warsadal napisał(a):Sprecyzuj, podaj przykłady.
to bardzo proste, i bolesne dla ciebie bedzie:
1. jaki system podatkowy preferujesz? ile maja wynosic stawki?
2. ile panstwo ma przeznaczac na szkolnictwo wszystkich szczebli?
3. ile na służbę zdrowia?
4. ile na drogi i infrastrukturę?
5. ile na policje i obronnosc
6. czy narkotyki powinny byc legalne?
7. czy aborcja/eutanazja powinny byc legalne?
8. czy panstwo powinno kontrolowac czy nie lamane sa: rownouprawnienie kobiet, rownouprawnienie dzieci, rownouprawnienie ras itd.?
9. jakie rodzaje akcyz, ceł i dodatkowych opłat winny być nałożone na konsumentów i producentów?
10. czy panstwo powinno regulowac, kto moze a kto nie moze prowadzic dzialalnosci gospodarczej?
11. czy powinno regulowac i koncesjonowac pewne galezie tej dzialalnosci? (produkcja alkoholu, broni, narkotykow oraz ich sprzedaz; uslugi pocztowe, telekomunikacyjne, prawnicze, sądownicze, policyjne)
12. czy państwo powinno bronić obywateli przed zniesławieniem przez innych obywateli?
13. czy państwo powinno zakazać propagowania np. idei systemów totalitarnych, rewizjonizmu holokaustu, nauk rasowo-antropologicznych, krytyki zydow i Izraela?
itd.
odpowiedz na te pytania calkowicie powaznie
zobaczymy jak cie wyprano :>
hehehe
Cytat:A ja mam wrażenie, że Ty pobiegłbyś za pierwszym lepszym burakiem, który ma dobrze gadane
lol, to ja mam gadane i to za mna biegną, ale nie jestem burakiem
.
Cytat: A to, że jestem umiarkowany, nie daję się tak łatwo ponieść, najpierw myślę, potem robię, uważam za zaletę
zobaczymy jak bardzo myslisz
.
Cytat: Jestem bezideowcem? Jak chcesz. Możesz mnie tak nazywać, ale poglądów nie zmienię.
a jak ci udowodnie ze twoje poglady sa chujowe i godza w idealy wolnosci?
o, jak znalazł - w rozdziale 13 obowiązkowej pozycji każdego liberała i libertarianina "O NOWĄ WOLNOŚĆ. MANIFEST LIBERTARIAŃSKI", M. Rothbard pisze o "Lamencie lewaków", którzy dosłownie co parę lat zmieniają poglądy o 180 st., ale zawsze pragną zwiększenia interwencjonizmu państwowego dla "dobra społeczeńswa", z takich powodów jak: "za dużo bogactwo" (co powoduje "spadek duchowości społeczeństwa"), za 4 lata już "za duże ubóstwo" (więc trzeba opodatkować 'bogatych' na rzecz biednych), "zbyt dziki kapitalizm", "za wolny wzrost gosp." , i tak dalej, totalna paranoja, wywołana brakiem znajomości mechanizmów funkcjonowania wolnego rynku i iluzją skuteczności wpływania na rynek przez interwencję państwa... Z A O R A Ć !!!
Kamael: edytuj posty.