05-25-2010, 11:43 AM
Valhalla napisał(a):to sobie badaj, bo ja nie musze. Widocznie wiecej w zyciu ksiazek przeczytalam.Poematów czy jakichś bestsellerów faktycznie nie czytam, ale literatura nauk politycznych ( i nie tylko ) jest u mnie w małym palcu. A ksiązki to se możesz czytać, póki nie mieszkasz w danii i nie wiesz jakie tam są nastroje ani rzeczywistość polityczna to możesz sobie co najwyżej pospekulować. Docierają do nas co najwyżej oficjalne informacje stamtąd - i nie wiemy czy oficjalne w sensie prawdziwe czy oficjalne na miarę naszego tvnu. więc nie mamy pojęcia jaka to jest partia. Ja sie nie wypowiadam na tematy na których nie posiadam dostatecznych informacji i tobie też to zalecam. Trzeba dać tej partii trochę porządzić i zobaczyć co faktycznie zrobiła, a nie lecieć na to co jest napisane w tanich programach przedwyborczych albo na to co komus się subiektywnie wydaje. A argument w postaci "ty jesteś głupi bo ja przeczytałam więcej książek" przemyśl sobie sama, chyba nie muszę się wypowiadać na ten temat

Cytat:Co do Twoich wypowiedzi (I BLAGAM ZAKONCZ JUZ TE DYSKUSJE, BO MI SIE NIE CHCE) to wlasnie mnie razi forma Twojej wypowiedzi, bo zachowujesz sie jak menel spod budki z piwem i tylko chyba Ciebie nie razi stezenie przeklenstw, ktore stosujesz,a ktore GOWNO wnosza.Pani wrażliwa zapomniała że nie jesteśmy na wykładzie albo na przyjęciu zaręczynowym u rodziców. Jak ci przeszkadza przeklinanie na takim forum, to sorry, ale to nie jest miejsce dla wrażliwych dam. Jeśli bardziej zwracasz uwagę na formę a nie na treść, to właśnie to ogranicza cię w dyskusji najbardziej.
Cytat:Z drugiej strony lansujesz sie na czlowieka z duza wiedza.Jak ktos jest kulturalny i wyksztalcony to sie tak nie wyraza.Co ma duża wiedza do kultury? Nie można mieć jednego bez drugiego? lol
Cytat:A jak przeklina to tylko w sytuacji gdy chce cos podkreslic i nie jest to seria jak z ckm'u,ktora Ty praktycznie kazdorazowo stosujesz.Tak wiem, przepraszam i przykro mi za formę. Za to że udowodniłem swoją rację nie mam zamiaru przepraszać. I wcale nigdzie nie użyłem argumentacji na miarę menela przy monopolu.
Cytat:WLASNIE O TO MI CHODZI I JUZ PRZESTAN SIE NAPINAC, BO JA NIE MAM OCHOTY Z TOBA O TYM GADAC.Jak do tej pory mówiłem spokojnie, nie wiem czemu ty się tak strasznie napięłaś, nie jesteś tolerancyjna na czyjeś racje i włącza się u ciebie tryb berserka. Jak nie masz argumentów na treść, odnosisz się do formy, a mnie niestety forma mało interesuje bo nie jestem formalistą. Formy należy użyć tam, gdzie trzeba, a tutaj panuje luz i poglądowy i formalny. Poza tym zawsze uważałem że liczy się to co się chce przekazać. Człowiek wykształcony i mądry to też człowiek elastyczny, musi potrafić rozmawiać zarówno z profesorem jak i z przytoczonym przez ciebie menelem. Tutaj nie rozmawiam ani z jednym ani z drugim, więc formę wybrałem dobrowolnie, jeśli ci się nie podoba to czemu nie możesz tego po prostu olać? Mało ludzi tutaj w ten sposób gada?
Jako że jestem człowiekiem ugodowym i rzadko upartym, na twój postulat zakończenia tej subdyskusji jestem gotów przystać. Ja udowodniłem swoje, ty swoje i - jak to w Polsce bywa od wieków - nie osiągneliśmy porozumienia