Gwizdy, gwizdami. To jestem w stanie zrozumiec, bo gra była naprawde chvjowa ale dopingowanie druzyny przeciwnej to juz była gruuuba przesada. No i te ciagłe pierdolenie o Frankowskim i Dudku :?
warsadal napisał(a):Skoro na slasku na mecze przychodzą tylko cwele i wieśniaki, to sam jestem za tym aby reprezentacja więcej tam nie grała.
twoja stara cwel i wieśniak
Cytat:Poza tym, stadion slaski jest chujowy.
twój stary, idź orac pyry
Cytat:Duży- OK. Obiekt historyczny- OK. Ale raz na zawsze należy zerwać z mitem, że można rozgrywać na nim wielkie mecze.
A to czemu niby panie patafianie? Bo warszawka nigdy co ważniejszych meczy na nim nie pozwala rozgrywać? a jak już są to wywindują bilety jak pojebani jak w meczu z Anglią czemu dziwili się nawet wyspiarze? Weź zamilcz i nie błaźń się bo ledwo oczy otwarłem z rana i już sie zdążyłem wkurwić.
Vomitor napisał(a):warsadal napisał(a):Skoro na slasku na mecze przychodzą tylko cwele i wieśniaki, to sam jestem za tym aby reprezentacja więcej tam nie grała.
twoja stara cwel i wieśniak
Cytat:Poza tym, stadion slaski jest chujowy.
twój stary, idź orac pyry
Cytat:Duży- OK. Obiekt historyczny- OK. Ale raz na zawsze należy zerwać z mitem, że można rozgrywać na nim wielkie mecze.
A to czemu niby panie patafianie? Bo warszawka nigdy co ważniejszych meczy na nim nie pozwala rozgrywać? a jak już są to wywindują bilety jak pojebani jak w meczu z Anglią czemu dziwili się nawet wyspiarze? Weź zamilcz i nie błaźń się bo ledwo oczy otwarłem z rana i już sie zdążyłem wkurwić.
ehhhh.. Własciwie, to mogłem się czegoś podobnego spodziewać, od nadętego bufona- Vomitora. Jak zauważyłeś, albo jednakowoż i nie, nie wyrażałem ogólnej opinii o ślązakach, których lubię i szanuję, tylko o tych, którzy wybrali się na mecz z Kolumbią i zachowywali się jak idioci. Więc te kretyńskie, rasistowskie odzywki względem poznaniaków zachowaj dla siebie.
R_amze_S napisał(a):Byłes kiedyś na tym stadionie,ze wydajesz takie opinie?I co rozumiesz pod pojęciem "parszywa konstrukcja"?
Oczywiście, że byłem. Parszywa konstrukcja? Dżizas, ten kto zaprojektował te trybuny nadaje się tylko do zaorania. Są ustawione pod jakims dziwaczym kątem i zamiast piąć się w górę, oddalają się od murawy boiska. Genialne rozwiązanie.
Cytat:ehhhh..
tylko sie nie zesraj.
Cytat:Własciwie, to mogłem się czegoś podobnego spodziewać, od nadętego bufona- Vomitora.
Oh, 'ale ja jestem inteligenty i subtelny'. Pierdolisz głupoty bez pokrycia w argumentacji więc licz się z podbnymi reakcjami z mej strony.
Cytat: Jak zauważyłeś, albo jednakowoż i nie, nie wyrażałem ogólnej opinii o ślązakach, których lubię i szanuję, tylko o tych, którzy wybrali się na mecz z Kolumbią i zachowywali się jak idioci.
A jednakowoż, w swym postępującym debilizmie, nie przyszło ci rzecz jasna do głowy, że nie tylko Ślązacy na tych trybunach siedzieli? Zachowanie kibiców było jak najbardziej prawidłowe, kto się nie zgadza niech lepiej podda się procesowi samozaorania. Bo najmocniej przepraszam, ale cholera mnie bierze gdy znów pierdoli się o tym jacy to kibice byli źli. A co z dupodajną postawą drużyny? Co z trenerem który sprzedał mistrzostwa i prawdopodobnie swymi zagrywkami przyczynił się do wcześniejszego zejścia z tego świata trenera Górskiego? Tego już nikt nie widzi, ale nie dziwota, większość w tym kraju to zbyt tępe wsioki by tak oczywiste sprawy zauważyć. Zatem reakcja na trybunach była jak najbardziej prawidłowa, żałować jeno można że pan j. nie doczekał się linczu.. ale cóz, pcozekamy zobaczymy.
Cytat:Więc te kretyńskie, rasistowskie odzywki względem poznaniaków zachowaj dla siebie.
Tzn. powiadasz, że jesteście inną, niższą rasą jak mniemam? Albowiem nie wiem co w mych odzywkach było rasistowaskiego. Twoje stwierdzenie, ze na Śląsku na mecze przychodzą buraki i cwele wywołało mą reakcję i to ty zachowaj je sobie dla siebie.
Przemek87 napisał(a):Kibice...no comment. Repra nigdy więcej na śląskim..gwizdanie na swoich?? hmmm nieźle. Narodowy zbudują w Warszawie i bedzie spokój
Dobra do kurwy nędzy. Oczywiście w zajebanej warszawie kibice by skandowali "Janas jest fajny", i "nic sie nie stało", tak?! Do chuja jak mnie wkurwia takie pierdolenie. Poza tym oczywiście wszyscy kibice byli ze śląska, tak?! Czyli ja już mam kurwa omamy słuchowe i to głosy w mojej głowie były odpowiedzialne za skandowanie "Cracovia!" Pod koniec pierwszej połowy?! A jak w warszawie sie "kibicuje" to było ślicznie widać niedawno, po zdobyciu mistrzostwa przez pieprzony CWKS. Poza tym to np. W warszawie zrobiliśmy sobie kompromitacje wszechczasów, dzięki spikerowi - debilowi podczas meczu z Walią na elminacjach do poprzednich MŚ. A tym debilom piłkarzom to już się całkiem w dupach poprzewracało. Przecież chyba nie tylko ja pamiętam mecze np. Niemców, na których byli bezlitośnie wygwizdywani przez własnych kibiców. I jakoś nie mieli po tym pretensji, bo zdawali sobie sprawe ze spierdolili. A nasi oczywiście nie... i tak jest u nas ze wszystkim, o czym mogą też świadczyć np. wypowiedzi organizatora Hall of metal po festiwalu. Tam też byli winni wszyscy oprócz niego. Co za kraj...
Wyluzujcie panowie ;D, widzę, że niektórym ciśnienie skoczyło.
Wiadomo, mecz żenujący, ale ja i tak mam nadzieję, że bronił będzie Kuszczak, nie Boruc. Kuszczakowi zdarzyło się to raz (zwyczajnie źle obliczył lot piłki i odbicie na śliskiej murawie - inna sprawa, że najdziwniejsza bramka jaką w życiu widziałem i wątpię, by to się w najbliższym czasie zmieniło), a Boruc myli się ciągle i nie wmówicie mi, że to, co wczoraj wpuścił było nie do obrony. Przecież koleś się położył już kiedy piłka była na linii pola karnego (to raz), a miał jeszcze w razie czego dużo czasu żeby wstać i ją złapać, bo atomowy strzał to to nie był (to dwa, tyle, że musiałby trochę schudnąć, bo jak widać z ruszaniem się ma wielkie problemy).
Boruc się poślizgnął... A co do gola Kuszczaka to musiało powiać, takie strzały z daleka są strasznie wredne, co nie zmienia faktu że chyba ja bym to złapał

Ale co tu gadać, jak nasi bramkarze puślcili dwa gola, już nieważne w jaki sposób, to gracze z pola powinni strzelić co najmniej trzy, co było wykonalne, bo w tych ułamkach skeund, gdzie naszym coś wychodziło(pod koniec 1 połowy kilka szybkich podań po ziemi Krzynówka czy Smolarka), to kolumbijczycy byli bezradni.
PS: najbardziej mnie rozwaliło stwierdzenie Żewłakowa: "Chcieliśmy zagrać lepiej, ale nie mogliśmy"
PS2:
http://www.youtube.com/watch?v=KJfW3hrzAz8
Mnie najbardziej wkurwia jeżdżenie po kibicach i to już zwłaszcza ze strony reprezentantów, trochę pokory kurwa, bo dali w tym meczu dupy na całego. O zakompleksionych potomkach mieszkańców eks-priwiślańskiego kraju już nie wspomnę, ci już niech lepiej zamkną dupy i udają się na kartofliska gdzie ich miejsce, wszyscy byli źli tylko nie kurwa janasek i kadra.
Tomash napisał(a):Boruc się poślizgnął...
Tak, ale miał wystarczająco dużo czasu żeby wstać i obronić ten strzał.
Kończąc już temat tego marnego meczu - Niemcy w programie na ARD z nas się śmiali (najpierw ze Smolarka, który nie trafił z 4 metrów, później z Kuszczaka), a sami z Japonią nie zagrali jakoś wyśmienicie. Ogólnie moim zdaniem nasza grupa jest cholernie słaba ;/. Nie ma tutaj jednej drużyny, która mogłaby odegrać jakieś większe znaczenie w turnieju.
Korzystając z wakacji obejrzałem sobie wczoraj mecz Anglia - Węgry. Jak na mecz towarzyski poziom dobry, wygląda na to, że Anglicy są w formie (choć pierwsze 40 minut zagrali słabiej) i może wreszcie uda im się dojść chociaż do półfinału. Pomysł z grą w systemie 1-4-5-1 przy braku Rooney'a chyba jest dobry, tyle, że w niestety Owen nie jest w formie na pierwszy skład. Nie sądziłem, że kiedyś to napiszę, ale chyba grać powinien Crouch. Mimo mojej niechęci do niego muszę stwierdzić, że jest jak na ten moment po prostu lepszy, a i do powyższego systemu w sam raz pasuje.
Zadebiutował też Theo Walcott i napiszę tylko tyle - chciałbym, by w naszej reprezentacji grali tacy 16-latkowie. Chłopakowi ewidentnie brakuje ogrania (bo też przecież w seniorskiej piłce zbyt wiele nie pograł), ale widać, że to materiał na świetnego gracza i tak mniej się dziwię, że Wenger aż tyle za niego zapłacił. Wczoraj grał przez bodaj 20 minut i pokazał się z o wiele lepszej strony niż Owen.
Ok, ja się rozpisałem, więc jasne komu będę kibicował w czasie MŚ.
Ja przede wszystki Anglii, ale poza tym Holandii, Portugalii, Wybrzeżu Kości Słoniowej ; ).
Holandia bedzie mistrzem świata.Dlaczego?Hmm...
1.Na mistrzostwach świata organizowanych na kontynencie europejskim,zawsze tytuł mistrzowski zdobywają druzyny europejskie ( poza 1958 rokiem,tytuł dla Brazylii)
2.Holendrzy przeszli eliminacje jak burza,dokopując dwukrotnie nawet bardzo silnym Czechom.A to nie lada sztuka.
3.Do trzech razy sztuka!dwukrotnie Holendrzy dochodzili do finału MŚ i...dwukrotnie pechowo przegrywali. W obu przypadkach z gospodarzami. W meczu z Argentyną ,w finale MŚ w 1978 r.przy stanie 1:1,na kilka minut przed końcem padł strzał jednego z Holendrów w słupek.Parę centymetrów w lewo (albo prawo,nie pamiętam juz) i Holandia byłaby mistrzem świata!A tak w dogrywce Argentyna juz dominowała,niestety. Kiedyś jednak ten pech musi się skończyć i to będzie własnie teraz.
Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę z tego,ale w aktualnym rankingu FIFA nie tylko Niemcy ale i Kostaryka znajduje sie wyżej od Polski.
AKTUALNY RANKING FIFA
A ja stawiam na Brazylie.
Na dzień dzisiejszy są absolutnymi faworytami i nie zanosi sie, by ktos mógł im przeszkodzić w zdobyciu kolejnego tytułu, choś Holendrzy mogą być groźni i mogą powalczyć z Brazylią

I chyba obstawie na taki finał

Ja tradycyjnie (od lat) Brazylii (od czasow Zica i Socratesa) i Holandii (od czasów Gullita, Rijkarda i Van Bastena). Wymarzony finał byłby między tymi drużynami, choć doprawdy nie wiem komu kibocowałbym

Co myślicie o zajebistym klubie FC St Pauli ?? Uwielbiam ich, a szczególnie kibiców. Za walke z faszystowskim ścierwem