto przeczytać. Tak abstrahując odrobinkę.
Sam kurwa nie wiem skąd, to się u mnie wzieło... Sorry. Dla mnie oznacza to niedokończoną myśl, tylko pieron wie jaką... Jak teraz. Takie moje sprostowanie.

Obstawiam: Mourinho trafi albo do Barcelony albo spowotem na wyspy, z większe szanse jednak, że Barcelona. Dlaczego? Ogromny potencjał zespołu, PIENIĄDZE, silna liga - te argumenty kuszą Jose. A w Anglii: MAN City. Eriksson już został prawie zwolniony przez właściciela, a gra ponownie w najsilniejszej lidze świata, PIENIĄDZE największe, kusi to niesamowicie.
Ja pierdolę, cała to zamieszanie wokół rzekomego "rasizmu" na polskich stadionach zaczyna mnie juz wkurwiać:/ W niedziele na meczu GKS - Odra pogwizdano i pobuczano trochę na jednego bambusa z Odry który od jakiegoś czasu regularnie "kosił" płkarzy GieKSy i była to reakcja kibiców na jego chamską grę! Tymczasem zrobiono z tego aferę ze ja pierdolę... Warto wspomnieć że w Odrze grało jeszcze dwóch innych bambusów i jakoś na nich nikt nie buczał i nie gwizdał...

Cytat:W związku z doniesieniami prasowymi związanymi z rasistowskimi gestami niewielkiej grupy kibiców podczas wczorajszego spotkania piłkarskiego pomiędzy GKS Katowice i Odrą Opole, pragniemy Państwa poinformowac o kilku znaczących faktach związanych z wydarzeniami z dnia wczorajszego.

Jesteśmy w posiadaniu materiału wideo nagranego przez naszą Oficjalną Telewizję Klubową GieKSa-TV (link), na którym widać całą niefortunną sytuację: dwa brutalne faule czarnoskórego piłkarza oraz jego skandaliczne i niesportowe zachowanie skierowane w kierunku kibiców, za które został ukarany czerwoną kartką. Niekulturalne hasło skandowane przez kibiców pod adresem gracza Odry Opole, które możecie Państwo usłyszeć na nagraniu, jest przyjętym (nad czym jako klub ubolewamy) i znanym na wszystkich piłkarskich stadionach w Polsce okrzykiem skandowanym jako reakcja trybun na brutalny faul piłkarza, bez względu na jego kolor skóry (chodzi o skandowane niecenzuralne słowo które słychać w nagraniu). Na pewno wielu kibiców piłki nożnej było nieraz mimowolnie świadkiem tego typu zachowania, które należy z całą stanowczością potępić. Jednak z całą pewnością hasło to nie nosi znamion rasistowskich, a jest jedynie wielce niecenzuralnym okrzykiem używanym przez kibiców.

Kilkunastu kibiców znajdujących się najbliżej miejsca brutalnej interwencji piłkarza Odry Opole mogło wyrazić w jego kierunku jakieś gesty o charakterze rasistowskim (o czym napisała w dniu dzisiejszym Gazeta Wyborcza i o czym w wywiadzie mówił sam piłkarz – na nagraniu wideo nie widać tego), są to jednak nieliczne jednostki całkowicie zagłuszone przez pozostałych kibiców żywiołowo reagujących na brutalny faul i zasłużone ukaranie Pape Sambe Ba czerwoną kartką. Dodatkowo do marginalnego i nieczytelnego charakteru całego zajścia przekonuje brak reakcji sędziego spotkania na ten incydent oraz fakt, że piłkarze GKS Katowice, pracownicy klubu i większość kibiców obecnych wczoraj na meczu dowiedziało się o tym nagannym zajściu dopiero z publikacji prasowej. Oczywiście nie zmienia to stanowiska klubu w tego typu sytuacjach – stanowcze potępienie i wyciągnięcie konsekwencji wobec winnych jest w tej sytuacji najważniejsze.

Więcej tutaj:

http://www.gieksa.pl/news.php?id_news=2938&nid=gl

A tu filmik z całego zajścia :

http://gieksa-tv.pl/clip/czerwona-kartka...-gks-odra/
http://sport.onet.pl/0,1248704,1743117,wiadomosc.html

Oni se chyba jaja robią Confusedhock: Z całym szacunkiem do Guardioli, ale obawiam się, że kolejny rok w plecy :? Jak oni chcą coś siągnąć, jesli zatrudniają na stanowisko trenera człowieka, który dopiero co zlazł z boiska Rolleyes Cieńko to widze.
Rijakrd, Schuster, Laudrup - młode typy jak na trenerów, zeszli z boiska i dobrze im idzie w trenowaniu. Może i inna bajka, bo zarówno Schuster jak i Laudrup zaczynali/zaczynają od Getafe. Barca to jednak co innego, bo zarząd chce mistrzostwa, w Getafe żadnej presji nie było.
Przykładow można jeszcze trochę podać, no np. Deschamps.

Na miejscu kibiców Barcy bym się cieszył.

A z drugiej strony to kogo niby na trenera byscie chcieli? Mourinho? Gość z Sevilli? :F
Engela
Do takiego klubu potrzebny jest trener z krwi i kości, jak np. Leo, Ancelotti, a nie gość który dopiero zacznie przygode z trenerką. Tutaj oczekiwania są bardzo duże i wszyscy będą żądali wyników. A gorzej, jak tych wyników nie będzie i ewentualny jego następca nie da rady odrobić tego. Ale cóż, pożyjemy zobaczymy może akurat uda mu się coś osiągnąć.
Ghost_82 napisał(a):Ancelotti

Ty chyba jednak nie lubisz tego klubu : D

balzac napisał(a):A z drugiej strony to kogo niby na trenera byscie chcieli?

Juande Ramosa na przyklad

balzac napisał(a):Rijakrd, Schuster, Laudrup - młode typy jak na trenerów, zeszli z boiska i dobrze im idzie w trenowaniu. Może i inna bajka, bo zarówno Schuster jak i Laudrup zaczynali/zaczynają od Getafe. Barca to jednak co innego, bo zarząd chce mistrzostwa, w Getafe żadnej presji nie było.

Schusterowi wcale nie idzie dobrze, to jest za slaby trener do takiego klubu jak Real. Zdobyliscie mistrza dzieki Capello (runda jesienna zdecydowanie lepsza od wiosennej, kiedy to jeszcze pilkarze byli mniej wiecej zdyscyplinowani) oraz najwiekszemu obecnie geniuszowi bramkarskiemu na swiecie, czyli Casillasowi. Ten chlopak wygral Realowi co najmniej 5-6 meczow w tym sezonie