Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Cytat:Kadra Polski na mecze z Finlandią i Serbią:
bramkarze: Jerzy Dudek (Liverpool FC), Wojciech Kowalewski (Spartak Moskwa), Artur Boruc (Celtic Glasgow);

obrońcy: Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Mariusz Jop (FK Moskwa), Jacek Bąk (Al-Ryyan), Paweł Golański (Korona Kielce), Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków), Marcin Wasilewski (Lech Poznań);

pomocnicy: Radosław Sobolewski (Wisła Kraków), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Mirosław Szymkowiak (Trabzonspor), Arkadiusz Radomski (FK Austria Wiedeń), Sebastian Mila (FK Austria Wiedeń), Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Jakub Błaszczykowski (Wisła Kraków), Łukasz Garguła (GKS Bełchatów);

napastnicy: Tomasz Frankowski (Wolverhampton Wanderers FC), Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre), Radosław Matusiak (GKS Bełchatów).

No, no... całkiem ciekawie Wink Tylko czemu tam jest kurwa Mila... Evil or Very Mad
Dokładnie, też mnie to ciekawi, ale poza tym już jest dobrze. Myślę, że i na Milę przyjdzie czas ; ).
Ja byłbym raczej za reorganizacją obrony, na którą niestety się nie zanosi.

EDiT: Choć cieszy powołanie Wasilewskiego.
Fakt, potrzeba kogoś za Jopa i Bąka, ale kogo? Mówiąc szczerze żadne nazwisko w tym momencie nie przychodzi mi do głowy. Chyba żeby pomyśleć o Lewandowskim, który w Szachtarze gra na środku obrony, ale on akurat mówiąc szczerze tak średnio mnie przekonuje.
Cieszy mnie wieksza ilosc zawodnikow z polskiej ligi w meczu o stawke. A w obronie i tak spore zmiany. Pewnie bedzie wygladac jakos tak:

Golański - Głowacki - Bąk - Żewłakow

Martwi mnie troche słaba forma Szymka i Krzynowka...
Przynajmniej powinna tak wyglądać, zobaczymy. Nie wiem, nie orientuję się czy Głowacki już jest w formie na pierwszy skład.
Jest jeszcze Bosacki. Po formie mundialowej nie ma już śladu, ale i tak jest o niebo lepszy od Jopa czy Bąka.
Wasilewski--Bosacki--Lewandowski--Żewłakow

??

Rezerwa: Golański, Wojtkowiak...
Ty tak z obroną Lecha nie przesadzaj, bo przypominają mi się wyniki 3:2, 2:2, 4:3 ; ).
Hmm, jakos tez nie ufam Lewandowskiemu... A Bosackiego i tak nie w kadrze ,wiec raczej nie ma sensu go brac teraz po uwage. (no chyba ,ze znowu dostanie powolanie za piec dwunasta)

Cytat:Nie wiem, nie orientuję się czy Głowacki już jest w formie na pierwszy skład.

Tez nie wiem, nie mam Canal +. Zostaje mi tylko ogladac TVN w niedziele he he he he... No ale powolania raczej za ładna buzke nie dostał. Pozatym Wisła jako jedyna nie straciła jeszcze bramki a to na pewno dobrze swiadczy o ich przygotowaniu gry w defensywie.
Kamael napisał(a):Ty tak z obroną Lecha nie przesadzaj, bo przypominają mi się wyniki 3:2, 2:2, 4:3 ; ).
No Wasilewski powinien rywalizować z Golańskim o miejsce na prawej obronie, a Wojtkowiak jest młody a w kadrze U-21 zagrał naprawde dobre spotkanie z Łotwą. Wyboru Bosackiego uzasadniać chyba nie trzeba.
Z tymi wynikami rzeczywiście utrafiłeś w sedno Wink Lecz trzeba pamiętać o tym, że nie tylko postawa obrony decyduje o ilości traconych bramek, a Lech ma w tej chwili wybitnie niezgraną drugą linię.

Powołanie dla Głowackiego to rzeczywiście duże zaskoczenie, ale w meczu z Koroną był wyróżniającym się zawodnikiem, o niebo lepszym od potwornie niepewnego Clebera.

Aaaa, i świetnie że powołał Błaszczykowskiego Smile
Ja mam C+, ale z tych kilku spotkań Wisły K. widziałem tylko drugą połowę meczu z Wisłą P., więc nie miałem kiedy wyrobić sobie zdania. Koleś zawsze miał potencjał - to wiadomo, szkoda, że ciągłe kontuzje przeszkadzają mu w karierze. Oby był to dobry powrót do reprezentacji.

Edit: Warsadal, zaskoczenie duże, ale dla mnie bardzo pozytywne ; ).
Cytat:No Wasilewski powinien rywalizować z Golańskim o miejsce na prawej obronie

I tak pewnie bedzie, choc Golanski ma pewnie ciut przewage przez to ,ze grał w ostatnim meczu.

Cytat:Wojtkowiak jest młody a w kadrze U-21 zagrał naprawde dobre spotkanie z Łotwą.

Moze i zagrał ale wada młodych zawodnikow jest to ,ze czesta maja wahania formy. Pozatym młodziki z Łotwy a seniorzy z Finlandii i Serbii to jednak IMO dosyc spora roznica.

Cytat:Edit: Warsadal, zaskoczenie duże, ale dla mnie bardzo pozytywne ; ).

IMO rowniez. Szczegolnie ,ze Jop chyba nie gra teraz w klubie... przynajmniej cos takiego mi sie o uszy obiło.

No i bardzo fajnie ,ze jest Błaszykowski \m/
Ambivalent napisał(a):Martwi mnie troche słaba forma Szymka i Krzynowka...
Mnie tyż martwi, szczególnie jeśli chodzi o Szymka. Nie ma kto rozgrywać Wink , Szymek gra słabo, środkowym Legii daleko do formy z poprzedniego sezonu, Iwański i Giza na powołania raczej nei mają co liczyć, zostaje Garguła ..i Mila Wink .
Sobolewski wielkiej formy też nie ma, a Radomski nie angażuje się w akcje ofensywne. Mamy narazie problem w środku pomocy.
A skrzydła? Jak wspomniałeś Krzynówek też wspaniale nie gra, Ebi zaczyna sezon na ławie w klubie, a w meczu z Danią nic wielkiego nie pokazał, w sumie nie dziwi mnie to, że gra ławe w klubie.
Do tego brakuje partnera dla Żurawskiego w ataku.

A obrona to:
Baszczyński (co sie z nim dzieje?), ewentualnie Golański - Bąk - Bosacki - Żewłakow Wink
Cytat:Mamy narazie problem w środku pomocy.

i to juz od naprawde sporego czasu... Confusedhock:

Co do Gizy - jesli dalej bedzie grał dobrze i strzelal bramki to moze wskoczy za Mile

a btw. tak sobie mysle o Nizniku z LKSu... ale nie widziałem go w akcji przez pelne 90 minut, wiec ciezko mi ocenic czy sie nadaje w 100 %.

Cytat:A skrzydła? Jak wspomniałeś Krzynówek też wspaniale nie gra, Ebi zaczyna sezon na ławie w klubie, a w meczu z Danią nic wielkiego nie pokazał, w sumie nie dziwi mnie to, że gra ławe w klubie.

Dlatego dzieki Szatanowi jest Błaszczykowski czy Jeleń. Oni moga cos zdziałać.

Cytat:Baszczyński (co sie z nim dzieje?)

pewnie dalej kontuzja
Cytat:a btw. tak sobie mysle o Nizniku z LKSu... ale nie widziałem go w akcji przez pelne 90 minut, wiec ciezko mi ocenic czy sie nadaje w 100 %
Całego meczu z jego udziałem nie widziałem Wink . Mimo wszystko wydaje mi się, że miał swoją szansę (w kadrze) i jej nie wykorzystał, forme ma nawet niezłą, ale ma też swoje lata i nie wiem czy byłby 'kompletnym' piłkarzem na el.ME Wink . Choć można dać szansę.. Wink
Cytat:Dlatego dzieki Szatanowi jest Błaszczykowski czy Jeleń. Oni moga cos zdziałać.
Powołanie Błaszczykowskiego cieszy, a Irkowi narazie ciężko w Auxerre. Narazie wchodzi z ławki, ponadto chyba musi minąć trochę czasu by się tam zaklimatyzował i złapał formę. Z Żurawskim też podobnie było, na początku jego kariery w Celtiku Wink . Mam nadzieje, że niedługo będzie można na niego liczyć Wink