Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Metallica
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
1. ST.anger nie jest zły ale cienko wypada na tle wczesniejszych...ogolnie lubie
2.Zdecydowanie James'a zreszta wszystkich nawet Larsa Laughing
3.Ulubiona płyta" Czarna/ najgorsza ostatnia ale nie jest do dupy
4.Ulubiony clip Fuel zreszta kazdy lubie...
5. Nie bylem niestety
6.Kupie se DVD moze
7.Cieszka mi opisac ten zespoł słowami, ich muzyka jest wspaniala. Trzeci moj ulubiony zespoł.
Pozdro dla nich i dla fanow.
Jak wczoraj na imprezie zagrałem "One" to się dowiedziałem od koleżanki, że Metallica jest... głupia. Gdybym był trzeźwy to bym się wkurwił normalnie Big Grin
"One" jak dla mnie genialne, szczególnie w wersji S&M
One to jedna z ładniejszych ballad jakie słyszałem. Fajnie się komponuje z teledyskiem dodając jeszcze bardziej klimatu.
kiedys czytałem wywiad z hetfieldem w ktorym powiedział:

" Nie wiem czemu wszyscy uwazaja "One" za taka gleboka piosenke skoro to tylko hostoria goscia ktory wlazł na mine:/"

Ogolne swietny song Smile [/quote]
To byla jedna z pierwszych piosenek "metallicy" jakie uslyszlem i do dziś mnie porusza, nie wspominając o słuchaniu.... Smile
[7 minut poruszenia najlepiej z teledyskiem]
myśle ze poza MASTER OF PUPPETS AND JUSTICE FOR ALL I RIDE THE LIGHTING reszta jest cienka a czarna płyta to straszna siara.
Nie jestem wielkim fanem Metallicy, ale grupa mi sie podoba i bardzo ją szanuje, grają bardzo dobrą muze. Bardzo mi sie podobają utwory: Turn The Page, Unforgiven, Nothind Else Matters. I jeszcze troche innych Big Grin A jeśli chodzi o płyty to S&M wymiata, świetnie im to wyszło z orkiestrą. Niestety ostatnia płyta jest do kitu :? To już nie jest ta Metallica co kiedyś, jak obejrzałem teledysk St. Anger to sie aż przeraziłem Confusedhock: Crying or Very Sad
Przyda się:
Mianownik (kto? co?): Metallica
Dopełniacz (kogo? czego?): Metalliki
Celownik (komu? czemu?): Metallice
Biernik (kogo? co?): Metallikę
Miejscownik (o kim? o czym?): Metallice
Narzędnik (z kim? z czym?): Metalliką
Co do wołacza to nie mama pewnosci, ale chyba "Metalliko!"
Wink
Ghost_82 napisał(a):Bardzo mi sie podobają utwory: Turn The Page, Unforgiven, Nothind Else Matters. Niestety ostatnia płyta jest do kitu :? To już nie jest ta Metallica co kiedyś, jak obejrzałem teledysk St. Anger to sie aż przeraziłem Confusedhock: Crying or Very Sad

Heh - przecież to jest właśnie powrót Metallicy do korzeni - do ostrego bezkompromisowego grania - reasumujac: własnie to jest ta Metallica co kiedyś, a nie ta z lat 90-tych grajaca pop-metal
hier_kommt_die_sonne napisał(a):Przyda się:
Dopełniacz (kogo? czego?): Metalliki
Biernik (kogo? co?): Metallikę
Narzędnik (z kim? z czym?): Metalliką
Co do wołacza to nie mama pewnosci, ale chyba "Metalliko!"
Wink

jeśli juz, to:

Dopełniacz (kogo? czego?): Metallicy
Biernik (kogo? co?): Metallicę
Narzędnik (z kim? z czym?): Metallicą

polaczku od siedmiu boleści :?
Dobrze napisała hier_kommt_die_sonne, bo 'c' przejdzie w 'k'... TAka jest ogólnie przyjęta metoda pisania :> Poneiwaz nie ma po ang słowa 'Mettalici', to nie używa się go wg. piswni zapożyczenia (bo nie można tego znikąd zapożyczyć) i piesze się wg. zasad polskiej wymowy...
Ok, ja mgr polonistyki będę dopiero za rok, jeśli wy już ukończyliście studia polonistyczne - uznam waszą wyższość, w innym wypadku zamknąć mordy :!: :?
Przeczytaj sobie gdzieś jakąś oficjalną polską stronkę Metalliki, to zobaczysz. poza tym ta zasada dotyczy też i innych angielskich wyrazów. Przynajmniej tak mnie uczyli Wink
Eee... to może zamiast powoływać się na swój autorytet magistra polonistyki podasz jakąs zasadę, karzącą pisać przez 'c'?
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42