Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Na kogo byś zagłosował w następnych wyborach?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
hier_kommt_die_sonne napisał(a):Tak, Mikke lub ewentualnie Tymiński. I to jest cmoje własne zdanie (uprzedzam tych, którzy myslą, że zdanie tożsame ze zdaniem Keczupa jest odmałpowane :>).

Keczu co? myslalem, ze Kelcioch jestem Mad
Kelcioszek nawet, nie:>?
Cytat:ekstremizm w obronie wolności jest niezbędny
Być może, ale elementarna różnica między nami polega na tym, że Ty uważasz, że musimy ją przed czymś bronić, ja nie widzę takiej potrzeby. Mojej wolności nic nie zagraża Wink
Cytat:lol, niby w jaki sposób, mądralo?
zresztą Polska jest już państwem policyjnym , gdzie policja może całkowicie bezkarnie pogwałcić twoje prawo własności i zabrać ci na przykład dowód rejestracyjny, gdy wykryje że jeździsz na oleju opałowym a nie na ropie i tym podobne skurwysyństwa. UPR właśnie chce znieść totalitarne państwo policyjne, lolku
HA! Poszukaj w sieci starego programu Unii..
Cytat:populistycznymi hasłami rzucają twoi lewaccy idole, chłopcze.
moje hasła są wybitnie elitarystyczne, godzą w zakonserwowany ład społeczny i postulują rewolucyjne zmiany w mentalności ludzi
Kurna, Kel czy do ciebie nic nie dociera??? Nie jestem lewakiem. Obaj jesteśmy prawicowi z tym, że ty jesteś skrajnie prawicowy, a ja jestem bardziej umiarkowany.
Cytat:ie , ty preferujesz spokój i lirykę trawienia, masz w dupie ideały wolności, jesteś typem człeka-chorągiewki, który ma takie poglądy, jakie akurat są modne lub mu pasują

Czy to, że ktoś ma inne poglądy niż ty znaczy, że zmienia je wraz z modą?
KelThuz napisał(a):
Cytat:Kolejne totalitarne hasło. Widzę, że naprawde bardzo się róznimy (na moje szczęście!!)Ja preferuję liberalną demokrację, ty zaś- totalitaryzm, szykany przeciwników politycznych, etc.

nie , ty preferujesz spokój i lirykę trawienia, masz w dupie ideały wolności, jesteś typem człeka-chorągiewki, który ma takie poglądy, jakie akurat są modne lub mu pasują. Innymi słowy, jesteś pedałem. Liberalna demokracja (eufemistyczne tudzież oksymoroniczne określenie socjalizmu totalitarnego) jest dla pedałów. Libertarianizm - dla normalnych ludzi.
Popełniasz kolejny błąd. I tym razem najgorzej o tobie świadczący, bo mieszasz przekonania polityczne do orientacji seksualnej. Co to ma wspólnego?!
Cytat:mylisz się chłopczyku, nie ma zasadniczej różnicy pomiędzy PiS a SDPL np. Ponieważ zasadnicza różnica, to pogląd na gospodarkę, a ten jest wśród obu tych ugrupowań taki sam - gospodarka socjalistyczna, reglamentowana, z udziałem dużego sektora państwowego, wysokie podatki, składki, obciążenia, koncesje, licencje, państwowe służby itd. Słowem - faszykomunizm, zaorać.
A porównaj plan gospodarczy przkładowo PO i Samoobrony... Sam Donal Tusk mówił, że Polskę w najbliższych wyborach czeka wybór między liberalną PO a róznymi rodzajami socjalizmu.

Ponadto chciałbym napisać, że podchodzę z niecodziennym zażenowaniem do tego w jaki sposob probujesz bronić swoich tez. Tez na których obronę wyrażnie brakuje ci argumentów i kiedy ewidentnie przegrywasz dyskusję piszesz coś w stylu "Ja mam rację, bo tak, a ty nie masz racji, bo nie , pier***ony ch*ju!"- typowe polskie prostackie mega niekonstruktywne myślenie, z którym jednak w kilka lat sie uporamy.
Ta, Unia sprawi, że wszyscy będą jednakowo kulturalni, :?
hier_kommt_die_sonne napisał(a):Kelcioszek nawet, nie:>?
No ba. Angry
warsadal napisał(a):Być może, ale elementarna różnica między nami polega na tym, że Ty uważasz, że musimy ją przed czymś bronić, ja nie widzę takiej potrzeby. Mojej wolności nic nie zagraża Wink

poniewaz nie masz pojęcia jak bardzo zniewolony jesteś, tzn. w jak bardzo zniewolonym przez socjalizm kraju żyjesz. Innymi słowy, jesteś wyprany, ja nie

Cytat:HA! Poszukaj w sieci starego programu Unii..

no, mam go przed sobą , i nic bardziej policyjnego od tego, co mamy teraz, nie widzę, a wręcz przeciwnie

Cytat:Kurna, Kel czy do ciebie nic nie dociera??? Nie jestem lewakiem. Obaj jesteśmy prawicowi z tym, że ty jesteś skrajnie prawicowy, a ja jestem bardziej umiarkowany.

jestem skrajnie prowolnościowy i nie toleruję roznych takich "nie-do-końca" "umiarkowancow", ktorzy byliby sklonni pojsc na kompromis z socjalistami, byle tylko zachowac czesc swoich przywilejow. jestes bezideowcem

Cytat:Czy to, że ktoś ma inne poglądy niż ty znaczy, że zmienia je wraz z modą?

jesli ktos ma poglady inne niz skrajny libertarianizm, naraza sie na wplyw socjalistycznej demagogii

Cytat:Popełniasz kolejny błąd. I tym razem najgorzej o tobie świadczący, bo mieszasz przekonania polityczne do orientacji seksualnej. Co to ma wspólnego?!

lol
terminu "pedał" używam podobnie jak w rozmowach o muzyce na określenie miałkiego, wyegzaltowanego typu człowieka, który nie chce się przemęczać i jest w ogóle taki ... spedalony!

Cytat:A porównaj plan gospodarczy przkładowo PO i Samoobrony... Sam Donal Tusk mówił, że Polskę w najbliższych wyborach czeka wybór między liberalną PO a róznymi rodzajami socjalizmu.

bezczelna demagogia. PO jest rownie liberalne co unia wolnosci, odpowiedzialna za socjalistyczne rzady w koalicji z aws

Cytat:Ponadto chciałbym napisać, że podchodzę z niecodziennym zażenowaniem do tego w jaki sposob probujesz bronić swoich tez. Tez na których obronę wyrażnie brakuje ci argumentów i kiedy ewidentnie przegrywasz

lol, ja tu nie przegrałem ani jednej batalii, ponieważ ja w przeciwieństwie do was używam ARGUMENTÓW, wy rzucacie pustymi frazesami. Przewaga mojego wieku, wykształcenia, oczytania i doświadczenia po prostu jest miażdżąca, i w zasadzie nie wiem czy jest sens bym dalej prowadził z wami dyskusje, skoro jesteście całkowicie głusi na racjonalne wolnorynkowe argumenty...
żenua
Cytat:poniewaz nie masz pojęcia jak bardzo zniewolony jesteś, tzn. w jak bardzo zniewolonym przez socjalizm kraju żyjesz. Innymi słowy, jesteś wyprany, ja nie
Sprecyzuj, podaj przykłady.
Cytat:jestem skrajnie prowolnościowy i nie toleruję roznych takich "nie-do-końca" "umiarkowancow", ktorzy byliby sklonni pojsc na kompromis z socjalistami, byle tylko zachowac czesc swoich przywilejow. jestes bezideowcem
A ja mam wrażenie, że Ty pobiegłbyś za pierwszym lepszym burakiem, który ma dobrze gadane. A to, że jestem umiarkowany, nie daję się tak łatwo ponieść, najpierw myślę, potem robię, uważam za zaletę. Jestem bezideowcem? Jak chcesz. Możesz mnie tak nazywać, ale poglądów nie zmienię.
Cytat:jesli ktos ma poglady inne niz skrajny libertarianizm, naraza sie na wplyw socjalistycznej demagogii
Sprecyzuj.
warsadal napisał(a):Sprecyzuj, podaj przykłady.

to bardzo proste, i bolesne dla ciebie bedzie:

1. jaki system podatkowy preferujesz? ile maja wynosic stawki?
2. ile panstwo ma przeznaczac na szkolnictwo wszystkich szczebli?
3. ile na służbę zdrowia?
4. ile na drogi i infrastrukturę?
5. ile na policje i obronnosc
6. czy narkotyki powinny byc legalne?
7. czy aborcja/eutanazja powinny byc legalne?
8. czy panstwo powinno kontrolowac czy nie lamane sa: rownouprawnienie kobiet, rownouprawnienie dzieci, rownouprawnienie ras itd.?
9. jakie rodzaje akcyz, ceł i dodatkowych opłat winny być nałożone na konsumentów i producentów?
10. czy panstwo powinno regulowac, kto moze a kto nie moze prowadzic dzialalnosci gospodarczej?
11. czy powinno regulowac i koncesjonowac pewne galezie tej dzialalnosci? (produkcja alkoholu, broni, narkotykow oraz ich sprzedaz; uslugi pocztowe, telekomunikacyjne, prawnicze, sądownicze, policyjne)
12. czy państwo powinno bronić obywateli przed zniesławieniem przez innych obywateli?
13. czy państwo powinno zakazać propagowania np. idei systemów totalitarnych, rewizjonizmu holokaustu, nauk rasowo-antropologicznych, krytyki zydow i Izraela?

itd.
odpowiedz na te pytania calkowicie powaznie
zobaczymy jak cie wyprano :>
hehehe

Cytat:A ja mam wrażenie, że Ty pobiegłbyś za pierwszym lepszym burakiem, który ma dobrze gadane

lol, to ja mam gadane i to za mna biegną, ale nie jestem burakiem Laughing

.
Cytat: A to, że jestem umiarkowany, nie daję się tak łatwo ponieść, najpierw myślę, potem robię, uważam za zaletę

zobaczymy jak bardzo myslisz

.
Cytat: Jestem bezideowcem? Jak chcesz. Możesz mnie tak nazywać, ale poglądów nie zmienię.

a jak ci udowodnie ze twoje poglady sa chujowe i godza w idealy wolnosci?

o, jak znalazł - w rozdziale 13 obowiązkowej pozycji każdego liberała i libertarianina "O NOWĄ WOLNOŚĆ. MANIFEST LIBERTARIAŃSKI", M. Rothbard pisze o "Lamencie lewaków", którzy dosłownie co parę lat zmieniają poglądy o 180 st., ale zawsze pragną zwiększenia interwencjonizmu państwowego dla "dobra społeczeńswa", z takich powodów jak: "za dużo bogactwo" (co powoduje "spadek duchowości społeczeństwa"), za 4 lata już "za duże ubóstwo" (więc trzeba opodatkować 'bogatych' na rzecz biednych), "zbyt dziki kapitalizm", "za wolny wzrost gosp." , i tak dalej, totalna paranoja, wywołana brakiem znajomości mechanizmów funkcjonowania wolnego rynku i iluzją skuteczności wpływania na rynek przez interwencję państwa... Z A O R A Ć !!!

Kamael: edytuj posty.
Ale kto tu chce interwencjonizmu w ogóle KelThuz? Co Ty tu masz zamiar idiotyczną wojnę z ludxmi o zbliżonych pogladach prowadzic? powiuem CI w Twoim stylu- jakie to polskie...
ReTuRn napisał(a):Ale kto tu chce interwencjonizmu w ogóle KelThuz? Co Ty tu masz zamiar idiotyczną wojnę z ludxmi o zbliżonych pogladach prowadzic? powiuem CI w Twoim stylu- jakie to polskie...

najbardziej zaciekłe walki toczą się wśród ludzi o zbliżonych poglądach, to oczywiste. Nie można tolerować nawet krztyny socjalizmu czy przyzwolenia na niego, gdyż wirus ten zacznie się rozprzestrzeniać w końcu masowo. Najbardziej wolnościowe państwo nowożytne - USA, nie uchroniły przed socjalizmem i lewiatanem ani wolnościowa konstytucja, ani Karta Praw. Dlatego nie możemy sobie pozwolić na żaden kompromis i luki w poglądach!
Nie zagłosuję niestety na nikogo bo będę za granicą Crying or Very Sad
1. Liniowy (spodziewałeś się czegoś innego :>);
2. Ekonomia nie jest moją mocną storną; nawet nie wiem w jakich kwotach powinno się oscylować;
3, 4, 5- j.w.
6. Oczywiście, że NIE;
7. j.w.;
8. no... a kto jeśli nie państwo?;
9. bo ja wiem.. głównie na towary importowane;
10. nie;
11. oczywiście, że tak;
12. zniesławienie to jedno z najbardziej nadużywanych słów w dzisiejszych czasach.. tylko w wypadku realnego zagrożenia;
13. propagowania, jak najbardziej.
Kelthuz napisał(a):a jak ci udowodnie ze twoje poglady sa chujowe i godza w idealy wolnosci?

Nie pierdol, tylko udowadniaj. Póki co, nie udała Ci się ta sztuka.
Pierwszy artykuł to solidna dawka leawckiego pieprzenia o 'wolności', a drugi zapewne podobny, to olałem czytanie. Proponuję zalegalizowac mordowanie, to bedzie się odbywać w higienicznych warunkach, koniec tematu.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45