Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Kolejna true akcja
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Otter napisał(a):a świnie smrodu nie robią... zajebiście.
OMG.
Smród nie jest istotą, opisanego przez Tomasha, problemu. Głownym problemem jest to, że lisy giną w męczarniach i że nie ludzi nimi nie wykarmisz; są zabijane tylko dla futra.

Swoją drogą, ostatnio zbijania się ze wszystkich idei typu ochrona środowiska czy ochrona praw zwierząt, bardzo popularne się zrobiło. Kurna nie jestem chyba na czasie; czy to teraz jest trv?
Czy na tym forum są wegetarianie? Wink
ja to chyba ze współczucia zwierzaczkom wyrosłem, bo juz mnie takie sprawy za specjalnie nie wzruszają. Padnie jeden, 2 lisy wiecej, to mi to róznicy nie zrobi. mam ważniejsze sprawy na głowie, np napisanie dzisiaj zaległej od miesiaca pracy, która mnie wkurwia, bo przez to zę od jakichs 2 godzin próbuje sięgnąć do szafy po zadania zawalam sobotni wieczór :/
ale za to pracy nie napisałem na czas bom z bibami sienie wyrabiał Big Grin
Mnie też to już kompletnie rypie. Gdybym miał się wszystkim przejmować, to bym tym grinpisom wypominał, że produkując papierowe ulotki niszczą lasy albo że sami noszą jakieś syntetyczne ubrania, które z kolei dewastują środowisko. Bardziej bym się przejął utylizacją zużytych artykułów AGD/RTV bądź takich produktów jak np. samochody czy azbest. Utylizacja jest dość kosztowna i ludzie bądź firmy po prostu to wywalają gdzieś na łono przyrody, zamiast się tego pozbyć w znośny dla środowiska sposób.
Życie bez papieru i syntetycznych tkanin jest niemożliwe. Sądzisz, że można to samo powiedzieć o futrze z lisa? Analogia wybitnie nietrafiona.
warsadal napisał(a):Życie bez papieru i syntetycznych tkanin jest niemożliwe. Sądzisz, że można to samo powiedzieć o futrze z lisa? Analogia wybitnie nietrafiona.

Nie rozważam sensu przydatności, lecz sam fakt dewastowania środowiska.

otoż wyobraź sobie łosiu że nie robią. A już na pewno nie jest to taki fetor jak od lisów
Bo ja wiem chlewy i tak ostro śmierdzą, więc nie wiem czy jest sens podawać skalę co jest bardziej śmierdzące.
Fakt faktem świnie sa dla ludzi przydatniejsze niz lisy :]
ale zastanawia mnie fakt - skad tu sie na raz wzielo tylu obroncow praw zwierzat??
Tomash napisał(a):

otoż wyobraź sobie łosiu że nie robią. A już na pewno nie jest to taki fetor jak od lisów
Tak? A to dziwne bo jakiś czas temu w Uwadze czy podobnym programie było właśnie o hodowli świń gdzie pobliskie miasteczko nie mogło sobie dać rady ze smrodem.
U FAIL Sad
Otter napisał(a):Ale nie mówie tu o zwierzętach tylko o ludziach. Zawijanie sie w folię i udawanie mięsa to już przesada.
Rozumiem Wink
balzac napisał(a):Czy na tym forum są wegetarianie? Wink
No Big Grin
Tomash napisał(a):skórzane rzeczy robi sie ze świń które i tak idą na żarcie

futra robi się z lisów które do niczego innego nie służą, poza tym że się męczą, a smród z takich ferm praktycznie uniemożliwia mieszkanie w odległości do kilkunastu km od tejże fermy

Jeśli nie widzisz różnicy to masz problem
z krów zreszta też
Pearl napisał(a):
balzac napisał(a):Czy na tym forum są wegetarianie? Wink
No Big Grin
Długo już jesteś wegetarianką? Jak się z tym czujesz? Surprised
Po za tym dlaczego nei jesz mięsa? Wink
straight edge synek

[Obrazek: Teen_Idles_Minor_Disturbance_Album_Cover.jpg]