Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Na kogo byś zagłosował w następnych wyborach?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
No to wspaniała przygoda. A Korwin ze swoją platforma uzyska pewnie wynik w granicach bledu statystycznego Laughing
I wszyscy beda szczesliwi (on bo znowu bedzie, ze nikt go nie wybiera i musi robic swoja rewoluje od nowa) i 99,8 % spoleczenstwa (bo nikt nam nie bedzie przez cala kadencje gadał o glupotach na pierwszych stronach gazet) Laughing
Wyjścia są dwa - albo Lepper, albo nikt !!!
Andrzej I'am with you!
Big Grin
Ymir napisał(a):i 99,8 % spoleczenstwa (bo nikt nam nie bedzie przez cala kadencje gadał o glupotach na pierwszych stronach gazet) Laughing

aha , juz wiem. jestes lewackim kurwiem i mam ci zajebac. ok.
KelThuz napisał(a):
Ymir napisał(a):i 99,8 % spoleczenstwa (bo nikt nam nie bedzie przez cala kadencje gadał o glupotach na pierwszych stronach gazet) :lol:

ROTFL. Jeśli ktoś nie popiera Mikiego to jest lewakiem? W żadnym razie. Ja jestem centro-prawicowy, więc jedyny kandydat dla mnie odpowiedni to Tusk, oczywiście (choć bez wielkiej euforii). A co do Mikiego, to zapewne stoczy emocjonujący pojedynek z Tymińskim i Bochniarzową ;) . A o co walczą? O to mianowicie, żeby pokazać, który ma więcej znajomych, bo ich poparcie, to jakieś... 0%. ;)
warsadal napisał(a):ROTFL. Jeśli ktoś nie popiera Mikiego to jest lewakiem? W żadnym razie. Ja jestem centro-prawicowy

czyli sporo na lewo od jedynie slusznej opcji. Co to w ogole za gejowskie okreslenie "centro-prawicowy"? Są tylko dwa obozy - wolnościowy (reprezentowany przez UPR) i komunistyczno-totalitarny (reprezentowany przez partie z establishmentu).

Cytat:, więc jedyny kandydat dla mnie odpowiedni to Tusk, oczywiście (choć bez wielkiej euforii)

bo jest znany, to musisz na niego glosowac, co?

Cytat:A o co walczą? O to mianowicie, żeby pokazać, który ma więcej znajomych, bo ich poparcie, to jakieś... 0%. Wink

czy naprawde jest powodem do smiechu to, ze wiekszosc Polakow to polityczni debile i nie wiedza na co glosowac? wniosek jest prosty na przyszlosc - odebrac prawa wyborcze 99% populacji :>
Cytat:czyli sporo na lewo od jedynie slusznej opcji. Co to w ogole za gejowskie okreslenie "centro-prawicowy"? Są tylko dwa obozy - wolnościowy (reprezentowany przez UPR) i komunistyczno-totalitarny (reprezentowany przez partie z establishmentu).
Nie lubię skrajności i fanatyzmu. UPR to obóz wolnościowy? Z tego co ich pamiętam, to zamierzali przemienić Polskę w państwo policyjne, prawie jak przed 89..
Cytat:bo jest znany, to musisz na niego glosowac, co?
Nie, wcale nie dlatego. Miałbym dać poparcie Kaczyńskiemu albo Cimkowi? A na kandydatów bez szans, nie będę głosować, bo to jakby oddaać nieważny głos.
Cytat:czy naprawde jest powodem do smiechu to, ze wiekszosc Polakow to polityczni debile i nie wiedza na co glosowac? wniosek jest prosty na przyszlosc - odebrac prawa wyborcze 99% populacji :>
Hipotetycznie. Ciekaw jestem co byś mówił po jednej kadencji Mikiego..

p.s Spodziewałem się, że mnie zbluzgasz ;)
Niewazne kto bedzie prezydentem, i tak bedzie czosnkowo o kulistych ksztaltach. Nie chodzi o politykow, ale o brak kasy :/ Polska potrzebuje kolejnego Balcerowicza. Kogos, kto potrafi obiektywnie spojzec na gospodarke i zobaczyc, ze rolnictwo i przemysl leza. Stocznia Gdanska zza PRLu miala 16000 pracownikow i pracowala pelna para, teraz jest ich zaledwie 3000 i zarabiaja marne grosze, bo nikt sie nie postaral o korzystne kontrakty :/ niestety, nic sie nie zmieni, bo ludzie po zmianie ustroju maja wstret do przemyslu ciezkiego, bo im sie kojazy z socjalizmem :/ jebana prawica...
KelThuz napisał(a):
warsadal napisał(a):ROTFL. Jeśli ktoś nie popiera Mikiego to jest lewakiem? W żadnym razie. Ja jestem centro-prawicowy

czyli sporo na lewo od jedynie slusznej opcji. Co to w ogole za gejowskie okreslenie "centro-prawicowy"? Są tylko dwa obozy - wolnościowy (reprezentowany przez UPR) i komunistyczno-totalitarny (reprezentowany przez partie z establishmentu).
I.Słuszność wybranego obozu jest pojęciem wybitnie względnym, zależnym od przekonań danej jednostki. Nie masz moralnego prawa narzucać tejże słuszności innym, KelThuz.
II. Taki podział jest naprawdę błędny (na "wolnościowy (reprezentowany przez UPR) i komunistyczno-totalitarny (reprezentowany przez partie z establishmentu)"), poczytaj jakieś książki może, zapoznaj sie z programami poszczegolnych partii, od razu zauwazysz roznice miedzy nimi.
Cytat:
Cytat:, więc jedyny kandydat dla mnie odpowiedni to Tusk, oczywiście (choć bez wielkiej euforii)
bo jest znany, to musisz na niego glosowac, co?
I. A Mikke nie jest znany? Każde dziecko w Polsce go kojarzy...
II. Ponadto Warsadal nie napisał, dlaczego popiera Tuska, toteż nie masz prawa sugerować jakichś bzdur.
Cytat:
Cytat:A o co walczą? O to mianowicie, żeby pokazać, który ma więcej znajomych, bo ich poparcie, to jakieś... 0%.
czy naprawde jest powodem do smiechu to, ze wiekszosc Polakow to polityczni debile i nie wiedza na co glosowac? wniosek jest prosty na przyszlosc - odebrac prawa wyborcze 99% populacji :>
Wybitnie totalitarno-autorytarne hasło... Pod tym względem nie wykazujes się zbytnim umiłowaniem wolności danej jednostki, a sugerujesz, żeby właśnie 0.01% społeczeństwa narzucało reszcie swoje chore pomysły...
KelThuz napisał(a):
Ymir napisał(a):i 99,8 % spoleczenstwa (bo nikt nam nie bedzie przez cala kadencje gadał o glupotach na pierwszych stronach gazet) Laughing

Kolejne totalitarne hasło. Widzę, że naprawde bardzo się róznimy (na moje szczęście!!)Ja preferuję liberalną demokrację, ty zaś- totalitaryzm, szykany przeciwników politycznych, etc.
Podobnie jak KelThuz, popieram UPR.
Myślę, że gdyby Polacy zdawali sobie sprawę z szans, jakie daje usunięcie socjalizmu i chociaż zainteresowali się programem J. Korwina-Mikke, to poparcie dla UPR byłoby o wiele wyższe.
A co do wyborów, to oddałbym głos oczywiście na UPR (niestety, mam 17 lat), a w drugiej rundzie miejmy nadzieję na Tuska, z braku lepszego kandydata, który miałby najrealniejsze szanse na zostanie prezydentem RP.
I najpierw przeczytajcie, co i jak chciałby zmienić Korwin-Mikke, przed wydawaniem pochopnych opinii rodzaju 'oszołom'. A kolejnym dowodem na rzetelność człowieka jest fakt, że Korwin-Mikke cały czas był i jest wierny swym poglądom, zamiast przechodzić do poszczególnych frakcji, robić roszady, zmieniać nazwy, wycofywać się z polityki i nagle się pojawiać, jak robią to m.in. SLD z Cimoszewiczem na czele.
Cytat:Podobnie jak KelThuz, popieram UPR.
Myślę, że gdyby Polacy zdawali sobie sprawę z szans, jakie daje usunięcie socjalizmu i chociaż zainteresowali się programem J. Korwina-Mikke, to poparcie dla UPR byłoby o wiele wyższe.
A co do wyborów, to oddałbym głos oczywiście na UPR (niestety, mam 17 lat), a w drugiej rundzie miejmy nadzieję na Tuska, z braku lepszego kandydata, który miałby najrealniejsze szanse na zostanie prezydentem RP.
I najpierw przeczytajcie, co i jak chciałby zmienić Korwin-Mikke, przed wydawaniem pochopnych opinii rodzaju 'oszołom'. A kolejnym dowodem na rzetelność człowieka jest fakt, że Korwin-Mikke cały czas był i jest wierny swym poglądom, zamiast przechodzić do poszczególnych frakcji, robić roszady, zmieniać nazwy, wycofywać się z polityki i nagle się pojawiać, jak robią to m.in. SLD z Cimoszewiczem na czele.
I to jest żywy dowód na to, jak bardzo jesteście podatni na Keltuzowskie wywody. Pewnie większość z Was w ogóle nie słyszała o Unii, zanim odezwał się Kelthuz. Rzucił paroma populistycznymi hasłami, a Wy za nim sznurem..

A tak BTW (wybaczcie niewiedze) UPR jest zgłoszone w Komitecie Wyborczym i startuje w wyborach do parlamentu?[/quote]
Nie, nie startuje. Zamiast tego jest Platforma Janusza Korwin Mikkego, ale o tym ich wielki zwolennik Franek nawet nie wie.
No popatrz, ja jestem zwolennikiem od lat, to raz. Jednakże przy takim poparciu tej partii zawsze skłaniam się ku formacjom w stylu PO. Zdecydowanie lepszy wybór, niż zmarnowanie głosu.

Akurat populistycznych haseł KT nie rzucał, jeno rzeczowe argumenty przeciw wszechobecnemu socjalizmowi, więc przesadzasz...
Pudło - do UPR przekonałem się już dwa lata temu :) Korwin Mikke reprezentował poglądy, które mi były i są najbliższe - likwidacja socjalizmu, uczciwa prywatyzacja, niechęć do UE, wolny rynek, konieczność płatnej, prywatnej służby zdrowia (jak jest dzisiaj, sam miałem okazję się przekonać, ubiegając się ubezpieczenie zdrowotne na wyjazd za granicę, biurokracja i horror) a przede wszystkim - zmniejszenie administracji i ograniczenie roli państwa do minimum.

A co do KelThuza to mi tam on rybka, jeśli człowiek ma swoje poglądy i potrafi je uzasadnić (pomijam tu oczywiście arogancję i brak szacunku w/w - ale taka już mentalność człowieka) to trzeba mu się odpłacać tym samym.

warsadal napisał(a):A tak BTW (wybaczcie niewiedze) UPR jest zgłoszone w Komitecie Wyborczym i startuje w wyborach do parlamentu
Tak, wystartuje.

EDIT:
Prawda, mój błąd, ale zarówno mi, (jak i pewno Tobie) Korwin Mikke kojarzył się (i będzie się kojarzyć) od razu z UPR i tak, przyznaję się, że nie zauważyłem tego, że wystartuje pod zmienioną nazwą, wiedziałem tylko, że jego partia wystartuje.
Jednak głosuję na poglądy, które reprezentuje dany człowiek i nie zaś na nazwę. (ale patetycznie zabrzmiało, w mordę) I chyba bym się domyślił o kogo chodzi, gdybym poszedł do punktu wyborczego ;)
warsadal napisał(a):Nie lubię skrajności i fanatyzmu.

ekstremizm w obronie wolności jest niezbędny

Cytat: UPR to obóz wolnościowy? Z tego co ich pamiętam, to zamierzali przemienić Polskę w państwo policyjne, prawie jak przed 89..

lol, niby w jaki sposób, mądralo?
zresztą Polska jest już państwem policyjnym , gdzie policja może całkowicie bezkarnie pogwałcić twoje prawo własności i zabrać ci na przykład dowód rejestracyjny, gdy wykryje że jeździsz na oleju opałowym a nie na ropie i tym podobne skurwysyństwa. UPR właśnie chce znieść totalitarne państwo policyjne, lolku

Cytat:Hipotetycznie. Ciekaw jestem co byś mówił po jednej kadencji Mikiego..

"Mikke na króla!"

Cytat:Niewazne kto bedzie prezydentem, i tak bedzie czosnkowo o kulistych ksztaltach. Nie chodzi o politykow, ale o brak kasy :/

ze co kurwa?
chodzi o czysty socjalizm i gnębienie zdrowych przedsiębiorczych instynktów w narodzie polskim, przeżeranie jego kreatywności w nieludzkiej biurokratycznej machinie i masowemu ogłupianiu i okłamywaniu opinii publicznej by utrzymywać ten nieutrzymywalny status quo, pogrążając Naród coraz bardziej

Cytat:Polska potrzebuje kolejnego Balcerowicza. Kogos, kto potrafi obiektywnie spojzec na gospodarke i zobaczyc, ze rolnictwo i przemysl leza

nie wspominaj tu o tym monetaryście odpowiedzialnym za złodziejską prywatyzację :/
Unia Polityki Realnej realnie dostrzega co gnębi polską gospodarkę, i tylko jej dyktat ekonomiczny może wyprowadzić Polskę z zapaści a Naród skierować na upragniony szlak Wolności

Cytat:niestety, nic sie nie zmieni, bo ludzie po zmianie ustroju maja wstret do przemyslu ciezkiego, bo im sie kojazy z socjalizmem :/ jebana prawica...

co kurwa?! jaka prawica? w Polsce nigdy nie rządziło prawicowe ugrupowanie, tylko same lewackie ścierwa, pobożne lub bezbożne. A przemysł ciężki to obecnie przeżytek w obliczu boomu na przemysł hi-tech. Bez restrukturyzacji zakładów, prowadzonej rzecz jasna przez PRYWATNYCH WŁAŚCICIELI, a nie przez państwo i skurwiałe związki zawodowe, nie uda się poprawić ich rentowności i ostatecznie stracą nie tylko pracownicy, ale i my wszyscy podatnicy.

Cytat:I.Słuszność wybranego obozu jest pojęciem wybitnie względnym, zależnym od przekonań danej jednostki. Nie masz moralnego prawa narzucać tejże słuszności innym, KelThuz.

sluchaj gówniarzu, jak będziesz miał dyplom wyższej uczelni ekonomicznej, to będziemy dyskutować na równych prawach, na razie spierdalaj pouczać swoich koleżków na ławce w parku.
Słuszne i prawdziwe jeśli chodzi o gospodarkę, jest to, co najbardziej obstaje za tym, by uwolnić ją od ingerencji zbrodniczego aparatu państwowego, a ludziom pracy zapewnić wolność gospodarczą, osobistą, i zająć się ochroną Prawa Własności i nietykalności osobistej. Wszystkie ugrupowania, które nie zapewniają tego w programie, są lewackie, zbrodnicze i życzę im rychłej śmierci. Mam nadzieję, że uda się postawić ich liderów przed sądem i skazać na dożywocie ciężkich robót.

Cytat:II. Taki podział jest naprawdę błędny (na "wolnościowy (reprezentowany przez UPR) i komunistyczno-totalitarny (reprezentowany przez partie z establishmentu)"), poczytaj jakieś książki może, zapoznaj sie z programami poszczegolnych partii, od razu zauwazysz roznice miedzy nimi.

mylisz się chłopczyku, nie ma zasadniczej różnicy pomiędzy PiS a SDPL np. Ponieważ zasadnicza różnica, to pogląd na gospodarkę, a ten jest wśród obu tych ugrupowań taki sam - gospodarka socjalistyczna, reglamentowana, z udziałem dużego sektora państwowego, wysokie podatki, składki, obciążenia, koncesje, licencje, państwowe służby itd. Słowem - faszykomunizm, zaorać.
To ty sobie lepiej poczytaj coś spoza establishmentowych bredni, polecam
"O NOWĄ WOLNOŚĆ. MANIFEST LIBERTARIAŃSKI" wybitnego amerykańskiego ekonomisty i filozofa, Murraya Rothbarda. Dostępny za 40 zł w www.odpowiedzialnosc.org . Każda polska rodzina powinna mieć jeden egzemplarz tej książki, zamiast biblii i manifestu komunistycznego względnie mein kampf.

Cytat:Wybitnie totalitarno-autorytarne hasło... Pod tym względem nie wykazujes się zbytnim umiłowaniem wolności danej jednostki, a sugerujesz, żeby właśnie 0.01% społeczeństwa narzucało reszcie swoje chore pomysły...

jestem za docelowym zniesieniem państwa, a żeby to zrobić, trzeba pozbyć się demokracji, która konserwuje socjalizm (czyli zniewolenie). Nie pouczaj mnie o totalitaryźmie, każdego dnia doświadczamy go na własnej skórze.

Cytat:Kolejne totalitarne hasło. Widzę, że naprawde bardzo się róznimy (na moje szczęście!!)Ja preferuję liberalną demokrację, ty zaś- totalitaryzm, szykany przeciwników politycznych, etc.

nie , ty preferujesz spokój i lirykę trawienia, masz w dupie ideały wolności, jesteś typem człeka-chorągiewki, który ma takie poglądy, jakie akurat są modne lub mu pasują. Innymi słowy, jesteś pedałem. Liberalna demokracja (eufemistyczne tudzież oksymoroniczne określenie socjalizmu totalitarnego) jest dla pedałów. Libertarianizm - dla normalnych ludzi.

Cytat:I to jest żywy dowód na to, jak bardzo jesteście podatni na Keltuzowskie wywody. Pewnie większość z Was w ogóle nie słyszała o Unii, zanim odezwał się Kelthuz. Rzucił paroma populistycznymi hasłami, a Wy za nim sznurem..

populistycznymi hasłami rzucają twoi lewaccy idole, chłopcze.
moje hasła są wybitnie elitarystyczne, godzą w zakonserwowany ład społeczny i postulują rewolucyjne zmiany w mentalności ludzi
Tak, Mikke lub ewentualnie Tymiński. I to jest cmoje własne zdanie (uprzedzam tych, którzy myslą, że zdanie tożsame ze zdaniem Keczupa jest odmałpowane :>).
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45