03-01-2006, 10:29 PM
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
03-01-2006, 10:36 PM
To po jakiego mlota ,tak sie udzielasz w tej dyskusji? 

03-02-2006, 08:57 AM
MaFFej napisał(a):SuicideKaiten napisał(a):Nevermore napisał(a):( min.Slayer,Danzig, AC/DC)
To jaśniejsza strona... ciemniejsza - Slipgniot itepe...![]()
Metalice już nawet Rick Rubin nie jest w stanie pomóc, nawet sam Andy Sneap wiele by nie zdziałał na tym polu...
O co ci chodzi ze Slipknotem??? Przeciez realizator dzwieku nie ma nic do gadania odnosnie muzyki, on tylko jest odpowiedzialny za brzmienie zespolu.A Slipknot ma przeciez profesjonalne brzmienie wiec Rubin odwalil swoja robote w 100%.
03-02-2006, 01:37 PM
Krzychun napisał(a):Ja tam sie nie przejmuje,dla mnie Metal nagrała tylko jedna słaba płyte.Bedzie dobrze 8)
Problem w tym że mogą nagrać drugą, czego się zresztą spodziewam.
03-02-2006, 01:55 PM
SuicideKaiten napisał(a):Krzychun napisał(a):Ja tam sie nie przejmuje,dla mnie Metal nagrała tylko jedna słaba płyte.Bedzie dobrze 8)
Problem w tym że mogą nagrać drugą, czego się zresztą spodziewam.
A James podobno jakies killer-riffy wymyslil

wiec teraz to pewnie bedzie tak :
Lars gary rodem z St.angera
James killer riffy itd
Kirk blusowe solowki
Rob super nigga bas master

03-02-2006, 09:48 PM
metallgirl napisał(a):Kirk blusowe solowki
Czemu nie... dla mnie by to nie była wada... ostatnio dobry bluesujący metal jaki słyszałem to pierwsza płytka Danziga

Metallica już nie ma netety szans nagrać chociaż w połowie tak dobrego materiału jak kiedyś

03-02-2006, 09:49 PM
Cytat:ostatnio dobry bluesujący metal jaki słyszałem to pierwsza płytka DanzigaChyba II-ka jest bardziej bluesowa...
Cytat: Nie chce tu nikogo urazić ale uważam, że Meta się już tak dawno skończyła, że szanse na nagranie przez Nich dobrej płyty wynoszą praktycznie 0%. Skoro przez tyle lat nic nie zrobili to dlaczego mają teraz?Nie inaczej.Rzucą na rynek kolejne dobrze wypromowane gówno.
03-02-2006, 10:00 PM
Sie zobaczy..
Moge sie mylic ale Kirk w swoich solowkach praktycznie zawsze poruszal sie po bluesowej skali.Ale teoretyk ze mnie kiepski:d

Moge sie mylic ale Kirk w swoich solowkach praktycznie zawsze poruszal sie po bluesowej skali.Ale teoretyk ze mnie kiepski:d
03-02-2006, 10:33 PM
to nie miala byc zadna wada,ale pomysl jakby to brzmialo (brzmi)
A co do tych ich albumow,to wszystko przez to ,ze zmarl Cliff i scieli wlosy
Nie no serio mowie,bo jak sie tak dluzej nad tym zastanowisz,to image gra duza role. Mysle,ze inaczej by byly spostrzegane loady jakby na okladkach james trzymal piwko w reku,z koszulka misfits i dlugimi wlosami.
a teraz to maja krotkie wlosy (oprucz kirka i roba,ale rob to co innego) i wielkich milionerow zgrywaja,szczegolnie lars. i baki zbijaja.
METALLIKO WROC DO NAS! 

A co do tych ich albumow,to wszystko przez to ,ze zmarl Cliff i scieli wlosy

03-02-2006, 10:46 PM
R_amze_S napisał(a):Chyba II-ka jest bardziej bluesowa...
No bym się sprzeczał... może i się mylę ale przez tę swoją surowość "I" potęguję bardziej te bluesowe pierwiastki. Może nie jest ich wcale więcej ale są poprostu lepiej słyszalne.
metallgirl napisał(a):METALLIKO WROC DO NAS!
Ooooo... nieeeee... To jak wołanie do trupa

03-02-2006, 11:16 PM
Bo to jest wolanie do trupa
Trza postawic Jamesowi flaszke przed nosem i wtedy sie opamieta i zmadrzeje, rock n' roll to rock n' roll,albo sie w tym zyje,albo sie w to nie "bawi"...
Rock n' roll nie jest dla mieczkow

Trza postawic Jamesowi flaszke przed nosem i wtedy sie opamieta i zmadrzeje, rock n' roll to rock n' roll,albo sie w tym zyje,albo sie w to nie "bawi"...
Rock n' roll nie jest dla mieczkow

03-02-2006, 11:20 PM
metallgirl napisał(a):Bo to jest wolanie do trupa
To lepiej nie rozgrzebywać grobu i nie ruszać ciała bo zacznie zwyczajnie cuchnąć...

03-02-2006, 11:26 PM
MaFFej napisał(a):metallgirl napisał(a):Bo to jest wolanie do trupa
To lepiej nie rozgrzebywać grobu i nie ruszać ciała bo zacznie zwyczajnie cuchnąć...
Obawiam sie,ze z Cliffa juz nic nie zostalo

04-26-2006, 10:05 AM
Garry Sharpe-Young, dziennikarz m.in. serwisu Rockdetector.com, przygotował płytę, na której zebrał piosenki, które inspirowały muzyków Metalliki.
Dwupłytowe wydawnictwo otrzymało tytuł "Full Metal Garage - The Songs That Drove Metallica" i ukaże się nakładem Sanctuary Records 26 czerwca. Materiał został przygotowany za wiedzą i zgodą muzyków Metalliki.
Garry Sharpe-Young tak mówi o wydawnictwie: "Nie od dziś wiadomo, że Metallica czerpała swoje inspiracje z Nowej Fali Brytyjskiego Heavy Metalu, klasyki lat 70. i punk rocka. Złożyli zresztą hołd swoim ulubionym artystom na albumach ÂťGarage DaysÂŤ oraz poprzez rozmaite strony B singli i rarytasy, które ukazały się na przestrzeni lat. Pewnego dnia dotarło do mnie, że chociaż fani znają np. utwory z repertuaru Sweet Savage czy Holocaust nigdy nie słyszeli ich w oryginalnych wykonaniach. Wtedy postanowiłem rzucić się w wir pracy i zebrałem je wszystkie na jednej składance".
Oto program płyty "Full Metal Garage â The Songs That Drove Metallica":
CD 1:
1. Discharge â "Free Speech For The Dumb"
2. Diamond Head â "It's Electric"
3. Black Sabbath â "Sabbra Cadabra"
4. Misfits â "Die Die My Darling"
5. Nick Cave â "Loverman"
6. Mercyful Fate â "Curse Of The Pharaohs"
7. Mercyful Fate â "Evil"
8. Blue Öyster Cult â "Astronomy"
9. Thin Lizzy â "Whiskey In The Jar"
10. Lynyrd Skynyrd â "Tuesday's Gone"
11. Discharge â "The More I See"
CD 2:
1. Diamond Head â "Helpless"
2. Holocaust â "The Small Hours"
3. Killing Joke â "The Wait"
4. Budgie â "Crash Course In Brain Surgery"
5. Diamond Head â "Am I Evil"
6. Blitzkrieg â "Blitzkrieg"
7. Budgie â "Breadfan"
8. Diamond Head â "The Prince"
9. Anti Nowhere League â "So What"
10. Sweet Savage â "Killing Time" ('96 Version)
11. Motörhead â "Overkill"
12. Motörhead â "Too Late Too Late"
13. Savage â "Let It Loose"
14. Diamond Head â "Sucking My Love"
15. Savage â "Dirty Money"
16. Jaguar â "Stormchild"
Dwupłytowe wydawnictwo otrzymało tytuł "Full Metal Garage - The Songs That Drove Metallica" i ukaże się nakładem Sanctuary Records 26 czerwca. Materiał został przygotowany za wiedzą i zgodą muzyków Metalliki.
Garry Sharpe-Young tak mówi o wydawnictwie: "Nie od dziś wiadomo, że Metallica czerpała swoje inspiracje z Nowej Fali Brytyjskiego Heavy Metalu, klasyki lat 70. i punk rocka. Złożyli zresztą hołd swoim ulubionym artystom na albumach ÂťGarage DaysÂŤ oraz poprzez rozmaite strony B singli i rarytasy, które ukazały się na przestrzeni lat. Pewnego dnia dotarło do mnie, że chociaż fani znają np. utwory z repertuaru Sweet Savage czy Holocaust nigdy nie słyszeli ich w oryginalnych wykonaniach. Wtedy postanowiłem rzucić się w wir pracy i zebrałem je wszystkie na jednej składance".
Oto program płyty "Full Metal Garage â The Songs That Drove Metallica":
CD 1:
1. Discharge â "Free Speech For The Dumb"
2. Diamond Head â "It's Electric"
3. Black Sabbath â "Sabbra Cadabra"
4. Misfits â "Die Die My Darling"
5. Nick Cave â "Loverman"
6. Mercyful Fate â "Curse Of The Pharaohs"
7. Mercyful Fate â "Evil"
8. Blue Öyster Cult â "Astronomy"
9. Thin Lizzy â "Whiskey In The Jar"
10. Lynyrd Skynyrd â "Tuesday's Gone"
11. Discharge â "The More I See"
CD 2:
1. Diamond Head â "Helpless"
2. Holocaust â "The Small Hours"
3. Killing Joke â "The Wait"
4. Budgie â "Crash Course In Brain Surgery"
5. Diamond Head â "Am I Evil"
6. Blitzkrieg â "Blitzkrieg"
7. Budgie â "Breadfan"
8. Diamond Head â "The Prince"
9. Anti Nowhere League â "So What"
10. Sweet Savage â "Killing Time" ('96 Version)
11. Motörhead â "Overkill"
12. Motörhead â "Too Late Too Late"
13. Savage â "Let It Loose"
14. Diamond Head â "Sucking My Love"
15. Savage â "Dirty Money"
16. Jaguar â "Stormchild"
04-26-2006, 10:21 AM
Idotyzm wydawać coś takiego. Kolejna składanka, która tym razem dzięki nazwie "Metallica" w tytule ma się dobrze sprzedać...