Dzisiaj czytałem o tym w gazecie i cholernie mnie ciekawi jak się sprawa rozwinie.
Legia kupiła prawego pomocnika z Partizana Belgrad - podobno dobry zawodnik, gdyby jeszcze doszedł ten napastnik z Barcy mogłoby być ciekawie.
Ci dwaj nowi Brazylijczycy to za to wielka niewiadoma, ciekawe czy to piłkarze klasy Rogera i Edsona.
Czterech z zagranicy i Polak - tylu zostało kandydatów na selekcjonera piłkarskiej reprezentacji Polski. Prezes PZPN Michał Listkiewicz chce, by nazwisko nowego selekcjonera było znane jak najszybciej â informuje âGazeta Wyborczaâ.
Stefan Majewski - 50 l., wiedzę zdobył w Niemczech, trenował rezerwy Kaiserslautern. W Polsce prowadził m.in. Amicę Wronki (dwa razy zdobył Puchar Polski), Zagłębie Lubin, a ostatnio Widzew Łódź, z którym awansował do Orange Ekstraklasy.
Leo Beenhakker - 64 l., były trener Arabii Saudyjskiej i Holandii, ostatnio pracował z reprezentacją Trynidadu i Tobago. Mistrz Hiszpanii z Realem Madryt oraz Holandii z Ajaksem i Feyenoordem.
Branko Ivanković - 51 l., przez ostatnie cztery lata był selekcjonerem Iranu, wcześniej trenował m.in. Hanower. Był asystentem Mirko Jozicia w reprezentacji Chorwacji.
Luka Bonacić - 51 l., pracował m.in. w Iranie. W trakcie ostatniego sezonu trafił do Hajduka Split. Nie odniósł sukcesu, został pobity przez chuliganów i po czterech miesiącach zrezygnował.
Christoph Daum - 53 l. były trener Bayeru Leverkusen, klub opuścił w atmosferze skandalu po ujawnieniu, że zażywał kokainę. Ostatnio pracował w Fenerbahce.
O losie, skad oni ich wzieli :P
Boże, broń nas przed głupotą Listkiewicza ;D. Coś czuję, że za Janasem jeszcze niektórzy będą tęsknić ;D.
Ja czytałem, że wśród kandydatów na treneira jest wielu ex-piłkarzy naszej kadry..
..aż mi się przypomniał eksperyment z Bońkiem
Może to byłoby niezłe rozwiązanie, Niemcy i Holendrzy nie stracili na tym

, ale czy u nas jest ktoś taki?...

Chciałbym Leo...ale coś czuje ,że będzie jeden z tych dwóch z nazwiskiem kończącym się na ć

...
Byle nie chorwaci....
JANAS RULES !!!!
Nikt nie był tak medialny jak Janas
Paweł nie odchodź...

!
Jeszcze dla tych co nie wiedzą.
Kod:
Oriol Riera nie zostanie piłkarzem Legii. Hiszpan miał zagrać we wtorkowym meczu z Celtikiem, ale działacze Barcelony nie wyrazili zgody na jego grę. "Riera nie mógł przyjechać i grać jeśli nie podpisał kontraktu. A trudno brać piłkarza, którego oglądaliśmy na jednym treningu. Do transferu więc nie dojdzie" - powiedział trener Dariusz Wdowczyk.
[źródło: legialive.pl]
Trochę dziwne, manager nie przesłał żadnej kasety z fragmentami meczów, w których Riera grał? Tak w ciemno, jedynie dlatego, że jest z Barcelony sprowadzono go do Warszawy, by szybko sobie odpuścić?
Trudno zrozumieć niektóre zachowania w polskim środowisku piłkarskim ;D.
http://sport.gazeta.pl/Mundial2006/1,73035,3469647.html
Co za debilizm
Jeśli sie zlikwiduje spalone, to piłka zacznie przypominać gre w dwa ognie
Jeśli zwiększy sie bramki, to drużyny zaczną grać ustawieniem typu 1 - 8 - 1 - 1
Jedyne w mojej opinii sensowne rozwiązanie, to zatrzymywanie czasu gry przy wszelkich przerwach(jak to w grach komputrowych bywa), i skrócenie meczu do powiedzmy 2X35(max 40) minut.
Oj, oj ;D. Nawet przegrana Odry kilka lat temu z zespołem z Irlandii przy tym wysiada ;D. Ba, Odra wtedy była 11, czy 12 drużyną ekstraklasy i grała w Intertoto, bo nikt inny nie chciał, a Lech jest przecież 4, czy 5 siłą ;D.
Dobra, ok. Już nie będę. Stawiam, że Wisła Płock skopromituje się jeszcze bardziej ; ).
warsadal napisał(a):Kamael napisał(a):Brawa dla Lecha ; ).
Spierdalaj 
Do kurvy nędzy przecież to była jedna wielka kompromitacja

Jak juz nas Mołdawianie leją, to strach pomysleć co będzie dalej :?
ManUtd.Pl napisał(a):Cristiano Ronaldo zatrząsł Manchesterem United potwierdzając chęć opuszczenia Old Trafford.
Pierwsze sygnały świadczące o niezadowoleniu Ronaldo z gry na Wyspach pojawiły się początkiem bieżącego miesiąca, kiedy to sam piłkarz przyznał, iż rozmawiał w sprawie transferu do Hiszpanii z jednym z kandydatów na prezydenta Realu Madryt.
Krytyka Ronaldo nabrała na sile po tym jak w ćwerćfinałowym meczu Mistrzostw Świata Anglia - Portugalia rzekomo domagał się ukarania swojego klubowego kolegi Wayne'a Rooneya. Sędzia spotkania Horacio Elizondo za nadepnięcie na krocze Ricardo Carvalho bez wachania pokazał Anglikowi czerwoną kartkę.
Warto dodać, iż to nie jedyna kara jaką za swoje zachowanie otrzymał Rooney. Komisja Dyscyplinarna Fifa orzekła dla gwiazdy Manchesteru United dwa mecze zawieszenia oraz karę finansową w wysokości 2,4 tysiąca funtów. 20-latek opuści więc mecze kwalifikacyjne do Mistrzostw Europy z Andorą i Macedonią.
Dzień po meczu Elizondo stwierdził, że Ronaldo nie domagał się kartki dla Rooneya, mimo to Portugalczyk był wygwizdywany przez angielskich fanów do końca Mistrzostw, którzy obarczyli go winą za odpadnięcie z turnieju ich reprezentacji.
Cristiano Ronaldo, który w zeszłym roku podpisał nowy długoterminowy kontrakt, stwierdził, że zdecyduje o swojej przyszłości po Mundialu.
I stało się. Portugalia przegrała z Niemcami 1-3 w meczu o trzecie miejsce, a Ronaldo po spotkaniu przyznał, że chce opuścić Czerwone Diabły.
Uważam, że powinienem odejść z Manchesteru. Warunki do gry w Manchesterze nie są odpowiednie, powiedział Ronaldo.
W ciągu dwóch lub trzech dni zdecyduję, gdzie pójdę. Zawsze mówiłem, że chcę grać w Hiszpanii.
Jednoznacznie potwierdziły się więc informacje o zainteresowaniu Ronaldo przejściem do któregoś z zespołów La Liga - najprawdopodobniej Realu Madryt.
Nikt z Manchesteru nie wstawił się za mną, przecież nikomu nie wyrządziłem krzywdy.
Wiadomość ta jest z pewnością ogromnym ciosem dla Sir Alexa Fergusona, który opiekował się Ronaldo, odkąd ten przeszedł ze Sportingu Lizbona do Manchesteru United w 2003 roku za 12 milionów funtów.
Fergie cały czas twierdził, że Ronaldo i Rooney to przyszłość United. Jeszcze w zeszłym tygodniu oczekiwał stawienia się piłkarza na przedsezonowym treningu.
Mówił: Nie ma problemu z chłopcem i nie oczekuję żadnych kłopotów.
Teraz jednak szkolenioweic Diabłów będzie musiał stoczyć prawdziwą bitwę o zatrzymanie w klubie portugalskiego skrzydłowego.
Szkoda, że Lennon jak na razie nie chce przejść do MU, bo to byłoby idealne rozwiązanie na prawe skrzydło za odchodzącą, płaczliwą Krystynę ; ). Nie jest mi go żal, bo dobrych meczów w MU miał niewiele. Jeśli Fergie znajdzie kogoś dobrego na jego miejsce, jak np. właśnie Lennona, to będę zadowolony.
Edit:
Cytat:Według doniesień francuskiej prasy, gwiazda âTrójkolorowychâ â Franck Ribery tuz po zakończeniu Mistrzostw Świata zmieni swój dotychczasowy klub na jeden z największych zespołów w Premiership.
Już od jakiegoś czasu włodarze Kanonierów, Kogutów oraz Czerwonych Diabłów starają się o tego bardzo utalentowanego gracza.
âBardzo chciałbym grać w jednym z wielkich klubów Premiership. To byłoby niesamowiteâ â powiedział 23-latek.
âJednak w tej chwili nie mogę rozmawiać o mojej przyszłości, to nie jest dobry czas. Teraz czeka mnie mecz finałowy Mistrzostw Świata z Włochami. To jak na razie najważniejszy mecz mojego życiaâ â zakończył Ribery.