08-29-2005, 10:33 PM
warsadal napisał(a):1. Liniowy (spodziewałeś się czegoś innego :>);
to chujnia, stary. podatek dochodowy to złodziejstwo i zbrodnia na ludziach pracy, wlasnie udowodniles ze jestes lewakiem
Cytat:2. Ekonomia nie jest moją mocną storną; nawet nie wiem w jakich kwotach powinno się oscylować;
3, 4, 5- j.w.
zainteresuj sie ekonomia, naprawde polecam
a dwa - oczywiscie pytania byly podchwytliwe , panstwo nie moze sie zajmowac zadna z tych rzeczy
Cytat:6. Oczywiście, że NIE;
czyli uwazasz, ze ludzie nie maja prawa decydowania o sobie i opiekuncze panstwo ma ich prowadzic za raczke, mowic co wolno a co nie, bo ludzie sa za glupi by zyc bez pomocy Wielkiego Brata? fajnie. realizuj swoj ideal lewackiego panstwa gdzies indziej w takim razie.
Cytat:7. j.w.;
j.w. - to rodzic decyduje o swoim dziecku, nie panstwo, bo dziecko nie nalezy do panstwa
Cytat:8. no... a kto jeśli nie państwo?;
nikt, bo nie ma w naturze rownouprawnienia! decyduje czysta gra rynkowa, kto jest na gorze a kto na dole. lewaki tego nie rozumieja
Cytat:9. bo ja wiem.. głównie na towary importowane;
aha, czyli chcesz pozbawic ubogie polskie rodziny taniego obuwia i odziezy z Chin? bardzo szlachetne z twojej strony. lewaku.
Cytat:11. oczywiście, że tak;
na jakiej podstawie? na jakiej podstawie panstwo moze mi rozkazywac co moge a czego nie moge produkowac, sprzedawac, kupowac, zazywac, wdychac, wysrywac? NA ZADNEJ! Nie ma do tego prawa, bo panstwo nigdy nie kieruje sie dobra wola i rachunkiem ekonomicznym, tylko arbitralnymi absurdalnymi glupimi i ZŁYMI motywami. Zaorać.
Cytat:12. zniesławienie to jedno z najbardziej nadużywanych słów w dzisiejszych czasach.. tylko w wypadku realnego zagrożenia;
co to jest "realne zagrożenie" ? zdefiniuj. tego typu nieprecyzyjne sformułowania dają spore pole do nadużyć ze strony aparatu terroru państwowego
Cytat:13. propagowania, jak najbardziej.
na jakiej podstawie? wiesz co to jest WOLNOŚĆ SŁOWA - wynalazek Cywilizacji Zachodniej?
państwo nie ma prawa kneblować ust obywatelom!
Cytat:Nie pierdol, tylko udowadniaj. Póki co, nie udała Ci się ta sztuka.
i właśnie to zrobiłem. enjoy.