Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Na kogo byś zagłosował w następnych wyborach?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
warsadal napisał(a):1. Liniowy (spodziewałeś się czegoś innego :>);

to chujnia, stary. podatek dochodowy to złodziejstwo i zbrodnia na ludziach pracy, wlasnie udowodniles ze jestes lewakiem

Cytat:2. Ekonomia nie jest moją mocną storną; nawet nie wiem w jakich kwotach powinno się oscylować;
3, 4, 5- j.w.

zainteresuj sie ekonomia, naprawde polecam
a dwa - oczywiscie pytania byly podchwytliwe , panstwo nie moze sie zajmowac zadna z tych rzeczy

Cytat:6. Oczywiście, że NIE;

czyli uwazasz, ze ludzie nie maja prawa decydowania o sobie i opiekuncze panstwo ma ich prowadzic za raczke, mowic co wolno a co nie, bo ludzie sa za glupi by zyc bez pomocy Wielkiego Brata? fajnie. realizuj swoj ideal lewackiego panstwa gdzies indziej w takim razie.

Cytat:7. j.w.;

j.w. - to rodzic decyduje o swoim dziecku, nie panstwo, bo dziecko nie nalezy do panstwa

Cytat:8. no... a kto jeśli nie państwo?;

nikt, bo nie ma w naturze rownouprawnienia! decyduje czysta gra rynkowa, kto jest na gorze a kto na dole. lewaki tego nie rozumieja

Cytat:9. bo ja wiem.. głównie na towary importowane;

aha, czyli chcesz pozbawic ubogie polskie rodziny taniego obuwia i odziezy z Chin? bardzo szlachetne z twojej strony. lewaku.

Cytat:11. oczywiście, że tak;

na jakiej podstawie? na jakiej podstawie panstwo moze mi rozkazywac co moge a czego nie moge produkowac, sprzedawac, kupowac, zazywac, wdychac, wysrywac? NA ZADNEJ! Nie ma do tego prawa, bo panstwo nigdy nie kieruje sie dobra wola i rachunkiem ekonomicznym, tylko arbitralnymi absurdalnymi glupimi i ZŁYMI motywami. Zaorać.

Cytat:12. zniesławienie to jedno z najbardziej nadużywanych słów w dzisiejszych czasach.. tylko w wypadku realnego zagrożenia;

co to jest "realne zagrożenie" ? zdefiniuj. tego typu nieprecyzyjne sformułowania dają spore pole do nadużyć ze strony aparatu terroru państwowego

Cytat:13. propagowania, jak najbardziej.

na jakiej podstawie? wiesz co to jest WOLNOŚĆ SŁOWA - wynalazek Cywilizacji Zachodniej?
państwo nie ma prawa kneblować ust obywatelom!

Cytat:Nie pierdol, tylko udowadniaj. Póki co, nie udała Ci się ta sztuka.

i właśnie to zrobiłem. enjoy.
Cytat:to chujnia, stary. podatek dochodowy to złodziejstwo i zbrodnia na ludziach pracy, wlasnie udowodniles ze jestes lewakiem

Podatek dochodowy jest głównym źródłem dochodów panstwa, jednakze powinien być niski, i liniowy, bądź pogłówny...

Cytat:czyli uwazasz, ze ludzie nie maja prawa decydowania o sobie i opiekuncze panstwo ma ich prowadzic za raczke, mowic co wolno a co nie, bo ludzie sa za glupi by zyc bez pomocy Wielkiego Brata? fajnie. realizuj swoj ideal lewackiego panstwa gdzies indziej w takim razie.

Uwazam, ze w imię dobra społeczności, ajko takiej należy zabronić mordowania jej członków oraz bezczelnego narzucania zwyrodnien, pokroju 'OArada (nie)normalności"

Cytat:nikt, bo nie ma w naturze rownouprawnienia! decyduje czysta gra rynkowa, kto jest na gorze a kto na dole. lewaki tego nie rozumieja

Zagadzam się w 100%.

Cytat:aha, czyli chcesz pozbawic ubogie polskie rodziny taniego obuwia i odziezy z Chin? bardzo szlachetne z twojej strony. lewaku.

Cłu mówimy nie, bo to kolejny ukryty podatek, racja. Trzeba być konkurencyjnym, a nie tworzyć azyl..

Cytat:na jakiej podstawie? na jakiej podstawie panstwo moze mi rozkazywac co moge a czego nie moge produkowac, sprzedawac, kupowac, zazywac, wdychac, wysrywac? NA ZADNEJ! Nie ma do tego prawa, bo panstwo nigdy nie kieruje sie dobra wola i rachunkiem ekonomicznym, tylko arbitralnymi absurdalnymi glupimi i ZŁYMI motywami. Zaorać.

Na takiej, że panstwo ma chronic obywateli przed niektórymi rzeczami- bardzo rzadko, ale jednak. W innym przypadku traci społeczność, której najwybitniejsze jednostki mogą sie przenarkotyzowywac, lub za duża część społeczeństwa, co podwyższy koszty produkcji i uczyni nasze firmy nierentownymi...

Cytat:na jakiej podstawie? wiesz co to jest WOLNOŚĆ SŁOWA - wynalazek Cywilizacji Zachodniej?

Dokładnie tak. Nowej cenzurze mówimy nie. Zwłaszcza, ze pod maska 'walki z fasyzmem' niszczy sie zdrowy głos rozsądku, a masa lewackich kurew i tak chodzi w koszulkach z jebanym czerownym mordercą- Che Guevarą.

Cytat:i właśnie to zrobiłem. enjoy.

No, nieźle bło; ale kilka błędów raczej żeś popełnił w mym mniemaniu. Czasem pewne ograniczenia w imię dobro wspólnoty muszą być Smile. Ale rzadkie i mało Smile
Cytat:to chujnia, stary. podatek dochodowy to złodziejstwo i zbrodnia na ludziach pracy, wlasnie udowodniles ze jestes lewakiem
Uzasadnij.
Cytat:czyli uwazasz, ze ludzie nie maja prawa decydowania o sobie i opiekuncze panstwo ma ich prowadzic za raczke, mowic co wolno a co nie, bo ludzie sa za glupi by zyc bez pomocy Wielkiego Brata? fajnie. realizuj swoj ideal lewackiego panstwa gdzies indziej w takim razie.
Nie udało Ci sie Kel. To moze zalegalizujmy morderstwa, bo, ich karalność, godzi to w wolność jednostki?
Cytat:na jakiej podstawie? wiesz co to jest WOLNOŚĆ SŁOWA - wynalazek Cywilizacji Zachodniej?
Wolność słowa nie jest przyzwoleniem na wszystko. Poza tym twoje wypowiedzi na forum mocna godza w wolność słowa forumowiczów Wink
Cytat:j.w. - to rodzic decyduje o swoim dziecku, nie panstwo, bo dziecko nie nalezy do panstwa
Ja jestem wierzący, Ty nie. Stąd róznica.
Cytat:nikt, bo nie ma w naturze rownouprawnienia! decyduje czysta gra rynkowa, kto jest na gorze a kto na dole. lewaki tego nie rozumieja
To zajebiście, zejdźmy do poziomu zwierząt..
Cytat:aha, czyli chcesz pozbawic ubogie polskie rodziny taniego obuwia i odziezy z Chin? bardzo szlachetne z twojej strony. lewaku.
To może lepiej opodatkować naszych rodzimych producentów? A może zdjąć wszelkie opłaty i patrzeć jak zdycha gospodarka? Czekam na złoty środek z Twojej strony. Wciąż wytykasz mi błedy, ale jakos nie widzę gotowych rozwiazan.
Cytat:na jakiej podstawie? na jakiej podstawie panstwo moze mi rozkazywac co moge a czego nie moge produkowac, sprzedawac, kupowac, zazywac, wdychac, wysrywac? NA ZADNEJ! Nie ma do tego prawa, bo panstwo nigdy nie kieruje sie dobra wola i rachunkiem ekonomicznym, tylko arbitralnymi absurdalnymi glupimi i ZŁYMI motywami. Zaorać.
To tak jakbym miał zamiar sprzedawać terorystom broń nuklearną...i nikt nie miałby na to wpływu? Ma to sens?
Cytat:co to jest "realne zagrożenie" ? zdefiniuj. tego typu nieprecyzyjne sformułowania dają spore pole do nadużyć ze strony aparatu terroru państwowego
Realne zagrożenie, dla dobrego imienia osoby publicznej. BTW: watpie, aby 'aparat terroru państwoego' interesował się tym co tu piszemy Wink
Cytat:i właśnie to zrobiłem. enjoy.
Nie bardzo, faszysto.
[/quote]
ReTuRn napisał(a):Podatek dochodowy jest głównym źródłem dochodów panstwa, jednakze powinien być niski, i liniowy, bądź pogłówny...

podatku dochodowego praktycznie nie było jeszcze 100 lat temu w większości państw zachodu. Dochody państwu nie są potrzebne, tak jak państwo nie jest potrzebne ludziom. Ergo: podatkom mówimy stanowcze NIE!

Cytat:Uwazam, ze w imię dobra społeczności, ajko takiej

"dobra społeczności" ? nie znam, 2/10

Cytat: należy zabronić mordowania jej członków oraz bezczelnego narzucania zwyrodnien, pokroju 'OArada (nie)normalności"

członkiem społeczności staje się dorosły zdrowy człowiek, a nie jest nim płód - intruz w ciele kobiety. to, co z nim zrobi, należy wyłącznie do niej jak i do ojca, chuj państwu/społeczeństwu do tego

Cytat:Na takiej, że panstwo ma chronic obywateli przed niektórymi rzeczami- bardzo rzadko, ale jednak.

obywatele mają sie sami chronić, inaczej powstaje państwo policyjne

Cytat:W innym przypadku traci społeczność

demagogia

Cytat:, której najwybitniejsze jednostki mogą sie przenarkotyzowywac

jeśli są takie wybitne to się nie przenarkotyzują, poza tym leży w gestii ich rodzin i znajomych, by uchronić/odciągnąć ich od nałogu, a nie można tego zwalać na bezduszne skurwiałe państwo

Cytat:, lub za duża część społeczeństwa, co podwyższy koszty produkcji i uczyni nasze firmy nierentownymi...

to już problem firm, by promowały zdrowy tryb życia wśród pracowników, jeśli tak zależy im na wysokiej rentowności

Cytat:No, nieźle bło; ale kilka błędów raczej żeś popełnił w mym mniemaniu.

błąd? a co to? Wink

Cytat: Czasem pewne ograniczenia w imię dobro wspólnoty muszą być Smile. Ale rzadkie i mało Smile

"dobro wspólnoty" to słowo-wytrych właśnie lewactwa. Nie ma czegoś takiego, jak dobro wspólnoty. Jest tylko moje dobro, niech żyje egoizm! Respektowanie wzajemne prywatnego dobra jest podstawą funkcjonowania społeczeństwa, a nie jest nim wymuszane respektowanie absurdalnego dobra wspólnoty.
W imię "dobra wspólnoty" pozwolono na zanieczyszczanie przez właścicieli fabryk powietrza, gleby i wody - bo przecież "dobro wspólne wymaga postępu i industrializacji!"
Tak samo "dobro wspólne" wg lewaków wymaga przymusowej służby wojskowej za wynagrodzenie poniżej ceny rynkowej, przymusowych danin na aparat biurokratyczno-terrorystyczny, przymusowych kontroli przez urzędasów i setek innych bzdetów, sprowadzających wolnych ludzi do roli podludzkich niewolników na łasce lewiatana. Zaorać!
KelThuz napisał(a):"dobro wspólnoty" to słowo-wytrych właśnie lewactwa. Nie ma czegoś takiego, jak dobro wspólnoty. Jest tylko moje dobro, niech żyje egoizm! Respektowanie wzajemne prywatnego dobra jest podstawą funkcjonowania społeczeństwa, a nie jest nim wymuszane respektowanie absurdalnego dobra wspólnoty.
W imię "dobra wspólnoty" pozwolono na zanieczyszczanie przez właścicieli fabryk powietrza, gleby i wody - bo przecież "dobro wspólne wymaga postępu i industrializacji!"
Tak samo "dobro wspólne" wg lewaków wymaga przymusowej służby wojskowej za wynagrodzenie poniżej ceny rynkowej, przymusowych danin na aparat biurokratyczno-terrorystyczny, przymusowych kontroli przez urzędasów i setek innych bzdetów, sprowadzających wolnych ludzi do roli podludzkich niewolników na łasce lewiatana. Zaorać!
To jest chore.. Nie można żyć tylko w imię własnej korzyści. Toby niszczyło ogólnieprzyjęty ład społeczny. Będziesz wyrzucał śmieci na podwórko sąsiada, bo tak ci jest wygodniej? Będziesz kradł, bo akurat potrzebujesz kasy?
EDIT:
KelThuz napisał(a):won stąd , geje!

Other bands play, MANOWAR KILL!!! - przykazanie 11
Twoja reakcja na nieprzychylne reakcj na temat wiadomego zespołu. To tak a'propos tzw. wolności słowa.
warsadal napisał(a):
Uzasadnij.

lol, co tu uzasadniac? jakim prawem skurwiale panstwo zabiera mi polowe wypracowanego przeze MNIE zysku? gdybym ja na przyklad co miesiac przychodzil do ciebie i żądał oddania mi połowy twoich pieniędzy, to bym był zwyczajnym bandytą. Państwo jest globalnym bandytą. Jeśli nie zgadzasz się ze mną, to jesteś jego wspólnikiem i odpowiesz za to karnie.

Cytat:Nie udało Ci sie Kel. To moze zalegalizujmy morderstwa, bo, ich karalność, godzi to w wolność jednostki?

jesteś idiotą bez umiejętności czytania ze zrozumieniem
Morderstwo jest pogwałceniem prawa nietykalności osobistej człowieka. Widzisz różnicę?

Cytat:Wolność słowa nie jest przyzwoleniem na wszystko.

wszystko czyli co? nie stosuj w rozmowie ze mna lewackiego belkotu, bo zaraz zejde na temat twojej starej, ktora tez mi zezwala na "wszystko"
Bezwarunkowa Wolnosc Slowa to fundament prawdziwie wolnego spoleczenstwa. Jakiekolwiek jej ograniczenia to zezwolenie na tyranie, gdyz jesli panstwo kontroluje co moze a co nie moze byc powiedziane publicznie , natychmiast przeradza sie to w cenzure tresci nieprzychylnych dzialalnosci panstwa i establishmentu.
Nie rozumiesz na czym polega oswieceniowy liberalizm.

Cytat: Poza tym twoje wypowiedzi na forum mocna godza w wolność słowa forumowiczów Wink

ja nie jestem moderatorem, spierdalaj

Cytat:Ja jestem wierzący, Ty nie. Stąd róznica.

to ze jestes "wierzacy" to twoja prywatna sprawa i nie mozesz narzucac np. MOJEJ zonie, ze nie moze usunac dziecka ze swojego brzucha, ktory nalezy do niej , a nie do ciebie. proste. jak ci sie nie podoba, to rzuc na nią klątwę, zapewne się przerazi. Laughing
A serio, to ja nigdy nie zezwoliłbym na aborcję mojego dziecka, ale nie mam prawa zabronić tego innemu czlowiekowi, ani lekarzowi ktory to czyni. To sprawa norm moralnych i przyzwolenia spolecznego. Jesli wiekszosci spoleczenstwa nie podoba sie zabijanie nienarodzonych, to niech zbojkotuje uslugi lekarza, ktory wykonuje aborcje. Prosta gra rynkowa. Koniec tematu.

Cytat:To zajebiście, zejdźmy do poziomu zwierząt..

mądre to było? jak nie umiesz argumentowac, to spierdalaj, proste.

Cytat:To może lepiej opodatkować naszych rodzimych producentów? A może zdjąć wszelkie opłaty i patrzeć jak zdycha gospodarka? Czekam na złoty środek z Twojej strony. Wciąż wytykasz mi błedy, ale jakos nie widzę gotowych rozwiazan.

nie moja wina ze jestes tępakiem bez pojęcia o gospodarce. bedziesz mial wlasna firme, to od razu poczujesz na sobie ciezar istnienia ograniczeń w handlu miedzynarodowym, jakie stawiaja panstwa.
Gotowe rozwiazania: zero podatkow i obciazen dla rodzimych przedsiebiorcow, oraz zero cel dla towarow importowanych/eksportowanych - dzieki temu rodzimi producenci musza tak dzialac na rynku, by nie przegrac w konkurencji np. z Chinami, a wiec przestawiac sie na inny profil produkcji/sprzedazy. Korzysta na tym oczywiscie konsument, czyli my wszyscy, narod sie bogaci.

Cytat:To tak jakbym miał zamiar sprzedawać terorystom broń nuklearną...i nikt nie miałby na to wpływu? Ma to sens?

argument non sequitur. jak to nikt nie mialby wplywu? prywatne agencje detektywistyczne i ochrony dzialalyby przeciwko naruszeniu nietykalnosci ich klientow, a wiec calych spoleczenstw. terrorysci nie mogliby swobodnie dzialac w spoleczenstwie liberarianskim, gdzie "policja" (prywatne agencje ochrony) bylaby nieskonczenie bardziej skuteczna niz w obecnych panstwach policyjnych z monopolem panstwowej psiarni. Poza tym terrorysci nie mieliby motywow dzialania terrorystycznego w spoleczenstwie libertarianskim, ktore nikomu nie zagraza, a ktore zaciekle broni sie przed kazda proba narzucenia tyranii.

Cytat:Realne zagrożenie, dla dobrego imienia osoby publicznej.

jesli osoba publiczna ma dobre imie, reputacje, opinie, to nic nie jest w stanie jej zagrozic. Poza tym ma ona takie samo prawo do obrony swego imienia - moze publikowac polemiki z atakujacymi ją, a weryfikuje i tak wszystko rynek Smile

Cytat: BTW: watpie, aby 'aparat terroru państwoego' interesował się tym co tu piszemy Wink

wiem, ze mną się interesuje już od pewnego czasu, ale nie dam chujom satysfakcji

Cytat:Nie bardzo, faszysto.

uzasadnij, knypie.
warsadal napisał(a):To jest chore.. Nie można żyć tylko w imię własnej korzyści.

mozna. zabronisz mi, faszysto?

Cytat: Toby niszczyło ogólnieprzyjęty ład społeczny.

dlaczego ten "ogolnie przyjety ład społeczny" ma być czymś dobrym i wartym ochrony przez totalitarne państwo?

Cytat: Będziesz wyrzucał śmieci na podwórko sąsiada, bo tak ci jest wygodniej? Będziesz kradł, bo akurat potrzebujesz kasy?

jak boga nienawidzę - jesteś DEBILEM DO KWADRATU!!!

słuchaj, _kurwa_, bo juz trace cierpliwosc
Już na samym początku oznajmiłem, że podstawą społeczeństwa wolnego jest bezlitośnie egzekwowane i przestrzegane PRAWO WŁASNOŚCI! Nie mogę wyrzucić śmieci na podwórko sąsiada, gdyż łamę jego PRAWO WŁASNOŚCI! Jeśli tak zrobię i wejdę ze śmieciami na jego podwórko, to w najlepszym wypadku poda mnie on do prywatnego sądu, który uzna że złamałem prawo własności sąsiada i zażąda ode mnie rekompensaty, a jeśli się nie zgodzę, nastąpią sankcje, różnego typu - to już określi rynek. Mogą mi na przykład wypowiedzieć umowę o dostawę wody, ponieważ w umowie był punkt o przestrzeganiu prawa własności sąsiadów mojej posesji itp.
W najgorszym wypadku sąsiad mnie zastrzeli przy próbie wtrynienia na jego posesję ze śmieciami, i będzie miał do tego prawo. Proste. Skuteczne.

Skurwiały argument o kradnięciu kasy pominę nawet, godzi w mój intelekt i intelekt pozostałych użytkowników Laughing

Cytat:EDIT:
KelThuz napisał(a):won stąd , geje!

Other bands play, MANOWAR KILL!!! - przykazanie 11
Twoja reakcja na nieprzychylne reakcj na temat wiadomego zespołu. To tak a'propos tzw. wolności słowa.

no i? mam prawo was zbluzgać, a wy macie prawo zbluzgac mnie. to prywatne forum. tylko wlasciciel moze rozstrzygnac komu przyznac racje, kogo zbanowac itd.
i kto tu jest socjopata?
Cytat:lol, co tu uzasadniac? jakim prawem skurwiale panstwo zabiera mi polowe wypracowanego przeze MNIE zysku? gdybym ja na przyklad co miesiac przychodzil do ciebie i żądał oddania mi połowy twoich pieniędzy, to bym był zwyczajnym bandytą. Państwo jest globalnym bandytą. Jeśli nie zgadzasz się ze mną, to jesteś jego wspólnikiem i odpowiesz za to karnie.
Pewnie byś chciał, aby państwo dało ci darmową opiekę zdrowotną, dało rente twojej starej, ale płacić podatków nie łaska? Może mennica powinna zwiękrzyć działalność, co?
Cytat:jesteś idiotą bez umiejętności czytania ze zrozumieniem
Morderstwo jest pogwałceniem prawa nietykalności osobistej człowieka. Widzisz różnicę?
A co zrobiłbyś skurwielowi, który sprzedał here Twojemu młodszemu bratu/synkowi/córce? Powiedział: 'spoko sprzedawaj, masz do tego prawo?'. BTW: przynajmniej nie jestem oszołomem
Cytat:wszystko czyli co? nie stosuj w rozmowie ze mna lewackiego belkotu, bo zaraz zejde na temat twojej starej, ktora tez mi zezwala na "wszystko"
Bezwarunkowa Wolnosc Slowa to fundament prawdziwie wolnego spoleczenstwa. Jakiekolwiek jej ograniczenia to zezwolenie na tyranie, gdyz jesli panstwo kontroluje co moze a co nie moze byc powiedziane publicznie , natychmiast przeradza sie to w cenzure tresci nieprzychylnych dzialalnosci panstwa i establishmentu.
Nie rozumiesz na czym polega oswieceniowy liberalizm.
Jeśli: oświeceniowy liberalizm, to ten, który reprezentujesz, to rzeczywiście nie rozumiem. Ale powiedzmy, że to kwestia, co do której pewne rozbierzności mogą być tolerowane (co nie zmiena faktu, że to ja (i tylko ja)mam rację.
Cytat:ja nie jestem moderatorem, spierdalaj
Poruszyłem czuły punkt?
Cytat:to ze jestes "wierzacy" to twoja prywatna sprawa i nie mozesz narzucac np. MOJEJ zonie, ze nie moze usunac dziecka ze swojego brzucha, ktory nalezy do niej , a nie do ciebie. proste. jak ci sie nie podoba, to rzuc na nią klątwę, zapewne się przerazi.
A serio, to ja nigdy nie zezwoliłbym na aborcję mojego dziecka, ale nie mam prawa zabronić tego innemu czlowiekowi, ani lekarzowi ktory to czyni. To sprawa norm moralnych i przyzwolenia spolecznego. Jesli wiekszosci spoleczenstwa nie podoba sie zabijanie nienarodzonych, to niech zbojkotuje uslugi lekarza, ktory wykonuje aborcje. Prosta gra rynkowa. Koniec tematu.
Dla mnie usunięcie ciąży jest równoznaczne z morderstwem, na które nikt nie ma przyzwolenia.
Cytat:mądre to było? jak nie umiesz argumentowac, to spierdalaj, proste
Och, wybacz.. Może nie wyraziłem się precyzjnie. Powiedzmy, że ktoś przełączył swój telefon, na Twój rachunek i dzwoni za twoją kasę. Był sprytniejszy, silniejszy, co wtedy zrobisz? Zabijesz go? Czy zadzwonisz po jakiś państwowy organ przestrzegania sprawieliwości?
Cytat:nie moja wina ze jestes tępakiem bez pojęcia o gospodarce. bedziesz mial wlasna firme, to od razu poczujesz na sobie ciezar istnienia ograniczeń w handlu miedzynarodowym, jakie stawiaja panstwa.
Gotowe rozwiazania: zero podatkow i obciazen dla rodzimych przedsiebiorcow, oraz zero cel dla towarow importowanych/eksportowanych - dzieki temu rodzimi producenci musza tak dzialac na rynku, by nie przegrac w konkurencji np. z Chinami, a wiec przestawiac sie na inny profil produkcji/sprzedazy. Korzysta na tym oczywiscie konsument, czyli my wszyscy, narod sie bogaci.
Och cudownie, to takie proste! Napisać coś takiego to żadna sztuka, wprowadź te załozenia w zycie (jako przedsiebiorca), wtedy pogadamy.
Cytat:wiem, ze mną się interesuje już od pewnego czasu, ale nie dam chujom satysfakcji
Spoko, wierze w ciebie, wygrasz.
Cytat:uzasadnij, knypie.
To było celowe. Uzasadnij, że jestem lewakiem. Obie tezy są równie bezsensowne.
warsadal napisał(a):Pewnie byś chciał, aby państwo dało ci darmową opiekę zdrowotną, dało rente twojej starej, ale płacić podatków nie łaska? Może mennica powinna zwiękrzyć działalność, co?

lol, ale ty jestes glupi buc
juz na samym poczatku nawolywalem do zaorania wszystkiego co jest "darmowe" a wiec oplacane przez panstwo nieefektywnie z naszych podatkow, i ktorego zawsze brakuje, w tym opieki zdrowotnej, emerytur (ZUS_TO_KURWA, przekaz dalej), sprawiedliwosci, bezpieczenstwa itd.
Wszystko musi miec wlasciciela i miec cene rynkowa, inaczej mamy sredniowiecze i nieludzki system wyzysku.
Aha, mennice tez tylko prywatne! Panstwowy monopol na podaz pieniadza sluzy wylacznie napedzaniu inflacji i dyktatowi koncesjonowanych przez panstwo bankow

Cytat:A co zrobiłbyś skurwielowi, który sprzedał here Twojemu młodszemu bratu/synkowi/córce? Powiedział: 'spoko sprzedawaj, masz do tego prawo?'

zabronilbym dzieciom zazywania heroiny. Wladza rodzicielska to podstawa w wolnosciowym spoleczenstwie. poza tym, trudno byloby byc handlarzem heroiny, jesli bylby to produkt nieakceptowany spolecznie... prawo linczu oczywiscie w wolnosciowym spoleczenstwie by istnialo Smile

.
Cytat: BTW: przynajmniej nie jestem oszołomem

za to wspakinteligentem jak najbardziej.

Cytat:Jeśli: oświeceniowy liberalizm, to ten, który reprezentujesz, to rzeczywiście nie rozumiem.

oświeceniowy liberalizm zawiera się w maksymie Woltera: "Mogę się nie zgadzać z tym co mówisz, ale będę zaciekle bronił Twojego prawa do mówienia tego" (cytat z pamięci)

Cytat:Dla mnie usunięcie ciąży jest równoznaczne z morderstwem, na które nikt nie ma przyzwolenia.

ok, ale nic ci do tego, co kobieta robi ze swoim dzieckiem. SWOIM. nie twoim. w dupie mamy twoje dzieci.

Cytat:Och, wybacz.. Może nie wyraziłem się precyzjnie. Powiedzmy, że ktoś przełączył swój telefon, na Twój rachunek i dzwoni za twoją kasę.

złamał moje prawo własności

Cytat: Był sprytniejszy, silniejszy, co wtedy zrobisz? Zabijesz go? Czy zadzwonisz po jakiś państwowy organ przestrzegania sprawieliwości?

założę sprawę u prywatnego sędziego. czy zezwoli mi na zabicie gościa, czy zleci to firmie detektywistycznej lub ochroniarskiej, zależy od niego. oczywiście najbardziej rynkowo efektywne byłoby zmuszenie przestępcy do wypłacenia mi sowitego odszkodowania pod groźbą banicji. proste. skuteczne. sprawiedliwe.

Cytat: Och cudownie, to takie proste! Napisać coś takiego to żadna sztuka, wprowadź te załozenia w zycie (jako przedsiebiorca), wtedy pogadamy.

jako przedsiębiorca mam się starać o wypracowanie zysku, minimalizację kosztów, satysfakcjonowanie klientów. a nie okradanie ich. coś jeszcze?
panstwo ma zapewniać idealne, a wiec rowne i sprawiedliwe warunki dzialania przedsiebiorcow - ochrone prawa wlasnosci i nietykalnosci, wolnosci gospodarczej. nic wiecej. nie ma tu zadnej innej filozofii. cos ci sie popierdolilo.

Cytat:To było celowe. Uzasadnij, że jestem lewakiem.

1. jestes za podatkiem dochodowym
2. jestes za ingerencja panstwa w zycie prywatne obywateli
3. jestes za ograniczeniem wolnosci slowa
4. jestes za istnieniem oplacanych z kradziezy (zwanej podatkami) nieefektywnych zlodziejskich instytucji panstwowych
5. jestes za reglamentowana kontrolowana gospodarka

ergo:
JESTEŚ LEWAKIEM
ZAORAJ SIĘ!!!

Cytat: Obie tezy są równie bezsensowne.

twoja stara...
Cytat:to ze jestes "wierzacy" to twoja prywatna sprawa i nie mozesz narzucac np. MOJEJ zonie, ze nie moze usunac dziecka ze swojego brzucha, ktory nalezy do niej , a nie do ciebie. proste. jak ci sie nie podoba, to rzuc na nią klątwę, zapewne się przerazi.
z tym sie zgadzam w 100 %. nikt nie moze zabronic aborcji bo to prywatna sprawa kazdej kobiety czy chce urodzic dziecko czy nie. jesli aborcja bylaby legalna nie byloby problemow z przepelnionymi sierocincami albo porzuconymi dziecmi. znam akurat kilka przykladow jak ciaza zniszczyla kobiecie zycie i nie mowcie ze byly jakies dobre tego strony bo nie bylo.Eutanazja powinna rowniez byc legalna. nikt mi nie bedzie mowil ile mam zyc.to nalezy tylko do mnie
i to samo tyczy się narkotyków, jak chce brać to moja sprawa. Niby z jakiego powodu państwo ma decydować za mnie czym moge się odużać a czym nie ? Moge truć się legalną wódą i fajami ale jakbym zamiast tego wolał lsd albo marihuanę to byłbym przestępcą ...
W świetle dzisiejszego prawa co 3 uczeń liceum jest przestępcą, prohibicjia po prostu nic nie daje
mr_obscene napisał(a):i to samo tyczy się narkotyków, jak chce brać to moja sprawa.

Ok, tylko niech potem uzależnieni nie oczekują od pańswa pomocy
mr_obscene napisał(a):i to samo tyczy się narkotyków, jak chce brać to moja sprawa. Niby z jakiego powodu państwo ma decydować za mnie czym moge się odużać a czym nie ? Moge truć się legalną wódą i fajami ale jakbym zamiast tego wolał lsd albo marihuanę to byłbym przestępcą ...
W świetle dzisiejszego prawa co 3 uczeń liceum jest przestępcą, prohibicjia po prostu nic nie daje

Ale to samo mogłoby się tyczyć np. broni palnej.
Każdy szaleniec/niestabilny umysłowo mógłby sobie takową sprawić. I gdyby miał ochotę to powyżynałby troszkę bydła (istnień ludzkich). I co wtedy?
Nivo napisał(a):Ale to samo mogłoby się tyczyć np. broni palnej.
Każdy szaleniec/niestabilny umysłowo mógłby sobie takową sprawić. I gdyby miał ochotę to powyżynałby troszkę bydła (istnień ludzkich). I co wtedy?

po pierwsze: jeśli teraz szaleńcowi zależy na broni palnej, to ją zdobędzie. natomiast zwykli obywatele są bezbronni i szaleniec z nielegalną bronią ma wolną rękę jeśli chodzi o zabijanie przechodniów. W społeczeństwie wolnościowym każdy obywatel miałby broń i nawet psychopata zastanowiłby się dwa razy, zanim zacznie strzelać do ludzi, z których każdy jest w stanie go posłać na ziemię.
po drugie: wolny rynek stworzyłby sam mechanizmy, które minimalizowałyby straty wywołane użyciem broni przez szaleńców - sklepy z bronią nie sprzedawałyby jej ludziom chorym psychicznie, chyba że chciałyby się narazić na społeczny bojkot. Wszystko jest tu kwestią reputacji. Sklepy z bronią jak i jej producenci musieliby dbać o swoją opinię w społeczeństwie, a więc finansować testy psychologiczne dla kupujących broń, jak i rekompensować straty wywołane złym jej użyciem - ale nie pod przymusem państwa, tylko z pobudek czysto ekonomicznych. Strata reputacji i zaufania klientów jest znacznie bardziej motywująca do działania.
przez pijanych kierowców ginie rocznie masa ludzi
ale o delegalizacji alkoholu jakoś nic nie słychać, rozpitym narodem wkońcu łatwiej kierować...

jak ktoś chce ćpać to będzie to robił, niezależnie od statusu prawnego
problem w tym że sporo zwykłych ludzi jest narażonych na nieprzyjemności z powodu chorego prawa
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45