warsadal napisał(a):Nie lubię skrajności i fanatyzmu.
ekstremizm w obronie wolności jest niezbędny
Cytat: UPR to obóz wolnościowy? Z tego co ich pamiętam, to zamierzali przemienić Polskę w państwo policyjne, prawie jak przed 89..
lol, niby w jaki sposób, mądralo?
zresztą Polska jest już państwem policyjnym , gdzie policja może całkowicie bezkarnie pogwałcić twoje prawo własności i zabrać ci na przykład dowód rejestracyjny, gdy wykryje że jeździsz na oleju opałowym a nie na ropie i tym podobne skurwysyństwa. UPR właśnie chce znieść totalitarne państwo policyjne, lolku
Cytat:Hipotetycznie. Ciekaw jestem co byś mówił po jednej kadencji Mikiego..
"Mikke na króla!"
Cytat:Niewazne kto bedzie prezydentem, i tak bedzie czosnkowo o kulistych ksztaltach. Nie chodzi o politykow, ale o brak kasy :/
ze co kurwa?
chodzi o czysty socjalizm i gnębienie zdrowych przedsiębiorczych instynktów w narodzie polskim, przeżeranie jego kreatywności w nieludzkiej biurokratycznej machinie i masowemu ogłupianiu i okłamywaniu opinii publicznej by utrzymywać ten nieutrzymywalny status quo, pogrążając Naród coraz bardziej
Cytat:Polska potrzebuje kolejnego Balcerowicza. Kogos, kto potrafi obiektywnie spojzec na gospodarke i zobaczyc, ze rolnictwo i przemysl leza
nie wspominaj tu o tym monetaryście odpowiedzialnym za złodziejską prywatyzację :/
Unia Polityki Realnej realnie dostrzega co gnębi polską gospodarkę, i tylko jej dyktat ekonomiczny może wyprowadzić Polskę z zapaści a Naród skierować na upragniony szlak Wolności
Cytat:niestety, nic sie nie zmieni, bo ludzie po zmianie ustroju maja wstret do przemyslu ciezkiego, bo im sie kojazy z socjalizmem :/ jebana prawica...
co kurwa?! jaka prawica? w Polsce nigdy nie rządziło prawicowe ugrupowanie, tylko same lewackie ścierwa, pobożne lub bezbożne. A przemysł ciężki to obecnie przeżytek w obliczu boomu na przemysł hi-tech. Bez restrukturyzacji zakładów, prowadzonej rzecz jasna przez PRYWATNYCH WŁAŚCICIELI, a nie przez państwo i skurwiałe związki zawodowe, nie uda się poprawić ich rentowności i ostatecznie stracą nie tylko pracownicy, ale i my wszyscy podatnicy.
Cytat:I.Słuszność wybranego obozu jest pojęciem wybitnie względnym, zależnym od przekonań danej jednostki. Nie masz moralnego prawa narzucać tejże słuszności innym, KelThuz.
sluchaj gówniarzu, jak będziesz miał dyplom wyższej uczelni ekonomicznej, to będziemy dyskutować na równych prawach, na razie spierdalaj pouczać swoich koleżków na ławce w parku.
Słuszne i prawdziwe jeśli chodzi o gospodarkę, jest to, co najbardziej obstaje za tym, by uwolnić ją od ingerencji zbrodniczego aparatu państwowego, a ludziom pracy zapewnić wolność gospodarczą, osobistą, i zająć się ochroną Prawa Własności i nietykalności osobistej. Wszystkie ugrupowania, które nie zapewniają tego w programie, są lewackie, zbrodnicze i życzę im rychłej śmierci. Mam nadzieję, że uda się postawić ich liderów przed sądem i skazać na dożywocie ciężkich robót.
Cytat:II. Taki podział jest naprawdę błędny (na "wolnościowy (reprezentowany przez UPR) i komunistyczno-totalitarny (reprezentowany przez partie z establishmentu)"), poczytaj jakieś książki może, zapoznaj sie z programami poszczegolnych partii, od razu zauwazysz roznice miedzy nimi.
mylisz się chłopczyku, nie ma zasadniczej różnicy pomiędzy PiS a SDPL np. Ponieważ zasadnicza różnica, to pogląd na gospodarkę, a ten jest wśród obu tych ugrupowań taki sam - gospodarka socjalistyczna, reglamentowana, z udziałem dużego sektora państwowego, wysokie podatki, składki, obciążenia, koncesje, licencje, państwowe służby itd. Słowem - faszykomunizm, zaorać.
To ty sobie lepiej poczytaj coś spoza establishmentowych bredni, polecam
"O NOWĄ WOLNOŚĆ. MANIFEST LIBERTARIAŃSKI" wybitnego amerykańskiego ekonomisty i filozofa, Murraya Rothbarda. Dostępny za 40 zł w
www.odpowiedzialnosc.org . Każda polska rodzina powinna mieć jeden egzemplarz tej książki, zamiast biblii i manifestu komunistycznego względnie mein kampf.
Cytat:Wybitnie totalitarno-autorytarne hasło... Pod tym względem nie wykazujes się zbytnim umiłowaniem wolności danej jednostki, a sugerujesz, żeby właśnie 0.01% społeczeństwa narzucało reszcie swoje chore pomysły...
jestem za docelowym zniesieniem państwa, a żeby to zrobić, trzeba pozbyć się demokracji, która konserwuje socjalizm (czyli zniewolenie). Nie pouczaj mnie o totalitaryźmie, każdego dnia doświadczamy go na własnej skórze.
Cytat:Kolejne totalitarne hasło. Widzę, że naprawde bardzo się róznimy (na moje szczęście!!)Ja preferuję liberalną demokrację, ty zaś- totalitaryzm, szykany przeciwników politycznych, etc.
nie , ty preferujesz spokój i lirykę trawienia, masz w dupie ideały wolności, jesteś typem człeka-chorągiewki, który ma takie poglądy, jakie akurat są modne lub mu pasują. Innymi słowy, jesteś pedałem. Liberalna demokracja (eufemistyczne tudzież oksymoroniczne określenie socjalizmu totalitarnego) jest dla pedałów. Libertarianizm - dla normalnych ludzi.
Cytat:I to jest żywy dowód na to, jak bardzo jesteście podatni na Keltuzowskie wywody. Pewnie większość z Was w ogóle nie słyszała o Unii, zanim odezwał się Kelthuz. Rzucił paroma populistycznymi hasłami, a Wy za nim sznurem..
populistycznymi hasłami rzucają twoi lewaccy idole, chłopcze.
moje hasła są wybitnie elitarystyczne, godzą w zakonserwowany ład społeczny i postulują rewolucyjne zmiany w mentalności ludzi