Cytat:Czyli w tym przypadku nie widząc dobrego kandydata, z którym mógłbyś się zgodzić wybierasz gorsze zło? Nie rażą Cię jego niektóre zachowania? Np. Rzucanie w stronę potencjalnych wyborców haseł pokroju "spieprzaj dziadu"?
Nie tyle wybieram gorsze zło tylko jeżeli już to mniejsze i nie wybieram tylko wybrałbym (gdyby nie było kandydatów centrowych).
Rażą, ale mniej niż niektóre zachowania, przekonania i dokonania niejakiego Włodzimerza C. I dlatego wybrałbym kandydata centrowego, u którego ani jednych, ani drugich nie da sie zauwazyc.
Cytat:a powinno, kolezko, bo za biede na swiecie odpowiadaja wlasnie lewacy
Prawda.
Cytat:w Polsce jedyna partia prawicowa jest UPR, i watpie czy ludzie sie w ogole orientuja, co to za partia i w jaki sposob uprawia polityke.
Też zgadzam się w 100%- jedyna PRAWDZIWIE PRAWICOWA partia w Polsce. Jest to jedyna partia, z której programem zgadzam się w niemalże 100%.
Problem to niskie poparcie, niestety... Ale można mieć nadzieję, ze prędzej, czy później uda sie coś z tym zrobic... Gdyby tak choć raz udało się wejść do sejmu, od razu byłaby inna dyskusja...
W takiej sytuacji najbliższ UPR jest PO. Choć nie jest to już właściwa w 100% partia, to ją mogę jeszcze obdarzyć zaufaniem. Podatek liniowy, lansowany przez PO to strzał w dziesiątke, tak samo hasła 'taniego państwa'. Byle tylko wprowadzili to w czyn.
BTW: Aż dziw mnie wziął, ze po początkowym patrzeniu na KT, jak na dziwadło forumowe okazało się, ze to gość z najzdrowszymi pogladami w tejże społeczności...
na mój gust to nikt sie nie nadaje a już na pewno żaden z tzw. "starej gwardii PZPR", a jak się popatrzy na kandydatów niezależnych to krew mnie zalewa. Takiej bandy świń chcących się dorwać do koryta to od buzka nie widziałem.
a ostatnio czytałem wywiad z tatusiem boskiego romana giertycha (z małych liter bo to kawał ku^rwy i bolszewika) który stwierdził że przy poparciu radia maRyja i ojca przewodniczącego wygra w pierwszej turze...
Czyli w skrócie niedługo wypierdalam z tego kraju i wróce jak znajdzie się ktoś kto to towarzystwo weźmie za morde.
!END!
Moje zdanie jest takie - Czego nie zrobicie i tak wygra Cimoszewicz.
Takie jest moje zdanie [chociaż go nie popieram].
A jak zastrzelimy skurwysyna?
jesli mi zostanie w 2 turze do wyboru kaczynski i cimoszewicz to nie bede miala wyboru i na cimoszewicza zaglosuje

Dramatyzujecie, kogo nie wybiora i tak będzie źle i kazdy bedzie narzekał.
Poza tym prezydent jako głowa państwa ma mimo wszystko mało do powiedzenia.
ale aparycja kaczynskiego jest.. powalajaca

, nie uwazasz?
na kogo zaglusuje? proste jak drut: na nikogo
Cytat:Poza tym prezydent jako głowa państwa ma mimo wszystko mało do powiedzenia.
Tylko pozornie. Prezydent może wetować ustawy Sejmu, a wtedy do obalenia veta prezydenta, Sejm potrzebuje 2/3 głosów (a nie 1/2). Nie muszę chyba mówić, co się stanie, jak rząd będzie PO-PiS (które to partie mają szansę uzyskać większość 50%, ale 66% już nie), a prezydent lewicowy...
To że prezydent odgrywa małe znaczenie to tylko pozory spowodowane tym, że przesz ostatnie 4 lata mieliśmy postkomunistyczny rząd i postkomunistę prezydenta, więc się dogadywali i prezydent za wiele nie wetował.
Ymir napisał(a):przesz ostatnie 4 lata mieliśmy postkomunistyczny rząd i postkomunistę prezydenta, więc się dogadywali i prezydent za wiele nie wetował.
a teraz dalej chcą obsadzić wygodnego czerwońca, zeby im się sielanka za wcześnie nie skończyła... czemu tylko Cimoszenko nie ma odsłoniętej teczki?
nowa lewica, kandydat ponadpartyjny. Phi, jacy ludzie są ograniczeni, że dają sobie znowu wcisnąć starą kiełbasę...
Może przyczyną takiego myślenia u Polaków jest przywiązanie do komunizmu. Pragnę zwrócić uwagę na fakt, iż w szczytowym momencie PRL, do PZPR należało 3 mln Polaków!! A oni wraz z rodzinami stanowią już potężny elektorat. Cudowne społeczeństwo poprostu mamy...