Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Na kogo byś zagłosował w następnych wyborach?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Kamil-Reloaded napisał(a):Dlaczego Olechowski (najlepsza opcja) ma tak chujne poparcie?

czy ktoś mi odpowie dlaczego mamy popierdolony naród?
Powiedz, ze sobie zartujesz? Rolleyes
przeciez ten koles tak sie skompromitowal, ze az brak slow. Czasem trzeba pogrzebac troche glebiej, szczegolnie jak sie ma do czynienia z 63letnim facetem, zanim sie zaglosuje ;]
Kamil-Reloaded napisał(a):Dlaczego Olechowski (najlepsza opcja) ma tak chujne poparcie?

Nie głosuję na Olechowskiego bo jestem popierdolony.
Valhalla napisał(a):

Powiedz, ze sobie zartujesz? Rolleyes
przeciez ten koles tak sie skompromitowal, ze az brak slow. Czasem trzeba pogrzebac troche glebiej, szczegolnie jak sie ma do czynienia z 63letnim facetem, zanim sie zaglosuje ;]

a powiedz, kto sie nie skompromitował?
[Obrazek: 746ef2babf226859.png]
Kamil zastanow sie 2 razy zanim cos napiszesz, bo gdybym miala fiuta to by mi z wrazenia opadl na reszte zycia. Na to, ze jestes niedoinformowany nic nie poradze.
Olechwiski było agentem i to niby jest takie złe?
LOL,akurat epizod tego masona w słynnym ,,wywiadzie gospodarczym" zalatuje ściemą na milę; MUSIAŁO to być coś duuużo większego, skoro obecnie Olechovski regularnie bierze udział w obradach para-masońskiej grupy Bilderberg, u której na dywaniku ląduje całą finansjera tego świata
Kamil-Reloaded napisał(a):Olechwiski (kto?)było (hehehe Surprised) agentem i to niby jest takie złe?

o, dowiedziales sie tego z dzisiejszych faktow?

Necro Desecrator napisał(a):grupy Bilderberg
no imo jedna z najbardziej smierdzacych spraw

A poza tym to ze byl swoistym przydupasem Jaruzelskiego tez nie wyglada dobrze ;]
Olechowski masonem? Pochlebiacie mu. No ale może pozory mylą
Ale ja nie mówie, że on święty jest. Do chuja nikt w tej zajebanej Polsce święty nie jest, a wybory polegają na wyborze mniejszego zła.
tak mi sie widzą obecni kandydaci:

Komorowski - całkiem OK, ale jego bezbarwność mnie nie przekonuje

Kaczyński - wiadomo Big Grin

Napieralski - chuj wi jakie ma zapędy, lepiej widziałbym tu Olejniczaka

Jurek - bezbarwny

Lepper - wiadomo Big Grin

Mikke - tu niby jest OK, ale... właśnie czy ewentualna prezydentura nie odpierdoliła mu w głowie? no i ta kokarda - za chuja nie jest poważna

Olechowski - hmmm moje oczy i świadomość postrzega go jako zrównoważnego i odpowiedzialnego dyplomatę.

Mój idealny typ: z lewa Cimoszewicz, Kwaśniewska, z prawa Sikorski

na zakończenie powiem tylko tyle: kto by nie wygrał i tak będzie chujnia, bo prezydent to se może co najwyżej z Obamą w golfa grać.

Moja wizja na nadchodzące 5-10 lat: teraz wygląda Komorowski, za rok wybory wyrywa platforma, zmienia konstytucje w sposób dający totalną władze premierowi.
jola czy ola na prezydenta? Laughing przecież one znają się tylko na savoir vivrze (choć młoda to raczej nawet na tym nie). cimoszewicz? jedyne co zrobił mądrego, to zaszył się w puszczy. też bym tak zrobił na jego miejscu, ale dużo wcześniej. już bardziej bartoszewski by się nadawał. na tę chwilę wg mnie najlepszym wyborem jest korwin.

w ostatnich latach żadna partia nie miała szans wygrać wyborów taką przewagą, żeby samodzielnie zmienić konstytucję, więc teraz też to się raczej nie zdarzy.
Kamil, ogarnij się!!

Cytat:Napieralski - chuj wi jakie ma zapędy, lepiej widziałbym tu Olejniczaka

No myślę, że ma takie same zapędy, jak cała reszta poza JKM - DOIĆ!

Cytat:no i ta kokarda - za chuja nie jest poważna

masz rację, to najważniejsza sprawa

Cytat:Olechowski - hmmm moje oczy i świadomość postrzega go jako zrównoważnego i odpowiedzialnego dyplomatę.

Mój idealny typ: z lewa Cimoszewicz, Kwaśniewska, z prawa Sikorski

NIGGA, PLEASE
Kamil-Reloaded napisał(a):a wybory polegają na wyborze mniejszego zła.
Kamil przykro mi ale myślisz jak typowy przeciętniak. Taka motywacja panuje w Polsce już od wielu lat i to stąd dochodzą do władzy takie a nie inne osoby. Prosty rachunek na przykładzie wyborów do parlamentu, mamy dwie partie: PO i PIS. Jak ktoś nie lubi PISu mniejszym złem będzie wybrać PO. Jak ktoś nie lubi PO, mniejszym złem będzie wybrać PIS ( na innych oczywiście nie głosujemy bo liczą się tylko najsilniejsi Confusedhock: ). Rezultat? Inne partie nie mają szans i na najbliższe kilka wieków władza będzie przechodziła między PO i PIS tylko i wyłącznie. Masz tutaj swoje "mniejsze zło". Mniejszym złem to by było zagłosowanie na partie mniejszościowe, żeby w długookresowej perspektywie miały jakieś szanse. Jak będziesz tak dalej myślał, to niestety, ale twój głos zostanie zmarnowany. Ale to twoja sprawa.
Co do konkretnych kandydatów, o których napisałeś, odnosisz się głownie ad persona (czyli ten jest brzydki, ten śmierdzi, ten ładny ten taki i taki) a kompletnie nie analizujesz tychże pod względem merytoryki i tego co ze sobą reprezentują. A co do Kwaśniewskiej to może jeszcze tam Cygana i Kononowicza do wyborów wpierdolić? No przykro mi, kolejny aspekt, który przemawia za tym że jesteś typowym przeciętnym bezmyślnym wyborcą a swoje informacje nt. rzeczywistości politycznej wyciągasz albo z dupy albo z superexpressu. I na chuj idą te twoje stypendia i szóstki z ekonomii (zwłaszcza że to nauka społeczna) jak nie potrafisz myśleć. Popraw się.
Zoltan, jakbyś włączył mózg to byś zrozumiał, że dziś w moich oczach wszyscy są tacy sami (PROGRAMOWO), stąd moje podejście do tego estetyczne, a nie meretoryczne jest.

I dobrze mówisz, nie ma alternatywy, ale to już wina raczej całego narodu.

a co do Konstytucji: wystarczy dobra współpraca w sejmie (2/3) i można zdziałać cuda. Tylko do póki opozycja za cel stawiać sobie będzie wykańczanie ekipy rządzącej, do puty w sejmie będzie chujnia.
Kamil-Reloaded napisał(a):dobra współpraca w sejmie
na prawdę mocny oksymoron

Cytat:Dwie trzecie miejsc zdobytych w węgierskim parlamencie przez centroprawicowy Fidesz to wynik, jakiego nie uzyskała po 1989 r. żadna partia z naszej części Europy. Ruch Victora Orbana nieprzypadkowo zyskał taką władzę. I bardzo rozbudził nadzieje na zmiany.
trza poobserwować co tam będzie się działo.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45