Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Na kogo byś zagłosował w następnych wyborach?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Odpowiadam na pytanie zadane w temacie. Na kogo? Na nikogo. Jak Boga kocham nigdy nie pójdę na żadne pieprzone wybory. Politycy to kłamcy i złodzieje. Dużo obiecują, a nic nie robią i tak.
Cytat:"Silne panstwo polskie", szczegolnie z rzadem PO-PiS, ktory bedzie najbardziej socjalistyczno-etatystycznym oraz calkowicie nieefektywnym rzadem od 1989 r!
Będzie najbardziej liberalnym i prorynkowym rządem, jaki miałą Polska od 10 lat (I. kadencja też była liberlana). Najbardziej liberalnym rządem na jaki obecna sytuacja polityczna w Polsce pozwala. Dla mnie liberalizm (jażeli chodzi o gospodarkę) jest atutem, i dlatego rząd, w którym największą rolę odegra PO będzie pozytywny.
Cytat: widze, ze malo wiesz na temat ekonomii oraz sytuacji polityczno-makroekonomicznej w UE, przerazajaco malo! poslugujesz sie calkowicie niemerytorycznymi pseudoargumentami, ktore wlaly ci do glowy sluzalcze euromedia
moją wiedzę o UE nie opieram na mediach, a na liteaturze i publikacjach (owszem, także prasowych, ale znanych i cenionych ekspertów ds. eknomii).
Cytat:nie zauwazasz, ze Polska rozwija sie nie dzieki, ale pomimo Unii, glownie z uwagi na brak cel w wymianie handlowej z panstwami UE ( co jest spadkiem po EWG, a nie zasluga integracji z obecnym europotworkiem)
Polska rozwija się głównie dzięki olbrzymiemu wysiłkowi polskich obywateli, mimo tego iż obecny komunistyczny rząd dwoi się i troi, ażeby tak nie było. Natomiast pomoc unijna potęguje ten rozwój, czyni go silniejszym i bardziej owocnym.
Cytat: Poza tym, socjalistyczne mechanizmy, wdrazane w Polsce, jak doplaty, kwoty mleczne itp. gowno, tak naprawde niszcza polska gospdarke
za dopłaty nie płacimy my, a budzet UE. A dopłaty zaś są przez rolników przeznaczane na inwestycje, unowocześnianie rolnictwa, co w przyszłości pozwoli zwiększyć wydajność, poprawi warunki pracy, rolnictwo będzie bardziej opłacalne. Ponieważ wzrośnie wydajność, więcej ludzi bedzie moglo zamiast rolnictwem zajac sie uslugami, etc.
Cytat: Poza tym, socjalistyczne mechanizmy, wdrazane w Polsce, jak doplaty, kwoty mleczne itp. gowno, tak naprawde niszcza polska gospdarke, ktora moglaby sie rozwijac doskonale wlasnie bez tych ingerencji, gdyby spelnione zostaly nastepujace warunki:
- zero podatkow
- zero cel
- zero regulacji
Coż, właśnie liberalna PO dąży do zmniejszania podatków, znoszenia granic i prywatyzacji, odpolitycznienia gospodarki.
Cytat:niestety, unia to komunistyczny wrzód na zdrowej tkance narodow Europy, i bez regulacji, kontroli, ceł, i horrendalnych obciążeń podatkowych na pokręcone i bandyckie transfery pieniężne, nie może egzystować. Potrzebuje tego jak krwi, i niczym wampir, wysysa owoce pracy Ludzi Pracy ze wszystkich krajow unijnych, wiekszosc marnotrawiac i konserwujac stagnacje, etatyzm i niska konkurencyjnosc unijnej gospodarki.

Z A O R A Ć!!!
To są chore hasła: nie podając zadnych konkretnych i uzasadnionych, trafnych argumentów, wyzwac, zbluzgać organizacje będące nadzieją dla Polski i jej zwolenników- znakomitą większość społeczzeństwa, chcącej dla swojego kraju tego, co najlepsze.
Na nikogo nigdy nie zaglosuje. Zadnego Lepera [ang. trędowaty], Religie, Kaczora Donalda Tuska.
W Polsce powinna panowac monarchia, moze gdyby jakis porzadny krol sie znalazl zrobilby tutaj porządek. Bo jak narazie nasz kraj od konca panowania Sobieskiego sie rozp*****ala... I nie wieryc dziennikom bo to je**ne statsy.
Polske powinni przylaczyc do Niemiec najlepiej :]
Albo wypowiedziec wojne USA i na drugi dzien sie poddac, bylibysmy Stanem Zjednoczonym Laughing Laughing
Zamknij gebe, ze sie tak brzydko wyraze i przeczytaj co napisales kaleko intelektualny Evil or Very Mad
Cytat:Polske powinni przylaczyc do Niemiec najlepiej :]

A w mordę chcesz?

Cytat:W Polsce powinna panowac monarchia, moze gdyby jakis porzadny krol sie znalazl zrobilby tutaj porządek.

Dobrze Ci?

Cytat:Bo jak narazie nasz kraj od konca panowania Sobieskiego sie rozp*****ala

rozumiem że od panowania Sobieskiego jest coraz gorzej. CZyli II RP była gorsza niż zabory :>
Cytat:
Cytat:W Polsce powinna panowac monarchia, moze gdyby jakis porzadny krol sie znalazl zrobilby tutaj porządek.

Dobrze Ci?

monarchia dziedziczna to swietny pomysl Smile, sprawdza sie w Liechtensteinie

Cytat:rozumiem że od panowania Sobieskiego jest coraz gorzej. CZyli II RP była gorsza niż zabory :>

no jako ze dla Polakow najlepszym ustrojem jest okupacja, trudno sie nie zgodzic z faktem, iz w zaborze pruskim rozwoj gospodarczy i cywilizacyjny byl zdecydowanie lepszy niz w II RP Smile

Cytat:To są chore hasła: nie podając zadnych konkretnych i uzasadnionych, trafnych argumentów, wyzwac, zbluzgać organizacje będące nadzieją dla Polski i jej zwolenników- znakomitą większość społeczzeństwa, chcącej dla swojego kraju tego, co najlepsze.

lol, jak socjalistyczne megazbiurokratyzowane superpanstwo moze byc nadzieja dla Polski? wytlumacz i uzasadnij, bo ja, prostak wychowany na Szkole Austriackiej, klasycznym liberalizmie i antykeynesizmie, nie moge tego pojac mym reakcyjnym umyslem!
Cytat:monarchia dziedziczna to swietny pomysl , sprawdza sie w Liechtensteinie

Bo to niewielki kraj. Zaś zdaje mi się, ze obieralny prezydent o szerokiej kompetencjach jest lepszy, niż sytuacja, w której z racji dziedziczenia siada na tronie jakiś przygłupawa ciota.

Cytat: jako ze dla Polakow najlepszym ustrojem jest okupacja, trudno sie nie zgodzic z faktem, iz w zaborze pruskim rozwoj gospodarczy i cywilizacyjny byl zdecydowanie lepszy niz w II RP

Tyle, ze Polacy jakoś średnio z tego korzystali i norma były prześladowania, w Prusach np. Kulturkampf Wink
jak to moja matka powiedziala: 'wprowadzmy monarchie oswiecona' Laughing
nie bylaby to zla kombinacja na dzien dzisiejszy Wink
Valhalla napisał(a):jak to moja matka powiedziala: 'wprowadzmy monarchie oswiecona' Laughing
nie bylaby to zla kombinacja na dzien dzisiejszy Wink

no ba, zajebiscie , ja legitymuje sie arystokratycznym sarmackim pochodzeniem do XX pokolenia wstecz, moge byc pierwszym kaganem (cesarzem) odrodzonego Białochorwackiego Imperium Scytów Regii - Lechitów
Zdaje mi się, ze mimo wszystko nie Ciebie mieliśmy na msli... Acz pochodzenie, jeżeli prawdę gadasz zacne Smile
nie wiem jeszcze, chyba na Tuska, jak już mam wybrać najmnijsze zło.
Byle nie na kaczynskiego bo gnoja bym oplul jak bym spotkal(oczywiscie grzecznie powiedziane)
statekx napisał(a):Byle nie na kaczynskiego bo gnoja bym oplul jak bym spotkal(oczywiscie grzecznie powiedziane)

a co ci zrobil konkretnego?
KelThuz napisał(a):
statekx napisał(a):Byle nie na kaczynskiego bo gnoja bym oplul jak bym spotkal(oczywiscie grzecznie powiedziane)

pewnie go przeleciał i teraz się chłopak chc odegrać.
Mario1349 napisał(a):
KelThuz napisał(a):

pewnie go przeleciał i teraz się chłopak chc odegrać.

Twoją starą przelecial.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45