Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Kolejna true akcja
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
seelenleib napisał(a):gdzie tam religie... kazdy student bedzie od razu obowiazkowo teologiem dogmatykiem i bedzie tropil odstepstwa od wiary Wink

taa... wypatrujmy powrotu inkwizycji Wink
Pandora napisał(a):^ Dobrze prawisz. Spierdalać, i to w podskokach, jak najdalej.

A jak już znajdziesz miejsce, gdzie można dużo zarabiać mało pracując, to mi powiedz Big Grin

Moze sie zlozymy ;] i kupimy winnice na poludniu Francji,lub włoch ;]] i bedziemy zyc tam we wspolnocie duchowej ;]];D Laughing Laughing
Ogolnie to ja bym spierdalał z kraju jak najszybciej do Angli
[Obrazek: fetchfilephp3wc.gif]
seelenleib napisał(a):
balzac napisał(a):http://fakty.interia.pl/news?inf=745526
"Wszechpolacy aż rwą się do nowych zadań. Etyka katolicka, patriotyzm, moralność, autorytet, dyscyplina - takimi hasłami szermują, gdy mówią, czego potrzeba polskiej oświacie.
Szkoły powinny organizować obchody świąt narodowych, akcje społeczne i wypełniać młodzieży czas wolny - mówią działacze Młodzieży Wszechpolskiej. I podkreślają, że wychowywanie młodzieży w duchu katolickich i narodowych wartości, to główna misja ich organizacji.Bez ogródek mówią, że będą zmieniać podręczniki, tak aby wychowywały młodzież. Chcą też zaostrzyć szkolną dyscyplinę."

Kurwa Confusedhock: , dobrze że mi nie dużo do końca liceum zostało Wink

trzeba stad spierdalac, nie inaczej. niech sie gotuja w swoim narodowo-katolickim sosie...

edit
ja tam planuje po stazu wyjechac do jakiegos milego cywilizowanego kraju, zamieszkanego najlepiej przez "lewackich bezideowcow" i zarabiac duzo pieniedzy pracujac malo Smile

Szkoda, ze jeszcze tego nie zrobiles, bo takim pasozytom jak Ty panstwo nie powinno nic gwarantowac. Znajdz sobie stazyk w "cywilizowanym" kraju, zycze powodzenia. Masz racje, latwiej byc minimalista i liczyc na marna pomoc ze strony drogiego panstwa. Ale to juz przeszlosc, ktora praktycznie umarla, bo jak widac na przykladzie lewackich panstw taki twor nie mial racji bytu. I na koniec zycze bys zarabial malo pieniedzy, pracujac duzo, bo to wlasnie nalezy Ci sie za stosunek jaki masz do badz, co badz Twojego kraju(ale mam nadzieje, ze juz niedlugo).
Tomash napisał(a):EDIT: I zobaczycie że będzie tak jak mówiłem - za 3,5 roku naród tłumnie popędzi głosować na "wstrętne lewactwo". I tak chyba bedzie lepiej.

Tak w zasadzie to teraz rządzi nami lewica. SLD było bardziej liberalne gospodarczo od PIS-u :?
Nie rozumiem zupełnie czemu PIS uznaje się za partie prawicową, konserwatyzm światopoglądowy nie jest chyba jedynym wyznacznikiem ...

Wg. mnie w kolejnych wyborach wygra PO (jako opozycja dla PIS-u) albo SLD. Nie jest to najlepsza perspektywa, ale i tak to mniejsze zło.

A LPR zapewne wprowadzi obowiązkową religię/ Etykę. A etykę w wielu szkołach ( jak np w mojej) prowadzi ksiądz/ katechetka... (chyba coś o tym było ostatnio w Dzienniku)
Cytat:Masz racje, latwiej byc minimalista i liczyc na marna pomoc ze strony drogiego panstwa. Ale to juz przeszlosc, ktora praktycznie umarla, bo jak widac na przykladzie lewackich panstw taki twor nie mial racji bytu.

o czym ty wogole mowisz? gdzie ja napisalem ze chce wyjechac pobierac socjal? che pracowac tylko w innej atmosferze i za inne pieniadze - jest to tylko i wylacznie kwestia mojego indywidualnego wyboru.

Cytat: I na koniec zycze bys zarabial malo pieniedzy, pracujac duzo, bo to wlasnie nalezy Ci sie za stosunek jaki masz do badz, co badz Twojego kraju(ale mam nadzieje, ze juz niedlugo).

no to bedzie raczej ciezkie do zrealizowania bo tak sie sklada ze w wiekszosci krajow europejskich i usa ludzie wykonujacy moj zawod zarabiaja O WIELE wiecej niz tu Smile
Cytat:Czyli byle do końca LO i czas pakować walizki...
Ja zostaje Smile . Maja babiczka przeżyła II wojne, PRL, trzyma się dobrze do dziś. Nasze pokolenie nie może być słabsze. Za bardzo kocham ten kraj, w innym było by mi dużo gorzej. W moim rozumieniu kraj, ojczyzna to coś innego niż państwo, władza. Mam nadzieje że przywiązanie to ojczyzny jest silniejsze niż nienawisć do durnych polityków.

Znacie taki kawałek "Co się stało w tym kraju nad Wisłą" zespołu TILT?? Smile
balzac napisał(a):
Cytat:Czyli byle do końca LO i czas pakować walizki...
Ja zostaje Smile . Maja babiczka przeżyła II wojne, PRL, trzyma się dobrze do dziś. Nasze pokolenie nie może być słabsze. Za bardzo kocham ten kraj, w innym było by mi dużo gorzej. W moim rozumieniu kraj, ojczyzna to coś innego niż państwo, władza. Mam nadzieje że przywiązanie to ojczyzny jest silniejsze niż nienawisć do durnych polityków.

Znacie taki kawałek "Co się stało w tym kraju nad Wisłą" zespołu TILT?? Smile

Co racja to racja. Uważam się za kosmopolitę, ale jednocześnie jestem ogromnie przywiązany do ojczyzny. Jednak czemu kolejni rządzący próbują przebic poprzednich liczba afer i paranoi?
Nasz kraj jest rzeczywiście zacofany względem zachodu, jednak nie jest to nasza wina. Gdy XIX wieku na zachodzie kształtował kapitalizm i kult pracy mu musieliśmy walczyc o niepodległość. Oprócz tego w XX stuleciu najbardziej wartościowe jednostki zgineły podczas obu wojen światowych lub wyjechały, a tych którzy zostali zdławił patologiczny socjalizm. W zasadzie nie ma odpowiedniej ilości inteligentnych, otwartych ludzi by coś się zmieniło w najbliższym czasie. Odbudowanie elit to kwestia przynajmniej kolejnych 10-20 lat. Nie chcę wyjeżdzac z Polski, ale nieudolny rząd wydaje się nas do tego zmuszać.
seelenleib napisał(a):
Cytat:Masz racje, latwiej byc minimalista i liczyc na marna pomoc ze strony drogiego panstwa. Ale to juz przeszlosc, ktora praktycznie umarla, bo jak widac na przykladzie lewackich panstw taki twor nie mial racji bytu.

o czym ty wogole mowisz? gdzie ja napisalem ze chce wyjechac pobierac socjal? che pracowac tylko w innej atmosferze i za inne pieniadze - jest to tylko i wylacznie kwestia mojego indywidualnego wyboru.

Cytat: I na koniec zycze bys zarabial malo pieniedzy, pracujac duzo, bo to wlasnie nalezy Ci sie za stosunek jaki masz do badz, co badz Twojego kraju(ale mam nadzieje, ze juz niedlugo).

no to bedzie raczej ciezkie do zrealizowania bo tak sie sklada ze w wiekszosci krajow europejskich i usa ludzie wykonujacy moj zawod zarabiaja O WIELE wiecej niz tu Smile

Samo to, ze chcesz stad uciec swiadczy o tym, ze poszukujesz jedynie latwego zycia. Ok, z tym liczeniem na pomoc sie zagalopowalem, ale czytajac ze chcesz robic malo a dostawac duzo od razu nasunela mi sie wizja nieroba i bumelanta, ktory liczy na takowa pomoc. Przykro mi, ze odpowiednich warunkow pracy nie chce tworzyc Polak Polakowi, tylko ten musi wyjezdzac gdzies w poszukiwaniu chleba. Ale to akurat zalezy tylko od nas- wiecej dobrych pracownikow i pracodawcow- lepsze warunki pracy, tzw. praca u podstaw, praca organiczna- mowi Ci to cos? Jesli chodzi Ci tylko o pieniadze- ok. Rob co chcesz, ale mam nadzieje, ze wyjedziesz na stale.
Niech każdy postępuje według własnego sumienia oraz tak jak uważa.
To trochę nie stosowne mówić o patriotyzmie, o przyszłości w dziale humor (w sumie sam to zacząłem). Wink
http://www.nie.com.pl/art7275.htm
To tak nawiązując do tematu.
Nie lubię "NIE" ale artykuł ciekawy.
Szyszak napisał(a):http://muzyka.onet.pl/mr,1317687,wiadomosci.html

OMFG
Wszyscy już to znają. Co Ty, kuźwa, topicu o Manowar nie przeglądasz? Laughing
widac nie jest zbyt trv, zeby moc tam wejsc Laughing