05-12-2010, 07:53 PM
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
05-12-2010, 08:01 PM
http://www.youtube.com/user/Arjozof#p/a/u/0/fk1qCvG7LR0
Nie wiem czy nie pasowałoby bardziej do wyborów parlamentarnych w kontekście uprawnień prezydenta, ale i tak jest git majonez.
Nie wiem czy nie pasowałoby bardziej do wyborów parlamentarnych w kontekście uprawnień prezydenta, ale i tak jest git majonez.
05-12-2010, 08:04 PM
Necro Desecrator napisał(a):^ale to tak z racjonalnych przesłanek, czy przeraża cię zhłowhroghie ,,widmo kaczyzmu" ?brzydzą mnie po prostu pewne sposoby prowadzenia polityki i tyle.
Co do Korwina - ostatnio trochę siedziałem na wykopie - ma tam koleś swoje grono zagorzałych wielbicieli. Ogólnie, szumu robi sporo, a i tak się skończy jak zwykle na 1,5% poparcia podczas wyborów.
05-12-2010, 08:28 PM
Krzychun napisał(a):http://www.youtube.com/user/Arjozof#p/a/u/0/fk1qCvG7LR0
o to to. Szerzyć na wszelkich nk czy pejsbukach!
Nosferatu napisał(a):a i tak się skończy jak zwykle na 1,5% poparcia podczas wyborów.
I jaki z tego wniosek płynie, metaluchu ?
05-12-2010, 08:59 PM
wniosek? a może taka analogia:
Windows "jedyny słuszny" system i linux "niszowy".
No i jakieś 95% komputerów (około, ale nie piszę oczywiście o serwerach sieciowych) na świecie pracuje pod windowsem, a jakieś 1% pod linuksem. Ale sądząc po natężeniu kłótni na róznych forach itd, można by pomyśleć że użytkowników linuksa jest co najmniej tak samo dużo jak windowsa. Bo linuksiarze bardzo wierzą w swój system i wierzą w open source
To 95% windowsa bierze się stąd, że windows dla przeciętnego usera jest po prostu wygodniejszy. A że wygodniejszy i bardziej popularny, to nie od razu oznacza że lepszy .
No i teraz: Korwina ze względu na jego poglądy zawsze traktowałem jako lekkiego wariata. Ale cóż, biorąc pod uwagę jakość polskiej polityki, rzeczywiście można dojść do wniosku, że może i w naszej dosyć popieprzonej ojczyźnie taki lekki wariat jest bardziej potrzebny niż "jedyni słuszni" i "rozsądni" politycy z najbardziej popularnych ugrupowań.
Nie wiem czy to co napisałem ma jakikolwiek sens, ale chuj tam
Windows "jedyny słuszny" system i linux "niszowy".
No i jakieś 95% komputerów (około, ale nie piszę oczywiście o serwerach sieciowych) na świecie pracuje pod windowsem, a jakieś 1% pod linuksem. Ale sądząc po natężeniu kłótni na róznych forach itd, można by pomyśleć że użytkowników linuksa jest co najmniej tak samo dużo jak windowsa. Bo linuksiarze bardzo wierzą w swój system i wierzą w open source

To 95% windowsa bierze się stąd, że windows dla przeciętnego usera jest po prostu wygodniejszy. A że wygodniejszy i bardziej popularny, to nie od razu oznacza że lepszy .
No i teraz: Korwina ze względu na jego poglądy zawsze traktowałem jako lekkiego wariata. Ale cóż, biorąc pod uwagę jakość polskiej polityki, rzeczywiście można dojść do wniosku, że może i w naszej dosyć popieprzonej ojczyźnie taki lekki wariat jest bardziej potrzebny niż "jedyni słuszni" i "rozsądni" politycy z najbardziej popularnych ugrupowań.
Nie wiem czy to co napisałem ma jakikolwiek sens, ale chuj tam

05-13-2010, 05:51 PM
mam przecieki z PO, ze sie naprawde boja wygranej kaczynskiego. Wydaje mi sie ze te wybory beda tak jak walesa-kwasniewski, czyli nie glosujemy ZA komorowskim ale PRZECIWKO kaczynskiemu. Chociaz jak dla mnie obaj to idioci i nie wiem ktory gorszy.
05-14-2010, 10:40 AM
Valhalla napisał(a):mam przecieki z PO, ze sie naprawde boja wygranej kaczynskiego. Wydaje mi sie ze te wybory beda tak jak walesa-kwasniewski, czyli nie glosujemy ZA komorowskim ale PRZECIWKO kaczynskiemu. Chociaz jak dla mnie obaj to idioci i nie wiem ktory gorszy.Ech...
Jak można glosować w takim kraju, gdzie nawet obywatele z własnej inicjatywy powtarzają takie głupoty wylansowane przez sondaże i notowania. Pamiętaj, że jak w mediach poważnie mówi się tylko o dwóch kandydatach a ludzie powtarzają to samo, czyli wygra tylko ten albo ten, to jak można w ogóle oczekiwać, że wygra ktoś inny? To są wolne wybory? Nie, to są medialne wybory. To media podsuwają nam kilku kandydatów a reszta w dupie. Nie działałoby to, gdyby nie skrajny konformizm medialny wyborców. Ilekroć powtarzasz ty czy inni teksty w stylu "wybór między kaczyńskim a komorowskim" potęgujesz tylko poparcie wyłącznie dla tych kandydatów, nawet jeśli ty sama zagłosujesz inaczej. Przeciez w takim internecie tysiące ludzi to czyta, masz znajomych którzy np. nie są dobrze zorientowani w polityce i w swobodnej rozmowie powiesz im o tych kandydatach, to też zagłosują tylko na któregoś z nich. Jeśli ludzie nie przestaną tak myśleć, to już w Polsce zawsze tak będzie, że będzie się głosować tylko na tych wylansowanych a nie na tych, którzy coś sobą reprezentują. Ja se np. myślę, że gdyby nie żałowali czasu antenowego korwinowi i dopuściliby go do debaty z każdym kandydatem, to każdy przegrałby z kretesem. Mimo to spodziewam się, że do debaty dopuszczą tylko tych wylansowanych właśnie. Jest to rażąco niesprawiedliwe.
05-14-2010, 03:19 PM
do Twojej informacji, to mowiac o obawach zwiazanych z wygrana kaczynskiego to mowie o tym, co mi powiedzial jeden z poslow PO pochodzacy z Wroclawia, wiec nie mow, ze to ja sobie cos tam wymyslam ;] jak zwykle nie znasz kontekstu sytuacji a masz najwiecej do powiedzenia. Co do medialnych wyborow, owszem sa takie, ale pierdolisz bo 95% ludzi nie zna sie na polityce, nie zna programow i zalozen partii tylko glosuje na gebe, tak samo jak im sie wydaje ze prezydent ma nie wiadomo jakie uprawnienia i cos zmieni, a o to moga miec pretensje juz sami dla siebie. Poczytaj sobie troche o heurystykach
A jak Ci sie nie podoba to zawsze mozesz zaczac oswiecac narod. Co do Korwina, to zwroc uwage na to ile lat on juz istnieje na arenie politycznej. Jakby mial sie wybic to by sie juz dawno wybil, a z drugiej strony wcale nie jest osoba spychana na margines, jego felietony mozna czytac chocby w Angorze, gdzie jasno i dobitnie wyraza swoje zdanie, w telewizji rowniez bywa pokazywany z roznych okazji. Takze wolna wola.

05-14-2010, 05:51 PM
Valhalla napisał(a):Co do medialnych wyborow, owszem sa takie, ale pierdolisz bo 95% ludzi nie zna sie na polityce, nie zna programow i zalozen partii tylko glosuje na gebe, tak samo jak im sie wydaje ze prezydent ma nie wiadomo jakie uprawnienia i cos zmieni, a o to moga miec pretensje juz sami dla siebie.Ale co pierdolę? To oczywiste jak mamy takie media jak tvny czy inne polsaty, z których przeciętny polak przetwarza informacje to nie ma co się dziwić że u nas taka a nie inna kultura wyborcza.
A co do posłów PO to mogą sobie różne rzeczy gadać, np. straszyć kaczyzmem

Cytat: Co do Korwina, to zwroc uwage na to ile lat on juz istnieje na arenie politycznej. Jakby mial sie wybic to by sie juz dawno wybil, a z drugiej strony wcale nie jest osoba spychana na margines, jego felietony mozna czytac chocby w Angorze, gdzie jasno i dobitnie wyraza swoje zdanie, w telewizji rowniez bywa pokazywany z roznych okazji.Przeciętny masowy wyborca nie zagłosuje na skrajności. Z tego też wynikają tak ogromnie zbliżone programy platformy i pisu. I o to jest cała tajemnica, czemu Korwin i UPR nigdy nie zdobędą takiego poparcia. Musieliby się bardziej zuniwersalizować, ale wtedy nie różniliby się niczym od - jak to korwin określa - "bandy czworga"

Zabawne jest jeszcze to, że ilekroć mówi się korwinowi że jego idea jest skrajna ten prędko zaprzecza i mówi że oni są właśnie normalni. Ja tez tak uważam, właściwie to każda idea jest normalna, w tym przypadku to po prostu liberalizm gospodarczy. A to doktryna która wcale nie jest jakaś faszystowska czy trockistowska, nie sankcjonuje mordowania milionów ludzi, w swoich założeniach nie zakłada jakiejkolwiek dyskryminacji. Więc jaka to skrajna idea? Media tak ją po prostu określiły i tak się utarło w przeciętnych móżdżkach. Taki jest rezultat brania informacji z mediów nie odwołując się do własnego zdania tylko brania na wiarę.
05-14-2010, 07:22 PM
podziwiam, że chciało ci się tyle pisać
hock:

05-14-2010, 09:00 PM
Lubie gadać na takie tematy.
05-15-2010, 10:20 AM
no to popatrz do kogo Ty masz pretensje? Media nigdy nie beda obiektywne bo pracuja w nich subiektywni ludzie. Mowilam poczytaj sobie o heurystykach, to moze wiecej skumasz.
W Danii jakos przecietny masowy wyborca umial zaglosowac na partie ekstremalnie prawicowa jaka byla Partia Postepu. I nie mow mi ze Dania sie od nas zajebiscie rozni, bo ludzie sa wszedzie tacy sami. Z Europy Zachodniej tylko kultura polityczna Szwajcarii zasluguje na miano najbardzij proobywatelskiej, ale to już jest zależne od formuły magicznej, na podstawie której jest obsadzany rzad.
Czyli jak se poscielesz tak sie wyspisz. Zal o to jak ludzie mysla, to Ci proponuje wylewac w strone ludzi, ktorzy nie znaja sie na polityce a nie w moja, bo mnie naprawde nie trzeba uswiadamiac. Poza tym prowadzenie dysputy przez neta jest na strasznie zanizonym poziomie, bo sa naprawde miliony innych rzeczy, ktorych mi sie po prostu nie chce pisac.
W Danii jakos przecietny masowy wyborca umial zaglosowac na partie ekstremalnie prawicowa jaka byla Partia Postepu. I nie mow mi ze Dania sie od nas zajebiscie rozni, bo ludzie sa wszedzie tacy sami. Z Europy Zachodniej tylko kultura polityczna Szwajcarii zasluguje na miano najbardzij proobywatelskiej, ale to już jest zależne od formuły magicznej, na podstawie której jest obsadzany rzad.
Czyli jak se poscielesz tak sie wyspisz. Zal o to jak ludzie mysla, to Ci proponuje wylewac w strone ludzi, ktorzy nie znaja sie na polityce a nie w moja, bo mnie naprawde nie trzeba uswiadamiac. Poza tym prowadzenie dysputy przez neta jest na strasznie zanizonym poziomie, bo sa naprawde miliony innych rzeczy, ktorych mi sie po prostu nie chce pisac.
05-16-2010, 12:15 AM
Wiecie, w tym wszystkim najgorsze jest to, że roku '89, właściwie nic w polskiej polityce się nie zmieniło. Od ponad dwudziestu lat, niezależnie od frakcji, do wyboru mamy właściwie tych samych polityków - partie się rozwiązywały, tworzyły się nowe post ZCHN-y, post AWS-y, następowały przestasowania, a twarze (rzekłbym: stricte mordy, doceniając wątpliwy dorobek) wciąż te same. No, powiedzmy że takie niszowe obecnie SLD wciąż próbuje promować nowych "liderów" - ale śmiech bierze, jakie to są słabe i bezpłciowe osoby. Ale co robić, kiedy cały stary partyjny beton zdążył się już w międzyczasie skompromitować.
Duża część misiów obecnie kandydujących (albo będących kandydować w wyborach parlamentarnych) w przeszłości zajmowała jakieś tam kluczowe stanowiska - byli premierami, wicepremierami, marszałkami sejmu, znanymi posłami, itd, itp. Prawda jest taka, że misiowie już w trochę innych futerkach będą wysrywali taki sam gnój jak do tej pory.
Eeeee... mógłbym jeszcze pisać i pisać, ale Valhalla ma dużo racji, co do sesnu produkowania się w elaboratach nt polityczne.
I jeszcze filmik dosyć dobrze obrazujący moje podejście do nadchodzących wyborów
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fbcwteMBvFI&feature=player_embedded[/youtube]
Duża część misiów obecnie kandydujących (albo będących kandydować w wyborach parlamentarnych) w przeszłości zajmowała jakieś tam kluczowe stanowiska - byli premierami, wicepremierami, marszałkami sejmu, znanymi posłami, itd, itp. Prawda jest taka, że misiowie już w trochę innych futerkach będą wysrywali taki sam gnój jak do tej pory.
Eeeee... mógłbym jeszcze pisać i pisać, ale Valhalla ma dużo racji, co do sesnu produkowania się w elaboratach nt polityczne.
I jeszcze filmik dosyć dobrze obrazujący moje podejście do nadchodzących wyborów

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fbcwteMBvFI&feature=player_embedded[/youtube]
05-16-2010, 10:06 PM
Dlaczego Olechowski (najlepsza opcja) ma tak chujne poparcie?
czy ktoś mi odpowie dlaczego mamy popierdolony naród?
czy ktoś mi odpowie dlaczego mamy popierdolony naród?
05-16-2010, 10:24 PM
Kamil-Reloaded napisał(a):Olechowski (najlepsza opcja)
NIGGA,PLEASE!