Gdyby wykluczyć jego fanatyczny katolicyzm oraz zabawną osobowość, reszta moze być. Moze i jest brzydki, zabawny, robi śmieszną mine jak jest zamyślony i teraz to dżezi, naśmiewać sie z niego, to jednak nie zapominajmy o drugiej stronie medalu

hier_kommt_die_sonne napisał(a):Gdyby wykluczyć jego fanatyczny katolicyzm oraz zabawną osobowość, reszta moze być. Moze i jest brzydki, zabawny, robi śmieszną mine jak jest zamyślony i teraz to dżezi, naśmiewać sie z niego, to jednak nie zapominajmy o drugiej stronie medalu 
Jakiej drugiej stronie medalu?Konkrety!
Tak włączając sie w dyskusję...
hier_kommt_die_sonne napisał(a):Poniekąd ma bardzo korzystne dla nas poglądy
Zgadzam się, że giertych idotią nie jest i ma jasno zkrystalizowane poglądy... ale żeby posunąć się do stwierdzenia, że są one dla nas korzystne... bez przesady...

toć po jego dościu do wąłdzy połowa z nas zostałaby rozstrzelana za sam fakt przebywania na tym forum chociażby....
A w wyborach niestety nie tyle trzeba głosować za kimś, co przeciw komuś.... oddając głos na mniejsze zło by odberać poparcie coniektórym określanym mianem "zła większego". Smutna prawda....
Nie zgadzam się. Giertych JEST idiotą, mimo że inteligentnym, przecież gdyby z jego programu usunąć pieprzenie o wartościach, ojczyźnie, rodzinie i reszte pseudo narodowo - katolskiego bełkotu nie zostaje właściwie nic. Populizm w czystej postaci. Tylko szkoda że u nas właściwie tylko za pomocą pieprzenia o wartościach można wygrać wybory, w jakim my kraju żyjemy?! Partie które prezentowały jakikolwiek program gospodarczy, olewając ideologie pzepadły kompletnie.
Tomash napisał(a):. Giertych JEST idiotą, mimo że inteligentnym
Hm,nie jestem językoznawcą,ale jakos mi sie to zdanie nie podoba

R_amze_S napisał(a):Tomash napisał(a):. Giertych JEST idiotą, mimo że inteligentnym
Hm,nie jestem językoznawcą,ale jakos mi sie to zdanie nie podoba 
eeee tam ;P Chodzi o to że: owszem, ma poglądy, potrafi ładnie i zgrabnie o nich mówić i do nich przekonywać, ale są to bzdury, więc jest on idiotą

No dobra,dobra ,przeciez wiem
Dla mnie idiotami sa tez ci ktorzy na niego oddali swoje glosy :/ No,ale bedzie tez ciekawie w sejmie bo weszli do niego weszpolacy.To bedzie kabaret
(trzeba sie kur.wa jakos pocieszać)
W zasadzie powinienem podjąć polemikę, broniąc swego stanowiska wyrażonego kilka postów wcześniej ale... jakoś naprawdę nie potrafię wykrzesać sił by bronić wesołego romka... więc odpuszczę
Facet poprostu wie co gada... a to, że jego poglądy to kupa gówna.. to już inna sprawa...
I na tym naprawde zakończmy dyskusje o romanie g.
Nie jest tego wart...
Jest patriotą, jest przeciwny Unii i pedałom. dobrze chyba, nie? Że jest debilem i burakiem, inna sprawa.
Tim napisał(a):Z drugiej strony widać jaki mamy naród - ponad 10% dla samoobrony.
Ano widać, jaki mamy naród - niewykształcony i ciemny. Biorąc pod uwagę tylko ludzi z wyższym wykształceniem, to PO zdecydowanie wygrałaby z PiS-em w wyborach (jak dobrze pamiętam: PO ponad 35%, a PiS około 25%). Jak popatrzeć pod tym kątem na wybory, to PO wygrała wśród ludków po studiach i wśród ludzi poniżej 40-stego roku życia. Najgorzej wypadają zaś osoby z podstawowym/zawodowym wykształceniem (1/4 na PiS i tyle samo na Samoobronę) i po 60-stce (ponad 15% na SLD).
Elvis napisał(a):Tim napisał(a):Z drugiej strony widać jaki mamy naród - ponad 10% dla samoobrony.
Ano widać, jaki mamy naród - niewykształcony i ciemny. Biorąc pod uwagę tylko ludzi z wyższym wykształceniem, to PO zdecydowanie wygrałaby z PiS-em w wyborach (jak dobrze pamiętam: PO ponad 35%, a PiS około 25%). Jak popatrzeć pod tym kątem na wybory, to PO wygrała wśród ludków po studiach i wśród ludzi poniżej 40-stego roku życia. Najgorzej wypadają zaś osoby z podstawowym/zawodowym wykształceniem (1/4 na PiS i tyle samo na Samoobronę) i po 60-stce (ponad 15% na SLD).
Dokładnie. Różne partie mierzyły w różny elektorat. Np samoobrona obiecywała podniesienie emerytur i więcej kasy dla bezrobotnych (co jest totalną bzdurą). Partie które nie oferowały kasy za darmo (tu mam na myśli PJK-M) nie dostały nawet 5% bo ludzie wolą obietnice kasy za darmo niż realne zmiany, które prowadziłyby do podniesienia ich jakości życia, poprzez prace. Jeśli zagłosowałoby te 80% ludzi to wyniki wyborów wyglądałyby zupełnie inaczej. Szkoda, że się niektórym niechciało ruszyć dupy.
hier_kommt_die_sonne napisał(a):Jest patriotą, jest przeciwny Unii i pedałom. dobrze chyba, nie? Że jest debilem i burakiem, inna sprawa.
Argumentacja iscie powalająca....Cóż za elokwencja...jestem,qrva,pod wrazeniem
Elvis napisał(a):Ano widać, jaki mamy naród - niewykształcony i ciemny. Biorąc pod uwagę tylko ludzi z wyższym wykształceniem, to PO zdecydowanie wygrałaby z PiS-em w wyborach (jak dobrze pamiętam: PO ponad 35%, a PiS około 25%). Jak popatrzeć pod tym kątem na wybory, to PO wygrała wśród ludków po studiach i wśród ludzi poniżej 40-stego roku życia. Najgorzej wypadają zaś osoby z podstawowym/zawodowym wykształceniem (1/4 na PiS i tyle samo na Samoobronę) i po 60-stce (ponad 15% na SLD).
Co chcesz udowodnic wypisując takie rzeczy? Napisze raz jeszcze ,to co już tu gdzieś pisałem:to że PO dostało aż tyle głosów,to i tak ich sukces,przeciez PO powstalo z "uciekinierów" z AWS i UW ,kiedy pare lat temu ta własnie koalicja rozjebała kraj na calego(tak ,tak,bez zadnej sympatii dla SLD trzeba przyznać ze ich poprzednicy czyli AWS/UW wcale nie byli gorsi a czesto o wiele lepsi w sztuce rozpierdalania Polski od SLD)PO tworza ludzie ktorzy swoje barwy politycznie zmieniali juz wiele razy bo kiedykolwiek dorwali sie do władzy - zawsze coś spieprzyli,szybko wiec zakładali nową partie albo przechodzili do innej ,licząc -jak widać skutecznie-na krótką pamięc wyborców.