Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Metallica
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Przemek87 napisał(a):Powiem ostatni raz i już się nie odezwę. metallica od czarnego albumu to równia pochyła w dół....i chyba na samo dno...]

nie no, az tak źle nie jest, są jeszcze znośne utwory Tongue
NIE MA :!:
SĄ!
Tylko wielce znającym się ortodoksom tego nie wytłumaczysz.Dla mnie metallica to przykład jak można mieć swój styl i mimo tego tego nagrać każdą płyte jakoś inaczej.Kill'em all-mocna łupanka,która jak sądze sprawdza sie najlepiej na koncertach.Ride the lighting-trochę lżejsza,i udowadniająca np. utworem "for whom the bell tolls" że metal nie musi byc szybki aby brzmieć ciężko.Master-to po prostu klasyka,najbardziej metalowa płyta zespołu,jak dla mnie wyważenie mocy,dojrzałosci i zajebistych textów.justice-troche mniej mi sie podoba,za duzo powtorzen w niektorych utworach,ale ma swoj styl,a przede wszystkim utwor "One".Black-moze mniej metalowa i nie rozbudowana,ale to ciagle kawal dobrej muzyki,ktora przynajmniej mi podchodzi,zwłaszcza"wherever i may roam" czy "unforgiven".chyba trzeba byc naprawde gluchym zeby nazwac takie kawalki kiepskimi."Load"-oto plyta ktora napewno budzi kontrowersje.Jak dla mnie dobra pomijajac kawalki tpyu "hero of the day" czy "poor twisted me" ktore sa nieco wymeczone,a taki 'ronnie" zalatuje z deczka komercha.Ale np." thorn within" czy "wasting my hate" to dobra muzka,tyle ze spokojniesza,dojrzalsza,jakze inna od lupanek z poprzednich plyt,tyczy sie to rowniez textow-zamiast opowiesci o smierci,buncie,manipulacji mamy cos bardziej refleksyjnego,dojrzalego(BTW panowie z mety sami kiedys stwierdzili ze w okolicach BA ich droga z metalem sie skonczyla)-i moze wlasnie dlatego nie pasuje roznym ortodoksom,wszelkim kinder-metalom, i innym mega-true dla ktorych metal to tylko sieka i lupanie.Reloada lubie najmniej -poza zakreconym "fixxxerem" jest tam pare piosenek,ktore mozna sobie posluchac od czasu do czasu,reszta to kawal nudnego miesa,jakies fuele i tym podobne wynalazki.Garage -no coz,covery,ale jakie!jak dla mnie wiekszosc z nich udana(np. "astronomy","turn the page"-uwielbiam!)...mzoe dobrze ze nie zdecydowali sie nagrac czegos swojego.S&M-znowu problem,dla jednych cudo,dla innych kupa.Jestem za opcja druga-poza utworem "no leaf clover" wiekszosc plyty to wymeczona wokalnie i muzycznie porazka.brak jakiegos zgrania, straszna profanacja takich utworow jak "battery" czy "master",ale np. nowa wersja "Call of cthulu " ujdzie.No i doszlismy do st.angera.Nie lubie zdecydowanie-nuda,brak solowek,brzmi to wszystko jakos nieprzekonywujaco,nieszczerze.Wolalbym zeby ta plyta nie wyszla,podobnie jak DoD u IM.
Mysle ze to wystarczy jako okreslenie mojego pogladu na poszczegolne plyty mety,ale przy okazji chcialem takze przedstawic swoj poglad(zdecydowanie neagtywny) na wspomnianych ortodoksow(przypomina mi sie koles z jakiegos innego forum co stwierdzil ze klimat IM skonczyl sie na powerslave...gosh).
^ wypocil sie chlopak Wink Wez sobie przejrzyl poprzednich 29 stron. Co kto mial do powiedzenia, juz powiedzial.
Gołąb, szacun za to, ze chciało Ci sie tyle produkować O_o
Powiem tyle - James niedawno sam stweirdził, że przez 14 lat z Jasonem chłopcy z Metalliki się cofali. Za to z Robem zrobili naprawdę wiele.

Tak powiedział.

Wierzę, że nowa płyta będzie naprawdę świetna i Metallica powróci do dawnych dni chwały.
Dni chwały były właśnie z Jasonem w składzie...

EDIT: Ofkoz myślę o Burtonie - pojebały mi się nazwiska :] .
massab napisał(a):Powiem tyle - James niedawno sam stweirdził, że przez 14 lat z Jasonem chłopcy z Metalliki się cofali. Za to z Robem zrobili naprawdę wiele.

Takie pierdolenie...
massab napisał(a):Powiem tyle - James niedawno sam stweirdził, że przez 14 lat z Jasonem chłopcy z Metalliki się cofali. Za to z Robem zrobili naprawdę wiele.

Tak powiedział.

Wierzę, że nowa płyta będzie naprawdę świetna i Metallica powróci do dawnych dni chwały.

Czyli skoro przez 14 lat nie zauwazyl cofania sie to znaczy ze jest idiota
Cytat:Czyli skoro przez 14 lat nie zauwazyl cofania sie to znaczy ze jest idiota

No jakby nie patrzeć, Hetfield na wcielony intelekt nie wygląda Laughing
MaFFej napisał(a):Dni chwały były właśnie z Jasonem w składzie...
To żeś jebnął... Trzy pierwsze płyty, które uchodzą za wzór tego, jaka powinna być Metallika, były nagrane z Burtonem, a na czwartej, również genialnej, produkcja była taka, że Newsteda prawie nikt nie słyszał. A potem to już była tylko równia pochyła.
de7th napisał(a):
MaFFej napisał(a):Dni chwały były właśnie z Jasonem w składzie...
To żeś jebnął... Trzy pierwsze płyty, które uchodzą za wzór tego, jaka powinna być Metallika, były nagrane z Burtonem, a na czwartej, również genialnej, produkcja była taka, że Newsteda prawie nikt nie słyszał. A potem to już była tylko równia pochyła.

Nie inaczej - dni chwały Metallica miała z Burtonem w skladzie. Z Jasonem AJFA była jedynie na poziomie pierwszych trzech, potem już coraz slabiej.
No jebłem, jebłem... pomyliły mi się nazwiska zwyczajnie w świecie. Nigdy nie siedziałem w Metalice żeby itneresować się kto kiedy gra. Zresztą po co? Nieprzepadam za Metaliiką.

PS. Mogłem to sprawdzić, ale moje wrodzone lenistwo nie pozwoliło mi na to Smile .
hmm..metallica...nawet , nawet..znosne do słuchania...ale nie jakies super://
Cytat:Czyli skoro przez 14 lat nie zauwazyl cofania sie to znaczy ze jest idiota

To niesamowite, ale zgadzam się z IKR Wink
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42