Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piłka nozna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Sędzia ukradł nam Puchar Anglii! Każdy chyba widział, że w dogrywce Cech wpadł z piłką do bramki po strzale Giggsa.
Byłem oczywiście za MU ale jednak trzeba uczciwie przyznać że Giggs go raczej wepchnał do tej bramki. Niemniej jednak walić Pejsea
Niestety nie widziałem meczu (kiedy wreszcie będe miał C+?!)Więc na jego temat się nie wypowiem.Jednak niewątpliwym plusem dziś jest wygrana Śląska 2:0 z Polonią Bytom Big Grin Dziś szykuje się meczo o wszystko i nic Barca - Atheltico ...
Oczywiście o tym golu pisałem na wpół serio - raczej w stylu Mourinho, który pewnie tak by się wypowiadał, gdyby to jego drużyna została tak potraktowana.
Genialna kolejka ! Kolejka idealna wręcz. Wszystkie wyniki mi się podobały 8)
Korona, Lech, Cracovia,Groclin.
Zapowiada się pasjonująca walka o mistrzostwo. Przesądzony praktycznie spadek Pogoni. I bardzo dobrze, może ktoś w Szczenicinie wreszcie przejrzy na oczy. W następnej kolejce Wisla Płock i Górnik stoczą batalię o utrzymanie. Życze powodzenia Górnikowi jako legendzie polskiej piłki. Bardzo możliwe że Cracovia skończy wyżej niż Wisła Szkoda że Korona ostatnio dawala troche dupy ale po pasjonujacym hokejowym zwycięstwie z liderem wybaczam im wszystko. Big Grin
Podsumowując: mimo afery jest to świetny sezon bo kazdy może wygrać z każdym i jest walka do końca jak nie o mistrzostwo czy utrzymanie to o puchary, a nie tak jak ostatnio że festiwal Wisły czy Legii.
Huhuhu, padła, padła Warszawa Big Grin

Co do MU: twierdzenie, że sędzia "ukradł nam puchar" wcale nie jest bardzo naciągane. Jeżeli Giggs faulował to należało odgwizdać faul, jeżeli przewinienie nie zostało odgwizdane, to należało uznać bramkę, bo, fakt że piłka przekroczyła linię jest niezaprzeczalny.
Jak rozpędzony Giggs mógł nagle się zatrzymać i nie popchnąć Cecha do bramki w tej akcji?!

Puchar został nam zabrany...

A teraz na trzeźwo... Nie wykorzystane sytuacje się mszczą... Smerfy miały ogromne szczęscie...

Rajdy Rooneya to było mistrzostwo... Scholes = genialny mecz... Ale cóż...
No, ja mam nadzieje, że w przyszłym sezonie Lech włączy sie do walki o tytuł mistrza. Już widac jakieś postępy, oby tak dalej Wink

A dziś Barca gra z Atletico. Zapowiada się bardzo ciekawy mecz. A jak wiadomo, Barca od 2000 roku nie może pokonać Atletico na ich własnym boisku. Oby dziś przełamali ten kompleks i wygrali, bo utrata jakich kolwiek punktów na tym etapie rozgrywek może być bardzo kosztowna.
Ghost_82 napisał(a):A dziś Barca gra z Atletico. Zapowiada się bardzo ciekawy mecz.
No właśnie nie wiadomo.Obawiam się ,że to może być bardzo jednostronne widowisko z graczemi Athletico w roli głównej.Obawiam się o całkowitą klęske Barcelony.Mam nadzieję ,że bardzo się w tym przypadku mylę.
Obyś sie mylił. Choćby mieli stanąć na głowach, to muszą wygrac.
Ghost_82 napisał(a):No, ja mam nadzieje, że w przyszłym sezonie Lech włączy sie do walki o tytuł mistrza. Już widac jakieś postępy, oby tak dalej Wink
O, dzięki Smile Wczorajszy mecz nie był tego najlepszym potwierdzeniem (piłkarsko Legia była o klasę lepsza), ale faktycznie drużyna ma potencjał. I rzeczywiście byłoby miło, gdyby mistrzostwo zdobył ktoś inny niż Legia/Wisła, tylko niekoniecznie ktoś z dwójki GKS/Zagłębie- nie żebym miał coś do małych miast, po prostu te drużyny najzwyczajniej nie mają szans na start w LM.
warsadal napisał(a):I rzeczywiście byłoby miło, gdyby mistrzostwo zdobył ktoś inny niż Legia/Wisła, tylko niekoniecznie ktoś z dwójki GKS/Zagłębie- nie żebym miał coś do małych miast, po prostu te drużyny najzwyczajniej nie mają szans na start w LM.
A kto wg Ciebie ma ,jesli chodzi o polskie drużyny w chwili obecnej?
W tym sezonie nie ma takiej drużyny, ale ja nie miałem na myśli tego sezonu, ani nawet następnego. Wiadomo natomiast, że mistrzem zostanie ktoś z dwójki GKS/Zagłębie- a przecież żadna z tych drużyn nie grała nigdy w europejskich pucharach, czyli z miejsca dostają Valencię albo Liverpool i koniec zabawy.
Marzy mi się raczej powstanie drużyny, która co roku będzie w stanie jakoś zaznaczyć swoją obecność w Europie i po trzech/czterech latach przy korzystnym losowaniu wejść do fazy grupowej LM. Mam nadzieję, że taka drużyna powstaje właśnie w Poznaniu, czas pokaże.
warsadal napisał(a):Wiadomo natomiast, że mistrzem zostanie ktoś z dwójki GKS/Zagłębie- a przecież żadna z tych drużyn nie grała nigdy w europejskich pucharach, czyli z miejsca dostają Valencię albo Liverpool i koniec zabawy.
Legia dostała Szachtar i tez był koniec zabawy,ale to tak na marginesie.
warsadal napisał(a):Marzy mi się raczej powstanie drużyny, która co roku będzie w stanie jakoś zaznaczyć swoją obecność w Europie i po trzech/czterech latach przy korzystnym losowaniu wejść do fazy grupowej LM.
Czemu jednej? Kilka takich druzyn by sie przydało ,ale to w najbliższym czasie raczej nierealne :/
Pewnie, że by się przydało, ale, jak sam zauważyłeś, to nierealne. A szkoda, wzrósłby poziom OE, a i szansa na sukces w pucharach byłaby większa.
A Legia to mi akurat powiewa. Jedyna polska drużyna, której nie kibicuję w europejskich pucharach. Jakoś nie mogę się przemóc i przezwyciężyć w stosunku do nich, nawet do Wisły się przekonałem, ale do Legii- nie ma siły.
sorry raf ;p
Jak Pan widzi Panie Ramzes- nie daje się dzisiaj sprowokować. Bo my czasem sobie lubimy tak żarliwiej podyskutować o futbolu Wink.